smalec z cebulą - 1891 przepisów (strona:96/127)

Pieczeń z udźca dzika 141

słoniny (u mnie wędzona) 2 łyżki oleju 1 cebula 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1/3 pora 2 liście laurowe 12 ziaren jałowca 6 ziaren ziela angielskiego kilka goździków ziarna czarnego pieprzu 1 łyżeczka soli suszony tymianek 2 ząbki czosnku 2 gałązki rozmarynu 2 łyżki smalcu dodatkowo do sosu: powidła śliwkowe ocet winny szczypta cukru Wykonanie: z mięsa usunąć błonki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kremowa zupa z kiszonych ogórków, naturalnego serka i quinoy z chipsami z papieru ryżowego 109

łyżki naturalnego kremowego serka 1 mała marchewka 1 mała cebula 600 ml wywaru na kościach wołowych pół pęczku koperku 2 łyżki ugotowanej czarnej quinoy kilka kiełków groszku  kilka plasterków papryki pepperoni plasterki kiszonego ogórka, listki kolendry i bazylii (do przybrania) 1 arkusz papieru ryżowego 3 łyżki smalcu, lub oleju kokosowego (do smażenia)  2 ząbki czosnku kilka plasterków imbiru

Quinoa Raz!
Mięsny smalec 87

złości na aurę zrobiłam pyszny, mocno mięsny smalec o smaku cebulowo-czosnkowym. Wszystkim bardzo smakował, nawet dzieciakom, którym do tej pory obcy był jego smak. Ogórek kiszony to przysłowiowa kropka nad i. Składniki: • 1/2 kg słoniny • 1/2 kg mięsa z łopatki wieprzowej • 3 cebule • 4 ząbki czosnku • sól, pieprz do smaku Wykonanie

To co kocham
Smalec z borowikami wg Aleex 156

omastę. Rewelacyjnie będzie smakować kasza gryczana, w którą wmieszamy łyżkę borowikowego smalcu. Zresztą sposobów na wykorzystanie tego smakołyku jest tyle, ile osób. My zjedliśmy go ze świeżym chlebem. Po prostu. Polecam gorąco. Składniki: • 30 dag przerośniętej topliwej słoniny • 3 bardzo duże borowiki (lub 8-10 małych) • 1 średnia cebula • ½ średniego jabłka ze skórką • sól, pieprz • rozmaryn (ja pominęłam) Sposób przygotowania

W mojej kuchni
Jajecznica 179

jajecznice, może znacząco wpłynąć na jej smak. Smażymy m.in. na maśle, smalcu, oleju, oliwie, margarynie i każdy z tych tłuszczy ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników, a to dopiero początek, ponieważ zam ogrom dodatków jakich możemy użyć jest nieograniczony. Najpopularniejsze z nich to kiełbasa (boczek, wędzona szynka), cebula oraz szczypiorek. Przykłady możemy mnożyć, poniżej przedstawiam kilka dla inspiracji: - grzyby

Taste Of My Day
Pasztet Drobiowy Z Wątróbką ( Z Mięsa Z Rosołu) 170

laurowe (jeśli dodajecie liście do rosołu, to pomijamy je) 2 cebule z rosołu lub ugotowane z wątróbką 1-2 ząbki czosnku warzywa z rosołu (kawałek selera, 2-3 marchwie, 1-2 pietruszki) sól, pieprz ewentualnie majeranek ewentualnie trochę gałki muszkatołowej ( ja nie dałam) ewentualnie tymianek (też nie dałam) smalec do wysmarowania foremki bułka tarta do obsypania foremki 1. Oczyszczoną wątróbkę

Gotowanie...to proste !
Tarta z buraczkami i frankfurterkami 130

ciasto; 2 szkl mąki 1 łyżka smalcu 2 jajka 1 łyżka śmietany szczypta soli szczypta pieprzu nadzienie z buraczków 2 buraczki gotowane lub pieczone ok 500 g 200 ml mleka 3 łyżki maki szczypta soli 3 łyżeczki cukru pieprz 1 łyżka octu winnego 1 cebula łyżka oleju do smażenia 1 cukinia (mała) 500 g frankfurterek  (cienkie kiełbaski) 1 kulka

Gotowanie jest łatwe
ROLADKI Z MARCHEWKĄ 93

jogurtu bądź majonezu  Mięso umyć,osuszyć i rozbić. Oprószyć solą oraz pieprzem.  Cebulę obrać,pokroić w kostkę.  Marchewkę obrać,połowę pokroić w kostkę,resztę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Startą marchewkę udusić na łyżce masła,ok 10 min,następnie dodać cebulę i dusić jeszcze kilka minut. Pod koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę,sól,pieprz oraz(...)śmietanę bądź majonez - odparować i odstawić by trochę ostygło. Na przygotowane mięso nałożyć farsz i zwinąć w roladki,można spiąć wykałaczkami. Obsmażyć na smalcu,podlać rosołem bądź przegotowaną wodą i smażyć,aż mięsko będzie miękkie.  W międzyczasie zagotować posoloną wodę i wrzucić fasolkę z marchewką,gotować do miękkości.Odcedzić. Na patelni roztopić łyżkę masła,wrzucić warzywa i wymieszać

Niespełnione zdolności kulinarne
PAPRYKA FASZEROWANA MIĘSEM MIELONYM (keto, LCHF, optymalna, paleo, bez glutenu i laktozy) 354

misce. Cebulę drobno posiekać i lekko podsmażyć na maśle klarowanym. Cebulę oraz posiekaną natkę pietruszki dodać do mięsa. Papryki umyć i w zależności od wielkości i kształtu przekroić na pół lub odciąć jedynie górne części z ogonkami. Usunąć gniazda nasienne i napełnić farszem. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem klarowanym lub smalcem. Papryki umieścić w naczyniu a następnie podlać odrobiną wody

Ola la LCHF
Flaki z żołądków drobiowych na ostro-Trippa con ventriglio di pollame piccanti 141

dodać do żołądków.Na tym samym oleju podsmażyć 2 średnie cebule posiekane w kostkę i też dać do żołądków.Dodać płaską łyżeczkę imbiru i gałki muszkatołowej,czubatą łyżeczkę słodkiej papryki i trochę ostre.Całość uzupełnić jeszcze bulionem i wsypać sporo majeranku.Zrobić jasną zasmażkę z łyżki mąki i łyżki smalcu,dodać do flaczków,zagotować.Na koniec doprawić maggi! SMACZNEGO.to takie

w mojej kuchni
Bockwurst - niemiecka kiełbasa cielęca 156

dużej misce wymieszać cielęcinę, tłuszcz, sól, goździki, pieprz, cebulę, pietruszkę, szczypiorek, mleko i jajko. Starannie wyrobić farsz ręką. Wstawić na pół godziny do lodówki. Schłodzony farsz ponownie zmielić w maszynce z drobnym sitkiem  Ø 5 .  Na maszynkę nałożyć wkładkę dystansującą i końcówkę do nadziewania kiełbas. Końcówkę posmarować smalcem, nałożyć trochę masy, uruchomić maszynkę , tak aby nieco masy wyszło

Stare Gary
Wątróbka Wołowa z jabłkiem na ostro 104

Jestem z tych osobników, którzy jedzą wszystko i próbuję wszystko. Znam wielu ludzi, którzy nigdy nie próbowali wątróbki a mówią, że jej nie lubią.. i

Pasje Jolki
Lekkostrawna dieta dla osób starszych – jakie produkty wybierać? 79

wolno łączyć go z tłustymi, wieprzowymi wędlinami, pasztetami oraz smalcem – są to składniki, które nie pasują do lekkostrawnej diety – tak samo jak margaryny.  Czy istnieją ograniczeni związane z warzywami i owocami? Jak najbardziej – niektóre z nich poddawane są marynowaniu lub posiadają naturalne właściwości wzdymające. Starsze osoby nie powinny spożywać cebuli, pora, kapusty, grochy, soi czy fasoli. Ewentualnym rozwiązaniem jest

Codogara
Jajecznica z kurkami 232

jednak zdarza się czasem smażyć ją na smalcu ze skwarkami (szczególnie gdy jestem poza miastem). Jajecznica z kurkami smakuje także z innymi dodatkami: - z kiszonymi ogórkami, - z papryką świeżą lub marynowaną, - z pieczarkami, - z cebulką, czosnkiem i boczkiem, - z pomidorami. Składniki: 200 g kurek 5 jaj 1 cebula ząbek czosnku opcjonalnie: płaska łyżeczka pokrojonej w kostkę chili

Zasmakuj Kuchni
Bezmięsne leczo z cukinią 111

wersje ze śmietaną, dodatkiem słoniny i smalcu oprócz kiełbasy…. Tak naprawdę, to niemal każdy europejski kraj stworzył swoją wariację na temat leczo. W Niemczech leczo jest np. bazą do sosów. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/07\/leczo.jpg","recipeIngredient":["2 z\u0105bki czosnku\r","1 du\u017ca cebula\r","1 \u015brednia zielona cukinia

Mieszam w Garnku