Okoń morski nazywany tez labraksem to całkiem ciekawa ryba. Ma zupełnie inną strukturę mięsa niż np. dorsz. Wydaje się gumowaty, ale jest na tyle delikatny że
Kuchnia PROzdrowotnaSkładniki: 500 g zmielonej łopatki wieprzowej 2 - 3 cebule 3 ząbki czosnku lubczyk, cząber, majeranek sól, pieprz jajko całe i jedno żółtko 2 łyżki bułki tartej
Gaździnka warzyCały czas korzystam z tego, że cukinie w ogrodzie rosną i rosną - ale pewnie już niedługo to się skończy. Jest coraz zimniej, pszczółki i trzmiele latają
Smaki EwyKolejne ziołowe wariacje na lato! Po koktajlu z samym zielem czystka, pora na koktajl na bazie miksu ziela gojnika i czystka. Super odświeżający o mocnych właściwościach
Kuchnia PROzdrowotnaPyszne, mięciutkie ciasto drożdżowe z nadzieniem z mięsa mielonego. Uwierzcie mi smakuje bosko! Takie cudeńka podane z rana do herbaty lub kawy, lub wzięte se
Kuchnia ŁukaszaSurówka z młodej kapusty z koperkiem... Wiórki zielonej, młodej kapusty. Kosteczki ostrej cebuli. Drobno posiekany koperek. Całość skropiona olejem i sokiem z cytryny. Doprawiona cukrem, solą
Gospodyni MiejskaPolskie wydanie, jednej z najbardziej popularnych potraw!. Do znudzenia partaczone w polskich lokalach, udające włoskie a tak naprawdę wystarczy parę drobnych zmian by zrobić własną polską
Kuchnia PROzdrowotnaSkładniki: 5 ziemniaków pół czerwonej cebuli pół czerwonej papryki czerwona fasola konserwowa groszek konserwowy 2 gałązki selera naciowego 4 gałązki tymianku, sól, szczypta rozmarynu 2 ząbki
Gaździnka warzyA oto jeszcze jedno ciasto ze śliwkami - fale Dunaju . Bardzo lubię śliwki, a ich lekko kwaśny smak sprawia, że ciasta z nimi są pyszne i szybko
Salonik smakówSałatka z salaty lodowej ( fajnie to brzmi :D ) jest u mnie często podawana na imprezach rodzinnych. Sałata, Papryka czerwona, ogórek zielony i ser kanapkowo-sałatkowy idealnie razem współgrają . Jest prosta i nie potrzebuje zbyt wielu przypraw . Ser jest słonawy, więc użycie soli (jak dla mnie) jest zbędne . :) Składniki : 1 sałata lodowa 1 kartonik półtłustego sera kanapkowo-sałatkowy(...)łyżeczek oliwy. Następnie dodaję koperek i mieszam. Wszystkie składniki z sosem dokładnie ale bardzo delikatnie mieszam, żeby ser się nie ,, rozciapał ,, :) Odstawiam do lodówki na 15 min . Smacznego
Domowa Kuchnia u Mamyzalewie octowej. Kotlety są pyszne ale trzeba je zrobić np: wieczorem i podawać na drugi dzień. Muszą one dobrze przejść zalewą i przyprawami. Super na imprezy, podane z sałatką smakują wyśmienicie. Zapraszam do wypróbowania :) około 10 malutkich kotlecików z kurczaka 5 marchewek 2 cebule około 2,5 szklanki wody kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu 1 listek laurowy(...)odstawiamy na kilka godzin do przegryzienia smaków. Ilość kotletów zależy oczywiście od Waszego zapotrzebowania, zalewy musi być tyle żeby dobrze przykryła kotlety.Proporcje można zmniejszyć lub zwiększyć. Życzę smacznego:) Asia
Sama słodycz i szczypta chilicoraz to nowych daniach z dodatkiem bobu. Fantastycznie sprawdził się on w prostej sałatce rodem z kuchni greckiej, z dodatkiem grillowanej cukinii, fety oraz oliwek. Ziołowo-cytrynowy dressing nadał sałatce orzeźwiającego charakteru, idealnie wręcz łącząc całość w lekki, znakomity na cieplejsze dni posiłek. Składniki na 1 porcję: garść roszponki lub liści dowolnej sałaty 1 mała lub 1/2 większej cukinii około(...)szalotki – wymieszać. Dodać plastry cukinii oraz wyłuskany bób – ponownie wymieszać. Na talerzu rozłożyć roszponkę/liście sałaty, na nich rozłożyć cukinię z bobem oraz oliwki. Całość posypać pokruszoną fetą. Smacznego! Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz
Even Better Foodsię skończyło. Na gotowanie nie miałam siły, więc zrobiłam sałatkę. Jadłam ją pierwszy raz u mojej koleżanki, Magdy, i już wtedy wiedziałam, że wykorzystam przepis także w mojej kuchni. Sałatka jest świetna. Robi się ją w kilka minut, wygląda bardzo apetycznie i znakomicie smakuje. Na pewno sprawdzi się na wszystkie okazje, również na zbliżające się święta. U nas dzisiaj zamiast(...)różnokolorowe sałaty z sosem. 10. Poukładać pomidorki koktajlowe. 11. Na wierzchu rozłożyć gotowe krewetki. 12. Całość polać odrobiną uduszonego czosnku z patelni. 13. Podawać z tostami posmarowanymi masłem czosnkowym. Smacznego
W mojej kuchnicałkowitego ścięcia żółtka[1]. Tak przygotowane jajka mogą być jedzone same, ewentualnie z dodatkami, takimi jak majonez, chrzan, czy musztarda; mogą też stanowić część innych potraw – na przykład sałatek, kanapek, czy zup. Składniki: jajek kminku soli woda Przepis: W tym przepisie na Kiszone jajka nie podałem ilości składników. Zależą od liczby jajek i od ilości zalewy, jaką mamy przygotować(...)aromat nie jest dominujący – tak przygotowane jaja chętnie pałaszują nawet te osoby, które nie lubą kminku w ogóle. Nietypowy smak jaj jest w stanie zaskoczyć gości. Spróbować warto. Smacznego Artykuł Kiszone jajka pochodzi z serwisu Gotowanie
Gotowanie-ukbardzo fajne produkty, które jak się okazuje można wykorzystać na wiele sposobów. Już Wam wielokrotnie wspominałam, że bardzo lubię placki. Postanowiłam więc wykorzystać kaszę pszenną, którą zazwyczaj podaję w sałatkach lub po prostu do mięsa przy okazji obiadu. Jako składnik placków sprawdziła się idealnie. Wyszły lekkie z delikatna nutką bananową, oblane sosem truskawkowym na bazie jogurtu greckiego. Spróbujcie sami Kochani(...)małym ogniu gotujemy około 5 minut. Po przestudzeniu blendujemy i dodajemy jogurt grecki. Mieszamy. Placki podajemy polane sosem truskawkowym i jeżeli lubicie, również z dodatkiem pokrojonych bananów. Smacznego
ChilliJemy