sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:448/794)

Kaszotto z mięsem z szybkowaru 150

selera. Mięso do tego dania można wcześniej obsmażyć, chociaż i bez tego wychodzi bardzo dobre i praktycznie rozpływa się w ustach. Dodany koncentrat nadaje przyjemnego, lekko pomidorowego smaku i dodatkowo zagęszcza sos. Danie jednogarnkowe, które łatwo zrobić, a do tego dobrze smakuje i niezbyt dużo kosztuje. Ilość porcji: 5 Czas przygotowania: 60 minut Składniki na kaszotto z mięsem z szybkowaru

Kuchcik gotuje
Sałatka kebab z mięsem mielonym w tortilli z sosem czosnkowym 157

puszka pomidorów w puszce Pudliszki ½ puszki kukurydzy 100 g (3 łyżki) przecieru pomidorowego Pudliszki 100 ml pasaty pomidorowej 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka soli 80 g sera żółtego 12 liści sałaty masłowej pęczek szczypiorku Sos czosnkowy: 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 2 ząbki czosnku ½ łyżeczki pieprzu Przygotowanie : Placki tortilla wyłożyć na formę(...)farsz mięsny 9. Całość posypać serem oraz szczypiorkiem Poprzedni 1 z 9 Następny Przepis bierze udział w akcji kulinarnej: ” Koncentrat pomidorowy Pudliszki do wielu dań” Artykuł Sałatka kebab z mięsem mielonym w tortilli z sosem czosnkowym pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
PIZZERINKI RAZOWE Z DUSZONĄ CEBULĄ I PIECZARKAMI 139

cebulę Koncentrat pomidorowy 5 pomidorków susoznych Koncentrat pomidorowy Sól i pieprz do smaku 1 łyżka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii Olej rzepakowy Dodatkowo Ulubiony sos Rukola Kasza manna Olej rzepakowy Koncentrat pomidorowy 10 dag sera żółtego tartego   PRZYGOTOWANIE:  Składniki ciasta łącze ze sobą a następnie odstawiam pod przykryciem np. bawełnianej ściereczki do wyrośnięcia na ok 1 godzinę(...)koncentratem pomidorowym doprawiamy solą i pieprzem oraz oregano .   Posypuję serem .  Nakładam za pomocą łyżki porcję cebuli i porcję pieczarek.  Na wierzch kładę kilka słupków papryki.  Pizzerki przekładam na blachę polaną olejem i posypaną kaszą manną. Piekę ok 15 min w 180 stopniach góra-dół bez termoobiegu. Podaję np .z rukolą i ulubionym sosem

Gotowanie Patki
Lekki, wegański pasztet warzywny z suszonymi pomidorami 151

pomidorami Składniki: 500 g ziemniaków, 400 g marchewki, 350 g selera, 130 g pietruszki, 75 g kaszy jaglanej (masa przed ugotowaniem), 60 g suszonych pomidorów, 3 łyżki sosu sojowego, 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczka majeranku, 1/2 łyżeczki lubczyku, 1/4 łyżeczki oregano. Przygotowanie: 1) Warzywa obrać i ugotować (najlepiej na parze). Następnie odcedzić i ostudzić. 2) Kaszę jaglaną płuczemy(...)wrzątkiem w celu usunięcia goryczki. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, wygotowując cała wodę. 3) Ugotowane warzywa przekładamy do blendera razem z połową kaszy jaglanej, sosem sojowym i przyprawami. Po zblendowaniu do mieszanki dodajemy resztę kaszy. 4) Pomidory suszone wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy na parę minut, następnie odcedzamy. 5) Formę (keksówkę) wykładamy papierem

Pełna Lodówka
Schab po bałkańsku 132

paski, pomidory i bulion. Całość mieszamy i dusimy przez około 30 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, ogórki pokrojone w kostkę i przyprawy. Dusimy jeszcze około 10-15 minut, do miękkości mięsa. Jeśli sos się zbytnio zredukuje można podlać wodą

e-PrzepisyKulinarne
Pizza z patelni 302

szklanki ciepłej (nie gorącej) wody 3 łyżki oleju lub oliwy Dodatki: kiełbasa wiejska ogórki kiszone oliwki  zielone papryka czerwona pomidorki koktajlowe kulki mozzarelli świeże listki bazylii Sos: około 1/2 szklanki passaty pomidorowej oregano bazylia 1. Do kubeczka rozkruszamy drożdże, dodajemy szczyptę cukru i i dwie łyżki wody. Mieszamy, żeby drożdże się rozpuściły. Tak przygotowany zaczyn odstawiamy w ciepłe miejsce(...)większej miski dajemy mąkę, olej lub oliwę, sól, zaczyn oraz wodę. Ręcznie wyrabiamy ciasto. Jak będzie gładkie, nakrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut.  3. W międzyczasie przygotowujemy sos i dodatki. Kiełbasę, paprykę, oliwki i ogórki kroimy. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Kulki mozzarelli pokroiłam w kosteczkę. Do szklanki dajemy passatę, dodajemy do nie zioła i mieszamy. 4. Stolnicę

kruche babeczki
Grillowane filety z kurczaka w słodko-kwaśnej marynacie 169

młodej kapusty i puree ziemniaczanym pod krzewem bzu w ogródku mojej teściowej. 3 duże filety z kurczaka Marynata: 1/2 szklanki łagodnego keczupu 3-4 sosu balsamicznego (ew. octu balsamicznego) 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżka ostrej musztardy 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu Worcester 2 rozgniecione ząbki czosnku słodka papryka w proszku szczypta ostrej

Czerwień i błękit
Pikantne żeberka 139

dzień wcześniej będzie idealne do upieczenia go na ruszcie "pod chmurką". Składniki: 1,2 kg żeberek ekstra mięsnych Marynata: 1/2 szklanki łagodnego keczupu 3-4 sosu balsamicznego (ew. octu balsamicznego) 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżka ostrej musztardy 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu Worcester  2 rozgniecione ząbki czosnku słodka papryka w proszku pół

Czerwień i błękit
Indyk z warzywami 180

Zamiast indyka można użyć piersi z kurczaka. Składniki:0,5 kg piersi z indyka (lub kurczaka)pół porakawałek czerwonej paprykikawałek zielonej papryki5 dużych pieczareksól, pieprzprzyprawa

Kuchnia domowa Ani
Naleśniki z farszem "pizzowym" 187

naleśników: Naleśniki: 1 jajko 1,5 szklanki mleka 1 szklanka wody gazowanej 2 szklanki mąki pszennej 2 szczypty soli szczypta cukru 4 łyżki oleju  Sos: 0,5 słoiczka koncentratu pomidorowego kilka łyżek pikantnego keczupu 2 duże ząbki czosnku przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie  Farsz: 1 duża cebula 1 średnia czerwona papryka ok. 500 g pieczarek 6 parówek przyprawy(...)trzepaczką lub zmiksować wszystkie składniki na naleśniki (jeśli masa będzie bardzo gęsta dodać więcej mleka, jeśli za rzadka dosypać mąki). Na suchej patelni, bez dodatku tłuszczu usmażyć naleśniki.   Sos: do niedużej miseczki przełożyć koncentrat, wlać keczup, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Całość dokładnie wymieszać.   Farsz: cebulę, paprykę i parówki posiekać w drobną kostkę, pieczarki zetrzeć na tarce

Simply Food
Patison o bogatym wnętrzu 155

się z tuńczykiem. PATISONY NADZIEWANE SOSEM SYCYLIJSKIM Z KAPARAMI (2 porcje) 2 średniej wielkości patisony 3-4 łyżki oliwy 1 średnia cebula 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego (90g) 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (170g) 1 dojrzały pomidor 4-5 łyżek kaparów sól i pieprz do smaku Patisony myjemy, obcinamy górę i wydrążamy pestki. Spód lekko docinamy, w ten sposób

les mirabelles
MAKARON Z SOSEM POMIDOROWO-SEROWYM 273

Pomidory królują u nas na całego, wczoraj delikatny pomidorowy krem  ,  dzisiaj makaron z przepysznym sosem pomidorowo-serowym. Polecam ! Rewelacyjne połączenie smaków. Idealny pomysł na szybki letni obiad. Składniki: - 2 duże cebule - 150ml pikantnego ketchupu - 250ml wody - 1 puszka pomidorów bez skórki - 2 duże ząbki czosnku - 100g startego sera  (u mnie mozarella) - sól i świeżo mielony pieprz

Smaczne Zdrowe
Gulasz z boczniaków 133

wyobrażam sobie dania obiadowego bez kawałka mięsa.  Składniki: 250 g boczniaków 1 marchewka 1 obrana cebula mały koncentrat pomidorowy  czosnek (jeżeli nie macie to pomińcie) sól, pieprz przyprawa do grzybów  olej mąka do zagęszczenia sosu Warzywa umyć i osuszyć. Boczniaki pokroić w grube plasterki,  a cebulę i czosnek w kosteczkę. Marchewkę obrać i pokroić w cienkie(...)wody i gotować, aż wszystko będzie miękkie. Pod sam koniec doprawić solą, pieprzem i przyprawą do grzybów (jeżeli jej nie macie - to pomińcie) i dodać koncentrat pomidorowy. Jeszcze chwilę gotować, aby zredukować ilość sosu. Jeżeli gulasz jest zbyt rzadki to do szklanki wsypcie 2 łyżki mąki i zalejcie odrobiną wody - wszystko należy ze sobą połączyć (nie może być żadnych

Ugotować
Pulpeciki z indyka zapiekane w sosie pomidorowym. 191

mięsa mielonego z indyka 1 mała czerstwa bułka 1 jajo 1 mała cebula sól, pieprz, koperek 2 ząbki czosnku 4 łyżki bułki tartej Sos; 3 pomidory 1 marchewka 1 cebula 2 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz, słodka papryka, odrobina cukru, suszona bazylia ok. szklanka wody 2 łyżki oleju Przygotowanie; Mięso przekładamy do miski dodajemy, pokrojoną w drobną kostkę cebule, straty(...)wrzucamy cebulę. Smażymy do zrumienienia. Marchew obieramy i ścieramy na drobnej tarce, dodajemy do cebuli. Dorzucamy pomidory i chwilę dusimy. Dodajemy przecier pomidorowy i dolewamy wodę. Dusimy kilka minut. Na samym końcu doprawiamy do smaku. Sos wylewamy do naczynia żaroodpornego, na nim układamy pulpeciki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180C i pieczemy około 45 min. Podajemy z ziemniakami

Radość kipiąca uśmiechem.
Spaghetti po mojemu 190

jest daniem dosyć kalorycznym, ale jakże smacznym. Polecam je szczególnie na okres jesienno - zimowy, bo dostarcza mnóstwo energii. Potrzebne nam: - pół paczki makaronu spaghetti - słoik (520 g) sosu bolognese - 2 łyżki przecieru pomidorowego - 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki - 1,5 dużej cebuli - 3 duże ząbki czosnku - sól, pieprz - papryka słodka i ostra - zioła prowansalskie - czosnek w pudrze(...)przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy i po chwili dodajemy mięso. Smażymy doki nie zmieni koloru (ok. 5-7 minut). Doprawiamy solą i pieprzem, papryką i czosnkiem w pudrze. Dodajemy sos i przecier, dokładnie mieszamy do połączenia składników. Dusimy przez parę minut, dopóki sos się nie zagotuje. Doprawiamy sporą ilością ziół prowansalskich. Podajemy z makaronem, posypane sporą ilością żółtego sera

W poszukiwaniu inspiracji