sok pomidorowy - 3097 przepisów (strona:133/207)

Cukinia z mięsnym farszem 177

Te małe żółte, zielone czy też żółto-zielone cukinie je się oczami ! Są przepiękne i czasami po prostu żal je włożyć do garnka ;-). Ale niestety przychodzi

Kulinarne przygody Gatity
Pomidorowa zupa z grillowanych pomidorów 182

problemu. Nie zapomnij zlać sok i oliwę. Zmiksuj pomidory. Możesz wlać szklankę bulionu, aby lepiej się miksowało. Przelej zmiksowane pomidory do garnka , wlej resztę bulionu, dopraw solą i pieprzem i zagotuj. W międzyczasie ugotuj makaron lub ryż. Ja ugotowałam spaghetti. Podziel makaron do miseczek, wlej gorącą zupę i posyp pokrojoną bazylią. Smacznego! The post Pomidorowa zupa z grillowanych pomidorów appeared

codojedzenia
#Porady - co zawsze warto mieć w lodówce 328

szybko i łatwo stworzyć dowolny sos doprawiony tak jak lubisz. Kochasz makaron? Zawsze miej pod ręką passatę pomidorową, pomidory w puszce i cebulę - tyle wystarczy, by stworzyć podstawowy sos pomidorowy. :) 3. Czy trzymasz linię? Jeśli jesteś na diecie, to Twoje posiłki powinny być bogate w białko i ogromną ilość warzyw. Najlepiej, byś pod ręką miał zawsze pierś z indyka(...)inne zapiekane dania sok pomarańczowy Swój zawsze rozcieńczam wodą, ale staram się pić jedną szklankę dziennie, to 1 z 5 porcji warzyw i owoców, które powinniśmy spożywać w ciągu dnia wytrawne czerwone wino do gotowania Podstawowy składnik wielu sosów i potrawek, nie jest niezbędne, ale jego dodatek naprawdę potrafi podkręcić smak dania passata pomidorowa Mój największy przyjaciel w kuchni - baza

Cooking Monster
Meksyk - Spaghetti z salsą z awokado (Pastas con salsa de aguacate) 109

nasze stoły. Poprzednio proponowaliśmy spaghetti pomidorowe z awokado, czyli  Sopa soca de fideo .  Dzisiaj ponownie makaron, tym razem z salsą z awokado. Składniki (4 porcje): - 2-3 awokado - 1 mała zielona ostra papryczka - kilka małych zielonych pomidorków koktajlowych (ewentualnie żółte, ale nie czerwone) - 2 ząbki czosnku - 75 ml oliwy - mały pęczek kolendry - sok z 2-3 limonek - sól

Roślinożerni urlopowicze
Seler naciowy 147

odchudzające. Podobno większość amerykańskich aktorek popija sok z selera naciowego dla zachowania znakomitego wyglądu. Seler naciowy jest bogatym źródłem witaminy C i fosforu. Ponadto zawiera także kwas foliowy, witaminy E i PP,wapń, potas, magnez, cynk i żelazo. 100g tego warzywa to tylko 32 kcal". Przepisy z selerem naciowym Lasagne z selerem naciowym Pomidorowy gulasz wieprzowy z selerem naciowym Mintaj

Wiem co jem
Sałata wiosenna z zaręconym kurczakiem w czerwonym sosie 164

Przyprawiamy solą, pieprzem cytrynowym, oregano, skrapiamy sokiem z limonki. Okręcamy kawałkami szynki prosciutto i do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni). W talerzu układamy roszponkę, kawałki pomidora, ogórka, czarne oliwki i kawałki sera pleśniowego. Ja tym razem wykorzystałam camembert. Skrapiamy oliwą z oliwek. Na sałatę układamy upieczonego kurczaka. Podajemy z pikantnym sosem pomidorowym. Jak go zrobić? Pikantny sos pomidorowy

Mój Smak na Życie
Czwartek: Peperonata, czyli leczo po włosku 102

potrawy polega na długim, powolnym duszeniu, tak żeby papryki uwolniły całą słodycz i aromat. My zrobiliśmy peperonatę w nieco inny sposób: papryki najpierw upiekliśmy, a potem udusiliśmy z passatą pomidorową. Naszym zdaniem pieczenie wydobywa z papryk jeszcze więcej słodyczy i aromatu. Poza tym pieczenie to jeden z naszych głównych patentów na gotowanie obiadów na cały tydzień. Kiedy w niedzielę przygotowujemy(...)minut. Następnie ściągnijcie skórkę, pokrójcie w paski – wyrzućcie gniazdo nasienne i starajcie się zachować jak najwięcej soku, który wycieka z papryk. W czasie gdy papryki pieką się, podduście czosnek i cebulę, dodajcie passatę i gotujcie na wolnym ogniu. Posiekane papryki wraz z sokiem dodajcie do sosu i duście przez 10 minut. Gotowe. To proste danie z papryk pochodzi z południa

Niedzielny kucharz
Czwartek: Peperonata, czyli leczo po włosku 169

potrawy polega na długim, powolnym duszeniu, tak żeby papryki uwolniły całą słodycz i aromat. My zrobiliśmy peperonatę w nieco inny sposób: papryki najpierw upiekliśmy, a potem udusiliśmy z passatą pomidorową. Naszym zdaniem pieczenie wydobywa z papryk jeszcze więcej słodyczy i aromatu. Poza tym pieczenie to jeden z naszych głównych patentów na gotowanie obiadów na cały tydzień. Kiedy w niedzielę przygotowujemy(...)włóżcie do szczelnie zamykanego pojemnika lub zawiążcie w woreczku foliowym. Odstawcie na kilka minut. Następnie ściągnijcie skórkę, pokrójcie w paski – wyrzućcie gniazdo nasienne i starajcie się zachować jak najwięcej soku, który wycieka z papryk. W czasie gdy papryki pieką się, podduście czosnek i cebulę, dodajcie passatę i gotujcie na wolnym ogniu. Posiekane papryki wraz z sokiem dodajcie do sosu

Niedzielny kucharz
Zupa tajska z groszkiem 70

mleczka kokosowego 2 łyżki soku z limonki 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżeczka cukru trzcinowego lub kokosowego 1 sztuka papryczka chilli świeża 1 łyżeczka suszonej słodkiej papryki sos sojowy do smaku 100 g makaronu ryżowego waga dotyczy suchego makaronu 3/4 szklanki obranego zielonego groszku 1 łyżeczka tartego świeżego imbiru 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego lub 2 pomidory duża ilość zielonej kolendry

SprawdzonaKuchnia.pl
Sałatka z tuńczykiem,ciecierzycą i avocado w pietruszkowym sosie 136

wykorzystać do szybkiego sosu pomidorowego do makaronu albo sałatek. Ja lubię w sałatkach tuńczyka łączyć z ciecierzycą albo z ziemniakami. Sałatka z tuńczykiem, ciecierzycą, papryką i avocado w pietruszkowym sosie 1 puszka tuńczyka w zalewie własnej 1 avocado 1 papryka 2 pomidory 1 ogórek 1 puszka ciecierzycy 1 mała czerwona cebula SOS sok z połowy cytryny ¼ szklanki oliwy 1 ząbek

Smaczny zeszyt
Gofry falafelowe z ciecierzycy 184

oraz mąkę. Na koniec dosmacz sokiem z cytryny. Składniki mieszamy i odstawiamy na 10 minut by masa nabrała kleistości. W zwilżonymi dłońmi formujemy kulki. Gofrownice nagrzewamy i natłuszczamy. Wkładamy kulki i spłaszczamy. Pieczemy 8-10 minut w zależności od mocy gofrownicy. Studzimy na kratce lub na ręczniku papierowym. Pysznie smakują z domowym sosem pomidorowym

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ryba po grecku w wersji odchudzonej 186

ziarenek czarnego pieprzu, 2 łyżeczki soku z cytryny, sól do smaku 3 duże marchewki 3 duże pietruszki 1/2 bulwy selera 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 5 liści laurowych 10 ziaren ziela angielskiego 6 goździków 1-2 łyżeczki brązowego cukru (można astąpić stewią lub syropem agawy) 1 łyżeczki soli 2,5 szklanki przecieru pomidorowego (taki z butelki lub kartonika

Codziennik Kuchenny
Faszerowany schab pieczony w boczku 273

temperaturze, co sprawia, że wszystkie soki pozostają w środku mięsa. 2 kg schabu w kawałku ok 300 g wędzonego boczku najlepiej w plasterkach goździki całe sól pieprz ziołowy papryka słodka mielona NADZIENIE: 300 g mięsa mielonego z łopatki 1 mała cebula 1 jajko 4 łyżki sosu z pieczonej papryki ajvar 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 2 łyżki płatków owsianych sól pieprz

https:KKuchniaMniam
Ogórki z koncentratem 180

łyżki soli 1 koncentrat pomidorowy 200 g. Zalewa: 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki octu 0,5 szklanki cukru 1,5 łyżki soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ogórki obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w piórka. Wszystko posolić, wymieszać i pozostawić na co najmniej 2 godziny, aż ogórki puszczą sok (ja zostawiłam na całą noc). Następnie odlać

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Guacamole z suszonymi pomidorami 151

słoika, dodając nieco pomidorowego oleju. Nie dodałam tym razem kolendry tylko świeżą bazylię. I było smacznie :) składniki 2 dojrzałe awokado 4- 5 łyżek (ok 150 g) pasty z suszonych pomidorów (lub zmiksowane suszone pomidory z oleju) 2 ząbki czosnku,  1 papryczka chili 5 g - spora garść świeżej bazylii oliwa z oliwek sok z 1/2 cytryny

Stare Gary