danie , makaron z kotlecikami w sosie pieczarkowym firmy Orzech http://www.orzech.com.pl/ , zapraszam również do wypróbowania tych produktów bo są naprawdę godne polecenia . Składniki : 1 słoik Sosu pieczarkowego firmy Orzech 1 kg mięsa mielonego z szynki 1 duże jajko 1 cebula około 5 łyżek bułki tartej do mięsa 1/2 szklanka bułki tartej
Sama słodycz i szczypta chiliMoja babcia Wandzia na Wigilię jako ostatnie danie podawała zupę z borówek. Latem zebrane owoce zagotowywała z cukrem, przelewała do słoików i pasteryzowała. Taka zupa zalecana jest jako poprawiające trawienie po obfitych i ciężkostrawnych daniach z grochem, kapustą, cebulą i grzybami. Latem babcia gotowała zupę z czereśni, której smak także spróbuję odtworzyć, bo zamroziłam kilka porcji tych pysznych owoców
Czerwień i błękitDanii nie ma jagód. Jak to? - spytacie z oburzeniem. Przecież jagody są wszędzie - w lesie całe pola (wystarczy wiedzieć, gdzie szukać), przy drodze siedzą starsze panie z litrowymi słoikami pełnymi tych leśnych skarbów, a jeśli jesteśmy typowymi mieszczuchami, możemy wybrać się na najbliższy targ i tam z pewnością znajdziemy kilka stoisk uginających się, między innymi, pod tymi czarnymi kuleczkami
Pożeraczka, czyli raz adobrzegodzin. Po tym czasie sałatkę razem z zalewą przełożyć do słoiczków. Dokładnie zakręcić. Słoiczki wstawić do garnka wyścielonego ściereczką lub gazetami, zalać wodą na wysokość 3/4 słoika. Pasteryzować 15 minut od zagotowania. Z podanych składników wyszło mi 7 słoiczków o pojemności 0,5l. Szklanka do odmierzania - pojemność 250ml. Polecam też: Pyszną sałatkę wielowarzywną
Monia miesza i gotujejuż za chwilę zrobię ogórki na zimę - moje ulubione ogórki marynowane po warszawsku i oczywiście kiszone bo tych zabraknąć w mojej spiżarni nie może. Może zrobię też po kilka słoików jakiejś sałatki , która przyda nam się do zimowych obiadów, ale też bez wariowania. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzastrzałem w dziesiątkę. Sałatka wyszła bardzo smaczna i z pewnością przygotuję ją kolejny raz. SKŁADNIKI: 25 dag fasolki szparagowej, 1 puszka kukurydzy konserwowej, 1 słoiczek cebulki marynowanej, 1/2 słoika selera konserwowego wiórki, 3 jajka, 3,5 łyżki Majonezu Kieleckiego WSP SPOŁEM, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Fasolkę szparagową obieram i gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Przestudzoną fasolkę kroję
Tradycyjna kuchnia Kasiprzez sito i odstawić. W między czasie kalafior podzielić na różyczki i dokładnie wypłukać. Przełożyć do garnka z gorącą wodą i gotować przez trzy minuty. Przełożyć do wyparzonych słoików, zalać gorącym przecierem i pasteryzować na wolnym ogniu około godziny
Tradycyjna Kuchniasoku było w owocach, po 3-4 dniach sok z cukrem się karmelizuje, gęstnieje i lekko ciągnie co oznacza, że przetwory są już gotowe. Gorące przekładamy do słoików, nie wymagają pasteryzacji
Apetyczna babeczkaostre dla niektórych, dlatego jeżeli preferujesz kuchnię łagodną pomiń chilli lub dodaj tylko odrobinkę). Zapraszam na harirę w moim wykonaniu - inną, ale podobną :) Składniki (4-6 porcji): cieciorka w słoiku - 220 g pomidory z puszki - 400 g sos pomidorowy Passata - 200 g soczewica czerwona - 50 g soczewica zielona - 50 g bulion wegetariański w proszku - 20 g (2 łyżeczki) woda
Zdrowie na języku :Ppodania (na zdjęciu frużelina) Składniki: Wieczorem w szklance / miseczce wymieszać jogurt z nasionami. Wstawić do lodówki. Rano wyjąć, dodać na wierzch owoce (świeże lub ze słoika) i podawać
Sto kolorów kuchnicukinią, odstawić na 8 godzin.Po tym czasie razem z sokiem zlewamy do garnka, gotujemy 20 minut. dodajemy wszytskie składniki do garnka, gotujemy kolejne 20 minut. Mieszamy, gorący nakładamy do słoików, od razu zakręcamy
Z Majeczką w kuchniNastępnego dnia czynność powtórzyć. Gorący syrop przecedzić na sicie, przelać do wyparzonej butelki lub małych słoiczków. Można go pasteryzować na sucho (gorący szczelnie zamknąć w słoikach, wystudzić do góry dnem), lub wystudzić i przechowywać w lodówce
SzczyptaSmaQjagodowy krem z tofu i jogurtu naturalnego w słoiku po Nutelli~ To niestety nie były Gumi-jagody, ale też miałam ochotę skakać :D Taki pyszny ten krem był :) ♥ Zapraszam Was na nowo otwartego bloga FOTOGRAFICZNE ATELIER gdzie znajdziecie nieco moich zdjęć. Postanowiłam w końcu założyć bloga, ponieważ na FANPAGE niestety nie dodam wszystkich zdjęć z sesji. Na blogu
breakfast of dreamsdodać ksylitol, mieszankę wlać do gotującego się mleka. Odstawić na chwilę do przestudzenia. Jeszcze ciepły wylać na upieczony biszkopt i odstawić na około pół godziny. Warstwa jabłkowa: 1 duży słoik domowego musu jabłkowego (0,9 l) 2 galaretki o smaku czarnej porzeczki Delecta 350 ml wrzącej wody Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Mus jabłkowy umieścić w garnku i zalać ciepłą
FitKotcukier i gotować bez przykrycia na małym ogniu przez 2 godziny. Syrop będzie gotowy, gdy łyżka którą mieszamy oblepi się miodkiem. Gorący miód rozlać do wyparzonych słoiczków, dobrze zakręcić. Słoiki odstawić odwrócone dnem do wystygnięcia. Przepis inspirowany miodkiem Patyski
Atlas Smaków