Składniki: 40 dkg mięsa wieprzowego 1 cebula 2 marchewki 2 pietruszki 1/2 czerwonej papryki 1 puszka groszku konserwowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 350 ml wody 4 ziarna pieprzu czarnego 2 ziarna ziela angielskiego 1 liść laurowy 1/3 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki mąka do zagęszczenia sosu olej do smażenia sól do smaku Sposób wykonania: Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do garnka. Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę, dodać papry... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...