Składniki: 60 dag łopatka bez kości, 1 łyżka smalec, 2 łyżki mąka pszenna, 2 sztuki papryka słodka, 1 mniejsza papryczka chilli, 2 sztuki cebula, 1/2 główki
W Mojej Kuchni Lubięmąki 3 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej 0,5 łyżeczki soli 0,5 szklanki mleka 50 g przyprawy korzennej (można użyć domowej lub kupnej, ale jeśli używamy gotowej, to należy dać jej trochę więcej - ok. 60 g) Miód, cukier, masło, smalec i przyprawy łączymy w garnku i podgrzewamy na średnim ogniu. Czekamy, aż tłuszcz się rozpuści, a całość będzie płynna
Ratunku obiadlubimy i jeśli nie było go w kapuście) sól morska świeżo mielony pieprz olej rzepakowy lub smalec do smażenia opcjonalnie do podania: kwaśna śmietana lub jogurt, wędzona ryba, gulasz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='500 g kiszonej kapusty (użyłam domowej, z marchewką) 2 średnie cebule 2 liście laurowe 2 wiejskie jajka 1 czubata szklanka mąki 1/2 szklanki
Poezja smakupodsmażać z 3 minuty na większym ogniu mieszając. Do mielonego mięsa dodać cebulę 1 pokrojoną, pieprz grubo mielony, bułki odciśnięte z wody i na patelni na 2 łyżkach smalcu podsmażyć, wystudzić. Wystudzoną wątróbkę z tłuszczem z patelni, mielone mięso, wbić jajka, rosół 2-3 szklanki, gotowane i obrane z kości, chrząstek mięso z kurczaka, żurawinę blenderem zmiksować dokładnie. Do masy(...)minut, pod koniec można nakryć papierem do pieczenia aby nie przypiekły się orzechy za mocno. Upieczone pasztety dobrze wystudzić w formach, najlepiej całą noc w lodówce - najlepszy domowy pasztet bo wiemy co jemy, z dodatkami z orzechów włoskich, świeżej żurawiny jest pysznym pasztetem............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięmięsa razem z kromkami bułki paryskiej dodać do zmielonego mięsa jajka, przyprawy, tartą bułkę, wlać wodę i wszystko ręką dokładnie wyrabiać z 5 minut forma 30x20 cm wysmarowana smalcem i posypana tartą bułką, do formy włożyć pasztet, na wierzchu ułożyć liście laurowe piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół, formę wstawić do większej formy z wodą(...)minut, pod koniec można nakryć papierem do pieczenia aby wierzch za mocno się nie przypalił, pasztet zostawić w formie do wystygnięcia w chłodnym miejscu najlepiej na całą noc - domowy pasztet jest często w naszym na stole, wiem, jakie składniki, przyprawy dodałam i może każdy taki pasztet zjeść..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiędobrej jakości mięso, najlepiej od sprawdzonego dostawcy i nieprzesadzenie z solą :) W procesie przygotowania w słoiczkach wytwarza się galaretka i smalec - im tłustsze mięso, tym więcej smalczyku. Przepis znalazłam na stronie ' Pyszne Jedzonko '. Zapraszam do przygotowań! Składniki na domową mielonkę ze słoika: 300 g wieprzowego mięsa dobrej jakości sól, pieprz, majeranek 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę CZAS PRZYGOTOWANIA
My Culinary ArtSkładniki: śmietana wiejska 250 ml, śmietana 36% kremówka 500 ml, sól 3/4 łyżeczki, natka pietruszki 1/4 pęczka, koperek 3 łodyżki, ząbki czosnku 6 sztuk próbowałam ubić
W Mojej Kuchni LubięPiadina - podawany na ciepło cienki placek z pszennej mąki z nadzieniem, pochodzący z prowincji Emilia - Romania w północnych Włoszech. Piadinę napełnia się praktycznie dowolnym farszem, najczęściej
Moje Małe Czarowaniewitaminę A i beta-karoten, które poprawiają kondycję skóry oraz sprawiają, że szybciej się regeneruje. Maść nagietkowa Warto zakupić do domowej apteczki maść nagietkową,lub zrobić samemu-wysuszony nagietek 2-3 łyżki , łączymy z 3-4 łyżkami gęsiego smalcu. Wszystko mieszamy i gotowe . Stosuje się ją dopiero po umyciu i skrupulatnym wysuszeniu skóry stóp szczególnie między palcami. Jeśli preparat jest
w mojej kuchniJest to nasz (właścicielek bloga: www.wypisz-wymaaaluj.blogspot.com) autorski przepis! :)SKŁADNIKI:/PIERNIK:- masło, kostka- smalec, 4 łyżki- cukier trzcinowy, szklanka- miód, 5-6 łyżek- jajka, 2- mąka chlebowa bezglutenowa, 1 szklanka- mąka chlebowa razowa bezglutenowa, 1 szklanka- Piwo Książęce chlebowo miodowe - butelka, redukujemy do 1 szklanki- przyprawa piernikowa domowa, 4-5 łyżek- gorąca czekolada korzenna, 2-3 łyżki/MASA - KREMmiodowo pomarańczowa(...)redukujemy do uzyskania 1 szklanki. Podczas podgrzewania, wrzenia piwo się pieni i powoli zmienia kolor na coraz ciemniejszy, Pół szklanki piwa odstawiamy do ostudzenia, do reszty dorzucamy masło, smalec, cukier, miód,rozpuszczamy podgrzewając i cały czas mieszając. Odstawiamy do ostygnięcia, mieszając od czasu do czasu. Gdy przestygnie dorzucamy przyprawy, gorącą czekoladę, rozrobioną w połowie szklanki sodę, ciurkiem wlewamy roztrzepane jajka
Wypisz WymalujSkładniki: kapusta młoda 4 główki średnie, smalec 2 łyżki, boczek wędzony 20 dag, cebula 1 sztuka większa, marchew 4 sztuki średnie, kostka rosołowa 2 sztuki, papryka
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: schab bez kości 30 dag, smalec 2 łyżki, cebula 1 sztuka, marchew 3 sztuki średnie, kapusta biała 1 główka mniejsza, przyprawa do wieprzowiny 1/2 opakowania
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: kapusta młoda 2 główki większe, smalec 1 łyżeczka, boczek śwież bez kości 25 dag, boczek wędzony bez kości 20 dag, cebula 1 sztuka średnia, ząbki
W Mojej Kuchni Lubięłyżki, przyprawa do pasztetu 1 opakowanie, papryka słodka 1 łyżeczka, papryka ostra 1/2 łyżeczki, sól ziołowa 1 łyżeczka Wątróbkę oczyścić z błonek,tłuszczyku, opłukać, obsypać mąką i na gorącym smalcu zrumienić, dodać pokrojoną cebule i wszystko mocno usmażyć, zostawić do wystudzenia. Z ugotowanego rosołu wyjąć włoszczyznę, kurczaka obrać z kości i chrząstek, kurczaka razem ze skórą zmielić w maszynce(...)koniec można nakryć wierzch papierem do pieczenia aby się nie przypiekło za mocno, upieczony pasztet w formach dobrze wystudzić, najlepiej zostawić na całą noc w chłodnym miejscu - pasztet domowy jest najlepszym pasztetem do pieczywa, składniki dajemy jakie lubimy i jakie mamy do wykorzystania.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięłyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżka czystego smalcu 3 żółtka 1 cukier wanilinowy Na przełożenie: białka z 3 jaj 4 łyżeczki cukru pudru 1 słoik konfitury truskawkowej lub dżemu truskawkowego (najlepiej domowej roboty) około 30 jeżyn garść płatków migdałowych opcjonalnie
peggiwkuchni