Uwielbiam łączyć ryby z owocami. Na moim blogu możecie na przykład odnaleźć sałatkowe połączenie śledzia z granatem , ale też mam na swojej liście film z przygotowania ryby w curry z sosem mandarynkowym . Stąd też postanowiłem połączyć tuńczyka z jabłkiem. Całość podaje w kanapce ozdabiając ją sałatą. Bogactwa smaku dodają orzechy pecan a chrupkości seler naciowy. Działamy! Zacznijcie od obejrzenia krótkiego
Kuchennyviral.plUwielbiam łączyć ryby z owocami. Na moim blogu możecie na przykład odnaleźć sałatkowe połączenie śledzia z granatem , ale też mam na swojej liście film z przygotowania ryby w curry z sosem mandarynkowym . Stąd też postanowiłem połączyć tuńczyka z jabłkiem. Całość podaje w kanapce ozdabiając ją sałatą. Bogactwa smaku dodają orzechy pecan a chrupkości seler naciowy. Działamy! Zacznijcie od obejrzenia krótkiego
Kuchennyviral.plpropozycja świąteczną sałatkę śledziowa. Właściwie jest to prawie to samo co śledzie w śmietanie, które robię do dawna ale tym razem składniki są pokrojone bardzo drobno a do sosu dodałam curry co podkreśliło smak całej sałatki. Zapraszam, może wykorzystacie w świątecznym menu. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikwdzięczności. Jej przepisy są wegańskie i szybkie w przygotowaniu. Jeśli chodzi o przepisy, to smakowicie wygląda pudding z brązowego ryżu, sałatka południowa z awokado i fasolą, chili z sosem pesto, curry z dyni, salsa do ziemniaków, pina colada, budyń z tapioki i mango z ryżem. Dobrze wyglądają też pomysły na domowe kosze prezentowe np. na Boże Narodzenie czy z życzeniami
Ugotowane pozamiataneskórki z limonki 1 łyżeczka soku z limonki 1/4 łyżeczki kuminu 1/3 łyżeczki soli Do moździerza wrzucamy wszystkie składniki i ucieramy na pastę. Przechowujemy w lodówce. Dodajemy do sosów typu curry, zup tajskich i dań kuchni azjatyckiej
KuchcikoweLoveczasie polędwiczki panieruję w rozgniecionych płatkach kukurydzianych. Smażę na gorącym oleju do zrumienienia. Usmażone odsączam na papierowym ręczniku. Polędwiczki najlepiej smakują z sosem czosnkowym i/lub z sosem z curry
Takie tam pichceniesojowy. Mozna go jeść w postaci surowej lub gotowany w woku lub na patelni, wiedząc, że przesiąka smakiem i aromatem produktów, z którymi jest gotowany np cebula, czosnek, curry czy sosy. MISO to gęsta pasta ze sfermentowanej soi. Napoje sojowe (mleko sojowe) może zastąpć tradycyjne produkty mleczne na śniadanie. Ale istnieje ryzyko, że zostaly one podgrzane do bardzo wysokich temperatur
MODA NA BIOprzyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie, na gyrosa: - 2 filety z kurczaka (ok. 200g), - łyżeczka oleju rzepakowego (ok. 5g), - przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, ostra, wędzona, curry, na sos czosnkowy: - ząbek czosnku, - pół jogurtu naturalnego (ok. 90 g), - łyżka soku z cytryny, - szczypta cukru, - sól i pieprz. Sposób przygotowania 1. Obieramy ziemniaki, kroimy w półksiężyce i marynujemy
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachmoją radość i moją sałatkę... Składniki: 1 zielona sałata 1 czerwona papryka 1 pomarańczowa papryka 1 ogórek 1 połówka piersi z kurczaka ser feta chilli oregano curry sól pieprz oliwa z oliwek sos: 2 łyżki jogurtu 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka oliwy z oliwek curry świeżo zmielony pieprz Sposób wykonania: Warzywa dokładnie myjemy, kroimy i układamy na dno miski. Kurczaka(...)oliwek, kilka minut, żeby nie przesuszyć mięsa. Przenosimy do miski. Wierzch sałatki dekorujemy startą na tarce fetą i świeżą bazylią. Jogurt mieszamy z majonezem, oliwą z oliwek, curry i pieprzem. Gotowym sosem polewamy sałatkę. Smacznego
Kuchnia Pani Wiosnymango. I ponownie warstwa pokruszonych herbatników, serka. Prawda,że aż chce się jeść? Smacznego! Inne propozycje z mango. KOKOSOWE NALEŚNIKI Z MANGO SAŁATKA Z MANGO KURCZAK W CURRY W SOSIE JOGURTOWYM Z MANGO
potrawyregionalnezalewamy gorącą wodą aby się zaparzyły i stały się miękkie. Po około 30 minutach odsączamy rodzynki. Ryż, pokrojonego kurczaka i rodzynki razem łączymy. Z majonezu, śmietany i przyprawy curry przygotowujemy sos. Sos dodajemy do ryżu z kurczakiem. Mieszamy i gotowe. Ekspresowa sałatka gotowa. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Smaki Ewymonotonnie przygotowałam dwa różne nadzienia. Pierwsze z delikatną piersią z kurczaka oraz dużą ilością warzyw. Drugie - z kozim serem, szynką i pomidorkami koktajlowymi. Do podania przyda się dobry sos, np. curry lub salsa
Milion Smakówsosami. Polecam ostry winno-pomidorowy oraz czosnkowy przygotowany z majonezu na bazie oleju Kujawskiego z czosnkiem, pieczonego czosnku i odrobiny jogurtu. Poza tymi możecie również pokombinować z sosem meksykańskim, curry lub tajskim chili, koktajlowym i z jakim tylko jeszcze chcecie. Smacznego
Pełny talerzwydaniu. Kasza jaglana z marchewką na słodko – moja ulubiona kasza w nowej wersji. I trochę klasyki (Rafał): Gołąbki z kaszą gryczaną (wiem, zdjęcie niezbyt urokliwe). Kotleciki ziemniaczane z sosem warzywnym curry. Paszteciki z kiszoną kapustą. Krokiety z grzybami (zjedzone bardzo szybko – brak zdjęcia). Vegetarian broth Recipe (slightly changed) form the Polish Vegetarian cuisine by W. Rusin. I wrote about
Qlinarnie i QlinarnieSkładniki: 8 ćwiartek z kurczaka - nóżki 1/2 szklanki oliwy z oliwek 1 łyżeczka musztardy sarepskiej szczypiorek 1 słoik sosu indyjskiego curry 1 cytryna 5x5 cm imbiru 2 łyżeczki przyprawy 'papryka ostra' 5 ząbków czosnku 1 łyżka zielonej pasty curry pieprz 1 duża cebula Przygotowanie: Nóżki dokładnie myjemy i umieszczamy w głębokiej misce. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy w misce
ClauditteMissCookingdrobną kostkę, wrzucamy do głębokiej miski. Ananasa, ser żółty również kroimy w kostkę. Seler i kukurydzę odcedzamy dodajemy do pozostałych składników. Z majonezu , jogurtu i curry robimy sos, dodajemy do sałatki mieszamy. sałatka gotowa do spożycia zaraz po przygotowaniu.SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewyzimnej wody i ciecierzycę. Zagotować , a następnie zmniejszyć temperaturę i gotować , mieszając od czasu do czasu przez 10 minut. To dobry moment by dodać curry jeżeli sos wyda nam się zbyt delikatny. Dodać szpinak, wymieszać i gotować tylko do momentu aż szpinak zmięknie. posypać świeżą kolendrą i podawać. Najlepszym dodatkiem byłyby indyjskie chlebki naan lub roti ale białe
Stare Garylodówce niestety najwyzej 2-3 dni.Stojąc na pewno ęrozwarstwi,ale to naturalny proces.Na górze odzieli sie Smietanka.Możemy ją ubić do deseru,a mleko zużyć do zupy,sosu,potraw curry ,naleśników lub do kawy lub po prostu wypić.Kawa z takim mleczkim jest wyśmienita.Bardzo polecam!WYKORZYSTANIE POZOSTALYCH WIORKOW KOKOSOWYCH :Pozostałe wiórki sa również do wykorzystania.Na blaszkę wyłożoną papierem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!soczewicę. Jajka roztrzepać z jogurtem i doprawić solą, pieprzem i kminkiem. Mieszaniną jajeczno jogurtową zalać marchew i soczewicę. Tartę piec w 200 stop. około 20 minut. Podaję z sosem jogurt+ curry. Można jeszcze inaczej. Przygotowaną marchewkę i soczewicę rozłożyć w naczyniu do zapiekania, doprawić, zalać mieszaniną jajeczno - jogurtowa i zapiec 15 minut w piekarniku. Wyjdzie nam delikatny omlet
Kulinarny karnet Christopheraszklanki suchej czarnej soczewicy 2 średnie marchewki 1 pietruszka 1 biała cebula posiekany pęczek natki pietruszki 0,5- 1 szklanka bułki tartej 1/2 szklanki otrębów owsianych 1 jajko sos sojowy curry, sól, pieprz Soczewicę płuczę na sicie, po czym gotuję (stosunek wody do soczewicy jak 3:1). Czas gotowania to około 15-20 minut od momentu zawrzenia wody
W kuchni Karmel-itkiłyżek mąki pszennej - 2 łyżki mąki ziemniaczanej Ciasto jest gęste, smażymy na patelni w głębokim tłuszczu, placuszki najlepiej robić grube. Wtedy są chrupkie ;-) Placuszki można podać sosem np. curry z kurczakiem idealnie pasuje, lub ze śmietanką. Pozdrawiam
SMYKWKUCHNIKarkówka z grilla, niby nic specjalnego, poniekąd to już taki Polski grillowy standard tym bardziej że już prawie w każdym markecie można kupić już gotową w
Mechanik grillujeWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MINUT (+ 12 GODZIN MARYNOWANIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: 4 ćwiartki z kurczaka, 3 łyżki oleju, łyżka sosu teriyaki, łyżeczka curry, łyżeczka soli, łyżeczka czosnku niedźwiedziego, czubata łyżeczka majeranku, papryczka chili peperoncini, 3 większe ząbki czosnku, papryka słodka. Przygotowanie: Przygotowuję marynatę do kurczaka z oleju, sosu teriyaki i przypraw
JejKuchniaszalotki lub 1/2 cebuli drobno posiekane 1 łodyga trawy cytrunowej pokrojona na 4 kawałki 1 chili drobno posiekane 1/2 pęczka pietruszki - posiekane listki 1 łyżka żółtej pasty curry 1 łyżka sosu rybnego pieprz i sok z limonki do smaku oliwa Przygotowanie: Małże odsącz na sitku. N a oliwie podsmaż przez 5 minut cebulę, czosnek, pastę curry i trawę cytrynową
SzczyptaSmaQszalotki pokrojone w cienkie półplasterki 2 cm kawałek świeżego obranego imbiru 2 zielone papryczki chili 3-4 liście limonki kafir 2 łyżeczki czerwonej pasty curry 1 łyżka brązowego cukru 1,5 łyżki sosu rybnego 3 łyżki oleju do smażenia opcjonalnie 1 mała marchewka pokrojona w cienkie plastry Przygotowanie Łatwe czerwone curry z kurczaka - wariant dla tradycjonalistów Na patelni rozgrzewam(...)kolor pokrojone w kostkę piersi kurczaka. Szalotki kroję w bardzo cienkie półplasterki, oczyszczone z nasion papryczki chili w cienkie plasterki, a imbir ścieram na tarce. Do pasty curry dodaję mleko kokosowe, cukier, sos rybny, liście limonki kafir i na niewielkim ogniu gotuję około 10 minut. Następnie dodaję podsmażone mięso z kurczaka pokrojone szalotki, starty imbir oraz papryczki chili i gotuję
Kulinaria - potrawy z różnych stron światalanguage:EN-US;} Żółte curry z kurczakiem i dynią Składniki: Pierś z kurczaka – 500g Puree z dyni – 200g Mleko kokosowe – 1 puszka Sos rybny – 2 łyżki Sos sriracha – 2 łyżeczki Żółta pasta curry – 2 łyżki do zamarynowania kurczaka i 2 do sosu Czosnek – 2 ząbki Imbir – 1cm kawałek Liście limonki kaffir – 4 sztuki Orzechy nerkowce – ½ szklanki Wykonanie: Pierś z kurczaka(...)dodać liście limonki i całość smażyć przez około 5 minut. Po tym czasie mięso zalać mlekiem kokosowym wymieszanym z puree z dyni i dodać pastę curry. Dusić przez około 10-15 minut, aż sos zgęstnieje. Pod koniec gotowania do sosu dodać sos rybny i sos sriracha. Doprawić do smaku. Gotowy sos wymieszać z uprażonymi orzechami nerkowca i posypać świeżą
Kuchnia Bon Appetit