Ketchup z cukinii

Ketchup z cukinii

Ketchup z cukinii

Sposób na zamknięcie cukinii w słoiczku - ketchup z cukinii. Składniki: 1,5 kg cukinii (waga wydrążonej i jeśli zachodzi potrzeba obranej cukinii) 400 g cebuli 3 płaskie łyżeczki soli 200 g cukru 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej pół płaskiej łyżeczki papryki ostrej 1 płaska łyżeczka pieprzu 200 ml octu 400 g koncentratu pomidorowego Wykonanie: Cukinię wydrążamy i obieramy ze skórki. (Dużą cukinię obieramy. Młodej, małej cukinii nie trzeba obierać, ale kolor keczupu będzie wpadał bardziej w brąz. Smak będ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smak mojego domu

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.