sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:436/794)

Pełnoziarnisty makaron z kurczakiem i dynią 219

Przyprawiamy 1/2 łyżeczki tymianku, 1/3 łyżeczki słodkiej papryki i szczyptą imbiru. Wlewamy kilka łyżek wody i dusimy, aż warzywa zmiękną (niecałe 10 minut). Na końcu doprawiamy koncentratem pomidorowym. W razie gdyby sos okazał się za gęsty - dolewamy odrobinę wody do otrzymania pożądanej konsystencji. Odcedzony makaron podajemy z warzywami - przyozdabiamy świeżą bazylią :)  Smacznego! 1 porcja - 512 kcal - białko

Moje Kuchenne Rewelacje
Kotlety z płatków owsianych z pieczarkami, marchewką i żółtym serem. 171

układamy kotleciki i smażymy z obydwu stron po kilka minut, na rumiano. Odsączamy ewentualnie z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Takie kotlety śmiało można podać z dowolnym sosem, pieczarkowym , grzybowym lub pomidorowym. Smacznego :)   Wszystkich zainteresowanych produktami zapraszam na stronę internetową http://www.stoislaw.com.pl/pl/.

Sama słodycz i szczypta chili
Faszerowane cukinie z piekarnika. 137

szklanki wody do ugotowania 1 papryka czerwona, pokrojona w kostkę 250 g pieczarek, pokrojone w kostkę 1 duża cebula, posiekana 2 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2-3 łyżki sosu worcestershire (jeśli nie masz, możesz zamiast tego nadać inny smak używając świeżych ziół - bazylia, majeranek, tymianek) kilka kropli oleju do smażenia cebuli 1/2 łyżeczki suszonej papryki ostrej pieprz, sól

Powiedz dietom nie
Pasta orzechowo-pomidorowa do chleba, Bagels (Seinfeld) 166

orzechy pokrywają zalecane dzienne zapotrzebowanie na kwasy omega 3). Składniki: 1 ½ szklanki orzechów włoskich ½ słoika suszonych pomidorów (+ opcjonalnie: kilka łyżek oleju z pomidorów) 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego po 2 łyżki: sosu sojowego, soku z cytryny sól, pieprz Podpraż orzechy na suchej patelni. Przełóż do miski, dodaj pozostałe składniki i zblenduj/zmiksuj na gładką pastę. Jeśli trzeba, dopraw jeszcze do smaku. Najlepsza

Qlinarnie i Qlinarnie
Aromatyczne kotlety mielone 258

mnie. :) Kotlety mielone to moim zdaniem jedno z najbardziej wszechstronnych polskich dań. Można podać je z ziemniakami i mizerią, pysznymi buraczkami, a następnego dnia zrobić do nich sos pieczarkowy, koperkowy lub pomidorowy i cieszyć się pysznym daniem, które nie będzie "odgrzewanym kotletem". Robi się je naprawdę szybko i równie szybko znikają z talerza - są mięciutkie, soczyste i bardzo aromatyczne

Cooking Monster
Ostre kremowe curry z batatami i kurczakiem 210

kardamon, kumin, tymianek i zalewamy bulionem. Gotujemy 10 minut kolejne. Zalewamy mleczkiem kokosowym, zmniejszamy ogień i gotujemy 10 minut - kontrolowac czy bataty są miękkie.  Dodać passatę pomidorową i gotować aż sos zgęstnieje.  Gotowe, Podajemy z ryżem. Można posypać natką i kolendrą przy podaniu (jeśli lubimy

Snejkusiowe Przepisy
Pizza z brokułem i jajkami na cieście ziemniaczanym 220

SPÓD DO PIZZY: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki wody 25 g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 150 g gotowanych ziemniaków 1 łyżka oliwy 1/3 łyżeczki soli SOS: 3 łyżki przecieru pomidorowego sól pieprz czarny suszona bazylia DODATKI: 1/2 brokuła 4 jajka 2 00 g sera żółtego sól świeży szczypiorek Zrobić zaczyn z drożdży rozcierając je z cukrem i około

https:KKuchniaMniam
Kotleciki z czerwonej soczewicy z jarmużem 200

powinno przysparzać problemów, bo kotleciki nie rozpadają się.  Na zdjęciach pokazałam kotleciki w towarzystwie smażonych na maśle pieczarek, ale równie pyszne są ze zdecydowanymi w smaku sosami, na przykład pikantnym pomidorowym. Do kotletów soczewicowych można dodawać nie tylko jarmuż. Komponujcie zatem swoje ulubione smaki i zestawy.  Dla lubiących soczewicę mam jeszcze soczewicowy pasztet i pastę kanapkową

Codzienna kuchnia niecodzienna
VADA – pączki / donaty z soczewicy / kuchnia indyjska 156

kształcie donatów ( oponek ) i smaży na rumiano. Są świetnym pomysłem na obiad, kolację, albo imprezową przekąskę dla wielbicieli orientalnych smaków. Świetnie smakują z dodatkiem ulubionego sosu – ja polecam chutney pomidorowy albo z mango. Pycha! Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: ( 8 szt ) * soczewica ( rodzaj: moong dal ) – 300g * papryczka chili – 0,5 szt * cebula – 1 szt * posiekana kolendra

Ostra na Słodko
3 sposoby na najlepsze frytki 14257

majonez, sos curry, a Wielkiej Brytanii nawet ocet. Inne, choć może nie tak często dodawane, sosy do frytek robione są na bazie śmietany lub jogurtu. Jedni wolą sos czosnkowy, koperkowy albo pomidorowy. Do posypania stosuje się najczęściej sól (najlepiej morską, świeżo zmieloną), ale też grubo mielony pieprz, łagodną lub ostrą paprykę. W tym miejscu warto wspomnieć o jednej kwestii

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Gołąbki inaczej 215

układamy gołąbki w naczyniu.Naczynie żaroodporne przykrywamy. Piekarnik 180 stopni góra dół i pieczemy godzinę i 20-30 minut. I GOTOWE.Do tego na koniec gołąbki polewany ulubionym sosem może być koncentrat pomidorowy lub inny.SMACZNEGO

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Makaron ze szpinakiem i kabanosami 172

Oboje uwielbiamy makarony – pod każdą postacią. Czy to w sosie (najczęściej nasz ulubiony, pomidorowy), w zupie, zapiekance itp. Nie jemy ich za często, ale jak już ugotujemy to przeważnie

Szybko Tanio Smacznie
Klopsiki zapiekane z makaronem 140

zależności od tego jak duże mamy naczynie do zapiekania). Do każdego gniazda wkładamy po jednej kulce lekko dociskając. W osobnym naczyniu mieszamy obie śmietany, wodę, majonez, przecier pomidorowy, mąkę, doprawiamy. Zalewamy sosem klopsiki. Zalewy musi być tyle, żeby makaron był przykryty. Wierzch posypujemy startym serem. Całość przykrywamy pokrywą lub folią aluminiową, wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury

Gotowanie moimi oczami
SUSZONE POMIDORY 223

pomidory się usmażą. Powinny być całe zalane oliwą. Zakręcałam i odstawiałam do góry dnem.Same się wekują. Ja przerobiłam ponad 50 kg. pomidorów. Zrobiłam z nich przecier pomidorowy .   Idealny do zup, sosów, gulaszy i poprostu do picia. Miąższ który wydrążyłam idealnie wykorzystałam- nic się nie zmarnowało. Smacznego! Polecam też zrobić DOMOWY KETCHUP

potrawyregionalne
Hreczanyki- podkarpackie kotlety z kaszą gryczaną 159

cebulę i czosnek. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Z masy porcjujemy 10 kotletów, każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Tradycyjne hreczanyki podaje się z sosami: czosnkowym, grzybowym lub pomidorowym. Ja podałam je w towarzystwie gotowanej kapusty z grzybami i ziemniaczków. Efekt końcowy

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania