jabłkiem, dla innych takie z jabłkiem są to śledzie pod pierzynką. Jednak u mnie pod pierzynką to po prostu są z ogórkiem i cebulką pod śmietaną- tutaj możecie je znaleźć. Składniki: 1 opakowanie śledzi Mr Śledź z musztardą francuską Seko , 1 jabłko, 1 mała cebula, 1 łyżeczka chrzanu, 200 g śmietany 12 %, 1/2 łyżeczki cukru, sól, pieprz, czerwony pieprz(...)odsączamy z nadmiaru oleju przy pomocy ręcznika papierowego i kroimy w kostkę. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce (odciskamy z nich sok), dodajemy pokrojoną drobno cebulkę, chrzan i śmietanę. Przyprawiamy solą i pieprzem- mieszamy. Śledzie zalewamy śmietaną i dekorujemy czerwonym pieprzem
Aga w kuchnipółplasterki, posypać cukrem - by skruszała, co jakiś czas mieszać ją delikatnie. śledzie wyjąć z zalewy, przekroić wzdłuż na pół, na każdym płacie ułożyć trochę cebulki i zwinąć je w rulony spinając wykałaczką. Śledzie ułożyć w naczyniu, zalać oliwą i przesypać resztą cebulki. Naczynie zamknąć i wstawić na 4 dni do lodówki
Camilla w kuchnipomidorami, kozim serem i anchois Hummus z suszonymi pomidorami Kanapki z rukolą, chipsem z szynki parmeńskiej oraz duszoną w cydrze polędwicą wieprzową Śledzie na pierniku Śledzie z ogórkiem kiszonym, jabłkiem i cebulką w śmietanie Lasagne z krakersami Świeży śledź w tempurze Drodzy czytelnicy, życzę Wam wspaniałej zabawy Sylwestrowej oraz wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku
Mango PapajaKlasyczne śledzie w oleju z cebulką z dodatkiem słodkiej mielonej papryki i oleju z suszonych pomidorów z ziołami, które nadają daniu ze śledzi innego koloru. Do takich śledzi dodaję czasem suszone owoce, np. rodzynki lub śliwki. Składniki: 4 filety śledziowe, mogą być śledzie z pudełeczka, matiasy 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 listek laurowy 2 kulki ziela angielskiego słodka mielona
Zasmakuj KuchniKlasyczny śledź na Wigilię ? Oczywiście, że śledź w oleju z cebulką. Przecież to wie każdy, nawet dziecko. Postanowiłam nieco urozmaicić tę klasyczną pozycję świątecznego menu i do śledzi dodałam pieczone buraki. Pieczone buraki są lekko słodkawe, cudownie zachowują wszystkie swoje aromaty. Idealnie pasuje do nich krem balsamiczny. A czy krem balsamiczny pasuje też do śledzi… ? Przygotujcie na Święta tego
Kulinarne przygody Gatityziele angielskie. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Śledzie przełóż do słoika i zalej olejem tak, by były przykryte. Wstaw do lodówki – najlepiej na całą noc ! Śledzie w oleju z cebulką Składniki: 4 filety śledziowe a la matjas4 średnie cebuleolej roślinny – dobrej jakościpieprz+ dodatkowo: duży słoik Wykonanie: 1. Śledzie namocz w zimnej wodzie. Trwa to kilka godzin – w zależności
Moja pasja smakuwłasną, wypasioną wersję burgera! Świeża, chrupiąca bułka w połączeniu z pieczonymi burakami, czerwoną cebulką, świeżym jarmużem i filetem śledziowym tworzy fantastyczną całość,której nikt się nie oprze! Dodatek lekkiego sosu jogurtowego z koperkiem fantastycznie komponuje się z całością i nadaje mu lekkości. Taki burger ze śledziem i warzywami jest świetnym pomysłem na sycący obiad albo porządną kolację. Genialne połączenie! Przekonajcie(...)cienkie pasterki, cebulę w piórka. Bułki podpiekamy w piekarniku lub na patelni, każdą część smarujemy obficie sosem jogurtowym. Układamy świeży (oczyszczony i zblanszowany – przelany wrzątkiem) jarmuż, cebulkę, plastry buraka i śledzie (odsączone wcześniej z nadmiaru oleju). Przykrywamy i zajadamy! Smacznego! Przepis powstał we współpracy z marką SEKO
Ostra na Słodkokoncentrat wymieszany z 2 łyżkami wody, 1 łyżeczką cukru, paprykę, sól i pieprz. Dodać koncentrat do uduszonej cebulki i razem chwile przesmażyć na małym ogniu. Następnie przestudzić. Śledzie układać na przemian z cebulką na talerzu, i odstawić na jakąś godzinę minimum
Camilla w kuchniśledzik w majonezie , nie jest to może super dietetyczne jedzonko , ale raz na jakiś czas można zgrzeszyć , raz nie zawsze , smak bardzo fajny . Składniki 200 dag śledzia matias 1 średnia cebulka 1 jabłko średnie 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 3 łyżki majonezu 1 szklanka mleka Wykonanie Na wstępnie nasze
Mój Smaktarce o grubych oczkach. Cebulę posiekać. Jogurt wymieszać z majonezem i doprawić do smaku. W naczyniu na dno wyłożyć połowę śledzi. Na śledzie położyć połowę posiekanej cebulki. Posmarować odrobiną sosu. Na to położyć ziemniaki i na wierzch buraczki. Ponownie posmarować odrobiną sosu. Ułożyć warstwy od początku, czyli śledzie, cebula, sos, ziemniaki, buraczki
Sto kolorów kuchniDziś przedstawiam śledzie pyszne, aromatyczne i widowiskowe. Układa się je w słoiku warstwami a efekt smakowy jest cudny jak się zmacerują i przejdą smakami chili i cebulki, zachęcam do zrobienia. Śledzie te mogą leżakować w lodówce ok. 3 tygodni więc nawet na Nowy Rok będą cieszyć podniebienie, o ile doczekają i nie znikną wcześniej. Śledzie warstwowe z cebulą i olejem
Moje Małe CzarowanieŚrodę Popielcową proponuję musztardowe śledzie w oleju z cebulką. Najlepsze na drugi dzień, kiedy to wszystkie składniki przegryzą się. Dobre na wigilię i na imieniny, albo na zwykłą kolację. Składniki: • 500 g śledzi solonych • 3 łyżki musztardy • 3 cebule • 1/3 szklanki oleju Wykonanie: • Śledzie moczyć w zimnej wodzie przez kilka godzin. • Pokroić
To co kochamŚledzie w śmietanie z dodatkiem cebulki, ogórków konserwowych i jabłka to śledziki stworzone na wzór popularnych śledzi Lisnera. Te domowe są bardzo zbliżone w smaku do tych zakupionych w sklepie, a na pewno zdrowsze i co najważniejsze - wiemy co jemy. Śledzie w śmietanie to idealny zakąska na święta, przyjęcia lub zwyczajna przekąska podczas dnia. Śledzie w Śmietanie (a'la Lisner
Słodka Strona