sos do jajek - 5296 przepisów (strona:187/354)

Lazagne z brokułami i szynką. 206

znów sos pomidorowy, szynka, odrobina sera, sos pomidorowy. Przykryc makaronem, posmarować sosem i na koniec posypać zółtym serem. Lazagnie wstawić do nagrzanego piekarnika do 220C i piec około 30-40 min.           Domowe płaty lazagne.   2,5 szkl. mąki pszennej 3 jajka ok, szklanki ciepłej wody sól   Mąke przesiać,połaczyc z solą i jajkami

Radość kipiąca uśmiechem.
Hreczanyki- podkarpackie kotlety z kaszą gryczaną 138

dente. Odcedzamy, wysypujemy z woreczka i pozostawiamy na chwilkę do przestygnięcia. Następnie dodajemy mięso mielone, jajko, posiekaną cebulę i czosnek. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Z masy porcjujemy 10 kotletów, każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Tradycyjne hreczanyki podaje się z sosami: czosnkowym, grzybowym lub pomidorowym. Ja podałam je w towarzystwie gotowanej kapusty z grzybami i ziemniaczków

Kuchnia w czekoladzie
Kabaczek panierowany 180

Jajka roztrzepać widelcem, dodać śmietanę sól, pieprz i wymieszać. Każdy krążek kabaczka obtoczyć w bułce jajku i ponownie w bułce. Smażyć na wolnym ogniu na rumiany kolor z dwóch stron. Kabaczek po usmażeniu musi być miękki. Można podawać z ketchupem lub innym ulubionym pikantnym sosem kabaczek panierowany

O kuchni z uczuciem
PUSZYSTY PLACEK Z TRUSKAWKAMI (z mlekiem) 159

właściwości świeżych owoców. Są cenionym składnikiem wielu sałatek, surówek, przystawek. Przyrządza się z nimi sosy, zupy, desery, ciasta i napoje. Spożywa się je na surowo oraz przetwarza na: soki, dżemy, konfitury. Robi się wina, nalewki i likiery.  Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 5 jajek 3 / 4 szklanki cukru 1 łyżka proszku do pieczenia 1 / 2 szklanki mleka

Ciastka - domowe słodkości
Zapiekanka ziemniaczana pachnąca czosnkiem 166

rosołu, bo planowałam zużyć je do sałatki jarzynowej. Nawet w tym celu dogotowałam ziemniaki i jajka. Niestety, kiedy okazało się, że mąż wyjadł mi całą marchew, machnęłam ręką na sałatkę, a z ziemniaków i resztek ogonówki zrobiłam zapiekankę. Troszkę żałuję, że nie dodałam do sosu odrobiny musztardy, bo zapiekanka była w smaku dość łagodna. Zapiekanka ziemniaczana Składniki: 3 spore ziemniaki

Kuchenne zapiski Edyty
Parówki w cieście drożdżowym 202

Domowa wersja hot-dogów. Smakują zarówno na ciepło, jak i zimno. Można podać z ketchupem, sosem czosnkowym czy innym ulubionym. Składniki: 200 ml wody 25 g drożdży 1/2 łyżeczki soli łyżeczka cukru łyżka oleju 200 g mąki oregano, zioła prowansalskie 4 długie parówki Ponadto: jajko, sezam Przygotowanie Drożdże kruszymy, dodajemy po łyżeczce mąki i cukru i rozpuszczamy w 1/3 szklanki

e-PrzepisyKulinarne
Wegeburgery z plackami z fety cukini i marchewki 171

placki :  - 2 szklanki startej na tarce cukini  - 1 szklanka startej marchewki - 3 jajka - 5 łyżek mąki (ja użyłam owsianej, ale może być dowolna) - 5 łyżek fety rozgniecionej widelcem ja użyłam arla apetina feta - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  - szczypta ostrej papryki  - sos sojowy, pieprz - kilka posiekanych listków bazylii  Do burgerów  - 2 bułki pełnoziarniste - kilka

zdrowa vege kuchnia
Zapiekanka ze szparagami, czerwoną cebulą i ziemniakami 188

oleju rzepakowego). W naczyniu żaroodpornym ułóż plastry ziemniaków, cebulkę, szparagi i zalej śmietanką połączoną z jajkiem. Dopraw do smaku szczyptą soli, odrobiną pieprzu i posiekanym koperkiem. Na sam koniec posyp tartym serem. Piecz ok. 20 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Podawaj z sosem czosnkowym lub innym ulubionym. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Calzone 142

stopni. Wyrośnięte ciasto dzielimy na trzy części, rozwałkujemy na okrągły placek. Smarujemy go sosem pomidorowym, posypujemy ziołami i na połowę kładziemy nadzienie, zostawiając odstęp od brzegu. Drugą częścią ciasta przykrywamy nadzienie i sklejamy brzegi, później zawijamy je do środka. Możemy wierzch posmarować jajkiem lub mlekiem. Wkładamy do piekarnika na 20-25 minut. Mmm Pycha! Kliknij lubię

NA MOIM TALERZU
Pasztet z bułek i papryki 156

Idealnie  nadaje się do różnego rodzaju sosów a w szczególności do sosu z chrzanem,  sprawdził  się również jako dodatek do sałatek . składniki na 4 porcje 4 bułki 3 papryki ( czerwona żółta zielona ) 20 dag wędliny zioła  prowansalskie szklanka mleka 3 jajka sól i pieprz papryka słodka mielona przepis Bułkę kroimy w kostkę, dodajemy pokrojoną paprykę

Smakowite Dania
Smakowite kąski z selera :) 157

były mokre. Można wcześniej usunąć włókna ale nie jest to konieczne. Ciasto naleśnikowe: Jajko zmiksować z mąką i mlekiem na masę konsystencji gęstej śmietany. Dodać przyprawy. Maczać kawałki selera w cieście, kłaść na rozgrzaną oliwę, smażyć z obu stron na złoty kolor. Sos do selera : 2 ząbki czosnku 250 g jogurtu pieprz łyżka majonezu Do miseczki wlewamy jogurt, dodajemy

vegetanie
Buraczki zasmażane 4362

pyszny dodatek do obiadu. Pasują i do mięska i do rybki ale też do jajka sadzonego. Każdy ma swój sposób na ich przyrządzenie. Ja po prostu przesmażam na maśle z dodatkiem mąki. składniki: 1,5 kg czerwonych buraczków 100 g masła 2 łyżki  sosu balsamicznego 2-3 łyzki mąki pszennej Buraczki umyć i ugotować lub upiec w piekarniku. Następnie

Monia miesza i gotuje
Kremowy Sernik z Musem Borówkowym 130

wlewamy rozpuszczoną mąkę. Stawiamy na palniku. Ciągle mieszając doprowadzamy do rozpuszczenia się cukru i zgęstnienia sosu. Odstawiamy na bok do ostygnięcia. Masa serowa: 1 kg sera kremowego lub gotowego na serniki 250 g cukru trzcinowego 4 łyżki mąki 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 3 jajka 200 ml kwaśnej śmietany 18% Ser ucieramy z cukrem. Do utartego dodajemy mąkę, ekstrakt

Made By Mom And Son
Mięso 152

Bakłażany faszerowane mięsem Królik duszony w cytrusach Kiełbaski i cukinie w sosie Marokańskie szaszłyki Penne z klopsikami z kiełbasy Paella z królikiem i kurczakiem Pity z klopsikami, botwinką i fetą Marokańskie kefty Kiełbaski wieprzowo-ziemniaczane Tażin z klopsikami i jajkiem Tortilla z chorizo i fasolą Greckie klopsiki keftedakia Chorizo z papryką i cebulą Jesienny tażin wołowy Cukinie faszerowane kiełbasą Wiejska

Chilli Czosnek i Oliwa
Bakłażan w serowej panierce 155

chrupiące z zewnątrz, miękkie w środku, o zaskakującym smaku, a podane z ulubionym sosem  i bukietem surówek tworzą zdrowe oraz wartościowe danie, które na pewno Wam posmakuje. Bardzo polecam! :) * bakłażan- 1 szt. * parmezan- 30 g * płatki owsiane- 30 g (lub bułka tarta) * jajko- 1 szt. * pieprz, sól, suszona papryczka chili- do smaku * olej rzepakowy- do smażenia Bakłażana pokroić

Kraina Miodem Płynąca