Poniżej efekt mego z nim "romansowania". 1 duży bakłażan 300 g pieczarek 1 czerwona papryka 400 g mięsa mielonego 1 duża cebula 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 opakowanie sosu bolońskiego z paczki olej sól, pieprz, majeranek Bakłażana pokroić na plastry (wzdłuż) o grubości ok 5-7 mm. Posolić, popieprzyć i odstawić na ok 20 minut. Po tym czasie zebrać
Jadło i czytadłoolej ryżowy, wrzucamy pokrojoną drobno cebulę i smażymy na złoty kolor. Odstawiamy, lekko solimy, dodajemy przeciśnięty czosnek, mieszamy, polewamy odcedzoną fasolkę i mieszamy. Podajemy gorącą do kul ryżowych. Sos czosnkowo-pomidorowy przygotowujemy z jogurtu naturalnego. Dodajemy 2-3 ząbki czosnku, pieprz, łyżeczkę koncentratu pomidorowego. Wszystko razem mieszamy i gotowe :) Smacznego
vegetanieCreste z kurczakiem, brokułem i kukurydzą w sosie śmietanowo-pomidorowym, to szybki i smaczny obiad. Porcja na 4 osoby. SKŁADNIKI 2 piersi z kurczaka 1 brokuł 3/4 opakowania makaronu creste (lub innego) 1 puszka kukurydzy 1 puszka pomidorów 1 duża marchewka 1 duża śmietana 18% (330 g) 3 ząbki czosnku 90-100 g żółtego sera oliwa do smażenia przyprawy: sól
Passions hobbies lifespaghetti , bo to szybsze, a na pizzę trzeba długo czekać i można tego nie przeżyć, szczególnie jeśli za uszami „ Mamooooo, mamoooo makaron !” Składniki spaghetti MALMA salsa pomidorowa TUTAJ bądz sos do spaghetti jaki lubicie oliwa z oliwek parmezan listki bazylii- moja osobista słabość, koniecznie szarpane Ugotuj spaghetti al dente uważając , by nie zrobić kleju do tapet. Podgrzać
Z Kuchni Do Kuchnisłodkiej papryki, dokładnie mieszamy. Z przygotowanej masy mięsnej formujemy spłaszczone, okrągłe gołąbki i smażymy na oleju na złoty kolor z obu stron. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem(u mnie pomidorowy), całość dusimy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 1 -1.5 godziny. Z podanego przepisu wyszło mi 13 gołąbków, wielkości dłoni
Krakowskie smaki Anifarszu (w zależności od wielkości liścia). Zawijac jak gołąbki mięsne Gotowe gołąbki układać ciasno w garnku.Polac bulionem i dusić około 40 minut pod przykryciem . uwagi: Można podawać z sosem grzybowym lub pomidorowym. Gołąbki nie przywrą do dna rondla, kiedy na dnie umieścimy liście kapusty. Do nadzienia można dodac nieco startego żółtego sera.Przepis wzorowany na przepisie Gessler.SMACZNEGO
w mojej kuchniziemniaczanym farszem, nakładać 1-2 łyżki farszu . Zawijac jak gołąbki mięsne Gotowe gołąbki układać ciasno w garnku.Polac bulionem i dusić około 40 minut pod przykryciem . Można podawać z sosem grzybowym lub pomidorowym. Gołąbki nie przywrą do dna rondla, kiedy na dnie umieścimy liście kapusty. Do nadzienia można dodac nieco startego żółtego sera.inspiracja był przepis Gessler.... Cavolo farcito con patate ...... INGREDIENTI
w mojej kuchnicałość duszę 10 minut po czym dodaję przepłukaną fasole i kukurydzę. Przykrywam i duszę kolejne 5 minut. Dosmaczam solą i pieprzem.Podaję zawinięte w podpieczona tortillę z sosem czosnkowym, salsą pomidorową i surówkami
Magiczna kuchnia Dariibułce tartej kotlety chłoną więcej tłuszczu). Smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym, z obu stron na rumiano. Dosmażamy pod przykryciem.Kotlety z ryżu miksowanego mogą stanowić samodzielny posiłek. Wystarczy dodatek sosu, np. pieczarkowego, pomidorowego lub… jakiegokolwiek. Niezastąpiona będzie oczywiście surówka – każda pasuje. Możemy je podać także do mięsa, czy ryby, z jajkiem sadzonym… Ich zaletą jest to, że możemy
mojewypiekiinietylkoKupić ładną wołowinę w przystępnej cenie jest niełatwo. Albo jest stara i twarda jak zelówka, albo droga jakby ze złota była. Ostatnio jednak udało mi się
Codzienna kuchnia niecodziennawielkości mięsa ) – mieszamy od czasu do czasu , tak by mięso nie przywarło. Jeśli jest taka potrzeba podlewamy jeszcze szklanką bulionu. Do osobnego naczynia wlewamy śmietanę oraz przecier pomidorowy. Dodajemy gorący sos z gęsiarki i dokładnie rozrabiamy. Cały czas mieszając powoli wlewamy całość do duszącego się mięsa. Na wolnym ogniu dusimy jeszcze ok. 10 minut i w razie potrzeby doprawiamy
Ostra na Słodkoktóre będziemy nakładać farsz. Na patelni smażymy cebulę, krótko czosnek i wrzucamy mięso mielone. Mięso doprawiamy solą, pieprzem, czerwoną mieloną papryką, oraz bazylią i oregano. Dodajemy przecier pomidorowy. Smażyć aż sos trochę zgęstnieje. Do miski przekładamy usmażone mięso, natkę pietruszki oraz ugotowany al dente ryż. Mieszamy, a następnie przekładamy farsz na wydrążone cukinie, które delikatnie solimy. Na wierzchu
upichcicstron na złoty kolor. Po usmażeniu układamy na papierowym ręczniczku, aby ten wchłonął nadmiar tłuszczu. Podajemy na ciepło jako danie obiadowe lub np. na zimno z sosem czosnkowym czy pomidorowym. Smacznego
Walijskie Pichcenieskładniki, doprawić masę według uznania. Spód garnka wyłożyć liśćmi kapusty, zawijać farsz w liście i układać ciasno w garnku. Zalać bulionem i gotować ok. 1 godzinę. Podawać z sosem pieczarkowym lub pomidorowym
Anioły w kuchniZupa z cyklu gotuję z tego co mam. Puszki z wszelkiego rodzaju fasolkami w sosie własnym lub pomidorowym mam w domu zawsze .Przydają się gdy chcę zrobić coś na szybko. A to błyskawiczną fasolkę po bretońsku ( bo w lodówce jest kawałek kiełbasy), albo jakąś sałatkę bo z obiadu został ziemniak . A jak zostanie mi trochę jakiegoś wywaru to robię zupę
Buniabaje w kuchni