świeżej bazylii, kolendry lub natki pietruszki Sposób wykonania: Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, paprykę oraz poszatkowany czosnek. Smażymy do zeszklenia. Dodajemy przecier pomidorowy i podgrzewamy aż sos się zredukuje i będzie gęsty. W sosie robimy 4 wgłębienia i wbijamy do nich jajka. Przykrywamy patelnię przykrywką i smażymy około 5 minut do momentu aż białko jajek
Qchnia po prostunadzieniem.Wstaw ponownie do piekarnika na około 20 miniut. Podawaj posypane ulubionnym zielskiem- kolendra u mnie, to chyba oczywiste, a jeżeli lubisz to możesz podać z sosem np. majonezowo-pomidorowym (wrzuce przepis na dniach). Tak upieczone babaty zjadam w całości razem ze skórką, ale dla mojego męża to dziwactwo i barbarzyńsko wydłubuje środek Artykuł Zapiekane faszerowane bataty pochodzi
greenscarfSprawdzony i prosty przepis na kluseczki gnocchi, które przygotujecie przez cały rok, z łatwo dostępnych składników. Charakterystyczne w wyglądzie gnocchi smakują z sosami na ciepło, np. pomidorowym, serowym, szpinakowym, podane do mięsa lub warzyw, z leczo lub ot tak z masełkiem i cukrem. Kluseczki gnocchi smakują idealnie podane z pesto lub z tartą mozzarellą (albo parmezanem), roztopionym masełkiem i świeżo
Zasmakuj Kuchnizrobić bulion z kostki jeśli ktoś używa) przykrywamy pokrywką i dusimy ok. 30 minut, aż gołąbki będą miękkie. Do garnka dodajemy 2 łyżki pasty paprykowej lub koncentratu pomidorowego, mieszamy. Zagotowujemy. Doprawiamy sos do smaku solą i ewentualnie cukrem. Gołąbki dusimy jeszcze kilka minut. Z reszty kapusty zrobiłam Młodą kapustę z pieczarkami . Moje dobre rady: Sos można zabielić dodatkowo śmietanką
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięroladę (pieczeń) z posiekanymi jajkami i serem, zamiast tradycyjnej pieczeni rzymskiej? Moim zdaniem to miła odmiana. Lżejsza, delikatniejsza, ciekawsza. Baaardzo smaczna. Smakuje zarówno na ciepło (doskonała z sosem pieczarkowym jak i pomidorowym), jak i na zimno (do sałatki, czy na kanapkę,polana ketchupem). Może wypróbujecie na Wielkanoc? 750 g mielonego mięsa drobiowego (u mnie udka bez skóry i kości oraz
Smaki Na TalerzuWymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać natkę pietruszki. Zwilżonymi dłońmi formować kotleciki. Obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać z sosem grzybowym, pieczarkowym lub pomidorowym. zastawa
królestwo garówczęściach serwisu Moje - Pasje. Pojawiło się kilka ciekawych przepisów na Wielki Post i Wielkanoc: Sałatka z białą rzodkwią, żółtym serem i jajkiem Śledzie po włosku Śledzie w pomidorowej marynacie Śledzie w sosie słodko-kwaśnym Wigilijne śledzie (tak, wiem, że do Wigilii jeszcze daleko, ale śledzie obok żuru to symbol Wielkiego Postu, na zakończenie którego kiedyś wieszano śledzia). Dzisiaj
blog.moje-pasje.infokokosa są cudowne! :D Mieszając 2 łyżki mleka w proszku i wody otrzymamy szklankę mleka kokosowego. Ja jednak wolę dodawać go do różnych dań - do kawy kokosowej, pomidorowego gulaszu (świetnie zagęszcza sos i nadaje mu lekko słodki, kokosowy smak), czy fit słodyczy. Zachęcam do odwiedzenia sklepu, znajdziecie tam mnóstwo fantastycznych produktów
DefinicjaSmakuprzez 10 minut, później dodaję mięso mielone, przyprawiam i smażę aż mięso zmieni kolor i będzie miękkie. Pod koniec dodaję kukurydzę, fasolę, czosnek (drobno pokrojony) i koncentrat pomidorowy. Składniki na biały sos: woda 2 szkl vegeta 1 łyżka śmietana 0,5 szkl serek śmietankowy topiony 2 trójkąciki pieprz mąka ziemniaczana 2 łyżki Wodę zagotowuję, dodaję vegetę, dodaję śmietankę
Na moim talerzusosie barbecue - tego nie można nie spróbować. Składniki : ok 2 kg udziec indyka 2 łyżki pieprzu 1 łyżeczka soli 4 łyżki oleju do smażenia Sos barbecue: 5 łyżek przecieru pomidorowego 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki wędzonej papryki ostrej ( ewentualnie słodkiej) 2 łyżki miodu 1 łyżeczka soli Składniki sosu wymieszać. Mięso umyć,osuszyć
Niespełnione zdolności kulinarneLżejsza wersja frytek znanych na mieście. Moje pieczone frytki z batatów, lekkie, nie chrupiące podaję z domowymi dipami, najczęściej świeżym czosnkowym na jogurcie, sosem tzatziki lub ostrym pomidorowym. Domowa i zdrowa pieczona przekąska gotowa, podaję ją od razu, znika szybko! Składniki: 2 duże bataty sól, pieprz, ostra papryka olej Przygotowanie: Bataty obieram, kroję w słupki. Skrapiam olejem i przyprawiam. Wstawiam
Zasmakuj Kuchnirównież upiec w piekarniku. W przypadku kapusty włoskiej (tak, jak u mnie) wystarczy godzina w 180 stopniach C. Gołąbki podajemy duszone lub podsmażone Pasuje do nich zarówno sos grzybowy, jak i pomidorowy. Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami - kuchnia podkarpacka Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami - kuchnia podkarpacka Zapraszam również na inne dania KUCHNI PODKARPACKIEJ Przepis bierze udział w akcji
Trzeci talerzszparagowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 kg mięsa mielonego (najlepiej karkówka lub łopatka) sól pieprz słodka papryka ostra papryka olej 250 ml passaty pomidorowej (ew. przecieru pomidorowego lub pomidorów w sosie własnym) Wykonanie: Fasolkę obierany z końcówek, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz posiekany czosnek
Walijskie Pichcenie