Turcja - Çorba z czerwonej soczewicy (Kırmızı Mercimek Çorbası)

Turcja - Çorba z czerwonej soczewicy (Kırmızı Mercimek Çorbası)

Turcja - Çorba z czerwonej soczewicy (Kırmızı Mercimek Çorbası)

Powraca Turcja z kolejnym po  koftach z soczewicy i bulguru  przepisem wykorzystującym bardzo tam popularną czerwoną soczewicę. Tym razem proponujemy smaczną, szybką, prostą, pożywną i tanią turecką czorbę (czyli gęstą zupę) z czerwonej soczewicy, czyli kırmızı mercimek çorbası 🇹🇷 Składniki (4 porcje): - 1 szklanka czerwonej soczewicy  - 4 szklanki wody - 1 duża cebula  - 1 mały ziemniak - 1 spora marchewka - 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego - 1 łyżeczka soli - pieprz (do smaku, szczypt... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.