sałatki w zalewie. Do sałatki użyłam lekko żółtawych pomidorów, papryki, cebuli i marchewki.Sałatka jest błyskawiczna warzywa nie muszą stać kilka godzin w zaprawie solnej jak w przypadku innych sałatek. Zapraszam do wypróbowania:) około 2 kg pomidorów, zielonych lu żółtawych 7 marchewek 2 papryki czerwone 2 papryki zielone 5 cebul do słoika po : 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu Cykoria 1/2 łyżeczki(...)Garnek przykrywamy pokrywką. Gotujemy na małym ogniu, od chwili zagotowania wody w garnku gotujemy słoiki około 20/25 minut. Następnie wyciągamy słoiki i odstawiamy do przestygnięcia. Przechowujemy w chłodnym mkiejscu Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliosób lubiących frytki i kurczaka. Serwuje się go w aluminiowych foremkach i podaje w kebabach na całym świecie. Zapiekanka jest pyszna dla tego przygotowałam ją w domu. Wyszła równie smaczna jak ta kupna. Polecam również obejrzeć filmik. SKŁADNIKI : 500 g piersi z kurczaka 500 g gotowych frytek 1 łyżka przyprawy do kebaba, gyrosa lub grilla(...)Polewamy częścią sosu czosnkowego i ketchupem, posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 % C, przez około 15 minut. Zapiekankę wyjmujemy, lekko studzimy, następnie rozkładamy na niej sałatkę i polewamy po wierzchu resztą sosu czosnkowego i ketchupem. Podajemy od razy jeszcze ciepłą. Zapiekanka jest pyszna, smakuje jak kubełek z kebaba, polecam
Kulinarne Fantazje Mariolibogate w nienasycone kwasy tłuszczowe, które są zarówno w rybie, awokado, jak i oleju rzepakowym. W mojej kuchni bardzo cenie sobie olej rzepakowy, to on przeważa jako dodatek do sałatek i dań na zimno oraz do smażenia. Stosuję rafinowany olej rzepakowy w swojej kuchni i cenię go za to, że nie tylko podkreśla smak moich potraw, ale także jest doskonałym(...)rybą, orzechami i bazylią oraz olejem rzepakowym. Przekładam na talerz i posypuję pokruszonym serem kozim. Podaję z jajkiem w koszulce i pokrojonym awokado na ciepło lub na zimno. Smacznego, Klaudia. *Wystarczy zanurzyć kilka gałązek rozmarynu w oleju rzepakowym i odstawić na kilka dni w ciemne miejsce, by uzyskać aromatyzowany olej rzepakowy
Mango Papajabogate w nienasycone kwasy tłuszczowe, które są zarówno w rybie, awokado, jak i oleju rzepakowym. W mojej kuchni bardzo cenie sobie olej rzepakowy, to on przeważa jako dodatek do sałatek i dań na zimno oraz do smażenia. Stosuję rafinowany olej rzepakowy w swojej kuchni i cenię go za to, że nie tylko podkreśla smak moich potraw, ale także jest doskonałym(...)rybą, orzechami i bazylią oraz olejem rzepakowym. Przekładam na talerz i posypuję pokruszonym serem kozim. Podaję z jajkiem w koszulce i pokrojonym awokado na ciepło lub na zimno. Smacznego, Klaudia. *Wystarczy zanurzyć kilka gałązek rozmarynu w oleju rzepakowym i odstawić na kilka dni w ciemne miejsce, by uzyskać aromatyzowany olej rzepakowy
Mango Papajajajo w koszulce. I tak się zaczęło. Kombinowałam na rożne strony i w tej chwili równie często przygotowuje owo jajko ,tylko w całkowicie innej odsłonie. Teraz wieże że jest smaczne bo porządnie doprawione, zdrowe bo występuje zawsze z warzywami i lekko strawne bo bez tłuszczu. Teraz pokaże dzisiejsze moje śniadanko(...)Wyciągam jajko łyżką cedzakową , Chwilę odsączam i przekładam na przygotowaną paprykę . Sól ,pieprz do smaku Zamiast papryki może być pomidor, ogórek , fasolka, piure z boby, sałatka z pekińskiej ,sałata Wypróbowałam ze wszystkim
Eli GotowanieDlatego zapraszam na aromatycznego kurczaka, którego przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy tylko zamarynować mięso sprawdzonym połączeniem cytryny i rozmarynu, potem podsmażyć i przerzucić na ziemniaki w piekarniku. Jeszcze tylko sałatka i gotowe! Składniki dla 4 osób: Kurczak 8 (1 kg) podudzi kurczaka 1 główka czosnku + 2 ząbki 1 łyżka świeżego rozmarynu (lub 1½ łyżeczki suszonego) 1 łyżeczka soli pieprz(...)poprzek na pół. Podudzia ułożyć na podpieczonych ziemniakach, polać marynatą, obłożyć cytryną, dołożyć czosnek. Temperaturę zmniejszyć do 190°C, piec razem jeszcze 35 - 45 minut. Podawać z sałatą. Smacznego
Pełny talerzDobra przekąska na piątkowy wieczór. Idealna do sałatki albo do zjedzenia solo :) Szczególnie polecam wszystkim tym, którzy lubią mocny smak czosnku połączony z pietruszką i ciastem drożdżowym ;) Bułeczki czosnkowe Składniki: Ciasto: 400 g mąki pszennej 20 g cukru 1 łyżeczka soli 15 g drożdży 260 ml letniego mleka 30 g roztopionego masła Nadzienie: 100 g masła(...)Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 30 minut, aż będą złociste. Nadzienie : Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Masło, czosnek i pietruszkę mieszamy. I nasze nadzienie jest gotowe ;) Smacznego
Lawendowe NieboPłatki owsiane u nas nadal rządzą. Dziś w postaci pysznego słodkiego rarytasu, który może być bezglutenowy , jeśli uda nam się kupić bezglutenowe płatki owsiane . Mnie się
Kawa z mlekiemSmaki dań poznanych w dzieciństwie zainspirowały mnie do stworzenia dzisiejszego przepisu. Do potrawy wykorzystałam kiełbasę podwawelską wyprodukowaną w systemie QAFP. Program „Linia produktów z Łukowa – Gwarancją
Moja smaczna kuchniaImprezowa świeża przekąska dla fanów surowych, podsuszanych wędlin. Delikatna i pyszna, do tego (jak zawsze prawie;) na moim blogu) szybko się robi. Smakuje wyśmienicie z pieczonymi
Zasmakuj KuchniSurówka z ogórków kiszonych, marchewki i cebuli... Cienkie plasterki kwaśnych ogórków kiszonych. Wiórki soczystej, intensywnie pomarańczowej marchewki. Cebula pokrojona w kosteczkę i koperek. A całość oblana
Gospodyni Miejskawrzucić do dużej miski. Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w niedużą kostkę. Rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić w plasterki, jeżeli chcecie aby sałatka miała bardziej wyrazistą strukturę. Ogórka obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Pomidory umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Pokrojone warzywa dodać do poszatkowanej kapusty. Przygotować dressing - wszystkie składniki(...)także w polskim sklepie (!) £1.49, nie rozumiem sensu sprowadzania przez polskie sklepy produktów dostępnych na tutejszym rynku, jednak o polskich sklepach i ich asortymencie napiszę w osobnym poście. Smacznego
Codzienne Gotowaniewyobraża sobie bez niej świąt. W niektórych domach podawany jest już na śniadanie wielkanocne, w innych w porze obiadu. U mnie na obiad, na śniadaniu królują jajka, wędliny i sałatki. Mój żurek gotuję na wędzonce, przeważnie jest to szynka wędzona do gotowania, swojskim boczku i białej kiełbasie, podaję z jajkami ugotowanymi na twardo. Polecam :) Składniki - 40-50 dag wędzonki(...)kroję w plasterki. Gotową zupę podaję z ziemniakami ( ugotowanymi osobno ), kiełbasą i jajkiem. Czasami zamiast ziemniaków podaję z grzankami czosnkowymi. tu link do przepisu na grzanki : http://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/03/grzanki-czosnkowe-do-zupy-saatki.html Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogród