Cebulę szklimy na rozgrzanej patelni, dodajemy pieczarki. Po 5 minutach dokładamy makaron i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawiamy przyprawą do spaghetti, solą i pieprzem. Na samym końcu podlewamy wszystko bulionem i dodajemy śmietanę. Całość dokładnie mieszamy i czekamy aż sos ładnie się zredukuje i zgęstnieje. Zapraszam do sklepu RAFEX! Znajdziecie tam mnóstwo ciekawych przypraw! SKLEP RAFEX (klik
VioletoweKucharzeniepomidory i przyprawy - smażyć przez 3 minuty. Na koniec wlać wino i jeszcze kilka minut gotować. Na tak przygotowany sos wrzucić mule, przykryć pokrywką i dusić przez 5 minut, aż się otworzą. Mule można podawać z makaronem np. spaghetti czy pappardelle, lub z bagietką
Pasja Smakuboczkiem, kremowym sosem na bazie jajek (bez śmietany!) z dodatkiem sera, parmezanu lub grana padano. Oczywiście przepisów na tę potrawę jest wiele i każdy ją robi na swój sposób. Jeśli lubicie i robicie ze śmietaną, zróbcie według własnych upodobań. Dodajcie jednak pęczek zielonych szparagów i koperku, a gwarantuję że odkryjecie nowe oblicze carbonary. Składniki: 300 g makaronu spaghetti(...)startego sera, mieszamy widelcem. Makaron przekładamy bezpośrednio z garnka z wodą na patelnię z boczkiem i szparagami, mieszamy, zdejmujemy z ognia. Dodajemy jajka, mieszamy, do momentu aż powstanie kremowy sos, który oblepi makaron. Wykładamy na talerze i posypujemy resztą sera
Smakowity Blog KulinarnyKukurydziany makaron w pikantnym sosie pomidorowym z dodatkiem ziaren bobu to smaczna propozycja na obiad, nie tylko dla osób będących na diecie bezglutenowej. 250 g kukurydzianego makaronu spaghetti 1 papryczka chilli 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 pierś z kurczaka 4 pomidory 200 g bobu sól pieprz czarny bazylia tymianek oliwa z oliwek pomidorki koktajlowe Makaron ugotować al’dente(...)zeszkli dołożyć pokrojonego w drobną kostkę kurczaka. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i wrzucić do mięsa. Doprawić sporą ilością przypraw. Dusić, aż pomidory zmiękną i z części zrobi się sos. Dołożyć wyłuskany bób i makaron. Chwilę jeszcze poddusić i można podawać. Udekorować pomidorkami koktajlowymi i można posypać mozzarellą. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania z patelni , Kuchnie
https:KKuchniaMniamObiad idealny na piątek i upalne dni - makaron w sosie jogurtowym z pieczonym łososiem. Poniższe danie jest lekkie, sycące a zarazem szybkie do przygotowania. Jeżeli macie ochotę na inne dania z użyciem łososia - to zachęcam do przygotowania tarty z łososiem i pomidorkami koktajlowymi lub łososia w cieście francuskim . Składniki na 2-3 porcje: 400 g świeżego łososia 1 duży(...)piec pod przykryciem około 20 minut w 195 (ryba musi zmienić kolor). W międzyczasie makaron, np. do spaghetti ugotować al dente. Jogurt wymieszać z posiekanym szczypiorkiem (trochę szczypiorku pozostawić do dekoracji) i całość przyprawić pieprzem. Ugotowany makaron przełożyć na talerze. Polać sosem jogurtowym, a na samym wierzchu ułożyć kawałki upieczonego łososia. Od razu podawać
Ugotowaćświetnego źródła białka) oraz różnych warzyw, dzięki czemu są one naprawdę odżywcze. W stworzeniu idealnego smaku pomogła Vegeta Natur do mięsa mielonego , dzięki czemu smakują jak prawdziwe! Swoje spaghetti z klopsikami przygotowałem w wersji bezglutenowej z makaronem kukurydzianym, ale Wy możecie sięgnąć po swój ulubiony. Dodatek parmezanu jest opcjonalny. Jeśli chcecie, żeby danie było w 100% wegańskie, to zamieńcie(...)łyżeczka papryki wędzonej 1 łyżka mielonego siemienia lnianego olej koksowy do smażenia sól Sos: 500 ml passaty 1 łyżka Vegety Natur do pomidorów i mozzarelli 1 mała cebula 1 ząbek czosnku odrobina cukru oliwa z oliwek sól do smaku Dodatkowo: 500 g makaronu spaghetti (u mnie kukurydziany) parmezan lub mielone migały i płatki drożdżowe w wersji wegańskiej * PRZYGOTOWANIE Klopsiki Kaszę
Food Squarenaszych ulubionych przepisów na sałatkę makaronową. Jest prosta, ale ma głęboki smak co jest zasługą pysznego sosu. Można ją jeść na zimno i na ciepło. Danie do przyrządzenia w 15 minut. Przepis na sałatkę makaronową Był czas kiedy za makaron uważaliśmy tylko spaghetti, a jego inne gatunki jakość niespecjalnie nas interesowały (no może z wyjątkiem lasagne). Teraz mamy zdecydowanie szersze(...)sprawdzają się w sałatkach – i na ciepło i na zimno. Dzisiaj zachęcamy Was właśnie do zrobienia mega szybkiej makaronowej sałatki ze świeżych pomidorków i muszelek z lekkim, aromatycznym sosem, którego ważnym składnikiem jest anchois. Warto je dodać, ale jeśli nie macie ich domu, albo za nimi nie przepadacie, możecie z nich zrezygnować. Sałatka i tak będzie pyszna. Możecie
Niedzielny kucharznaszych ulubionych przepisów na sałatkę makaronową. Jest prosta, ale ma głęboki smak co jest zasługą pysznego sosu. Można ją jeść na zimno i na ciepło. Danie do przyrządzenia w 15 minut. Przepis na sałatkę makaronową Był czas kiedy za makaron uważaliśmy tylko spaghetti, a jego inne gatunki jakość niespecjalnie nas interesowały (no może z wyjątkiem lasagne). Teraz mamy zdecydowanie szersze(...)sprawdzają się w sałatkach – i na ciepło i na zimno. Dzisiaj zachęcamy Was właśnie do zrobienia mega szybkiej makaronowej sałatki ze świeżych pomidorków i muszelek z lekkim, aromatycznym sosem, którego ważnym składnikiem jest anchois. Warto je dodać, ale jeśli nie macie ich domu, albo za nimi nie przepadacie, możecie z nich zrezygnować. Sałatka i tak będzie pyszna. Możecie
Niedzielny kucharzstartego sera żółtego Jajko do smarowania Sos: 1 opakowanie sosu sałatkowego włoskiego 3 łyżki oleju 3 łyżki wody 2-3 łyżki gęstej śmietany 18% 2-3 łyżki majonezu dekoracyjnego Mięso przesmażyć na oleju. Fix do spaghetti wymieszać z wodą, połączyć z mięsem (postępować zgodnie z opisem na opakowaniu(...)rulony. Pociąć na długość 4-5 cm, smarować jajkiem rozbełtanym z niewielką ilością wody. Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, około 50 minut w temperaturze 175 stopni. Przygotowanie sosu: Sos sałatkowy przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu, następnie połączyć z majonezem i śmietaną
Praktyczna plMakaron z cukinią w sosie śmietanowym to bardzo szybki, łatwy i tani sposób na obiad bez mięsa. Oczywiście do dania możecie użyć innego makaron niż świderki, świetnie sprawdzi się tu spaghetti, penne czy kolanka. Gwarantuję że obiad będzie pyszny :) Składniki : 2 cukinie 300 g makaronu świderki 3 ząbki czosnku 1 cebula(...)podsmażyć cebulę, dodać cukinię podsmażyć 5 minut, po tym czasie dodać czosnek chwilę razem smażyć. Następnie wlać śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dusić aż sos lekko zgęstnieje, następnie dodać makaron i dokładnie wymieszać by sos połączył się z makaronem. Zdjąć z ognia i dodać porwaną na mniejsze kawałki bazylię, dokładnie wymieszać. Smacznego
magiczna kuchnia Kasipesto i różowym winem n a 4 porcje Potrzebujesz: 250g krewetek tygrysich 2 łyżki oliwy z oliwek 4 ząbki czosnku 2 czubate łyżki czerwonego pesto (dałam 4) 300g makronu spaghetti 150ml różowego wina półsłodkiego sól i pieprz do smaku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki (opcjonalnie) Sposób przyrządzenia: 1. Na rozgrzaną patelnię z oliwą połóż 4 krewetki w pancerzach i smaż(...)poczekaj 2 minuty, aż alkohol odparuje. 8. Dodaj na patelnię ugotowany makaron, dokładnie przemieszaj z krewetkami- rozrzedź sos wodą z makaronu jeśli trzeba. 9. Dopraw do smaku solą i pieprzem oraz dodaj natkę pietruszki. Smacznego! Prawns, red pesto and pink wine spaghetti 4 servings Ingredients: 250g tiger prawns 2 tablespoons of olive oil 4 cloves of garlic 2 heaped spoons
Kuchnia w Słońcu SkąpanaDanie sycące z dużą ilością warzyw dynia w towarzystwie z fasolki. Zapewniam że szybko znika. Sos carbonara polecam zrobić samemu bo jest prosty do zrobienia.Danie kuchni włoskiej które można samemu urozmaicić tym co mamy w lodówce. 20 dkg makaronu spaghetti 15 dkg boczku wędzonego 1/3 dyni hokkaido 1 cebula 1/2 papryki czerwonej 15 dkg fasolki szparagowej zielonej sól, pieprz(...)papryką pokrojoną.Do garnka wlewam połowę śmietany i podgrzewam. Do reszty śmietany dodaję żółtka , ser i mieszam. Wlewam do gotującej się śmietany, podgrzewam ale nie gotuję i wyłączam gaz. Sos jak postoi to zgęstnieje. Doprawiam solą pieprzem, dodaję boczek i mieszam. Makaron dodaję do sosu, razem z dynią. Podaję z bazylią świeżą
wesoła kuchnianajpopularniejszych mięczaków, które uważa się za rarytas. Dawniej to pospolite danie rybaków a obecnie traktowane jest jako przysmak. Przygotowanie ich zajmuje zaledwie kilka minut, można je podać z różnymi sosami, pomidorami i winem. Najlepiej przygotować malże w garnku o dużym, grubym dnie. Jak tylko zaczną się otwierać, wiadomo, że są już gotowe. Zamknięte omułki yrzucamy(...)SKŁADNIKI : 250 g makaronu spaghetti 1 kg świeżych, małży 1 puszka pomidorów 1 cebula, drobno pokrojona 2 ząbki czosnku 4 łyżki oleju 1/2 szklanki białego wytrawnego wina pęczek natki pietruszki sól, pieprz, ostra papryka do smaku parmezan do posypania
Kulinarne Fantazje MarioliRYŻU - z ananasem i kukurydzą na zimę Słodko-kwaśny sos z ananasem i kukurydzą, który z powodzeniem możecie zrobić w domu do słoiczków na zimę. Wspaniały, gęsty, kolorowy sos do potraw z drobiem lub ryżu. Naprawdę genialny do przygotowania prostego i szybkiego obiadu. Polecam pięknie :) Pozdrawiam :) K.K. SKŁADNIKI: 2 żółte cukinie (bez pestek, ale ze skórką) 2 łyżki soli(...)szklanki octu 2szklanki cukru 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa opakowanie przyprawy do spaghetti bolognese 3 ząbki czosnku, posiekane 1 łyżka curry 1/4 łyżeczki kuminu 1/4 łyżeczki imbiru 1 łyżeczka ostrej papryki 1 opakowanie pektyny ( można ewentualnie dodać pod koniec gotowania - sos będzie bardziej gęsty) sól do smaku PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Cukinie (bez nasion) pokroiłam w niewielką kostkę, zasypałam
Moja Książka KucharskaPierwsze podejście do carbonary, wiele lat temu, skończyło się makaronem z jajecznicą. Kolejne niepowodzenie zostawiło mnie z wodnisto-śmietanowym czymś, z pływającymi na powierzchni, mało widowiskowymi farfoclami ściętego żółtka. Sos Knorr z paczki był dobry, ale nie dlatego jestem fightrerką, żeby posiłkować się – i w przenośni, i dosłownie – gotowcami. Nie dałam się pokonać jajkom i śmietanie. Carbonara dzisiaj(...)makaron bucatini (długi, okrągły w przekroju, z dziurką w środku) albo bavette (takie trochę spłaszczone spaghetti) albo płaskie wstążki – wąskie tagliatelle i szersze papardelle. Wybrany makaron gotujemy al dente, według przepisu na opakowaniu, w osolonej wodzie. Kiedy makaron będzie prawie gotowy, zaczynamy robić sos. Cebulę i czosnek siekamy drobno. Boczek kroimy w drobną kostkę. Rozpuszczamy w rondlu łyżkę masła, wysmażamy
Karo in the Kitchen