sos curry - 2998 przepisów (strona:136/200)

Cukiniowy sos na zimę 140

pokazać jaki sos przygotowałam sobie na zimę. Możecie go przełozyć do słoików lub zamrozić. Pasuje do wszystkiego – mięs, ryżu, makaronu. Ja najchętniej zjadam go z ugotowaną kaszą i wtedy robi staje się cukiniowym gulaszem. Do przygotowania potrzebujemy: 1 czebulę, utartę na tarce 500 g utarte j cukinii ok 100 ml śmietanki wegańskiej 2-4 łyżki curry tłuszcz do smażenia

Szybko Tanio Smacznie
Udka kurczęce pieczone z warzywami 152

papryka ostra, majeranek, curry kilka plasterków pora do posypania dania masło klarowane do smażenia Przygotowanie: na rozgrzanym maśle przesmaż kilka minut z dwóch stron udka zaczynając od skóry, dopraw porządnie przyprawami; w naczyniu żaroodpornym ułóżcie ziemniaki, wymieszajcie je z pozostałymi warzywami i ułóżcie miedzy nimi udka, na wierzch dajcie gdzieniegdzie po łyżeczce masła klarowanego oraz cały sos z patelni

Zasmakuj Kuchni
MAKARON Z KURCZAKIEM I CUKINIĄ 211

śmietanowym sosie. Bardzo smaczne, proste połączenie. Składniki: makaron 1 pierś z kurczaka 1 cebula ząbek czosnku 1 cukinia olej koperek śmietana 18% sól pieprz słodka i ostra papryka Wykonanie:  Na niewielkiem ilości oleju podsmażamy pokrojoną cebulę, a następnie czosnek. Dodajemy pokrojony w kostkę filet z kurczaka. Jeśli lubimy ostre potrawy, kurczaka możemy wcześniej posypać curry i odstawić do lodówki

Walijskie Pichcenie
Wegetariańskie cheeseburgery 190

oliwie i doprawić curry. Dodać do kaszy. Jak lekko przestygnie dodać pokrojony w drobną kostkę ser, jajko, natkę pietruszki i bułkę tartą. Doprawić solą i pieprzem. Zwilżyć ręce w zimnej wodzie i uformować kotleciki. Ułożyć je na blaszce i piec około 30 min w nagrzanym na 180*C piekarniku. Podałam je w bułce z dynią, z sosem pomidorowym i czosnkowym

Jemy Pijemy
Pieczony pieróg pełnoziarnisty II z mięsnym nadzieniem, czyli ciepła kolacja dla spracowanego Męża 163

soli, pieprzu, curry i odrobinie majonezu. Następnie usmażyłam wraz z posiekaną wędliną. Brokuła obgotowałam przez ok. 5 minut, rozdzieliłam na drobne różyczki i zasypałam chili. Cebulę drobno posiekałam. Resztę składników starłam na grubej tarce. Podzieliłam wyrośnięte ciasto na 2 części. Wywałkowałam. Posmarowałam pastą pomidorową i wyłożyłam nadzienie. Zalepiłam pierogi.  Znowu wyszły gigantyczne. Jeśli chodzi o sos pomidorowy i czosnkowy

Kuchnia po mojemu
Kurczak curry z ananasem i papryką 263

olej i curry. Wstawić na około 30 minut do lodówki. Na patelni podsmażyć kurczaka. Podlać go wodą i dodać kostkę rosołową – poziom zakrywający mięso. Paprykę wydrążyć, ananasa obrać i wykroić środkiem – pokroić w kostkę, a następnie dodać do mięsa. Dusić do miękkości. Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Mąkę rozrobić w wodzie i zagęścić nią sos. Podawać

Fabryka pomysłów
Niebanalne kotlety mielone + ryż z warzywami 330

sól, 3 łyżeczki curry i 2 słodkiej mielonej papryki olej do smażenia Ryż wsypujemy do wrzącej wody i dodajemy wszystkie przyprawy. Gotujemy do miękkości. W tym czasie przesmażamy paprykę, ale tak by została nieco chrupiąca. Ryż odcedzamy i mieszamy z warzywami. Prawda jakie proste? A jakie dobre. Pasuje do wielu rzeczy, a kiedy dodamy do niego sos, np. beszamelowy

Ratunku obiad
pikantny "ketchup" z cukinii 549

pracy ten przepis, byłam sceptyczna. Nie wydawało mi się, że keczup z cukinii może być czymś rewelacyjnym. Okazało się jednak, że jest pyszny, lepszy nawet niż oryginalny keczup. Dodatek curry i ostrej papryki dodaje mu pikanterii. Świetnie smakuje jako dodatek do kanapek, pizzy, parówek, pasztecików a nawet kiełbas z grilla.  Jest niezastąpiony. Składniki na 10 butelek o pojemności(...)łyżki curry 1/2 łyżki pieprzu łyżka soli Cebulę i cukinię zmiksować, zasolić i odstawić do lodówki na 6 godzin lub dłużej. Przełożyć do rondla z grubym dnem, dodać cukier, rozdrobniony czosnek, posiekaną papryczkę i przyprawy.Gotować na małym ogniu około 20 minut. Po tym czasie dodać przecier pomidorowy i ocet. Gotować jeszcze kilka minut. Gorący sos przelać do butelek, zakręcać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kurczak curry z warzywami i ryżem 159

łyżką curry. Mieszamy, a następnie dodajemy posiekany czosnek i pokrojoną cebulę. Smażymy ok. 1 minuty. Po tym czasie na patelnie wrzucamy kurczaka i smażymy ok. 2 minut. Następnie dodajemy paprykę i ugotowaną fasolkę i dalej smażymy. Całość zalewamy mlekiem kokosowym, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Dusimy pod przykryciem przez jakieś 5-7 minut do odparowania sosu. Podajemy na talerzu

Gotuj z Mąką
SPAGHETTI Z MINI PULPECIKAMI W SOSIE POMIDOROWO-ŚMIETANOWYM 137

mielonego: sól, curry, papryka słodka, suszona natka pietruszki. Przygotowanie: Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu. Mięso łączę z przyprawami, formuję mini pulpeciki, podsmażam na rozgrzanym oleju. Kiedy mięso się przyrumieni dodaję pokrojoną w kostkę paprykę, smażę 2-3 minuty. Następnie dodaję pomidory z puszki i przyprawy, duszę razem na małym ogniu około 5-7 minut. Do sosu dodaję śmietanę

JejKuchnia
PULPECIKI W KREMOWYM SOSIE POMIDOROWYM 140

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY:   11 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 35 dag mięsa mielonego, pomidory w puszce, 120

JejKuchnia
Sałatka z paluszkami surimi i czosnkiem 345

różowym sosem Sałatka ze świeżym ananasem i kurczakiem Świąteczna sałatka z kukurydzą i łososiem Sałatka z ciecierzycy z mozzarellą Sałatka ryżowa z mango i szynką Sałatka z mango i zielonym majonezem Sałatka z kuskusem i mozzarellą Sałatka z ciecierzycy z granatem Sałatka z czerwonymi pomarańczami i granatem Sałatka z kuskusem i granatem Sałatka z kurczakiem curry i granatem Sałatka ziemniaczana

Kulinarne przygody Gatity
Superfood na co dzień - Jamie Oliver / KONKURS 228

zupa rybna curry z krewetkami, białą rybą i pomidorkami! Są steki z łososia, laksa z pieczonej dyni z kurczakiem, arachidami i ryżem, świetne lasagne z dynią piżmową, szpinakiem, serkiem wiejskim i słonecznikiem czy niesamowite krewetki po marokańsku z puszystym kuskusem z tęczową salsą! Znajdzie się też ryba na parze po azjatycku z czarnym ryżem, warzywami i sosem chili, zapiekany bakłażan

Plate of Joy
Butter chicken 194

kremowe czerwone curry z kurczaka z dodatkiem śmietany oraz masła. Podawane z ugotowanym na sypko ryżem basmati lub chlebkami naan. Składniki: 500 g udek bez skóry i kości lub piersi kurczaka na marynatę: 1/2 szklanki jogurtu greckiego 1 cm korzenia imbiru 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki chilli łyżeczka garam masali łyżeczka kurkumy spora szczypta soli na sos: 2 łyżki masła

wyzwania kuchenne