Taki sos sprawdzi się zarówno do mięs jaki i .... można eksperymentować :) Składniki 1 kg wiśni 120 g małych cebulek 30 g korzenia imbiru 7 czubatych łyżek cukru 100 g miodu 8 goździków 3 łyżki octu z czerwonego wina 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka ziarenek gorczycy 1 łyzka marynowanego zielonego pieprzu 2 łyżeczki curry sól pieprz Przygotowanie Zagotowałem wydrylowane
R'n'G Kitchendań typu curry. Tajska sałatka z ogórka Składniki: 1 duży ogórek wężowy 4 łodygi dymki pokrojonej w plasterki 1 czerwona papryczka chilli drobniutko posiekana 2-3 szalotki bananowe pokrojone w cieniutkie półplasterki 50g orzeszków ziemnych (niesolonych) uprażonych na suchej patelni garść świeżej kolendry posiekanej garść świeżej mięty posiekanej Dressing: 4 łyżki octu ryżowego 2 łyżki sosu rybnego
Codzienne Gotowaniemusztardą. Przygotowanym sosem posmarować zimne naleśniki. Rozłożyć na nich umyte i wysuszone liście sałaty, wędlinę, pokrojone w drobne słupki paprykę i awokado lub inne warzywa. Całość posypać bazylią. Naleśniki zwijać ciasno w rulon i spiąć wykałaczkami aby nie rozwijały się a następnie pokroić na kawałki ok 4-5 cm. Podawać z ulubionymi dipami np czosnkowym, curry, tzatziki itp. Smacznego
Ola la LCHFpapryka ostra, majeranek, curry kilka plasterków pora do posypania dania masło klarowane do smażenia Przygotowanie: na rozgrzanym maśle przesmaż kilka minut z dwóch stron udka zaczynając od skóry, dopraw porządnie przyprawami; w naczyniu żaroodpornym ułóżcie ziemniaki, wymieszajcie je z pozostałymi warzywami i ułóżcie miedzy nimi udka, na wierzch dajcie gdzieniegdzie po łyżeczce masła klarowanego oraz cały sos z patelni
Zasmakuj Kuchnipokazać jaki sos przygotowałam sobie na zimę. Możecie go przełozyć do słoików lub zamrozić. Pasuje do wszystkiego – mięs, ryżu, makaronu. Ja najchętniej zjadam go z ugotowaną kaszą i wtedy robi staje się cukiniowym gulaszem. Do przygotowania potrzebujemy: 1 czebulę, utartę na tarce 500 g utarte j cukinii ok 100 ml śmietanki wegańskiej 2-4 łyżki curry tłuszcz do smażenia
Szybko Tanio Smaczniepapryka ostra, majeranek, curry kilka plasterków pora do posypania dania masło klarowane do smażenia Przygotowanie: na rozgrzanym maśle przesmaż kilka minut z dwóch stron udka zaczynając od skóry, dopraw porządnie przyprawami; w naczyniu żaroodpornym ułóżcie ziemniaki, wymieszajcie je z pozostałymi warzywami i ułóżcie miedzy nimi udka, na wierzch dajcie gdzieniegdzie po łyżeczce masła klarowanego oraz cały sos z patelni
Zasmakuj Kuchniśmietanowym sosie. Bardzo smaczne, proste połączenie. Składniki: makaron 1 pierś z kurczaka 1 cebula ząbek czosnku 1 cukinia olej koperek śmietana 18% sól pieprz słodka i ostra papryka Wykonanie: Na niewielkiem ilości oleju podsmażamy pokrojoną cebulę, a następnie czosnek. Dodajemy pokrojony w kostkę filet z kurczaka. Jeśli lubimy ostre potrawy, kurczaka możemy wcześniej posypać curry i odstawić do lodówki
Walijskie Pichcenieoliwie i doprawić curry. Dodać do kaszy. Jak lekko przestygnie dodać pokrojony w drobną kostkę ser, jajko, natkę pietruszki i bułkę tartą. Doprawić solą i pieprzem. Zwilżyć ręce w zimnej wodzie i uformować kotleciki. Ułożyć je na blaszce i piec około 30 min w nagrzanym na 180*C piekarniku. Podałam je w bułce z dynią, z sosem pomidorowym i czosnkowym
Jemy Pijemysoli, pieprzu, curry i odrobinie majonezu. Następnie usmażyłam wraz z posiekaną wędliną. Brokuła obgotowałam przez ok. 5 minut, rozdzieliłam na drobne różyczki i zasypałam chili. Cebulę drobno posiekałam. Resztę składników starłam na grubej tarce. Podzieliłam wyrośnięte ciasto na 2 części. Wywałkowałam. Posmarowałam pastą pomidorową i wyłożyłam nadzienie. Zalepiłam pierogi. Znowu wyszły gigantyczne. Jeśli chodzi o sos pomidorowy i czosnkowy
Kuchnia po mojemuolej i curry. Wstawić na około 30 minut do lodówki. Na patelni podsmażyć kurczaka. Podlać go wodą i dodać kostkę rosołową – poziom zakrywający mięso. Paprykę wydrążyć, ananasa obrać i wykroić środkiem – pokroić w kostkę, a następnie dodać do mięsa. Dusić do miękkości. Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Mąkę rozrobić w wodzie i zagęścić nią sos. Podawać
Fabryka pomysłówsól, 3 łyżeczki curry i 2 słodkiej mielonej papryki olej do smażenia Ryż wsypujemy do wrzącej wody i dodajemy wszystkie przyprawy. Gotujemy do miękkości. W tym czasie przesmażamy paprykę, ale tak by została nieco chrupiąca. Ryż odcedzamy i mieszamy z warzywami. Prawda jakie proste? A jakie dobre. Pasuje do wielu rzeczy, a kiedy dodamy do niego sos, np. beszamelowy
Ratunku obiadpracy ten przepis, byłam sceptyczna. Nie wydawało mi się, że keczup z cukinii może być czymś rewelacyjnym. Okazało się jednak, że jest pyszny, lepszy nawet niż oryginalny keczup. Dodatek curry i ostrej papryki dodaje mu pikanterii. Świetnie smakuje jako dodatek do kanapek, pizzy, parówek, pasztecików a nawet kiełbas z grilla. Jest niezastąpiony. Składniki na 10 butelek o pojemności(...)łyżki curry 1/2 łyżki pieprzu łyżka soli Cebulę i cukinię zmiksować, zasolić i odstawić do lodówki na 6 godzin lub dłużej. Przełożyć do rondla z grubym dnem, dodać cukier, rozdrobniony czosnek, posiekaną papryczkę i przyprawy.Gotować na małym ogniu około 20 minut. Po tym czasie dodać przecier pomidorowy i ocet. Gotować jeszcze kilka minut. Gorący sos przelać do butelek, zakręcać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniałyżką curry. Mieszamy, a następnie dodajemy posiekany czosnek i pokrojoną cebulę. Smażymy ok. 1 minuty. Po tym czasie na patelnie wrzucamy kurczaka i smażymy ok. 2 minut. Następnie dodajemy paprykę i ugotowaną fasolkę i dalej smażymy. Całość zalewamy mlekiem kokosowym, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Dusimy pod przykryciem przez jakieś 5-7 minut do odparowania sosu. Podajemy na talerzu
Gotuj z Mąkąmielonego: sól, curry, papryka słodka, suszona natka pietruszki. Przygotowanie: Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu. Mięso łączę z przyprawami, formuję mini pulpeciki, podsmażam na rozgrzanym oleju. Kiedy mięso się przyrumieni dodaję pokrojoną w kostkę paprykę, smażę 2-3 minuty. Następnie dodaję pomidory z puszki i przyprawy, duszę razem na małym ogniu około 5-7 minut. Do sosu dodaję śmietanę
JejKuchniaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 35 dag mięsa mielonego, pomidory w puszce, 120
JejKuchniaróżowym sosem Sałatka ze świeżym ananasem i kurczakiem Świąteczna sałatka z kukurydzą i łososiem Sałatka z ciecierzycy z mozzarellą Sałatka ryżowa z mango i szynką Sałatka z mango i zielonym majonezem Sałatka z kuskusem i mozzarellą Sałatka z ciecierzycy z granatem Sałatka z czerwonymi pomarańczami i granatem Sałatka z kuskusem i granatem Sałatka z kurczakiem curry i granatem Sałatka ziemniaczana
Kulinarne przygody Gatityzupa rybna curry z krewetkami, białą rybą i pomidorkami! Są steki z łososia, laksa z pieczonej dyni z kurczakiem, arachidami i ryżem, świetne lasagne z dynią piżmową, szpinakiem, serkiem wiejskim i słonecznikiem czy niesamowite krewetki po marokańsku z puszystym kuskusem z tęczową salsą! Znajdzie się też ryba na parze po azjatycku z czarnym ryżem, warzywami i sosem chili, zapiekany bakłażan
Plate of Joykremowe czerwone curry z kurczaka z dodatkiem śmietany oraz masła. Podawane z ugotowanym na sypko ryżem basmati lub chlebkami naan. Składniki: 500 g udek bez skóry i kości lub piersi kurczaka na marynatę: 1/2 szklanki jogurtu greckiego 1 cm korzenia imbiru 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki chilli łyżeczka garam masali łyżeczka kurkumy spora szczypta soli na sos: 2 łyżki masła
wyzwania kuchennekolendry i curry - tak powstanie marynata. Kurczaka pokroić na kawałki 3-4 cm. Posolić, włożyć do marynaty, wymieszać i pozostawić na 20-25 minut (jak jest czas to można nawet na godzinę). Na rozgrzanej patelni usmażyć szybko kurczaka, dodać marynatę jeśli trochę jej zostało w misce. Zalać wszystko mleczkiem kokosowym wymieszanym z mąką ziemniaczaną. Gotować aż sos lekko się
Kulinarne Inspiracjesosu paprykowego, przyprawa ta na stałe zagościła w mojej kuchni. Dzisiaj proponuję dodać wędzoną paprykę do kremowej zupy z dyni! Składniki: 300 g mrożonej lub 350 miąższu ze świeżej dyni 1 mały seler pokrojony na kawałki 1 duża marchew pokrojona na kawałki 3 ząbki czosnku 1 l bulionu warzywnego lub wywaru mięsnego ½ płaskiej łyżeczki przyprawy curry 2 łyżki wędzonej
Czerwień i błękitkurczaka w sosie zrobionym na bazie śmietanki 30% oraz sera pleśniowego, do tego kukurydza,papryka, szczypiorek, pomidorki koktajlowe,a to wszystko podane na makaronie tagliatelle. Smak jest genialny ! Koniecznie musicie spróbować! Składniki: 500 g fileta z piersi kurczaka połowa papryki czerwonej puszka kukurydzy BONDUELLE makaron tagliatelle 2 łyżki szczypiorku 50g sera pleśniowego LAZUR 100ml śmietanki 30% przyprawa curry sól pieprz
Gotuj z Mąką