śledzie z cebulka - 606 przepisów (strona:24/41)

Sałatka śledziowa z buraczkami i kukurydzą 156

ugotowane jajka 1 czerwona cebula 1 puszka kukurydzy majonez sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Buraczki i kukurydzę odcedzić z zalewy, przełożyć do miski. Dodać śledzie i ugotowane jajka pokrojone w kostkę. Drobno posiekać cebulkę. 2. Wszystko wymieszać, dodać majonez, troszkę soli i pieprzu i połączyć. Schłodzić przed podaniem. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Sałatka śledziowa z cebulą, pomidorami i pieczarkami 164

minut po czym dodajemy koncentrat i keczup , doprawiamy do smaku solą i pieprzem ewent szczypta cukru i na koniec po przestudzeniu dodajemy natkę pietruszki. Pokrojone śledzie układamy na dnie naczynia i przykrywamy kołderką z cebulki i pieczarek

Gotowanie jest łatwe
tatar ze śledzia na szybko 110

kroimy w kosteczkę, oprószamy grubo zmielonym pieprzem. Ogórki oraz grzybki, odsączamy, kroimy w kosteczkę (nie mieszamy). Na talerzykach przy pomocy obręczy do przystawek układamy warstwowo: śledzie, ogórki, cebulę, grzybki. Usuwamy obręcz. Posypujemy dodatkowo posiekaną cebulką, świeżo zmielonym pieprzem. Dekorujemy natka pietruszki lub koperkiem

Domowy Smak Jedzenia
Sałatka śledziowa 376

ziemniaków 1 cebula kilka ogórków korniszonów papryka świeża czerwona majonez i śmietanka 18% PRZYGOTOWANIE: ziemniaki ugotować w mundurkach,ostudzić ,obrać i pokroić w grubą kostkę, śledzie ,korniszony i paprykę również kroimy w grubą kostkę cebulkę w drobną kotkę mieszamy śmietankę z majonezem,pół na pół i dodajemy do sałatki doprawiamy solą i pieprzem i gotowe-pychotka!! spróbujcie sami pozdrawiam

Swojskie jedzonko
Matias z rodzynkami== Matias con uvetta 149

godziny ,aby utraciły nieco soli.Wodę z octem i z liśćmi laurowymi ,oraz zielem angielskim zagotowujemy i odstawiamy do ostudzenia.Wymoczone śledzie układamy w zalewie i pozostawiamy je na około 3 godziny .Rodzynki zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy .Obraną cebulkę kroimy w piórka ,sparzamy wrzątkiem ,odcedzamy,i szklimy na rozgrzanym oleju.Do zeszklonej cebulki dodajemy odsączone rodzynki i po chwili przecier pomidorowy ,najlepiej

w mojej kuchni
Postny śledzik na kęs - #ŚledzikzSEKO 145

jeden kęs. Idealny śledzik na śniadanie lub kolację. Razem z SEKO. S.A. możecie go przygotować bardzo szybko, bo gotowy słoik z przyrządzonym śledziem ułatwi Wam zadanie. Składniki : * kilka płatów śledziowych z suszonymi ziołami razem z cebulką * pół słodkiego jabłka * kilka łyżeczek kwaśniej śmietany  * koperek * jajko ugotowane na twardo Przygotowanie : Filety pokroić na mniejsze kawałki. Jabłko pokroić w cienkie słupki

Magiczne Życie Marty
Śledzie w ziołach, czosnku i suszonych pomidorach 193

Czas świąt sprzyja różnorodnym pomysłom. Śledzie przerabiałam na rożne sposoby, jednak te , które proponuję, są doskonałą odmianą tych tradycyjnych w cebulce. Złamane smakiem majeranku, czosnku i suszonych pomidorów stanowią inny niespotykany smak. Mogą oczywiście postać dłużej i tym samym nabierają swojej mocy. Polecam.SKŁADNIKI1/2 kg śledzi1 cebula3 ząbki czosnkupół słoiczka suszonych pomidorów1 łyżka majeranku1/2 łyżki tymianku1 cytryna1/2 szklanki octu winnego(...)miski. Pokroić na małe kawałki, posypać ziołami, dodać pokrojone pomidory oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Wycisnąć przez praskę czosnek. Dodać sok wyciśnięty z jednej cytryny. Wszystko  wymieszać Śledzie ułożyć  w słoiku. Ocet połączyć z olejem. zalać śledzie. Najlepiej smakują po dwóch trzech dniach.SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad

W kuchennym oknie Ewy
Śledzie z piekła rodem 628

każdej imprezie na przystawkę  doskonale sprawdza się śledzik, z cebulką i ognistym ketchupem zachwyci amatorów pikantnych smaków.  Doskonały również na świąteczny czas. Te śledzie cechuje doskonały aromat i smak, i mimo, że pikantne to bardzo dobre! Kto lubi łagodne smaki zachęcam do zrobienia z łagodnym ketchupem Kotlin. Skusicie się ?  Składniki: 500 g filetów śledziowych (matjas

Wanilia i Kardamon
Wigilijna sałatka śledziowa wg Aleex 196

przepis. Na pewno się nie zawiedziecie. Składniki: • 3 filety śledziowe solone • 5 ziemniaków ugotowanych w mundurkach • 1 słoiczek ogórków konserwowych • 1 cebulka • 2 pęczek szczypiorku • 4-5 łyżeczek groszku z puszki • majonez • pieprz Sposób przygotowania: 1. Śledzie namoczyć przez ½ godziny, pokroić w kostkę. Jeśli kupujemy filety zapakowane w sklepie – nie moczymy ich. 2. Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać

W mojej kuchni
Śledzie na ostro - marynowane w oleju z cytryną i chili 212

papryczki chili3 ząbki czosnku1 duża cebula4 ziarenka ziela angielskiego2 listki laurowekilkanaście ziarenek pieprzu1 mała cytrynkapół litra oleju(kliknij w obrazek, żeby powiększyć)Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie, pokroić na kawałeczki.Cebulę pokroić w talarki lub półtalarki.Chili (z pestkami albo bez zależy jakie ostre chcecie) pokroić w cienkie plasterki.Cytrynkę wyszorować(...)plasterki a później plasterek jeszcze na pół lub na 4 (w zależności od wielkości).Tak przygotowane składniki układamy w słoiku: cebulka na dno, czosnek, papryczka, cytrynka i na koniec kawałki śledzi i przyprawy na górę.  (Liść laurowy tylko na pierwszej warstwie.)Powtarzać warstwy aż do wypełnienia słoika.Lekko łyżką ugnieść, a następnie zalać

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bliny ze śledziem z żurawiną i brzoskwinią SEKO 180

warsztatach SEKO na fali smaku testuję w domowym zaciszu przepisy przekąsek śledziowych jakie przygotowywaliśmy w Akademii kulinarnej Whirlpool. Dziś na widelcu znalazły się śledzie z żurawiną i brzoskwinią. Mięso śledzia doskonale smakuje w połączeniu różnymi dodatkami na słono i słodko, mogą to być oliwki czy np.żurawina.  SEKO chwali się że ich produkty zostały nagrodzone cenionym na rynku certyfikatem(...)żółtko 1 białko 1 łyżka roztopionego masła szczypta soli i cukru tłuszcz do smażenia pasta jajeczna: 4 jajka 2 łyżki majonezu 1 cebulka szalotka sól, pieprz do smaku 1/2 pęczka koperku dodatkowo: opakowanie śledzi z żurawina i brzoskwinią  SEKO Przygotowanie: Ciasto: Podgrzewamy 1,2 szklanki mleka, powinno być lekko ciepłe. dodajemy drożdże, 2-3 łyżki mąki, szczyptę cukru, soli

Życie zaczyna się w kuchni
Śledzie w oleju z czosnkiem niedźwiedzim 138

niedźwiedzi doskonale sprawdza się w kuchni przekonałam się niejeden raz. Najwięcej walorów smakowych zawiera świeży czosnek, więc jeśli macie do niego dostęp polecam – śledzie w oleju z czosnkiem niedźwiedzim. Liście wydzielają silny aromat młodej cebulki z czosnkową nutą. Dlatego są znakomitym dodatkiem do różnych potraw, skutecznie zastępując tradycyjny czosnek i – w przeciwieństwie do niego – nie pozostawiając nieświeżego oddechu(...)miski. Oprószamy pieprzem cytrynowym – mieszamy. Dodajemy pokrojony czosnek niedźwiedzi, skrapiamy olejem – mieszamy. Przekładamy do wyparzonego słoika, dopełniamy olejem (mają być przykryte), zamykamy i odstawiamy na dobę do lodówki. Śledzie w oleju z czosnkiem niedźwiedzim, to p otrawa bardzo zdrowa, prosta i przez to niezwykła. Delikatnie wyczuwalny aromat czosnku niedźwiedziego wzbogacony aromatem pieprzu cytrynowego nadaje jej niepowtarzalnego smaku. Śledzie

mojewypiekiinietylko
Śledzie w sosie chrzanowo-koperkowym 108

coś co lubimy i polecamy. Śledzik na raz, w większym gronie, niech nie będzie tylko od święta, to cudowna przekąska. Składniki: opakowanie śledzi, u mnie 460 g filetów śledziowych a la matjas w oleju opcja: 1 mała cebulka, u mnie brak 1 jabłko 3 łyżki śmietany 18% łyżeczka chrzanu, u mnie ostry opcja: płaska łyżeczka musztardy, u mnie brak świeżo

Zasmakuj Kuchni
Śledzie z podsmażoną cebulą i pomidorami 751

przypraw, dodajemy trochę oliwy. Cebulę z przyprawami studzimy. W słoiczku układamy warstwami śledzie i cebulę z przyprawami. Składniki układamy jak najściślej. Każdą warstwę śledzi dość mocno pieprzymy. Pierwszą i ostatnią warstwą powinna być cebulka. Słoiczek zakręcamy i wkładamy do lodówki na 48 godzin. Smacznego

Smak mojego domu
Śledzie w czerwonym winie z suszonymi śliwkami 175

rybami morskimi, z których można wyczarować wiele smacznych, tradycyjnych i nowoczesnych dań. Najbardziej popularne są u nas śledzie w formie przekąsek czy sałatek przygotowywane na różne sposoby – z olejem, marynowane, z cebulką, jabłkami, orzechami, rodzynkami, warzywami czy korzenne. Na ostro, słono, kwaśno, słodko – dla każdego jakiś śledzik się znajdzie. Filety

To co kocham