Narodzenia, ale przez cały rok. Z resztą kocham wszystkie rybki już od maleńkości :) Z reguły jest tak, że dzieciom ciężko przemycić rybę i jedynie jedz The post Śledzie w oleju z cebulką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeWigilijne śledzie Śledzie są jednym z dań które tradycyjnie goszczą na wigilijnym stole. Sposobów na ich przyrządzenie jest bardzo dużo. Dziś polecam przepis na pyszne, aromatyczne śledzie w sosie pomidorowym, duszone z cebulką i marchewką oraz z dodatkiem rodzynek. Są naprawdę pyszne! Składniki: 500g śledzi typu Matias 1 duża marchewka (lub dwie mniejsze) 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki
Blog z ApetytemPodobnie w farszu do jajek - jeśli ktoś tak praktykuje. Przygotowując śledzie pomijamy np. rodzynki - kiedyś była to moja ulubiona potrawa: śledź w oleju z cebulką i rodzynkami - dziś znowu jest bez rodzynek, jak wersja pierwotna, którą pamiętam ze stołu mojej babci. Jadałem również żurek gdzie poza jajkiem i białą kiełbasą były dodatki
Dieta Rozdzielna i ZdrowiePyszne danie wigilijne lubiane przez całą naszą rodzinę. Śledzie w tej postaci doskonale sprawdzą się jako przekąska na imprezę sylwestrową :) 4 filety śledziowe (najlepiej w oleju) szklanka gęstej śmietany 18% 1/2 czerwonej cebulki kilka gałązek koperku + do dekoracji sól, pieprz łyżeczka musztardy Filety osuszyć ręcznikiem papierowym(...)pokroić w ukośne paski. Cebulkę drobno pokroić, koperek posiekać. Do śmietany dodać cebulkę, koperek, doprawić do smaku, wymieszać. Ułożyć na zmianę na półmisku pokrojone śledzie i sos śmietanowy. Udekorować koperkiem i piórkami cebulki. Oprószyć świeżo zmielonym kolorowym pieprzem
Smakołyki Asidrobno siekamy. W słoiczku układamy warstwami śledzie, cebulę, pomidory. Składniki układamy jak najściślej. Każdą warstwę dość mocno pieprzymy, gdyż olej tłumi pikantność. Ostatnią warstwą powinna być cebulka z pomidorami. Tak przygotowane śledzie zalewamy olejem. Aby olej łatwiej dopłyną na dół, przy brzegu słoiczka możemy włożyć patyczek do szaszłyków. Najlepiej go włożyć kilka razy, w różnych miejscach
Smak mojego domumniejszych miseczek. Nie za często robię sałatki z majonezem. Ale ta jest przepyszna i warto złamać dla niej swoje postanowienia dietetyczne. Gotowane buraki, jajko na twardo, śledź i drobno posiekana cebulka. Polecam ten wyjątek. Idealny dodatek do grilla, na weekendowe spotkania ze znajomymi :) Smacznego
Kuchnia Pani WiosnyTakie małe cebulki marynowane są doskonałym dodatkiem do różnych sałatek, śledzi i wielu innych dań. Do marynowania wykorzystuję cebulki ze swojej działki, mam ich duża ilość. Składniki: 1,5-2 kilogramy małej cebulki Zalewa: 4 szklanki wody 1 szklanka octu 0,5 szklanki cukru 3 łyżki soli 1 łyżka gorczycy Sposób przygotowania: Cebulkę obieramy, myjemy. Składniki zalewy umieszczamy większym garnku
Bajeczna Kuchniazalewie octowej (klik) z czosnkiem i majerankiem (klik) sałatkę śledziową z burakami i ziemniakami (klik) śledzie po kaszubsku (klik) sałatkę śledziową z jabłkiem (klik) śledzie w oleju z cebulką (klik
potrawyregionalnezostawili 2 porcje na zaś potem ). Potem było jeszcze pyszne ciasto czekoladowe. Pozmywali po gotowaniu , obiedzie i deserze. W piątek Mama zastrajkowała i zrobiła sobie śledzia z jabłkiem i cebulką w sosie śmietanowym z ziemniakami- ja załapałam się na podsmażane na rumiano ziemniaczki ( z kminkiem ). A dziś jest ogórkowa ( sama się gotuje ). I to by było na tyle- tydzień
Buniabaje w kuchniKotórz z nas nie lubi śledzi? Pewnie są tacy, ale być może do końca nie poznali smaku prawdziwiei doskonale przyrządzonych śledzi. Ten post polecam wszystkim , którzy
W kuchennym oknie Ewysolnej, wymoczone min 6h - 1 czerwona cebula - 1 średnia marchew - 10 kulek ziela angielskiego - 3 liście laurowe - 5 ziaren pieprzu - 150 ml octu - 150 ml wody Śledzie pokroić w 5cm kawałki. Czerwoną cebulkę pokroić w kostkę, marchewkę obrać i pokroić w słupki. Wszystkie składniki (oprócz śledzi) umieścić w garnuszku i zagotować. Wystudzić całkowicie. Śledzie umieścić w słoiku i zalać marynatą
CookYourselfDziś propozycja przekąskowa -salsa ze śledziem w lekko słodkim sosie pomidorowym z cebulką, kukurydzą i ananasem. Pyszna przekąska nie tylko dla amatorów śledzi, to takie danie, które może posmakować tym co za tą rybą nie przepadają - smaki tu są tak dobrane, że śledź nie dominuje. Jak dla mnie idealne połączenie smaków - to mój ulubiony sposób na śledzia. 0 false
Smaczny zeszytdłużej. Śledzie kroimy na " kęsy" , cebulę szatkujemy bardzo drobno.Do słoika układamy pierwszą warstwę z śledzi- lekko kropimy octem lub sokiem z cytryny. Nakładamy warstwę cebulki, i zalewamy oliwą. I od początku- śledzie, ocet , cebula i oliwa. Powtarzamy czynność aż do braku śledzi :)Zamykamy szczelnie słoik i przechowujemy w lodówce. Tak przygotowane śledzie długo trzymają smak i " świeżość ".Smacznego
Smaki Edytysałatka musi być. Więc skoro babci i mój tata „propsują” taką sałatkę gdzie śledź i pomarańcze razem spoczywają pod sosem, to musicie koniecznie spróbować! Potrzebujemy: 0,5 kg filetów śledziowych (moczymy ok 3h w mleku) jeden por 2 pomarańcze ½ twardego jabłka ½ puszki kukurydzy 1 cebulka dumka 1 i ½ szklanka śmietany (gęstej kwaśnej 18%) 2 łyżki majonezu łyżka przyprawy curry sól(...)śledzi. Pomarańcze obieramy i pozbywamy się jak największej ilości białych błonek, obrane cząstki pomarańczy kroimy na kawałki. Jabłko ścieramy na grubych oczkach tarki, dodajemy posiekaną cebulkę dumkę. Pomarańcze i jabłko dodajemy do śledzia, dodajemy też kukurydzę. W miseczce robimy sos – śmietanę, majonez i przyprawę curry mieszamy dokładnie. Zalewamy nim śledzie i dokładnie mieszamy doprawiamy solą i pieprzem. Śledzie najlepsze
ladykitchenzdecydowanym, wyrazistym smaku, najlepsze kolejnego dnia po przyrządzeniu. Przepis znajdziecie tutaj KLIK 3. Śledzie w śmietanie i z chrzanem - bardzo lubię te śledzie ze względu na ostry, chrzanowy smak. Drobno pokrojone jabłko i drobno posiekana cebulka nadają fajnej chrupkości, mają bardzo ciekawą teksturę. Jeśli macie na nie ochotę to zapraszam tu KLIK 4. Śledzie z rodzynkami - to śledzie dla miłośników(...)słodkości. Z gałką muszkatołową i miodem. Są delikatnie słodkie, ale zachowują również swoją słoność dzięki podsmażonej cebulce i przyprawom. Polecam ten przepis KLIK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5. Sałatka śledziowa z papryką - bardzo smaczna sałatka, w której śledzie są pokrojone w kostkę mniejszą lub większą, zależy od upodobań. Ze świeżą papryką, serem żółtym i świeżą natką pietruszki. Do tej sałatki idealnie
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieprawie odparuje po czym dodaj śliwki, koncentrat pomidorowy, liście laurowe, majeranek i ziele angielskie. Dopraw całość solą, pieprzem cukrem i octem i odstaw do ostygnięcia.Ułóż śledzie w słoiku na przemian z przygotowaną cebulką i odstaw na dobę do lodówki.Smacznego!*Rada: Jeżeli masz śledzie solone, wymocz je przez kilka godzin w wodzie od czasu do czasu ją zmieniając
karmelowyciągle mi schodzi ;-), ale dzisiaj zebrałam się i nadrabiam blogowe zaległości. Przepis jest szybki, prosty i baaardzo pyszny. PRZEPIS N ŚLEDZIE Z SUSZONYMI POMIDORAMI - 6 filetów śledzi atlantyckich - 6 łyżek marynowanych małych cebulek - 1 słoik suszonych pomidorów w oleju - łyżeczka oregano - łyżeczka bazylii Pomidory kroimy na małe kawałeczki. Śledzie na porcje około 3 -4 cm paski. Wszystkie w/w składniki mieszamy
SMYKWKUCHNIsłoiku. Pyszne na co dzień ale i w Święta będą idealne. Śledzie z papryka, cebula i jabłkiem w sosie majonezowym tacka śledzi a'la matias 1 czerwona cebulka pół czerwonej papryki pół jabłka ze skórką, bez pestek 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy Śledzie odsączamy i kroimy w dzwonka. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w paseczki
Dzieje kuchennej Wiewióryczerwone cebulki. Tak przygotowane odstawiamy na 24 godziny. Ogórka i cebulę kroimy w drobną kostkę, płaty odsączamy z zalewy i delikatnie osuszamy. Gotowego, skropionego olejem śledzia podajemy w towarzystwie ogórka i cebulki na liściach buraka. Zdobi przepiękną porcelanę Bogucice Antonio
Malinowe Pocałunkidrobna kosteczkę. Cebulę białą również obieramy i kroimy drobniutko . Śliwkę można pokroić w cieniutkie paseczki , a szczypiorek jak zazwyczaj kroimy. Na dno słoiczka wkładamy najpierw czerwoną cebulkę którą solimy i pieprzymy,śledź,śliwka ,biała cebula i szczypiorek. Całość komponuję się idealnie, a składniki się przegryzają
Różowa kuchniaPyszne śledzie w sosie pomidorowym z cebulką i ogórkami konserwowymi, możemy przyrządzić je na święta lub wigilię. Składniki: 0,5 kilograma filetów śledziowych 2 cebule 5 ogórków konserwowych 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki ketchupu 1 łyżka octu jabłkowego pieprz cukier olej do smażenia Sposób przygotowania: Śledzie moczymy przez 1-1,5 godziny, kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy
Bajeczna Kuchnia