smaczna sałatka - 13556 przepisów (strona:638/904)

Razowy kuskus, grillowany bakłażan, ciecierzyca, feta, pomidorki, czerwona cebula, zatar ... 178

zaczyna się właśnie skład ostatnio mojej ulubionej sałatki. Na samą myśl o niej szybciej pracują moje ślinianki! Dla mnie to niebo! Prosta, szybka i taka pyszna! Zróbcie koniecznie! Składniki: 1/2 szklanki razowego kuskus, 1 bakłażan, kilkanaście pomidorków koktajlowych, 1/3 puszki ciecierzycy, feta, czerwona cebula,  natka pietruszki, listki mięty, oliwa,  cytryna,  sól, pieprz, zatar Kuskus wsypać do miski(...)mięte, przyprawiamy solą, pieprzem i zatarem. Dodajemy ciecierzycę i całość skrapiamy oliwą. Mieszamy i podajemy. Idealnie smakuje sama, ale też świetnie smakuje do dań z grilla.  Smacznego

Plate of Joy
Sałatka z pieczoną dynią, burakiem i mozzarellą 165

dynię z własnej działki. Nie miałam ich dużo, ale ta bardzo długo dojrzewała i w sumie to bardzo dobrze, bo pewnie też by wylądowała w marynacie :) Zapraszam na pyszną sałatkę i dodam, że to jeszcze nie koniec. Zostało mi jeszcze trochę upieczonej dyni więc będzie zupa. Składniki: 0,7 kg dyni 3 małe podłużne buraki 1 duża kulka mozzarelli kilka(...)odstawić  do przestudzenia, obierać ze skóry. Kawałki dyni ułożyć na sałacie, podobnie upieczone buraki. Skropić całość dresingiem z oliwy, miodu i cytryny, posypać solą i pieprzem. Podawać.......Smacznego

Gosia gotuje
JESIENNA SAŁATKA Z PRAŻONYMI OWOCAMI I MUSLI 194

się łączą. Sałatka ta idealnie nadaje się na zdrowe śniadanie albo jako przekąska w ciągu dnia. Możecie zabrać ją do pracy lub zapakować swoim dzieciom do szkoły. Moja jesienna sałatka owocowa zaskakuje swoim smakiem, musicie koniecznie ją przygotować w domu:) SKŁADNIKI (na 2-3 porcje): 1 duże jabłko 1 duża gruszka 1 mała puszka mandarynek (lub 2 świeże mandarynki(...)czasie przerzuć je do miski. Dodaj odsączone z zalewy mandarynki, suszoną żurawinę, posiekane orzechy i siemię lniane. Wszystko delikatnie wymieszaj. Rozdziel do pucharków lub miseczek. Gotowe! Smaczne

Słodko-Słony Świat Ilony
Murzynek lekki jak puch - ciasto na niedzielę (bezglutenowe) 192

Typowy przepis na ciasto na niedzielę , pochodzący z zapisków mojej mamy, został przerobiony przeze mnie na wersję bezglutenową. Murzynek ten jest leciutki jak puch, ale nie

Kawa z mlekiem
Zupa MŁODZIANKA 190

Końcówka wiosny to moment w którym, możemy się pokusić o pokaźny zestaw młodych warzyw. To co najbardziej kusi by ich użyć, to fakt że ich smak

Kuchnia PROzdrowotna
Pasta kanapkowa z lnu i słonecznika 231

Witajcie! Chciałbym dziś poruszyć temat ogólnie pojętego zdrowia. We współczesnym, głównie medialnym przekazie dbanie o zdrowie wiąże się z suplementacją tabletkami. To ogromne wypaczenie doprowadza do

Kuchnia PROzdrowotna
Malinowa rozkosz 170

Sezon na maliny trwa. Ciasto z dużą ilością malin zachwyci każdego. Pyszne, rozpływające się w ustach. Może jest trochę pracochłonne, ale dobrze schłodzone idealnie pasuje na

Salonik smaków
Sałatka śledziowa 374

Śledzie zaliczamy do tłustych ryb, 100 g dostarcza 160 kcal. Mają sporo potasu, kwasu omega-3  Spora ilość tłuszczu w śledziu to jego zaleta, aż

kgwjanczewo
Sernik z ricottą. 214

 Bardzo puszysty sernik z ricottą, podany z sosem malinowo-wiśniowym. Przy tym jest to jedyny sernik, który wcale nie opada, bo jest pieczony w kąpieli

Kuchnia Łukasza
Pikantne frytki z batatów 112

moje najlepsze  przepisy na kolację –  kurczak z batatami –  carpaccio z buraka –  sałatka z żółtym burakiem –  sałatka z kolorowych buraczków –  chipsy z batatów –  sałatka z batatem i jakiem na miękko PIKANTNE FRYTKI Z BATATÓW Przygotowanie: 30 minut Składniki: – 1 spory batat – 1 łyżka maki kukurydzianej – 2 łyżki oliwy z oliwek – pół łyżeczki(...)minut (temperatura 190-200 st C). Frytki powinny się lekko przyrumienić. W połowie pieczenia obróć je na drugą stronę. SOS: do majonezu dodaj przyprawy i ocet. Wymieszaj. SMACZNEGO! Artykuł Pikantne frytki z batatów pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Surówka z kapusty włoskiej i czerwonej 175

Dzisiaj propozycja na kolorową sałatkę do obiadu. Kompozycja dwóch rodzajów kapust z dodatkiem pestek. Pysznie i zdrowo. Spróbujcie koniecznie. Surówka z kapusty włoskiej i czerwonej Składniki: 1/4 główki kapusty włoskiej około 1 szklanka posiekanej czerwonej kapusty 1 marchewka pół pęczku natki pietruszki garść pistacji garść pestek dyni garść pestek słonecznika 1 łyżka nasion sezamu Sos: 5 łyżek oliwy z oliwek(...)oczkach. Natkę pietruszki siekamy, połowę dodajemy do warzyw, a drugą zostawiamy do dekoracji. Warzywa mieszamy, dodajemy pestki, orzechy i polewamy wszystko sosem. Dokładnie mieszamy i posypujemy resztą natki pietruszki. Smacznego Artykuł Surówka z kapusty włoskiej i czerwonej pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Żurek na wędzonce z białą kiełbasą i jajkiem + film 172

nadaje mu charakterystyczny, kwaskowaty, wyjątkowo intensywny smak a dodatkowo jest gęsty i znakomicie doprawiony to tradycyjna zupa na Wielkanoc, polecam jej przygotowywanie również wtedy, gdy najdzie nas ochota na smaczne i pożywne danie.     składniki na 3 porcje włoszczyzna ( 2 marchewki, pietruszka, kawałek selera i pora ) 2 ząbki czosnku kość wędzona 250 g białej kiełbasy 2 cebule(...)cebulę od czasu do czasu mieszając, następnie dodajemy pokrojoną kiełbasę i wszystko razem podsmażamy. Z ugotowanego wywaru wyjmujemy wędzoną kość i włoszczyznę ( warzyw nie wyrzucamy można z nich zrobić sałatkę) a następnie wrzucamy do niego podsmażoną cebulę i kiełbasę, całość gotujemy około 5 minut. W misce łączymy zakwas na żurek oraz śmietanę, gotową zawiesinę wlewamy do zupy i wszystko chwilę

Smakowite Dania
Miseczka letniej zieleni o włoskich korzeniach 190

włosku? Sami zdecydujcie, próbując pysznej letniej sałatki w odcieniach zieleni o ciepłych i jednocześnie orzeźwiających smakach i aromatach. Na pewno pełna witaminy C! :) Avanti do kuchni! :D Zielona sałatka z gremolatą i boczkiem Potrzebujesz: 500g bobu 500g cukinii ( 1 młoda) 100g wędzonego boczku 1 ząbek czosnku Gremolata: 1 łyżka natki pietruszki 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny 1 ząbek czosnku(...)połączenia się smaków. Całość: 1. Cukinię i bób wsyp do miski. 2. Wymieszaj wszystko z gremolatą i posyp usmażonym boczkiem. 3. Dopraw do smaku solą i skrop oliwą/ olejem. Smacznego

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Szybka surówka z kapusty z majonezem babci Basi 209

Teraz kiedy pojawiły się w sklepach młode ziemniaczki ,na obiad zrobiłam do nich surówkę z kapusty z majonezem . którą bardzo lubimy. Łatwa i szybka , a smakuje

Pysznosci Babci Basi
Cytrynowa pasta z dorsza z czerwonym pieprzem 179

Nasza bałtycka ryba, może zachwycać nie tylko w daniu obiadowym. Świetnie sprawdzi się na śniadaniowym stole. Warto zaglądnąć do sklepu rybnego po wędzonego dorsza i czym

Kuchnia PROzdrowotna