śledzie z cebulka - 606 przepisów (strona:27/41)

ŚLEDŹ PO KASZUBSKU 2959

Cebulę kroimy w paski, smażymy na oleju na złoty kolor. Paprykę kroimy w kostkę przekładamy do podsmażonej cebulki. Dokładamy koncentrat pomidorowy, ketchup, miód i podsmażamy całość ok 5 minut. Doprawiamy do smaku ew.solą lub pieprzem. Studzimy.Zimną zalewę mieszamy z pokrojonymi śledziami. Odstawiamy na 1h do lodówki, w celu schłodzenia i "przegryzienia się " smaków

Walijskie Pichcenie
Śledzie na cztery sposoby. 170

łyżeczki oregano - 1/2 łyżeczki bazylii - odrobina soli - łyżka masła Sposób przygotowania: Śledzie moczymy w wodzie ok. 3 godzin. Następnie kroimy na niewielkie kawałki.  Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła. Wrzucamy pomidorki ze szczyptą cukru, oregano i bazylią. Podsmażamy ok. 10 minut. Miksujemy na gładką masę. Cebulkę drobno kroimy. Czosnek bardzo drobno siekamy. Na innej patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy czosnek(...)cebulką.  Dodajemy zmiksowane pomidory, koncentrat, liście laurowe i ziele angielskie. Zagotowujemy. Doprawiamy sosem Worcesterhire, Mad Dog Chipotle BBQ, słodką, wędzoną papryką, pieprzem i solą. Zdejmujemy z ognia. Wrzucamy pokrojone kurki i wlewamy ocet sherry. Całość mieszamy i studzimy. Śledzie umieszczamy w zimnej zalewie. Całość przekładamy do słoika typu weck. Zamykamy i odstawiamy do lodówki na minimum

DominikaDolci
Śledzie w pomidorowym sosie! 194

cienki plaster imbiru Imbir siekamy najdrobniej, jak się da - nie używaj tego w proszku. Cebulkę siekamy w kosteczkę. Podsmażamy na oleju, nie może zbrązowieć. Dodajemy rodzynki i koncentrat pomidorowy, dodajemy 80 -100 ml wody i gotujemy sos, doprawiamy solą i pieperzem. Sos całkowicie studzimy. Śledzie płuczemy pod bieżącą wodą, przekładamy do miski z wodą i odstawiamy

SMYKWKUCHNI
Śledź w curry – duńskie Smørrebrød ze śledziem 297

dodają ostrości. Korniszony to chrupki i octowy element całości, a dodatek ziół wnosi powiew świeżości do ciężkiego sosu. Jeśli chcecie śledzie podać na stół nie w formie kanapek, rozłóżcie sałatkę na półmisku, obłóżcie ją plasterkami jajek, posypcie krążkami cebulki, korniszonami i ziołami – tak, żeby przy nabieraniu sałatki goście mieli na swojej porcji wszystkiego po trochu. I koniecznie podajcie ciemny, ziarnisty

Karo in the Kitchen
Sałatka śledziowa z bakaliami 159

Sałatka śledziowa z bakaliami to typowo świąteczna propozycja podania śledzia. Składniki (proporcje) : 2 płaty śledziowe  łyżka majonezu łyżeczka jogurtu łyżeczka musztardy łyżka rodzynek łyżka łuskanych orzechów włoskich cebulka szalotka natka pietruszki Przygotowanie : Wymoczone płaty śledziowe pokrój skośnie w nieduże kawałki (takie na jeden kęs),  przełóż je do misy i dodaj majonez, musztardę, jogurt, drobno pokrojoną szalotkę oraz moczone

Mechanik w kuchni
Śledzie pod pierzynką 196

jajka na twardo (8 minut do zimnej wody). Obrać i posiekać w drobną kostkę cebulę Układać pocięte w skośne paski śledzie w salaterce (lub foremkach) na dnie, następnie posmarować majonezem i oprószyć pieprzem. Przykryć posiekaną w drobną kostkę cebulką, majonezem, pieprzem, posiekanymi jajkami, majonezem, pieprzem, startym serem i delikatnie ucisnąć. Na noc wstawić do lodówki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Śledzie w oleju z cebulką 216

już swoją słoność (możemy spróbować). Ocieramy je na ręczniku papierowym. Do słoika wlewamy olej, wrzucamy liście , pieprz i ziele.. Śledzie kroimy na kawałki , z jednego płata trzy. Układamy warstwami w słoiku, Każdą warstwę posypujemy skrojoną w kostkę cebulką. Słoik zakręcamy i odstawiamy w chłodne miejsce. Baza  po kilku godzinach gotowa. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady

W kuchennym oknie Ewy
SAŁATKA ŚLEDZIOWA a'la sos Tatarski - z korniszonami, oliwkami, jajkami... 399

dodać... a później poszło jak z płatka! Wyszło nam to!!! - że tak (nie)skromnie powiemy.  SKŁADNIKI: Śledzie solone, marynowane, 6 sporych filetów, Ogórki po żydowsku ORZECH , 6-10 ogórków, Oliwki czarne, 1/3 słoiczka, Oliwski zielone, 1/3 słoiczka, Jajka, 3 kurze/6 przepiórczych, Cebulka czerwona, 1,5-2 spore, Majonez, 2-3 łyżki (najlepiej domowy), Oregano, do smaku Domowa przyprawa typu(...)vegeta, do smaku Pieprz czarny, do smaku, Oliwa z oliwek, łyżka WYKONANIE: Cebulkę kroimy w drobniutką kosteczkę i dusimy ją widelcem z przyprawami i oliwą. Dorzucamy pokrojone w kostkę ogórki i jajka oraz oliwki - pokrojone w pierścienie.  Śledzika kroimy w większą kostkę. Mieszamy wszystko z majonezem.  Najlepiej smakuje jeśli chwilkę postoi i smaki się "przeżrą

Wypisz Wymaluj
Śledziowa salsa 170

wymoczenia w wodzie śledzi – robimy to ok. 2-3 godziny zmieniając wodę co godzinę. Następnie śledzie odsączamy od wody i kroimy w ok. 1 cm kawałki. Skrapiamy je sokiem z limonki. Zabieramy się za nasz sos słodko kwaśny od krojenia w kostkę cebulki i papryki. Do rondla wlewamy olej i gdy ten się rozgrzeje dodajemy cebulkę. Gdy ta się(...)koniec dodajemy pieprz i całość dokładnie mieszamy. Gotujemy nasz sos ok. 20 minut na niedużym ogniu – do momentu aż papryka będzie miękka. Sos zostawiamy do ostygnięcia. Wracamy do śledzi, które układamy na dnie półmiska, a na nie rozkładamy nasz już zimny sos. I tak układamy kolejną warstwę. Nie mieszamy dokładnie naszych śledzi. Uwaga! Śledzie muszą się nieco przegryźć

Kuchennyviral.pl
Tatar ze śledzia z peperoni / Herring tartare with chili 145

Po świątecznym szaleństwie pora na sylwestrowe popisy kuchenne. Dla miłośników śledzi i ciekawych przystawek proponuję śledzia w wersji tatara. Nieskomplikowana, szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna

Magiczna kuchnia Darii
Pasta rybna w sosie pomidorowym – propozycja na szybkie śniadanie 160

możemy pozwolić sobie na szaleństwo, dlatego przekąski są najlepsze. Dzisiejsza nasza propozycja to pasta rybna w sosie pomidorowym z dodatkiem cebulki, która podkreśla intensywność smaku. Pasta rybna w sosie pomidorowym – propozycja na szybkie śniadanie SKŁADNIKI: - 250g twarogu tłustego - 240g śledzia w sosie pomidorowym - 2 cebule - 1 łyżka jogurtu greckiego - sól/pieprz do smaku Twaróg rozdrabniamy wraz z naszą rybką, cebulę

Związek na patelni
Śledzie po wiejsku 257

Śledziki z ogórkiem , marchewką i cebulką..w zalewie octowej..ja zmniejszyłam ilość octu, ale wiadomo każdy ma inne smaki i gusta..Pomysł na takie śledzie podpatrzyłam  tutaj .    Składniki: 5 płatów śledziowych matiasów (Ok. 500 g) 3 średnie cebule 1 marchewka 1-2  ogórki kiszone pieprz świeżo zmielony Składniki zalewy: 1 szkl. (250 ml) wody

Moje domowe kucharzenie
Sałatka śledziowa z ziemniakami 160

ziemniaki 1 ogórek kiszony 1 mała cebula pół szklanki pokrojonego szczypiorku 1-2 łyżki majonezu ewentualnie sól i pieprz Wykonanie: Śledzie wymoczyć i pokroić w grubą kostkę. Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić i również pokroić w kostkę. Ogórka i cebulkę drobno pokroić. Fasolę odsączyć z zalewy i dodać do reszty składników. Dodać szczypiorek(troszkę zostawić do dekoracji), majonez i doprawić

Pysznie & Pięknie
Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 288

zamówić w wędzarni i odebrać w dzień wesela, 7. małe tymbaliki np. z kurczaka w galarecie, 8. obowiązkowo śledź, jest bardzo lubiany, nie musi być go dużo. Można podać na małych półmiseczkach np. duet śledziowy, 9. marynaty, czyli ogóreczki konserwowe, papryki, cebulki, małe kolby kukurydzy, pieczarki konserwowane, grzybki 10. sosy – np. tatarski, czosnkowy, chrzanowy 11. pieczywo i masło Jest(...)każdego asortymentu  na 1 osobę. Ta ilość w zupełności wystarczy, daje to ok. 30 dag na osobę, do tego pozostałe ryby, tymbaliki ,  marynaty i śledzie. Co powinno się znaleźć na  stole wiejskim - kiełbasy swojskie, balerony, salcesony, kaszanka, pasztety, boczek pieczony, pieczenie, jakieś pierogi i  oczywiście domowy smalec, ogórki kiszone, chrzan, musztarda i pieczywo wiejskie. Godzina

Kulinarny karnet Christophera
Tradycyjne śledzie w oleju z cebulką 503

Tra dycyjne śle dzie z cebulką w oleju nie były moją ulubiona potrawą w dzieciństwie. Bar dzo długo nie mogłam się do nich przekonać, do momentu

ChilliJemy