osobę): 90 g drobno pokruszonej macy (7 kawałków) 2 jajka łyżka wody 2 łyżki posiekanej pietruszki łyżka smalcu np. gęsiego ząbek czosnku przetarty przez praskę pół małej cebuli pokrojonej w kosteczkę łyżka mąki sól i pieprz do smaku litr domowego rosołu natka pietruszki do posypania gotowej zupy Jak zrobić rosół z kulkami z macy? Do pokruszonej macy
Ugotowane pozamiataneSkładniki: łopatka wieprzowa bez kości 70 dag, smalec 1 łyżka, mąka pszenna 3 łyżki, kucharek 2 łyżki, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki warzywa
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: smalec 1/4 kostki, mięso gulaszowe z indyka 1,30 kg, cebula 2 sztuki, czosnek 2 ząbki, kostka rosołowa 2 sztuki/grzybowe, kapusta kiszona 1,20 kg
W Mojej Kuchni LubięZnajomy przyniósł trochę gruszek...no i zrobiłam ciasto wg tego przepisu i żałuję, że nie przeczytałam wcześniej komentarzy..ciasto wyszło dosyć smaczne, ale warstwa ciasta jest
Moje domowe kucharzenieSkładniki: 1 kg żeberka wieprzowe, 1 łyżka smalec, 1 łyżeczka vegeta, 2 sztuki papryka zielona, 2 sztuki cebula biała, 4 szklanki woda, - do smaku maggi, 1
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1 kg żeberka wieprzowe, 1 łyżka smalec, 4 łyżki mąka pszenna, 1 łyżeczka kucharek, 6 szklanek woda, 2 łyżeczki musztarda rosyjska, 2 łyżki śmietana słodka
W Mojej Kuchni Lubięmleku semoliny (można użyć też kaszy manny) i ricotty ze wspaniałym pomarańczowym aromatem. Ciasto kruche dawniej przygotowywało się z użyciem strutto (smalcu), jednak to na maśle jes moim zdaniem o wiele smaczniejsze. Dzisaj zdradzę Wam przepis na najlepsze domowe sfogliatelle frolle , które sprawią, że poczujecie się jak w Neapolu . * SKŁADNIKI na ok. 30 sfogliatelle Ciasto (pasta frolla): 750 g mąki
Food Squaresłoiku to domowy produkt, który możesz poddać pasteryzacji i przechowywać w lodówce do 2 – 3 tygodni. Taką kiełbasę wieprzową możesz również zakonserwować metodą tyndalizacji, czyli 3 krotnej pasteryzacji w kolejnych dniach od momentu przygotowania kiełbasy w słoikach. Tak zakonserwowana domowa kiełbasa w słoiku może stać w ciemnym i chłodnym miejscu nawet kilka miesięcy. Domowa konserwa wieprzowa w słoiku(...)taką kiełbasę musimy przeznaczyć do szybkiego spożycia. Zachęcamy również do sprawdzenia innych naszych przepisów na mięso do słoików. Polecamy boczek w sosie własnym , smalec z mięsem i cebulką , oraz mięso w słoiku . Życzymy smacznego! Artykuł Domowa kiełbasa w słoiku – jak zrobić? pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie
Kuchnia Na WypasieBardzo lubi towarzystwo papryki, cebulki, jabłka, śliwki, ziół i tak bym mogła wymieniać i wymieniać :) Najlepiej smakuję z domowym pieczywem. SKŁADNIKI (porcja na dwie miseczki o dwóch rożnych smakach )słonina bez skóry ok 70 dag (podzielona na dwie porcje)do smalcu z jabłkiem pół jabłka cebulka nieduża tymianek 3 gałązki (możemy użyć majeranku )sól, pieprz do smalcu
Basia w kuchniwodzie 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki plus mąka do obtaczania pulpetów 2 łyżki oleju 2 łyżki czubate smalcu 2 jajka 200 ml śmietany kremówki 30% 500 ml wody, 1 kostka rosołowa grzybowa. Możemy zamienić na domowy rosól/bulion przyprawy: 2 liście laurowe. 4 ziela angielskie, sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: kurki myjemy w osolonej(...)mieszając. Kolejno do kurek dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Solimy i pieprzymy do smaku. Następnie zalewamy kurki wodą i dorzucamy kostkę rosołową. (Możemy zamiast wody i kostki użyć domowego rosołu/bulionu). Mieszamy i dusimy ok 10 minut. w międzyczasie marchewki,seler i jedną cebulę ścieramy na drobnych oczkach tarki. do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy starte warzywa oraz dobrze
Blog kulinarny S9.PLwędzonego boczku 3 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 2-3 cebule 2-3 ząbki czosnku 2 marchewki 2 łyżki smalcu ( ja dodałem gęsi) słoik przecieru pomidorowego ( lub puszka pomidorów ) 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki domowego maggi 1 łyżka majeranku 1 łyżka słodkiej papryki szczypta ostrej papryki szczypta lubczyku sól,pieprz nać pietruszki sposób przygotowania(...)lekko solimy ( zamiast soli dodałem domową kostkę rosołową ) i gotujemy na niewielkim ogniu, dopóki fasola nie zmięknie. W tym czasie kroimy boczek na plastry i wrzucamy je do garnka, smażąc na niewielkim ogniu. Następnie do garnka wrzucamy pokrojoną w ćwiartki cebulę, oraz posiekany czosnek, całość lekko szklimy. Do zeszklonej cebuli dodajemy smalec i mięso z szynki, całość
Miód i pieprzSkładniki: cebula 2 sztuki, smalec 2 łyżki, prawdziwki świeże 1 kg, woda 3 litry, ziele angielskie 3 sztuki, liść laurowy 1 sztuka, kucharek 2 łyżki, śmietana
W Mojej Kuchni LubięFantastyczne kruche ciasteczka. Kruchości nadaje im właśnie smalec, dlatego nie zamieniajcie go na inny tłuszcz, bo to już nie będzie to samo. Składniki: 2 szklanki
Kuchnia domowa AniSkładniki: bób 1 kg, smalec ze skwarkami 3 łyżki, cebula 1 sztuka, cukier 1/2 łyżeczki, sól 1 łyżeczka, koperek 1 pęczek, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, ser
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1 kg karkówki bez kości, 1 łyżka smalcu, 2 sztuki liście laurowe, 4 sztuki ziele angielskie, 1 łyżka jarzynka kucharka, 2 sztuki cebula, 1 główka
W Mojej Kuchni Lubię