Spośród innych ryb poczciwy śledzik,jeśli chodzi o zawartość kwasów omega-3 jest tu prawdziwym rekordzistą.Śledzie po kaszubsku są tak rewelacyjne,że jako pierwsze znikną spośród innych potraw.Jedząc je łatwo można stracić umiar,a trzeba uważać,ponieważ poprzez dodatek duszonej cebulki nie należą do dań lekkostrawnych.Składniki:8-10 płatów solonych śledzi3 cebule100-150 ml oleju4 łyżki octu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!cebulce z ziołami i suszonymi pomidorami Składniki 3 filety a’la matias 2 cebule 1/2 łyżeczki soli ziołowej 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2-3 suszone pomidory w oleju olej lub oliwa … Czytaj dalej Śledzie ziołowe
czarrna od kuchniwięcej osób , tym więcej składników) tatar ze śledzia 100 g u mnie SEKO . Tatar to jedyny taki produkt na rynku. Poszatkowane delikatne mięso śledzia atlantyckiego połączone zostało z chrupiącym ogórkiem i cebulką, tworząc aromatyczną potrawę. Cząstka jabłka bez skóry pokrojona w plasterki 2 ogórki kiszone bez skórki, pokrojone w drobną kostkę, odsączone na sitku z nadmiaru soku 2 łyżki buraczków
Z Kuchni Do Kuchniłyżka octu jabłkowego sól pieprz do dekoracji papryczka powidła Śmietanę wymieszać z powidłami, doprawić do smaku octem, oliwą, solą i pieprzem. Rozłożyć dip w miseczce. Śledzie zwinąć w rolmopsy , można w nie włożyć cebulkę, spiąć wykałaczką. Ustawić rolmopsy w dipie, udekorować powidłami i papryczką
Gotowanie jest łatweosączyć na sicie Polać sokiem z cytryny i ponownie osaczyć na sicie, podzielić na dzwonka Ułożyć w słoju i zalać olejem słonecznikowym, dołożyć przyprawy pomiędzy śledzie .Najlepsze po 24 godz. Podane ze świeżą cebulką, pyszne
Proste Potrawyukładam na półmisku-talerzu. Miksuję śmietanę 18% z majonezem i dodaje trochę musztardy, solę i dosmaczam pieprzem kolorowym prosto z młynka. Zalewam tym śledzia. Dodaję bardzo dużo świeżego szczypioru, który sama hoduję na parapecie z malutkich cebulek. Śledzik pierwsza klasa, niezastąpiony na Śwęta Wielkanocne u mnie...i na śniadania, gdy gości w domu moc...To moja ulubiona wersja śledzia
Z Kuchni Do Kuchniprzyprawy pieprz, sól " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Zdejmujemy skórę z płatów śledziowym i kroimy je w na mniejsze kawałki. Pieczone buraki, jabłko oraz cebulką kroimy w większą kostkę. Na dnie miski układamy kawałki śledzia. Wcześniej pokrojone warzywa i jabłko mieszamy w innej misce ze śmietaną, sokiem z cytryny solą i pieprzem. Tak przygotowaną sałatką przykrywamy śledzie. Bardzo dobrze smakuje
CoolinarniePLtalerzu, tak jak kompozycja na zdjęciu Proste i przepyszne danie, koniecznie wypróbuj przepis. Moja druga propozycja na śledzie, to mój ulubiony pomysł na "Śledzika na każdą okazję" Filety Śledziowe w pietruszkowej oliwie, z pieczonym ziemniakiem, kwaśną śmietaną i marynowaną cebulką! To danie nie tylko pięknie wygląda i na pewno zachwyci Waszych gości, czy też członków rodziny, ale przede wszystkim(...)podbite jeszcze smakiem kwaskowatego jabłka tworzy niesamowitą całość. Jestem pewna, że pokochacie to danie! SKŁADNIKI: - 1 x Beczka śledzi filety z olejem wiejskim SEKO - pęczek natki pietruszki - zioła: pachnotka lub melisa - 3 łyżki kwaśnej śmietany - 1 czerwona cebulka - 3- 4 ziemniaki - 1 jabłko kwaskowate - sok z 1/2 cytryny - sól/ pieprz - 1/3 szkl. oliwy z oliwek - pumpernikiel do podania Ziemniaki
SMYKWKUCHNIŚledzie po kaszubsku to nic innego jak filety śledziowe w sosie pomidorowym z cebulką i nutką słodyczy uzyskaną po dodaniu rodzynek lub suszonych śliwek. Pyszna potrawa pochodząca z Kaszub, a że pochodzę z tych stron, więc śledzie w tej odsłonie co roku goszczą na moim stole wigilijnym. Bardzo często przygotowuję je też jako przekąska sylwestrowa. Receptur na ich przygotowanie jest
Zrób to smacznieKarnawał już prawie za nami, zapraszam zatem na śledzika ostatkowego, w postaci tradycyjnych śledzi w oleju. Śledzie z tego przepisu są łagodne w smaku, a cebulka dzięki dodaniu cukru pudru jest miękka, aromatyczna a jednocześnie lekkostrawna . Polecam :) Składniki ( na słój o poj. 1 litra ) - 6 płatów śledziowych solonych typu Matjas - 2 duże cebule - 3 kulki ziela angielskiego - 2 liście laurowe(...)cieniutkie półplasterki, przekładam do miski, dodaje cukier puder, pieprz, ocet, liście laurowe, ziele angielskie i 2-3 łyżki oleju, mieszam dokładnie i odstawiam na chwilkę. Do cebuli dodaję pokrojone śledzie, całość dokładnie mieszam i przekładam do słoja, dopełniając pozostałym olejem tak aby przykrył śledzie. Słój zakręcam pokrywką i przekładam do lodówki, po kilku godzinach są gotowe do spożycia. Tak przygotowane
Kuchnia z widokiem na ogródĆwiartki potnij na 1 cm kawałki. Plaster selera potnij na kawałki wielkości podobnej do wcześniej pociętego jabłka. Upraż seler na suchej patelni. Cebulkę czerwoną potnij w talarki. Nadziewaj na drewniane patyczki na przemian: śledź, jabłko prażony seler, marynowany prawdziwek, cebula. Polewaj lub maczaj w sosie tatarskim. Posyp koperkiem lub szczypiorkiem. Sos tatarski do polania : 150 ml jogurtu
AZgotuj!międzyczasie cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę. Przelać wrzątkiem na sitku, a następnie osuszyć. Ogórki konserwowe pokroić w kosteczkę. Do miseczki ze śledziami dodać 1 czubatą łyżkę kwaśnej gęstej śmietany 18%, 2 czubate łyżki majonezu, posiekaną cebulkę oraz ogórki konserwowe. Całość dokładnie wymieszać. Ewentualnie doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem. Przechowywać w lodówce. Tuż przed podaniem przełożyć śledzie
Kulinarne PrzebojeLubicie śledzie? Ja lubię. Ale nie takie tradycyjne, podane w oleju z cebulką ( choć klasyka jak wiadomo jest dobra). Uwielbiam wszelkie wariacje na temat tej rybki. Najpierw przedstawię Wam moją propozycję na podanie filetów śledziowych SEKO , a poniżej zaproszę do udziału w konkursie w którym do wygrania będą pyszne zestawy- nie tylko śledzi, ale także innych
Z Majeczką w kuchnicebulę drobno kroimy w kostkę - łączymy razem z chrzanem, sokiem z cytryny i olejem. Do jogurtu dodajemy starte jabłko i odrobinę pokrojonej cebulki w kostkę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W miseczce ułożyć pokrojone buraki, śledzie podzielić na 2 części, jedną wyłożyć równą warstwą na buraki, kolejno smarujemy majonezem, następnie wykładamy resztę śledzia.Na koniec dekorujemy jogurtem i posypujemy
Garnkowe fanaberiepęczek cebuli dymki ze szczypiorem (3 małe cebulki – razem ok. 55g + szczypior – ok. 15g) 1 ząbek czosnku 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18% kilka gałązek koperku pieprz do smaku sól do smaku (opcjonalnie – z reguły śledzie są dość słone) 1 łyżka soku z cytryny opcjonalnie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na śledzie po chłopsku: Ziemniaki(...)twardo? ). Jajka ostudzić, a następnie obrać i pokroić w kosteczkę. Ogórki kiszone pokroić w cienkie plasterki. Cebulkę dymkę umyć, pokroić w piórka, a jej szczypior posiekać. Koperek drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać (bądź zetrzeć na tarce o małych oczkach). Śledzie odsączyć z nadmiaru oleju. Jeśli są za słone, to przepłukać je kilka razy w zimnej wodzie
Kulinarne Przeboje