mojej psychice? Zaczęłam więc próbować robić paprykarz sama i po przetestowaniu kilku przepisów znalazłam w końcu swój smak. Jest to taki paprykarz po mojemu, z pieczonym dorszem, sosem sojowym, sosem rybnym, z octem balsamicznym i jaśminowym ryżem. Oczywiście możecie użyć z innego ryżu, ale mi domowy paprykarz najlepiej smakuje właśnie z ryżem jaśminowym. Z czym podaję domowy paprykarz(...)koncentratu pomidorowego 300 g marchewki 200 g cebuli 3 ząbki czosnku 150 ml białego wytrawnego wina 1 łyżka octu balsamicznego lub czarnego octu ryżowego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżka suszonej papryki sól, pieprz, cukier, harrisa do smaku dodatkowo olej do słoiczków jeżeli paprykarz pasteryzujemy Wykonanie Ryż gotujemy według wskazówek na opakowaniu, studzimy. Filet z dorsza
Tajemnice Smakunieco tłuszczu do smażenia - 1-2 łyżeczki przecieru pomidorowego - sól, pieprz, bazylia, oregano, zioła prowansalskie - żółty ser do posypania Przygotowanie naszego obiadu jest bardzo szybkie i proste, zaczynamy więc od postawienia wody na makaron. Można zrobić to już w trakcie przygotowań, bo najczęściej jest kilka minut różnicy pomiędzy gotowością makaronu i sosu, ale nie stanowi to jakiegoś wielkiego problemu. Cebulę(...)dużo soku (ok. 10-15 minut). Jak widać, sos zrobił nam się sam :) Teraz pora na zioła, których dodać musimy dużo i ostateczne doprawianie. Jeśli sos nie będzie dość gęsty, dodajemy trochę przecieru pomidorowego. Podajemy oczywiście z makaronem, całość posypujemy żółtym serem i suszoną bazylią. Smacznego
Kulinarne zapędy KokosaDuszona cukinia z bazylią Proste dania , mają to do siebie ,że najlepiej smakują przyrządzone ze świeżych produktów z własnego ogrodu . Młodziutkie cukinie , których teraz już nie
Ogrodnik w podróżygłówki małej białej kapusty, drobno poszatkowanej średniej wielkości marchewka, starta na tarce o grubych oczkach mały por (biała część), pokrojony na półplasterki łyżka koperku sól pieprz sos: łyżka soku z cytryny, łyżka koncentratu pomidorowego, łyżka oliwy z oliwek, pół łyżeczki musztardy, pół łyżeczki cukru Przygotowanie: Poszatkowaną kapustę przełożyłam do foliowej torebki i kilkanaście razy uderzyłam w nią tłuczkiem do mięsa
Kulinarny Pamiętnikrozmarynem Składniki: - makaron spaghetti - mięso mielone z łopatki wieprzowej - pomidory bez skórki (świeże) - mała cebula - mały koncentrat pomidorowy - 2 łyżki śmietanki 30% - sól, pieprz czarny mielony - 1/2 łyżeczki rozmarynu - bazylia, pieprz ziołowy - papryka ostra mielona dodatki: - olej rzepakowy do smażenia - sos czosnkowy domowy Przygotowanie: Podsmażam mięso na oleju. Kroję cebulę w kostkę i również podsmażam. Łączę(...)mięsem. Do tego dodaję pokrojone pomidory. Smażę wszystko na małym ogniu pod przykryciem, można w razie potrzeby podlać wodą. Jak wszystko zmięknie, dodaję koncentrat pomidorowy i przyprawiam do smaku. Na koniec wlewam śmietankę, aby sos był słodszy. Podaję z sosem czosnkowym
Kuchnia co dniaczosnku, posiekane 1 papryka, pokrojona w kostkę 150 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki 1×400 g puszka krojonych pomidorów 200 ml passaty 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki bulionu drobiowego 2 łyżki sosu worcestershire (lub sosu sojowego) 1/2 łyżki mielonego kminu rzymskiego 1 1/2 łyżki mielonego chili (lub mniej jeśli nie lubisz bardzo pikantnych dań) sól i pieprz
karmelowyGotowe danie wyjmij na talerz - posyp serem i posiekaną pietruszką. Faszerowaną paprykę zajadamy na ciepło z grzanką czosnkową. PS. Paprykę możesz podać z sosem - Połowę bulionu z naczynia przelej do garnuszka, dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, łyżkę śmietanki 18%, 2 łyżki startego parmezanu i dopraw pieprzem - zagotuj i sosem polej papryki
Alutka-Gotujerazu skropiłam sokiem z cytryny, żeby nie ściemniała. Winogrona przekroiłam na pół i wydłubałam pestki. Sałatę i owoce delikatnie wymieszałam w salaterce. Wszystkie składniki sosu umieściłam w niedużym słoiczku (w zupełności wystarczy taki po koncentracie pomidorowym 200g), dokładnie zakręciłam i energicznie nim potrząsałam aż do otrzymania gęstej emulsji. Sosem polałam sałatę tuż przed podaniem
Kuchenne zapiski Edytymąki pszennej pełnoziarnistej 20 g drożdży 1 szklanka ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli 4 łyżki oliwy Sos bolognese: 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 1 puszka pomidorów krojonych 250 ml soku pomidorowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1/4 łyżeczki papryki chili 1/2 łyżeczki cukru sól, pieprz(...)papryką chili. Smażymy do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Dodajemy pomidory krojone z puszki, rozdrabniamy je i chwilę podsmażamy, a następnie wlewamy sok pomidorowy. Dodajemy cukier, mieszamy i trzymamy na ogniu do momentu, aż sos zgęstnieje. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy i układamy na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto równomiernie
Kuchnia MagdaLenycytryny) sól i pieprz do smaku pęczek natki kolendry lub pietruszki Składniki sosu do kurczaka tandoori 5-6 łyżek jogurtu 1 łyżka oleju o neutralnym smaku 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 1 łyżeczka drobno startego imbiru 1 łyżeczka tandoori masala 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 duża drobno posiekana cebula 1 łyżka soku z limonki (lub cytryny(...)sól i pieprz do smaku opcjonalnie 1 mała zielona papryka lub zielona papryczka chili Przygotowanie sosu do kurczaka tandoori Cebulę zeszklić na oleju, dodać posiekany czosnek i starty imbir i smażyć jeszcze około 1 minuty ciągle mieszając. Dodać tandoori masala, koncentrat pomidorowy, zmiksowane lub pokrojone pomidory, sok z limonki, jogurt i ewentualnie paprykę i na niewielkim ogniu gotować
Cztery Fajerycytryny) sól i pieprz do smaku pęczek natki kolendry lub pietruszki Składniki sosu do kurczaka tandoori 5-6 łyżek jogurtu 1 łyżka oleju o neutralnym smaku 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 1 łyżeczka drobno startego imbiru 1 łyżeczka tandoori masala 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 duża drobno posiekana cebula 1 łyżka soku z limonki (lub cytryny(...)sól i pieprz do smaku opcjonalnie 1 mała zielona papryka lub zielona papryczka chili Przygotowanie sosu do kurczaka tandoori Cebulę zeszklić na oleju, dodać posiekany czosnek i starty imbir i smażyć jeszcze około 1 minuty ciągle mieszając. Dodać tandoori masala, koncentrat pomidorowy, zmiksowane lub pokrojone pomidory, sok z limonki, jogurt i ewentualnie paprykę i na niewielkim ogniu gotować
Kulinaria - potrawy z różnych stron światamięsa mielonego wieprzowo – wołowego 3 cebule 2 łodygi selera naciowego kieliszek (150-200ml) białego wina puszka krojonych pomidorów 200g koncentratu pomidorowego 1 marchewka 2 cukinie 3 ząbki czosnku 50 ml oliwy sól morska chili oregano Jak zrobić sos bolognese z cukinią: Cebulę i selera kroimy drobniutko – można zmiksować je w blenderze w trybie pulsacyjnym (by nie powstała papka(...)tarce o drobnych oczkach, dodajemy do cebuli. Dodajemy mięso i krótko przesmażamy, rozdrabniając je drewnianą łopatką. Dodajemy pomidory, koncentrat pomidorowy i 2,5 szkl wody, czosnek pokrojony w cienkie plasterki, wino i gotujemy ok. 45-60 minut aż sos lekko zredukuje się i zgęstnieje. Doprawiamy do smaku solą i chili. Artykuł Sos bolognese z cukinią pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujewódki, soku pomidorowego i przypraw stał się popularny, a magowie istnieli dużo wcześniej 😊 Jak mówi przysłowie jedna Jaskółka wiosny nie czyni, wiec i tych Jaskółek warto mieć kilka. Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi, Magowie, Alex i ja, mówimy Ci na zdrowie. Oczywiście potrzebujemy alkoholu 60 ml Wódki 120 ml soku pomidorowego 30 ml miodu 1 łyżeczka sosu Worcester 0/5-1
RafalCookKompletnie nie miałem pomysłu na dzisiejszy obiad. Dodatkowym problemem był dla mnie brak czasu – mnóstwo zobowiązań skutecznie utrudniało mi zaplanowanie ambitnego obiadu. Postanowiłem więc..
Vegan TasteSkładniki: 400 g wątróbki 1/2 selera (110 g) 3 marchewki (380 g) 1 większa cebula (200 g) 160 g koncentratu pomidorowego 3 łyżeczki jarzynki 1 łyżka sosu chili 1 papryczka … Czytaj dalej Wątróbka w warzywach
czarrna od kuchnipiecz w 220ºC przez ok 15 minut po wyjęciu z pieca ułóż na wierzchu pozostałą szynkę, porwane listki bazylii i posyp resztą parmezanu Smacznego! *ja robię sos do pizzy tak – gotuję przecier pomidorowy (passata) z czosnkiem, suszoną bazylią, pieprzem i solą aż 1/2 – 2/3 płynu wyparuje **ricotta sprawdzi się jeśli szynka będzie dosyć słona. Jeśli nie będzie
SandraFrej.comzalać mlekiem, zostawić na 2-3 godziny w lodówce, po czym wyjąć, osuszyć ręcznikiem papierowym i razem z cebulą drobno posiekać. Wymieszać dokładnie olej z koncentratem pomidorowym, przyprawić musztardą , pieprzem i papryką. Sos wymieszać ze śledziami i cebulą, przykryć i wstawić na godzinę lub dwie do lodówki. Przed podaniem uformować porcje, ułożyć na liściach sałaty, posypać drobno pokrojonym jajkiem
Kulinarne przemysleniaKompletnie nie miałem pomysłu na dzisiejszy obiad. Dodatkowym problemem był dla mnie brak czasu – mnóstwo zobowiązań skutecznie utrudniało mi zaplanowanie ambitnego obiadu. Postanowiłem więc przygotować
Vegan Tastemłodych ziemniaków (waga przed obraniem) 1 średniej wielkości cebula 300g pomidorków koktajlowych 3-4 ząbki czosnku kilka listków rozmarynu dwie szczypty suszonego tymianku 700ml przecieru pomidorowego (passaty) 1 łyżeczka harrisy lub sos tabasco łyżeczka suszonego oregano łyżeczka suszonej bazylii puszka ciecierzycy (400g) 2 garście czarnych oliwek oliwa z oliwek sól, pieprz Przygotowanie: Fenkuła obrać - odkroić spód i zniszczone, zewnętrzne
Codzienne Gotowaniepieprz, odrobinka przyprawy curry (na czubek łyżeczki) olej do smażenia puree: ugotowane, utłuczone ziemniaki plus mleko salsa meksykańska: opakowanie mieszanki meksykańskiej od Hortex 200 m przecieru pomidorowego z domowej spiżarni 5 łyżek sosu słodko kwaśnego z domowej spiżarni 5 łyżek sosu chili z domowej spiżarni łyżka świeżego kopru u mnie w postaci mrożonej 5 łyżek oleju Przygotowanie: Ziemniaki obieramy
Życie zaczyna się w kuchniwyparuje cały płyn, a mięso będzie lekko rumiane. Dodać posiekany drobno czosnek, 2/3 szklanki wody. Zagotować, dodać suszone zioła, posiekaną natkę i lubczyk. Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać. Gotować do momentu aż sos mięsny zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem. Farsz wyłożyć do połówek cukinii. Wierzch posypać parmezanem. Cukinię wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Zapiekać
Czerwień i błękitwyjątkowe pod każdym względem: smaku, aromatów, połączenia składników i cudnych kolorów na talerzu. Pojawiła się na nim grillowana tortilla z ryżem i kurczakiem, boskie guacamole, puszysty sos majonezowy, domowe kukurydziane tortille, salsa pomidorowa, aksamitny krem z pieczonego batata, pieczone warzywa i zupełnie odlotowy mus z mango. Należy jeszcze dodać, że lokal jest urządzony ze smakiem, nie jest przeładowany, a jego
Kulinarne przygody Gatitychwilkę dusimy. 6.Cukinie ostrożnie nadziewamy farszem Posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy na blaszce w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 40 minut. Gotowe:) Cukinia wychodzi mocno pomidorowa:) Możemy podawać ze śmietaną lub sosem czosnkowym. Hasta Luego
la cucharaUWAGA- ROZWAŁKOWUJEMY CIASTO W KWADRAT, NIE KOŁO! Teraz pora na samo wykonanie pizzerinek: 1. Ciasto smarujemy sosem, np. wykonanym z ketchupu, koncentratu pomidorowego, odrobiny wody i przypraw, w szczególności bazylii i oregano. 2. Na cieście układamy farsz i dodatki wg własnych upodobań- np. podsmażone pieczarki, cebulę, szynkę czy salami (najlepiej posiekane) itp, posypujemy
Aromatyczne Podróżepowstania jednolitej masy. Z tak przygotowanej masy tworzymy kulki i obtaczamy delikatnie w mące. Podsmażamy pulpeciki na rozgrzanym oleju. Po około 10 minutach dodajemy przecier pomidorowy. Dolewamy także trochę wody aby sos nie był zbyt gęsty. Całość przyprawiamy solą, pieprzem, cukrem, czosnkiem oraz tymiankiem. Zostawiamy do momentu aż sos się zagotuje. Kolejno dodajemy łyżkę śmietanki i zostawiamy do ponownego
Health-Fit-LifeSzybkie i proste danie. Idealne z kluseczkami makaronem czy ryżem. Schab pokroić w cienkie paski, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, ostrą i wędzoną. Na patelni rozgrzać
Kuchnia PokoleńRyba je dobroł niy yno na piōntek 1 , a jak je dobrze narychtowano 2 , to sie może przed niōm sklōdzić 3 niyjedne miyso 4 . Na tyn
Chop w kuchniczasie zdjąć pokrywkąę z garnka i lekko podkręcić gaz. Na tym etapie duszenia warzyw, płyny będą się redukowały. Gdy większość wody odparuje, dodać pozostały przecier pomidorowy. Dusić jeszcze jakiś czas, aż sos pomidowy zostanie wchłonięty przez warzywa i będzie go bardzo mało. Następnie przyprawić warzywa wedle potrzeby, solą, cukrem i pieprzem. Usunąć przyprawy korzenne i pozostawić warzywa do wystygnięcia
Codziennik Kuchennyjajko, mąka, bułka tarta sól, pieprz, olej Wszystkie składniki wymieszać, ugnieść, uformować kuleczki. Kuleczki obtoczyć w jajku, mące i bułce tartej. Smażyć na głębokim oleju. Sos do kofty: 2 łyżki przecieru pomidorowego + 2 łyżki jogurtu - wymieszać. Podgrzać w garnuszku. Smacznego! Przepis, zdjęcia, wykonanie
Kuchnia smakówGęste, pomidorowe, aromatyczne i uzależniające... to dla mnie spaghetti bolognese. Uwielbiam częściowo przygotowywać sos w robocie kuchennym , bo dzięki niemu mięso jest idealnie drobne i wspaniale łączy się z sosem. Składniki 250g mięsa mielonego 1 marchew 1 mała pietruszka 2 ząbki czosnku 1 cebula 400g słodkich pomidorów z puszki 100ml wody 200ml półwytrawnego wina czerwonego oliwa z oliwek bazylia, pieprz
Gotowanie i blogowanie300g) - 1 puszka czerwonej fasoli (240g) - 125ml wody - 3 cebule - 1 czerwona papryka - 1 żółta papryka - 2 papryczki chili - 2 łyżki oleju - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - 3 ząbki czosnku - 2 łyżeczki sosu sojowego - 1 łyżeczka domowego koncentratu bulionu warzywnego lub mięsnego (ew. 1 bio kostka) - 1 łyżeczka suszonego oregano - 1 łyżeczka kuminu - 1 łyżeczka cukru - 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne
Be Fit Be StrongDodajemy warzywa, mieszamy i podsmażamy razem około 3 minuty. Następnie zalewamy rosołem i dusimy pod przykryciem na średnim ogniu około 30 minut. Zwiększamy ogień, dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy dalej aby objętość sosu zmniejszyła się o połowę. Przyprawiamy mielonymi paprykami, solą, pieprzem i czosnkiem - podgrzewamy jeszcze przez około 5 minut. Podajemy z ziemniakami lub kaszą. Pörkölt SMACZNEGO
peggiwkuchnidusimy na małym ogniu pod przykryciem do miękkości warzyw. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę , przesmażamy na pozostałym maśle, dodajemy do pozostałych warzyw. Dodajemy ketchup oraz koncentrat pomidorowy, dusimy jeszcze przez kilka minut. Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Rybę kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy solą oraz pieprzem, panierujemy w rozkłóconym jajku i mące. Smażymy na rozgrzanym oleju
Bajeczna KuchniaNastępnie na każdy liść nałożyć 2 łyżki farszu, zawinąć.Gotowe gołąbki przełożyć do garnka, zalać 500 ml wody, gotować ok. 25 min na małym ogniu. Podawać z sosem grzybowo-śmietanowym lub z pomidorowym
pieprzny smaczekrodzince. Polecam i Wam trochę poeksperymentować. Mięso jest pyszne na gorąco jak również na zimno. 1 kg schabu bez kości Marynata: 2 łyżki miodu łyżeczka koncentratu pomidorowego łyżeczka tymianku Kamis 2 łyżki sosu balsamicznego świeżo zmielony pieprz 2 ząbki czosnku Dodatkowo: kilka ziaren jałowca i ziela ang. Kamis kilka liści laurowych Kamis garść suszonych śliwek suszona gruszka i jabłko
Smakołyki AsiPanie, Wasi mężczyźni będą zachwyceni takim obiadem :D Składniki: ok. 1 kg karkówki 3 ząbki czosnku 4-5 łyżek oleju 2 łyżki keczupu 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżka przyprawy do karkówki lub np. przyprawy grillowej sól pieprz Sos do sałaty: ¼ szklanki oleju 2-3 łyżeczki cukru 1 łyżka soku z cytryny szczypta
MyCookBook.plżółtą pastę curry i starty imbir. Gdy się podsmażyła, połączyłam ją z fasolką. Wymieszałam. Wlałam mleczko kokosowe. Przykryłam i dusiłam przez około pół godziny. Dodałam koncentrat pomidorowy i przyprawy. Gdy uznacie,że sos za bardzo zgęstniał i wyparował to można wlać szklankę bulionu. Jeśli nie przeszkadzają wam kalorie dodajcie również albo zamiast bulionu śmietanę. . Podawałam z ryżem. Na wierzch
potrawyregionalneJako inspirację polecam dania pomidorowe, które przygotowałam w ramach współpracy z marką Cirio: moussakę , kurczaka a la Stroganow , chorwackie kotleciki , pikantną zupę pomidorową i kurczaka zapiekanego w ostrym sosie
Kulinarne InspiracjeTeraz mamy tanią paprykę i pomidory więc warto się zaopatrzyć i zrobić na zimę kilka słoiczków pysznego sosu. Taki sos jest świetną bazą do zupy pomidorowej, klopsików jaki i do spaghetti. Składniki: 1 kg czerwonej papryki 800 g pomidorów lima 1i1/2 kg pomidorów malinowych 50g czosnku (ząbki) 8-10 łyżek oliwy z oliwek 3 małe gałązki rozmarynu 3-4 łyżeczki
Ala piecze i gotujeSpaghetti Bolognese. Jest wyśmienite i łatwe w wykonaniu . - SKŁAD - ✔ 500 g Mięsa Mielonego z Szynki ✔ 300 g Makaronu Pełnoziarnistego ✔ 2 Plasterki Seraka Topionego Light ✔ 1 Przecier Pomidorowy ✔ Marchewka ✔ Cebula ✔ 2 Ząbki Czosnku ✔ Sos Tabasco (opcjonalnie) - WARTOŚCI ODŻYWCZE - Kalorie 1950 Węglowodany
Sylwetka Od Kuchnipomidory tylko z pokrojoną drobno cebulką lub szczypiorkiem, czasami wzbogacam wersję o ser feta, czerwoną paprykę czy - jak tym razem rzodkiewkę i ugotowane jajka. Oczywiście taką pomidorową sałatkę możemy wzbogacić o lekki sos, dressing, ocet z czerwonego wina, odrobinę oliwy ... ja jednak pomijam ten dodatek, bo sałatka smakuje mi w właśnie w takiej "czystej" wersji, wyłącznie z sosem własnym :)) czyli
Walijskie Pichceniedwóch powodów. Po pierwsze nie muszę obierać ich sama, co znacznie skraca czas przygotowania całości, po drugie – w puszce poza pomidorami zawsze jest dużo soku pomidorowego i pulpy, które w tym sosie nie zaszkodzą. Gotujemy całość na małym ogniu aż odparuje ¼ płynu, rozgniatamy całe pomidory na mniejsze kawałki, solimy i lekko pieprzymy, doprawiamy suszonym oregano. Do pomidorów wkładamy pokrojonego bakłażana
Karo in the Kitchensił namawiam do jej kupienia, bo jest cudowna! Harissa to pasta z chilli, czosnku, kolendry, kminu i niekiedy pomidorów. To taka dużo smaczniejsza wersja naszego przecieru pomidorowego. Można dodawać ją do zup, sosów, marynat, makaronów. Tagine można kupić w sklepach internetowych, ale to dość drogi zakup, więc można zamiennie użyć wolnowaru, garnka z grubszym dnem czy też naczynia żaroodpornego (wtedy
Przepisy Aleksandrykurczaka obtaczać obficie w płatkach i układać na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. 5. Piec ok. 18-20 min w temperaturze 200 stopni. 6. Podawać z sosem tysiąca wysp oraz np. salsą pomidorową z dodatkiem mango i pieczonymi warzywami. Smacznego
DefinicjaSmakuwarzywa się rozmrożą w tym czasie w misce mieszamy: sok z ananasa, ocet balsamiczny, miód i skrobię ziemniaczaną tę mieszankę wlewamy na patelnię i dodajemy przecier pomidorowy, kawałki ananasa mieszamy wszystko, aż sos zgęstnieje próbujemy i doprawiamy wg. smaku podajemy z brązowym ryżem SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćchili, słodkiej papryki w proszku, curry, soli i pieprzu. Do potrawy można dodać kiełki fasoli mung, ananasa, papryczki chili, świeży imbir, kapustę pekińską czy orzeszki ziemne. Sos można dodatkowo przyprawić odrobiną koncentratu pomidorowego. Potrawę należy dobrze przyprawić, bo inaczej będzie mdła. Ja nie obieram pieczarek, tylko dokładnie je myję pod bieżącą wodą. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni MiejskaDanie jednogarnkowe, idealne na obiad lub kolację. Można je podawać z makaronem lub same jako gęstą zupę. Z doświadczenia wiem, że na drugi dzień kiedy wszystkie
Kolejny blog o gotowaniubędę nie skromna i powiem, że wyszła pysznie :))) Składniki: 2op małych pieczarek po 250g ząbek czosnku 1 cebula łyżka oliwy z oliwek puszka pomidorów w sosie własnym lub 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ogórki konserwowe 1 papryka konserwowa sól, pieprz,słodka papryka Jak to zrobić: Pieczarki dokładnie myjemy. Rozgrzewamy na patelni oliwę. Czosnek obieramy, kroimy na plasterki i wrzucamy
Walijskie Pichcenie