Kompletnie nie miałem pomysłu na dzisiejszy obiad. Dodatkowym problemem był dla mnie brak czasu – mnóstwo zobowiązań skutecznie utrudniało mi zaplanowanie ambitnego obiadu. Postanowiłem więc przygotować
Vegan Tastemłodych ziemniaków (waga przed obraniem) 1 średniej wielkości cebula 300g pomidorków koktajlowych 3-4 ząbki czosnku kilka listków rozmarynu dwie szczypty suszonego tymianku 700ml przecieru pomidorowego (passaty) 1 łyżeczka harrisy lub sos tabasco łyżeczka suszonego oregano łyżeczka suszonej bazylii puszka ciecierzycy (400g) 2 garście czarnych oliwek oliwa z oliwek sól, pieprz Przygotowanie: Fenkuła obrać - odkroić spód i zniszczone, zewnętrzne
Codzienne Gotowaniepieprz, odrobinka przyprawy curry (na czubek łyżeczki) olej do smażenia puree: ugotowane, utłuczone ziemniaki plus mleko salsa meksykańska: opakowanie mieszanki meksykańskiej od Hortex 200 m przecieru pomidorowego z domowej spiżarni 5 łyżek sosu słodko kwaśnego z domowej spiżarni 5 łyżek sosu chili z domowej spiżarni łyżka świeżego kopru u mnie w postaci mrożonej 5 łyżek oleju Przygotowanie: Ziemniaki obieramy
Życie zaczyna się w kuchniwyparuje cały płyn, a mięso będzie lekko rumiane. Dodać posiekany drobno czosnek, 2/3 szklanki wody. Zagotować, dodać suszone zioła, posiekaną natkę i lubczyk. Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać. Gotować do momentu aż sos mięsny zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem. Farsz wyłożyć do połówek cukinii. Wierzch posypać parmezanem. Cukinię wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Zapiekać
Czerwień i błękitwyjątkowe pod każdym względem: smaku, aromatów, połączenia składników i cudnych kolorów na talerzu. Pojawiła się na nim grillowana tortilla z ryżem i kurczakiem, boskie guacamole, puszysty sos majonezowy, domowe kukurydziane tortille, salsa pomidorowa, aksamitny krem z pieczonego batata, pieczone warzywa i zupełnie odlotowy mus z mango. Należy jeszcze dodać, że lokal jest urządzony ze smakiem, nie jest przeładowany, a jego
Kulinarne przygody Gatitychwilkę dusimy. 6.Cukinie ostrożnie nadziewamy farszem Posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy na blaszce w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 40 minut. Gotowe:) Cukinia wychodzi mocno pomidorowa:) Możemy podawać ze śmietaną lub sosem czosnkowym. Hasta Luego
la cucharaUWAGA- ROZWAŁKOWUJEMY CIASTO W KWADRAT, NIE KOŁO! Teraz pora na samo wykonanie pizzerinek: 1. Ciasto smarujemy sosem, np. wykonanym z ketchupu, koncentratu pomidorowego, odrobiny wody i przypraw, w szczególności bazylii i oregano. 2. Na cieście układamy farsz i dodatki wg własnych upodobań- np. podsmażone pieczarki, cebulę, szynkę czy salami (najlepiej posiekane) itp, posypujemy
Aromatyczne Podróżepowstania jednolitej masy. Z tak przygotowanej masy tworzymy kulki i obtaczamy delikatnie w mące. Podsmażamy pulpeciki na rozgrzanym oleju. Po około 10 minutach dodajemy przecier pomidorowy. Dolewamy także trochę wody aby sos nie był zbyt gęsty. Całość przyprawiamy solą, pieprzem, cukrem, czosnkiem oraz tymiankiem. Zostawiamy do momentu aż sos się zagotuje. Kolejno dodajemy łyżkę śmietanki i zostawiamy do ponownego
Health-Fit-LifeSzybkie i proste danie. Idealne z kluseczkami makaronem czy ryżem. Schab pokroić w cienkie paski, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, ostrą i wędzoną. Na patelni rozgrzać
Kuchnia PokoleńRyba je dobroł niy yno na piōntek 1 , a jak je dobrze narychtowano 2 , to sie może przed niōm sklōdzić 3 niyjedne miyso 4 . Na tyn
Chop w kuchniczasie zdjąć pokrywkąę z garnka i lekko podkręcić gaz. Na tym etapie duszenia warzyw, płyny będą się redukowały. Gdy większość wody odparuje, dodać pozostały przecier pomidorowy. Dusić jeszcze jakiś czas, aż sos pomidowy zostanie wchłonięty przez warzywa i będzie go bardzo mało. Następnie przyprawić warzywa wedle potrzeby, solą, cukrem i pieprzem. Usunąć przyprawy korzenne i pozostawić warzywa do wystygnięcia
Codziennik Kuchennyjajko, mąka, bułka tarta sól, pieprz, olej Wszystkie składniki wymieszać, ugnieść, uformować kuleczki. Kuleczki obtoczyć w jajku, mące i bułce tartej. Smażyć na głębokim oleju. Sos do kofty: 2 łyżki przecieru pomidorowego + 2 łyżki jogurtu - wymieszać. Podgrzać w garnuszku. Smacznego! Przepis, zdjęcia, wykonanie
Kuchnia smakówGęste, pomidorowe, aromatyczne i uzależniające... to dla mnie spaghetti bolognese. Uwielbiam częściowo przygotowywać sos w robocie kuchennym , bo dzięki niemu mięso jest idealnie drobne i wspaniale łączy się z sosem. Składniki 250g mięsa mielonego 1 marchew 1 mała pietruszka 2 ząbki czosnku 1 cebula 400g słodkich pomidorów z puszki 100ml wody 200ml półwytrawnego wina czerwonego oliwa z oliwek bazylia, pieprz
Gotowanie i blogowanie300g) - 1 puszka czerwonej fasoli (240g) - 125ml wody - 3 cebule - 1 czerwona papryka - 1 żółta papryka - 2 papryczki chili - 2 łyżki oleju - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - 3 ząbki czosnku - 2 łyżeczki sosu sojowego - 1 łyżeczka domowego koncentratu bulionu warzywnego lub mięsnego (ew. 1 bio kostka) - 1 łyżeczka suszonego oregano - 1 łyżeczka kuminu - 1 łyżeczka cukru - 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne
Be Fit Be StrongDodajemy warzywa, mieszamy i podsmażamy razem około 3 minuty. Następnie zalewamy rosołem i dusimy pod przykryciem na średnim ogniu około 30 minut. Zwiększamy ogień, dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy dalej aby objętość sosu zmniejszyła się o połowę. Przyprawiamy mielonymi paprykami, solą, pieprzem i czosnkiem - podgrzewamy jeszcze przez około 5 minut. Podajemy z ziemniakami lub kaszą. Pörkölt SMACZNEGO
peggiwkuchni