śledzie z cebulka - 606 przepisów (strona:29/41)

Marynowane płaty śledziowe bez skóry 211

Płaty śledziowe marynowane zajadam same tzn. z cebulką ale są one także znakomitą bazą do różnych sałatek, tatara czy przekąsek. Warto taki słój mieć w lodówce

Moje Małe Czarowanie
KREMOWA SAŁATKA/PASTA - ŚLEDŹ WE WŁOSZECH 235

czym mowa? O niej! Przed Państwem Sałatka i/lub (jak kto woli) pasta (do kanapek, do faszerowania) ze śledziem, we włoskim stylu. Kremowa rozkosz dla podniebienia!SKŁADNIKI NA SAŁATKĘ / PASTĘ:- śledzie w oleju, 5-6 filetów/płatów- Serek Kremowy ARLA APETINA - "Pomidory i Bazylia"- oliwki zielone (ilość dowolna)- oliwki czarne (ilość dowolna)- jajka 4 (lub 8 przepiórczych),- majonez domowy, łyżka(...)grzaneczki bezglutenowe/WYKONANIE SAŁATKI/PASTY:1. Gotujemy jajka na twardo,2. Kroimy cebulkę w bardzo drobną kosteczkę i mieszamy ją z pieprzem, bazylią, domową mieszanką suszonych warzyw i oliwą.3. Do cebuli dodajemy cały serek kremowy Arla Apetina "Pomidory i Bazylia" oraz łyżkę majonezu.4. Jajka kroimy na małą kosteczkę, śledzie w nieco większą, a oliwki w pierścienie - wrzucamy wszystko do miski

Wypisz Wymaluj
SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z ZIEMNIAKAMI I BURAKAMI 243

wodę i zalewałam je ponownie. Używając ręczników papierowych, wysuszyłam płaty śledziowe z nadmiaru wody. Pokroiłam śledzie w nieduże kawałki. Ugotowałam buraczki w łupinkach, obrałam ze skórki  i starłam na tarce o dużych oczkach. Można oczywiście jeśli wolicie pokroić je w kostkę. Pokroiłam drobno cebulkę. Wymieszałam. Następnie dołożyłam grubo starte jabłko, które skropiłam sokiem z cytryny aby nie ściemniało

potrawyregionalne
Śledzie z Ibizy 215

wrzenia . Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia . Śledzie wyjmujemy z słonej zalewy i przekładamy do zamykanego pojemnika i zalewamy ostudzoną zalewą . Odstawiamy na 3 dni do lodówki . Czas zabrać się za sos , który jest podstawą tego pysznego dania .Cebule obieramy i kroimy w kawałeczki , jak najmniejsze , następnie podsmażamy na złoto na oleju . Pod koniec smażenia , kiedy cebulka jest już miękka i złocista(...)ogniu , cały czas mieszając , aż wszystko utworzy bardzo, gęsty zwarty sos , trwa to około 10 minut . Trzeba uważać ,żeby nie przypalić . Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia . Po upływie 3 dni , śledzie ,wyjmujemy z zalewy , kroimy w dowolnej wielkości kawałki i łączymy z sosem . Odstawiamy do lodówki na kolejne 3 dni . Po tym czasie śledziki są gotowe do spożycia " class="wp-smiley

Ogrodnik w podróży
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 27.01.2017r. 149

kolejne podsumowanie błyskawicznych piatków . W tym tygodniu mamy 12 przepisów. Gosia  Śledzie w sosie śmietanowo - majonezowym z koperkiem, kiszonym ogórkiem i kukurydzą  Angelika  Muffinki z rabarbarem i kruszonką   Agnieszka  Koktajl zdrowotny  - cytryna, imbir i miód Aga  Kotlety mielone z podsmażoną cebulką i jabłkiem   Małgorzata  Naleśniki z nadzieniem pieczarkowo - serowym Kasia

Magiczne Życie Marty
SAŁATKA JARZYNOWA 218

półmisku. Rodzina zje z jajkiem, a alergik bez jajka, - w wersji wigilijnej można dodać śledzia pokrojonego w kostkę, - można dodać świeżej natki pietruszki lub koperku, drobno pokrojonych, szczególnie latem taka sałatka cieszy oko i smakuje dobrze, - można posypać „Posypką zieloną” z suszonych zielonych warzyw: cebulka ze szczypiorem, koperek, pietruszka, seler, lubczyk, pokrzywa, - w wersji kolacyjnej może być dodane smażone

Tradycyjna kuchnia inaczej
Tatar z podwędzanego matiasa z grubo siekanym guacamole i czarną quinoą 196

łyżek ugotowanej czarnej quinoy 2 podwędzane filety matiasy 1 smaczliwka pół małej czerwonej cebulki  kawałek ostrej papryczki 2 łyżki oliwy z oliwek świeża kolendra 1 łyżka soku z limonki świeże listki mięty sól Wykonanie: Matiasy i smaczliwkę kroimy w kostkę (nie musi być drobna). Śledzia układamy na dnie foremki, smaczliwkę mieszamy z oliwą sokiem z limonki, siekaną cebulą, papryczką

Quinoa Raz!
Śledzie z czerwoną cebulą i groszkiem 154

cienkie paseczki. Groszek odsączamy z zalewy. Cebulę kroimy w bardzo drobna kosteczkę, koperek siekamy. Śledzie, groszek, cebule oraz koperek mieszamy ze sobą. Dodajemy majonez i musztardę. Doprawiamy pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki. Aby sałatka prezentowała się ładniej możemy wierzch udekorować groszkiem i cebulką

VioletoweKucharzenie
Sałatka buraczana ze śledziami 165

Śledzie płuczemy (jeśli są mocno słone to moczymy w wodzie przez kilka godzin), osuszamy i kroimy w kosteczkę *** *** Buraki oraz ziemniaki gotujemy w łupinkach lub pieczemy w piekarniku (zawinięte w folię aluminiową) – do miękkości. Ziemniaki studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę *** *** Buraki studzimy, obieramy i również kroimy w drobną kosteczkę *** *** Jabłko obieramy i kroimy w drobną kosteczkę *** *** Cebulkę drobno siekamy(...)TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Sałatka buraczana ze śledziami pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
TATARSKIE ŚLEDZIE 199

układamy naokoło na talerzu. *Kukurydze osączamy, paprykę kroimy  w kosteczkę, drobno siekamy cebulkę i szczypiorek. Tak samo postępujemy z grzybkami i ogórkami. Jajka również kroimy w kosteczkę. Wszystko ( oprócz szczypiorku) mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy majonez, mieszamy. Gotową sałatkę wykładamy na środku talerza, pomiędzy śledziami, szczypiorkiem posypujemy naokoło sałatki i pomiędzy kawałkami śledzia

Z Majeczką w kuchni
Śledzie w oleju z majerankiem i czosnkiem 173

wiele sposobów dodając różne dodatki. Ja swoje klasyczne śledziki w oleju z cebulką wzbogaciłam majerankiem i czosnkiem. składniki: 7 płatów śledziowych solonych 1 duża cebula 2-3 łyżki majeranku 2-3 duże ząbki czosnku olej rzepakowy Filety śledziowe wymoczyć aby pozbyć się słonego smaku. Wymoczone śledzie pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. W słoiku układać

Monia miesza i gotuje
Sałatka Ziemniaczana 171

dodać łyżeczkę ( lub więcej ) musztardy Powstałym sosem polewamy ziemniaki z cebulką i wszystko dokładnie , delikatnie mieszamy Możemy jeść od razu lub włożyć do lodówki i poczekać będzie jeszcze lepsza  Opcjonalnie wyciskamy czosnek ,  możemy też dodać ogórki konserwowe lub kiszone pokrojone w kostką lub np śledzie

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
Domowe,marynowane rolmopsy 214

inaczej ciężko będzie nam je zrolować . Teraz bierzemy jeden surowy , płat śledzia , układamy na nim kawałek ogórka , jeśli trzeba docinamy żeby nie wystawał , rolujemy i spinamy wykałaczką . Układamy w słoiku dość luźno – tak żeby się nie pospinały ze sobą . Zalewamy zalewą o temperaturze pokojowej, razem z cebulką i gorczyca , która w niej pływa , a na koniec wstawiamy

Ogrodnik w podróży
Śledzie w sosie tatarskim 355

 składniki* 300 g filetów śledziowych solonych* 4 ogórki konserwowe* 1 słoiczek marynowanych grzybów leśnych lub pieczarek* 2 małe cebulki* 4 łyżki majonezu* 3 łyżki jogurtu

Mix smaku
Kanapka śledziowa 243

każdym rogu, ale w prawie każdym sklepie „Społem”) można zakupić sobie ten cieszyński rarytas, jakim są kanapki śledziowe. Kanapki podane na pysznej wece, z dużą ilością cebulki, jajek i szczypiorku – to oczywiście moja wersja, i choć może nie dokładnie taka jak te cieszyńskie, ale bardzo zbliżona smakiem. Bardzo je lubimy i często robimy sobie takie na kolację(...)pieczywo, z jakimi się spotkałam;) 3-4 filety śledziowe w oleju a’la matias 1 nieduża cebula 5 jajek duży pęczek szczypiorku majonez sól, pieprz mleko do namoczenia śledzi Mniej więcej 2-3 godziny przed przygotowaniem kanapek, śledzie zalewamy mlekiem (nie muszą być całe przykryte, ale tak do połowy lub najlepiej do 2/3). Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu

Smaki Na Talerzu