śledzie z cebulka - 606 przepisów (strona:30/41)

Śledź w słodkich buraczkach 387

śmiało można je piec przy okazji pieczenia czegoś innego w piekarniku.Ogórki kroję w kawałki, gruszkę również, dokładam do śledzi, dodaję majonez, mieszam doprawiając pieprzem.Buraczki po obraniu skórki ścieram na tarce, odciskam z nadmiaru soku i łączę z drobno posiekaną cebulką i mieszam. Jeśli trzeba można doprawić odrobiną cukru i soli.Układam na paterze na przemian formując paski.Smacznego

Mechanik w kuchni
Sałatka śledziowa 115

Szybka, klasyczna sałatka śledziowa z ziemniakami, cebulką oraz śmietaną. Sałatkę robi się błyskawicznie, i jest idealna na kolację bądź śniadanie. Nic dodać nic ująć. Sami spróbujcie :) Składniki: * 10 kawałków śledzia * 2 ugotowane ziemniaki * 2-3 łyżki śmietany * 1 mała cebula * sól i pieprz Przepis na śledzie których użyłam do tego przepisu znajdziecie tutaj:  Śledzie z cebulą Śledzie kroimy

Klasyka Gotowania
Śledzie w occie i oleju 167

dalej . Całość zalewam oliwą wymieszaną z około 2 łyżkami octu ( zalewy musi być tyle aby dobrze przykryła śledzie).Śledzie odstawić do lodówki , najlepsze są po około 2 dniach gdy dobrze przejdą przyprawami . Gdy podaję je na półmisku zawijam w każdy troszkę cebulki i dekoruję oliwkami .Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Śledzie z podsmażaną cebulą i pieczarkami 211

Cebula nie musi całkowicie zmięknąć. Do podsmażonej cebulki dodajemy drobno pokrojone pieczarki. Solimy je oraz pieprzymy i podsmażamy do momentu, aż odparuje z nich woda.  Do pieczarek dodajemy mielone ziele angielskie i mielone liście laurowe. Całość mieszamy i wyłączamy. Pieczarki studzimy. Do ostudzonych pieczarek dodajemy ocet i całość dokładnie mieszamy. Śledzie odsączamy z oleju i kroimy na mniejsze kawałki

Smak mojego domu
Hollandse haring 203

śledź. Sezon na  nie zaczyna się już wiosną . W przeciwieństwie do polskiego śledzia jest to śledź jedno roczny. Często oprawiane już na kutrze pozbawiane głowy i wnętrzności. I w takiej postaci się je zjada obtoczone tylko z drobno pokrojoną cebulką Jest bardzo bogaty w kwas omega -3. Wiec jedzenie ich wychodzi nam tylko na zdrowie

cookpl
Marynowane płaty śledziowe bez skóry 173

Płaty śledziowe marynowane zajadam same tzn. z cebulką ale są one także znakomitą bazą do różnych sałatek, tatara czy przekąsek. Warto taki słój mieć w lodówce

Moje Małe Czarowanie
KREMOWA SAŁATKA/PASTA - ŚLEDŹ WE WŁOSZECH 198

czym mowa? O niej! Przed Państwem Sałatka i/lub (jak kto woli) pasta (do kanapek, do faszerowania) ze śledziem, we włoskim stylu. Kremowa rozkosz dla podniebienia!SKŁADNIKI NA SAŁATKĘ / PASTĘ:- śledzie w oleju, 5-6 filetów/płatów- Serek Kremowy ARLA APETINA - "Pomidory i Bazylia"- oliwki zielone (ilość dowolna)- oliwki czarne (ilość dowolna)- jajka 4 (lub 8 przepiórczych),- majonez domowy, łyżka(...)grzaneczki bezglutenowe/WYKONANIE SAŁATKI/PASTY:1. Gotujemy jajka na twardo,2. Kroimy cebulkę w bardzo drobną kosteczkę i mieszamy ją z pieprzem, bazylią, domową mieszanką suszonych warzyw i oliwą.3. Do cebuli dodajemy cały serek kremowy Arla Apetina "Pomidory i Bazylia" oraz łyżkę majonezu.4. Jajka kroimy na małą kosteczkę, śledzie w nieco większą, a oliwki w pierścienie - wrzucamy wszystko do miski

Wypisz Wymaluj
SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z ZIEMNIAKAMI I BURAKAMI 216

wodę i zalewałam je ponownie. Używając ręczników papierowych, wysuszyłam płaty śledziowe z nadmiaru wody. Pokroiłam śledzie w nieduże kawałki. Ugotowałam buraczki w łupinkach, obrałam ze skórki  i starłam na tarce o dużych oczkach. Można oczywiście jeśli wolicie pokroić je w kostkę. Pokroiłam drobno cebulkę. Wymieszałam. Następnie dołożyłam grubo starte jabłko, które skropiłam sokiem z cytryny aby nie ściemniało

potrawyregionalne
Śledzie z Ibizy 186

wrzenia . Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia . Śledzie wyjmujemy z słonej zalewy i przekładamy do zamykanego pojemnika i zalewamy ostudzoną zalewą . Odstawiamy na 3 dni do lodówki . Czas zabrać się za sos , który jest podstawą tego pysznego dania .Cebule obieramy i kroimy w kawałeczki , jak najmniejsze , następnie podsmażamy na złoto na oleju . Pod koniec smażenia , kiedy cebulka jest już miękka i złocista(...)ogniu , cały czas mieszając , aż wszystko utworzy bardzo, gęsty zwarty sos , trwa to około 10 minut . Trzeba uważać ,żeby nie przypalić . Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia . Po upływie 3 dni , śledzie ,wyjmujemy z zalewy , kroimy w dowolnej wielkości kawałki i łączymy z sosem . Odstawiamy do lodówki na kolejne 3 dni . Po tym czasie śledziki są gotowe do spożycia " class="wp-smiley

Ogrodnik w podróży
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 27.01.2017r. 120

kolejne podsumowanie błyskawicznych piatków . W tym tygodniu mamy 12 przepisów. Gosia  Śledzie w sosie śmietanowo - majonezowym z koperkiem, kiszonym ogórkiem i kukurydzą  Angelika  Muffinki z rabarbarem i kruszonką   Agnieszka  Koktajl zdrowotny  - cytryna, imbir i miód Aga  Kotlety mielone z podsmażoną cebulką i jabłkiem   Małgorzata  Naleśniki z nadzieniem pieczarkowo - serowym Kasia

Magiczne Życie Marty
Śledzie z burakami i jabłkiem 168

jakiś czas kiedy będziemy mieli ochotę na śledzika:) Składniki: 400 g śledzi a la matjas w oleju pokrojonych w kostkę 1 ugotowany lub upieczony burak pokrojony w paseczki (lub jeśli wolicie w kostkę) 1 średnie jabłko pokrojone w kosteczkę 1 średnia cebulka pokrojona w kosteczkę mały pęczek koperku drobno posiekany łyżeczka startej skórki z cytryny sól, pieprz

Zasmakuj Kuchni
SAŁATKA JARZYNOWA 190

półmisku. Rodzina zje z jajkiem, a alergik bez jajka, - w wersji wigilijnej można dodać śledzia pokrojonego w kostkę, - można dodać świeżej natki pietruszki lub koperku, drobno pokrojonych, szczególnie latem taka sałatka cieszy oko i smakuje dobrze, - można posypać „Posypką zieloną” z suszonych zielonych warzyw: cebulka ze szczypiorem, koperek, pietruszka, seler, lubczyk, pokrzywa, - w wersji kolacyjnej może być dodane smażone

Tradycyjna kuchnia inaczej
Tatar z podwędzanego matiasa z grubo siekanym guacamole i czarną quinoą 167

łyżek ugotowanej czarnej quinoy 2 podwędzane filety matiasy 1 smaczliwka pół małej czerwonej cebulki  kawałek ostrej papryczki 2 łyżki oliwy z oliwek świeża kolendra 1 łyżka soku z limonki świeże listki mięty sól Wykonanie: Matiasy i smaczliwkę kroimy w kostkę (nie musi być drobna). Śledzia układamy na dnie foremki, smaczliwkę mieszamy z oliwą sokiem z limonki, siekaną cebulą, papryczką

Quinoa Raz!
Śledzie z czerwoną cebulą i groszkiem 119

cienkie paseczki. Groszek odsączamy z zalewy. Cebulę kroimy w bardzo drobna kosteczkę, koperek siekamy. Śledzie, groszek, cebule oraz koperek mieszamy ze sobą. Dodajemy majonez i musztardę. Doprawiamy pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki. Aby sałatka prezentowała się ładniej możemy wierzch udekorować groszkiem i cebulką

VioletoweKucharzenie