sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:421/794)

Domowe suszone pomidory w zalewie 156

oliwek. Jeśli chcecie bardziej ziołowe to dorzućcie jeszcze do słoiczka, w którym będziecie mieli suszone pomidory trochę przypraw: tymianek, oregano i bazylię. * pestki zostaw i dodaj np. do pomidorowego lub innego sosu, wlej do kotletów mielonych czy dodaj do sałatki. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Pomidorowe pappardelle z sosem serowym i brokułem 148

danie sobie wymyśliłam. Miałam pomidorowy makaron a w lodówce zielony brokuł czekał na zjedzenie, no to pozostało coś białego dodać i danie gotowe. Zrobicie sobie obiad ze mną? Pomidorowe pappardelle z sosem serowym i brokułem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
SMAŻONE ŚLEDZIE NA KROMCE CHLEBA 193

przekładamy na drugą stronę. Po usmażeniu przekładamy na ręcznik papierowy, aby pozbyć się tłuszczu. Podajemy z pieczywem lub z ziemniakami i warzywami. Doskonale smakują z sosem koperkowym lub pomidorowym. Smacznego ! Artykuł SMAŻONE ŚLEDZIE NA KROMCE CHLEBA pochodzi z serwisu MARKOWYSMAK.COM

Markowy smak
Krewetki w pomidorkach, z chili i czosnkiem niedźwiedzim 144

romantyczny wieczór się udał, gdyż doszło do pełnej konsumpcji potrawy i ...;)   Składniki: 200 g krewetek 1 pęczek czosnku niedźwiedziego 1 szklanka pomidorków koktajlowych 2 łyżki przecieru pomidorowego 5 łyżek sosu chili słodko-pikantnego 1 rozgnieciony ząbek czosnku 1 pęczek natki pietruszki 2 łyżki masła klarowanego dodatkowo czarny makaron farbowany atramentem kałamarnicy Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojone pomidorki oraz

Bon Appetit Małgorzaty
Kluski kładzione 413

Kluski kładzione są świetnym dodatkiem do zupy pomidorowej, a z sosem czy podsmażoną cebulą mogą stanowić odrębne danie. Przygotowanie ich nie zajmuje wiele czasu. SKŁADNIKI 40 dag mąki pszennej 1 jajo 1 szklanka mleka 1 łyżeczka soli SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Do miski wsypać mąkę, dodać jajo, mleko i sól. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Falafele z kaszy jaglanej 99

przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Podajemy od razu lub po przestudzeniu. Można je podać z pitą i warzywami, w formie sałatki jak tutaj lub z ulubionymi sosami np. czosnkowym, pomidorowym lub maczając falafele w hummusie. Smacznego, Klaudia. Szeroki wybór superfood można znaleźć w sklepie internetowym http://sklepagnex.pl/ Serdecznie zapraszam

Mango Papaja
Pieczona fasolka z papryką i kiełbaską 144

międzyczasie przyuważyłam tak zachęcający do przygotowania przepis na blogu Kardamonovy , że ugotowaną fasolę podzieliłam na 2 porcje. I tak, dziś przygotowałam jej pieczoną wersję- w aromatycznym sosie paprykowo-pomidorowym, z dodatkiem kiełbaski, a 'breton' będzie jutro :) A wracając do przepisu, to fasolka smakuje naprawdę wybornie, z resztą zróbcie i przekonajcie się sami- a przyznacie mi rację :))) Porcja

Kraina Miodem Płynąca
SZPINAK DUSZONY Z POMIDORAMI 151

robię go więcej. Składniki:   szpinak pomidory lub przecier pomidorowy czosnek pieprz  Na patelni teflonowej ułożyć posiekane liście szpinaku,na wierzch drobno ułożyć posiekanego pomidora lub przecier pomidorowy - dusić w sosie własnym.Gdy pomidor da mało soku można dodać łyżkę wody.Doprawić pieprzem i czosnkiem i gotowe

Niespełnione zdolności kulinarne
Pasta z tuńczyka 138

śniadanie, ale także na domową imprezę. Pasta z tuńczyka Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 1 puszka tuńczyka w oleju 1 opakowanie serka śmietankowego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka sosu Worcestershire sól pieprz listki natki pietruszki Wykonanie: Serek i tuńczyka przekładamy do miski, dodajemy koncentrat, rozdrabniamy widelcem i mieszamy. Wszystko solimy, pieprzymy, dodajemy sos. Jeszcze raz mieszamy. Chleb

Kulinarne przygody Gatity
Ziołowe trójkąty z polenty z pastą tuńczykową 131

pasty bulionowej 1/3 łyżeczki solo himalajskiej 1 łyżka oregano listki rukoli czarne oliwki Pasta z tuńczykiem: 1 puszka tuńczyka w oleju 1 opakowanie serka śmietankowego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka sosu Worcestershire sól pieprz listki natki pietruszki Wykonanie: Do garnka wlewamy wodę, dodajemy pastę bulionową i doprowadzamy do zagotowania. Wsypujemy kaszkę cały czas mieszając. Zmniejszamy ogień i gotujemy przez

Kulinarne przygody Gatity
Cannelloni z mięsem mielonym 172

ząbków czosnku, garść świeżej Bazyli ( lub suszonej), 2 łyżeczki oregano, 2 łyżeczki ziół prowansalskich, 3-4 łyżki oleju lub oliwy, 1 puszka pomidorów ( pokrojonych), 0,4l przecieru pomidorowego, sól, pieprz, Sos beszamelowy: 3 łyżki masła, 2 czubate łyżki mąki pszennej, 0,5 l mleka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa,   Dodatkowo:   makaron cannelloni, 150 g żółtego sera   Wykonie

Passion of Cooking
Kotlety ziemniaczane 251

ilości wg. uznania. Przyprawiamy solą, pieprzem i natką pietruszki i ponownie dokładnie mieszamy. Formujemy małe płaskie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju. Podajemy z sosem pieczarkowym lub pomidorowym. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Krokiety z kaszą owsianą, pieczarkami i żółtym serem 120

krokiety. Panierować w roztrzepanym z odrobiną soli jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku. Takie krokiety świetnie smakują z sosem grzybowym, pikantnym pomidorowym lub najzwyklejszym keczupem. Żółty ser świetnie zespala ziarenka kaszy, więc po przekrojeniu krokieta nie rozsypują się. Po przestudzeniu jest to bardzo smaczna przekąska, wystarczy tylko końcówkę krokieta owinąć

Codzienna kuchnia niecodzienna
Chrupiące kąski z kurczaka 4240

Takie kawałki kurczaka w płatkach kukurydzianych są bardzo smaczną przekąską , często podaję je na przyjęciach rodzinnych. Polecam z sosem paprykowo-pomidorowym, idealna przekąska na sylwestra. Składniki: podwójna pierś z kurczaka 0,5 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka Ciasto: 0,5 szklanki mąki pszennej ¼ szklanki mleka 1 jajko 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki proszku

Bajeczna Kuchnia
Dorsz w sosie pomidorowo-paprykowym 103

Dorsz to jedna z naszych ulubionych ryb. Najczęściej na talerzu ląduje smażony w panierce, ale tym razem postanowiłam przygotować go zdrowiej, w pysznym, lekko pikantnym sosie paprykowo-pomidorowym. I chyba wyszło pysznie, bo córka stwierdziła że dawno tak dobrej ryby nie jadła. Zapraszam Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik