sok - 13499 przepisów (strona:256/900)

Kamikaze 127

Robi niesamowite wrażenie na imprezach. Składniki 100 ml czystej wódki 100 ml likieru blue curacao 100 ml soku ze świeżej cytryny kilka kostek lodu Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Do shakera wlewamy wódkę i blue curacao. Wyciskamy sok ze świeżej cytryny i dodajemy do alkoholu. Dodajemy kilka kostek lodu ,zamykamy shaker i mieszamy. Przelewamy do szklanek

R'n'G Kitchen
Jabłecznik z pomarańczową galaretką (bez pieczenia) 148

widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Pomarańcze myjemy , przekrawamy na pół ,wyciskamy sok. Do rondelka wlewamy sok ,dodajemy skórki pomarańczowe ,cukier ,kardamon ,500 ml wody i zagotowujemy. Przecedzamy przez bardzo drobne sitko ,dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy. Kiedy galaretka zacznie tężeć wylewamy

R'n'G Kitchen
Sałatka magdeburska 238

być samodzielnym daniem, ale także jako dodatek do dań mięsnych ( surówka ). Składniki 1/2 główki czerwonej kapusty ( 350 g) 2 cienkie pory sól łyżeczka cukru 3 dojrzałe gruszki 2 łyżki soku z cytryny mała cebula 200 g kwaśnej śmietany biały pieprz pół łyżeczki mielonego ziela angielskiego 2 łyżki czerwonego octu winnego 1/2 pęczka natki pietruszki Przygotowanie   Kapustę oczyściłem, poszatkowałem, włożyłem(...)osolonej wodzie w ciągu 5 minut, przełożyłem na sito, zahartowałem zimną wodą i osączyłem. Gruszki obrałem, pokroiłem na ćwiartki, oczyściłem z gniazd nasiennych i pokroiłem w plasterki. Skropiłem sokiem cytrynowym. Wymieszałem z kapustą i porami. Cebulę bardzo drobno posiekałem, wymieszałem ze śmietaną , solą, pieprzem, cukrem, zielem angielskim i octem. Pietruszkę po umyciu i osuszeniu drobno posiekałem, dodałem do sosu. Sałatkę

R'n'G Kitchen
Cointreau bubbles 109

Kolejna nasza propozycja na karnawał. Składniki 40 ml cointreau 5 ml soku z limonki tonic lód Przygotowanie Do szklanki wlewamy 5 ml soku z limonki. Dolewamy likier cointerau. Wrzucamy kilka kostek lodu. Uzupełniamy tonicem

R'n'G Kitchen
Sałatka owocowa z sosem rumowym 133

Kuchnia z Karaibów. Orzeźwiająca sałatka owocowa z rumowym dressingiem.   Składniki Sos:  1,5 szklanki wody 1 szklanka brązowego cukru 1/2 szklanki ciemnego rumu 6-8 gwiazdek anyżu sok z limonki do smaku Owoce : ulubione owoce egzotyczne oczyszczone i pokrojone w kawałki u mnie ananas , banan,kiwi,pomarańcza,mango,liczi im więcej rodzajów tym lepiej, np. papaja, gujawa,karambola(...)wymieszałem wodę z cukrem i rumem ( pozostawiłem łyżkę rumu ), dodałem gwiazdki anyżu. Podgrzewałem na małym ogniu bez pokrywki około 15 minut. Sos zdjąłem z ognia, dodałem resztę rumu i sok z limonki, przecedziłem przez gęste sitko. Przygotowane owoce włożyłem do miski, polałem sosem rumowym, przykryłem i wstawiłem na godzinę do lodówki

R'n'G Kitchen
Kurczak z ananasem 175

krojonego ananasa 4 ząbki czosnku 2 szalotki 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka przyprawy chińskiej "5 smaków" 2 młode marchewki mały słoiczek pędów bambusa pęczek rzodkiewki 2 łyżki soku z tajskiej limonki 300 ml bulionu drobiowego papryczka chili pęczek szczypiorku sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Czosnek obieramy ,zgniatamy i razem z pokrojoną w piórka(...)kostkę ,dodajemy do czosnku i szalotki ,oprószamy przyprawą i chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy ananasa z zalewą ,pokrojone w słupki marchewki ,osączony z zalewy bambus ,pokrojoną w kostkę rzodkiewkę ,sok z limonki oraz bulion. Dodajemy posiekaną papryczkę ,dusimy na wolnym ogniu 30 min. Wrzucamy posiekany szczypiorek ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z gotowanym ryżem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style

R'n'G Kitchen
Gorzkie gody 116

Idealny drink dla wielbicieli ginu. Składniki 60 ml soku żurawinowego 60 ml soku pomarańczowego 50 ml campari 50 ml ginu Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Wszystkie składniki mieszamy w shakerze. Do szklanek wkładamy lód. Wymieszane składniki przelewamy. Podajemy od razu ,po przygotowaniu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

R'n'G Kitchen
Żubrówka wytrawnie 114

Mocne połączenie żubrówki z martini i sokiem jabłkowym. Składniki 120 ml żubrówki 30 ml białego martini 30 ml soku jabłkowego Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Do shakera wlewamy składniki i energicznie mieszamy. Koktajlówki (kieliszki do martini) wstawiamy do lodówki. Napój przelewamy do kieliszków. Można też podać z pokrojonym w drobną kostkę jabłkiem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

R'n'G Kitchen
Kokosowe orzeźwienie 146

Prosty, lekki i bardzo smaczny drink. Składniki 60 ml soku pomarańczowego 180 ml Bazilio Caraibo di Coco plasterek pomarańczy lód Przygotowanie Sok pomarańczowy i likier o smaku kokosowym mocno schłodzone wymieszałem w shakerze z lodem. Wlałem do kieliszków. Udekorowałem plasterkami pomarańczy

R'n'G Kitchen
Fenkuł orientalnie 127

Składniki 4 fenkuły 2 czerwone cebule 4 dojrzałe pomidory łyżka oliwy z oliwy ząbek czosnku 2 łyżeczki tymianku 2 łyżki świeżo posiekanej pietruszki sól pieprz szczypta szafranu 2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie   Fenkuły umyłem, odkroiłem zielone listki. Bulwy fenkułów i połówki cebuli pokroiłem w piórka. Pomidory umyłem, pozbawiłem trzpieni. Na patelni rozgrzałem olej. Na słabym ogniu podsmażyłem(...)ósemki. Resztę pokroiłem w kostkę i wrzuciłem na patelnię razem z tymiankiem, pietruszką i niewielką ilością listków fenkułu. Dusiłem wszystko pod przykryciem 5 minut. Przyprawiłem solą, pieprzem, szafranem i sokiem z cytryny. Do warzyw na patelni dodałem ósemki pomidorów, całość jeszcze raz pogrzałem. Przed podaniem posypałem posiekanymi listkami fenkułu

R'n'G Kitchen
Chicken butter masala 168

taką, być może przypadnie do gustu. Składniki Marynata : 250 g jogurtu 1 łyżeczka startego imbiru 2 ząbki czosnku pół łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka chili 1 łyżeczka kuminu 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka garam masala Sos masala : 2 łyżki masła 1 łyżeczka imbiru szalotka 1 duża cebula 2 pomidory 1 łyżka garam masala 1/2 łyżeczki kuminu 1/2 łyżeczki kozieradki(...)filety z kurczaka (500 g) 75 ml śmietany 30 % puszka krojonych pomidorów Przygotowanie   Marynata : jogurt, starty świeży imbir, czosnek przeciśnięty przez praskę, kurkumę, chili, kunim, garam masala i sok z cytryny, wszystkie składniki dokładnie wymieszałem. Filet kurczaka pokrojony w kostkę zamarynowałem. Odstawiłem do lodówki na godzinę. Następnie wstawiłem do bardzo gorącego piekarnika na 10 minut. Ostudziłem. Sos masala: wymieszałem

R'n'G Kitchen
Zupa krewetkowa 193

krewetek tygrysich 2 pomidory 3 dymki trawa cytrynowa (1 gałązka) 3 cm świeżego imbiru mała papryczka chili 400 ml mleka kokosowego 1 L bulionu krewetkowego 4 łyżki soku z tajskiej limonki 2 łyżki sosu słodko kwaśnego 2 łyżki sosu rybnego łyżka zielonego curry 2 łyżki oleju sezamowego 1/2 szkl ryżu jaśminowego pęczek szczypiorku Przygotowanie   Normal 0 21 false false(...)false MicrosoftInternetExplorer4 Dymki siekamy ,trawę cytrynową rozgniatamy ,imbir obieramy i nacinamy ,papryczkę siekamy i podsmażamy na oleju razem z krewetkami. Zalewamy bulionem ,dodajemy pastę curry ,sok z limonki i gotujemy 20 min na wolnym ogniu od czasu zagotowania. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

R'n'G Kitchen
Polish fruit drink 89

Smaczny ,delikatny ,idealny w upalne dni. Składniki 50 ml sznapsa gruszkowego 50 ml soku jabłkowego antonówka 75 ml napoju żurawinowego lód Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Do szklanki typu long wrzucamy kilka kostek lodu. Wlewamy sznaps i sok jabłkowy. Po łyżeczce wlewamy napój żurawinowy. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
Dorsz w cieście bazyliowym z topinamburem pleśniowym 162

najsmaczniejsza ryba ,otulona bazyliowym ciastem. Do tego topinambur z lazurem...mmm! Pycha! Składniki 700 g filetu z dorsza sól ,pieprz sok z cytryny jajko 200 ml mleka pęczek bazylii cebula mąka olej do smażenia 500 g topinamburu 100 g sera pleśniowego niebieskiego łyżka gęstej śmietany Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Rybę porcjujemy ,oprószamy solą ,pieprzem(...)skrapiamy sokiem z cytryny. Jajko mieszamy ze śmietaną   ,posiekaną bazylią i cebulą. Dodajemy mąkę (ciasto ma być gęste) ,do smaku doprawiamy solą. Rybę zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Topinambur obieramy ,gotujemy w osolonej wodzie. Następnie osączamy ,dodajemy starty ser pleśniowy i łyżkę śmietany. Całość ubijamy na puree. Podajemy do ryby razem z ulubioną surówką. /* Style Definitions

R'n'G Kitchen
Lukier cytrynowy ucierany 117

cytrynowa polewa do ciast. Składniki 100 g cukru 2 duże cytryny 150 g cukru pudru Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cytryny sparzamy ,skórkę ścieramy ,wyciskamy sok. Sok przelewamy do rondelka ,dolewamy 50 ml wody ,wsypujemy cukier i gotujemy do momentu ,kiedy zacznie gęstnieć. Cukier wsypujemy do miski ,mieszamy na wolnych obrotach (mikser) ,wlewamy powoli gorący syrop

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania