sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:471/794)

Faszerowany schab pieczony w boczku 381

najlepiej w plasterkach goździki całe sól pieprz ziołowy papryka słodka mielona NADZIENIE: 300 g mięsa mielonego z łopatki 1 mała cebula 1 jajko 4 łyżki sosu z pieczonej papryki ajvar 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 2 łyżki płatków owsianych sól pieprz kolorowy papryka słodka mielona Mięso mielone połączyć z drobno posiekaną cebulą i pozostałymi składnikami nadzienia. Dobrze doprawić i wyrobić mięso

https:KKuchniaMniam
Aromatyczna karkówka 168

słodkiej - 1/2 łyżeczki majeranku - 1/2 łyżeczki lubczyku - 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego - 1/2 łyżeczki przyprawy do karkówki - szczypta kminku - szczypta soli - 1/4 szklanki oleju - 2 łyżki sosu sojowego - 2 łyżeczki miodu - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego - 1/2 łyżeczki kurkumy Przygotowanie: Karkówkę nacinamy i faszerujemy czosnkiem. Wszystkie składniki marynaty łączymy i nacieramy karkówkę. Przekładamy ją wraz z resztkami marynaty do rękawa do pieczenia

Zainspirowana w kuchni
Jajka faszerowane tuńczykiem 175

smakiem jajek i lekko pikantnej rzeżuchy. Świetnie sprawdzą się nie tylko na wielkanocnym stole ale też jako lekka przystawka. Składniki: 6 jajek puszka tuńczyka w sosie własnym (200g odsączonej ryby) 2 łyżeczki pesto pomidorowego 2 łyżki majonezu sól, czarny pieprz opcjonalnie papryczka chilii rzeżucha Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem soli lub octu. Studzimy, obieramy

Pyry na Gaz
Kanapkowa pasta z orzechów włoskich i suszonych pomidorów 337

pokłady najzdrowszych kwasów tłuszczowych i wnoszą pyszny wytrawny akcent do naszej pasty. Składniki: 1 ½ szklanki orzechów włoskich 4 suszone pomidory w oliwie 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 mała szalotka drobno posiekana 1 łyżka sosu sojowego  1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki posiekanego szczypiorku Szczypta soli i pieprzu Orzechy drobno posiekaj i przełóż do blendera lub robota kuchennego. Dodaj

Roślinna - blog wegański
Kotlety sojowe w pomidorowym sosie 164

dodatkiem vegety ( około 10 minut ). Wyciągnąć. Cebulkę obrać, pokroić w piórka podsmażyć na patelni i zalać wywarem z gotowania kotletów. Wszystko razem poddusić , dodać przecier pomidorowy, sól i pieprz do smaku. Zagotować. Gorącym sosem zalać kotlety. Odstawić do wystygnięcia

Darcia w kuchni
PIECZONE BAKŁAŻANY FASZEROWANE MIĘSEM I CUKINIĄ 184

kostkę cukinię i wydrążony środek z bakłażana. Gdy wszystko razem się zarumieni  dodaję pokrojone świeże, obrane ze skórki pomidory i przecier pomidorowy . Duszę wszystko około 15 minut,żeby nadmiar sosu odparował. Nadziewam środki bakłażana farszem i posypuję serem mozzarellą. Wstawiam danie w żaroodpornym naczyniu skropionym oliwą do piekarnika,  na około 40 minut

potrawyregionalne
Pierś z kurczaka z salsą pomidorową w boczku ze szparagami w sosie musztardowym. 214

porządnego, sycącego i ciepłego. Innymi słowy, czas na danie obiadowe. Dzisiaj lekko, bo tak ciepło to się jeść nie chce, pierś z kurczaka, faszerowana salsą pomidorową pieczona w boczku, do tego szparagi z sosem musztardowym. Do przygotowania dwóch porcji potrzebne nam będą: 2 piersi z kurczaka pół pomidora 1 cebula dymka 8 plastrów surowego wędzonego boczku  czosnek niedźwiedzi

Kuba Gotuje
Ryba po japońsku 353

ryby ( np. dorsz ), 155g papryki konserwowej, 5-10 ogórków konserwowych ( w zależności od wielkości), mąka pszenna, mąka ziemniaczana, 1/2 cytryny, olej, sól, pieprz, majeranek. Sos: 2 cebule, 4 łyżki ketchupu pikantnego, 3 łyżki przecieru pomidorowego, 2 łyżki cukru, 400ml wody, 2 łyżki octu, sól. Przygotowanie: Filety ryby pokroić na średniej wielkości kawałki. Z obu stron skropić cytryną, posolić, popieprzyć, oprószyć

W kuchni u Moniki
Spaghetti. 279

pomidory z puszki. Puszkę po pomidorach zalać do połowy wodą, opłukać ją i wlać do reszty składników. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy (lub sok pomidorowy - wtedy nie wlewać wody z puszki). Gdy sos się zagotuje spróbować czy nie trzeba dodać jeszcze przypraw. Ewentualnie jeszcze doprawić. Ugotować makaron do spaghetti w osolonej wodzie, z łyżką oleju. Makaron podawać z sosem

W kuchni u Moniki
Torcik naleśnikowy a'la lazania 246

drobną kostkę. Podsmażyć na oleju. Następnie dodać mięso mielone, dodać oregano, sól i pieprz do smaku. Smażyć aż mięso zmieni kolor. Następnie dodać przecier pomidorowy i smażyć wszystko aż odparują płyny.  Przygotować sos beszamelowy. Na patelni rozpuścić masło. Następnie dodać makę i dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Potem powoli wlać mleko. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką

Monia miesza i gotuje
Sałatka pomidorowa z mozzarellą 268

połówki. Rzodkiewki pokroić w plasterki. Cebulkę i szczypiorek posiekać. Serek mozzarellę pokroić w małe kawałki. Wszystko ułożyć na półmisku lub wymieszać w misce. Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać i polać sałatkę Gotowe. Sałatka pomidorowa z mozzarellą

O kuchni z uczuciem
Faszerowana Kalarepka 285

prostu powinny być miękkie, najlepiej sprawdzać widelcem ;) Cebulę siekamy drobno i podsmażamy na maśle. Dodajemy mięso mielone i smażymy na rumiano. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i posiekaną w kostkę paprykę. Dusimy, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą, pieprzem, bazylią i oregano. Można też dodać odrobinę ketchupu, ale nie jest to konieczne. Ryż gotujemy 2 minuty krócej niż jest podane na opakowaniu

Czerwona Porzeczka
Kurczak w jogurtowym curry 216

sobie myślałam, co szybkiego zrobić dziś na obiad w kolorze jesieni: żółty,czerwony, pomarańczowy... i padło na kurczaka w sosie curry. Potrzebujemy: 3 piersi z kurczaka (pojedyncze) 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 małe kubki jogurtu naturalnego (300g) 2 płaskie łyżki curry w proszku S&P Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Cebula(...)lekko solimy i dodajemy czosnek na minutę. Patelnie ściągamy z kuchenki. Na patelnię wlewamy jogurt, wsypujemy curry i dodajemy koncentrat pomidorowy. Mieszamy. Dodajemy kurczaka i znów mieszamy. Odstawiamy na godzinę. Następnie pod przykryciem dusimy kurczaka w sosie przez około 30 min. W razie potrzeby dolewamy wody ale ostrożnie aby za dużo wodnistego sosu się nie zrobiło. Ja podałam

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Śledź po myśliwsku 250

marynowanych olej sól pieprz łyżeczka cukru słodka mielona papryka Przygotowanie: Cebulę kroimy  w piórka.  Szklimy ją na oleju, na patelni. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy (możemy też dodać trochę wody, ale generalnie sos musi być dosyć gęsty). Doprawiamy solą, pieprzem, papryką i cukrem i przez chwile przesmażamy. Sos zostawiamy do ostygnięcia Grzybki marynowane kroimy wedle uznania w plasterki

Taste Therapy
Zapiekanka rybna z ryżem 205

window.adsbygoogle || []).push({}); Z góry dziękuję. Wykonanie Żaroodporne naczynie wysmarować olejem. Filety rozdrobnić i ułożyć na dnie naczynia. Następnie ułożyć ugotowany ryż. Śmietanę wymieszać z przecierem pomidorowym i natką pietruszki, doprawić solą i pieprzem. Sosem polać ryż odczekać aż przesiąknie do ryby ( ewentualnie delikatnie przemieszać ryż ). Na wierzch wyłożyć kukurydzę oraz cieniutkie wiórki masła. Jajko roztrzepać z mlekiem i zalać całą

Świat Smaku