śledzie z cebulka - 606 przepisów (strona:11/41)

Śledzie z rokitnikiem 161

Blueberry Corner by "jagodzianka" Śledzie to jedna z najpopularniejszych polskich przekąsek. W PRL-u najczęściej przygotowywane jako śledzie w oleju z cebulką lub rolmopsy – … Przeczytaj cały artykuł Post Śledzie z rokitnikiem pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Sałatka śledziowa z chrzanem i rzodkiewką 143

śmietany 18% Koperek Sól Pieprz Z filetów śledziowych zdejmujemy skórę, kroimy w kosteczkę. Cebule obieramy i bardzo drobno siekamy. Rzodkiewkę ścieramy na tarce o średnich oczkach. Koperek siekamy. Śledzie mieszamy z cebulką i śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem. Połowę układamy  na dnie salaterki. Następnie układamy rzodkiewkę i resztę śledzi. Odwracamy salaterkę na talerzyk i górę obsypujemy koperkiem

VioletoweKucharzenie
KOLOROWE ŚLEDZIE Z PAPRYKĄ (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) 146

myśli tylko tradycyjnej cebulki Jako, że staram się raz w tygodniu zjeść śledzie to i przygotowuję je w różnych wersjach. Tym razem kolorowe śledzie z papryką, ogórkiem i cebulką. Świetnie prezentują się na stole i jeszcze lepiej smakują. Koniecznie spróbujcie! Składniki: 400 g płatów śledziowych matias (patrz na skład!) 120 g papryki czerwonej 120 g papryki żółtej 120 g papryki(...)oliwa z oliwek (u mnie mix oleju MCT, oliwy z oliwek i oleju lnianego) kolorowy pieprz świeżo mielony kilka ziarenek ziela angielskiego 2 listki laurowe papryka ostra papryka słodka Śledzie namoczyć w wodzie, aby nie były bardzo słone. Ja zostawiam na ogół na dobę tzn zalewam wodą wieczorem i kolejnego dnia wieczorem przygotowuję potrawę Wymoczone śledzie odsączyć i osuszyć papierowym

Ola la LCHF
Łososiowe śledzie z czerwonym pieprzem 202

pieprzu 1/2 cytryny oliwa, sól, Instructions Łososiowe śledzie kroimy na kawałki i układamy na talerzu. Cebulę kroimy w półksiężyce, lekko solimy, skrapiamy sokiem z cytryny i zalewamy olejem. Cebulkę wykładamy na śledzie i posypujemy ziarnami czerwinego pieprzu. Proste i szybkie. Smacznego Notes PRZYGOTOWUJEMY BEZPOŚREDNIO PRZED PODANIEM Rusty fork http://rustyfork.pl/ Artykuł Łososiowe śledzie z czerwonym pieprzem pochodzi z serwisu Rusty

Rusty Fork
Śledzie z porem i jabłkiem w śmietanie 177

Dziś rządzą śledzie. Tradycyjne z cebulką w oleju, z cytryną i olejem lnianym, z buraczkami, w sosie curry lub musztardowym... Absolutnym zaskoczeniem smakowym u nas okazały się śledzie z porem, jabłkiem i śmietaną. Tak przygotowane śledzie potrzebują jednak czasu na przegryzienie się, więc jeśli zrobicie je dziś, to na weekend będą w sam raz.  Do przygotowania tego dania użyłam

Obiad gotowy
Śledzie z żurawiną 174

Śledzie z żurawiną. Przez lata jedyną wersją śledzi jakie moglibyście zobaczyć na moim stole były klasyczne śledzie w oleju z cebulką (u mnie zawsze w dużych ilościach) lub śledzie w śmietanie. Uwielbiam ich smak. Pamiętam, że znikały zawsze ze stołu jako pierwsze. Nie wyobrażałam sobie by jakiś inny rodzaj śledzia czy też sałatka śledziowa mogła mi tak posmakować

Słodkie okruszki
Śledzie w sosie śmietanowo-chrzanowym z jabłkiem i rodzynkami 162

tygodnie więc najwyższa pora zastanowić się jakie śledzie w tym roku będą na naszym świątecznym stole. Nie zawsze robię i podaję takie same. Muszą być obowiązkowo śledzie w oleju z cebulką bo to przysmak Żarłoczka, ale ja wolę śledzie po kaszubsku. Zrobię jeszcze jakieś inne, może właśnie takie z jabłkami i chrzanem? Są bardzo smaczne, Smaczna Pyza Wam to mówi

Smaczna Pyza
Sałatka śledziowa fitness 345

Gotowe śledzie pokroić w kostkę  i przełożyć do dużej miski. Pozostałą zawartość zalewy odsączyć przez sitko, wybrać do wyrzucenia liście laurowe, ziele angielskie i nadmiar gorczycy, a cebulkę dodać do śledzi. Ananas i kukurydzę również odsączyć z soku i dodać do ryby. Na koniec dodać obrane orzechy, majonez, jogurt, musztardę i pieprz do smaku. Wymieszać wszystko razem. W razie

Passions hobbies life
Sałatka śledziowa z porem i marynowaną cebulką 203

pyszną sałatkę śledziową z marynowanymi warzywami. Sałatka jest szybka i łatwa do przygotowania. Doskonała, jako przekąska na każdą imprezę. SKŁADNIKI: 1/2 kg śledzi matiasów, 1/2 puszki groszku konserwowego, 1/2 puszki kukurydzy konserwowej, 1 por, 1/2 słoiczka cebulki perłowej marynowanej JAMAR , 3 jajka, 3,5 łyżki majonezu, sok z połowy cytryny, sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: 1. Śledzie moczę kilka godzin we wodzie(...)firmy JAMAR . Cebulka ma idealny słodko- kwaśny smak. Doskonale nadaje się do przygotowywania sałatek, ale również może stanowić dodatek do wędlin, mięs, czy ryb. W mojej sałatce cebulka marynowana doskonale współgrała ze śledziami i pozostałymi składnikami. Podbiła moje kubki smakowe i będą po nią częściej sięgać.  Serdecznie zachęcam do zakupu produktów firmy JAMAR , niezbędnych w każdej kuchni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Śledzie ze śmietaną 179

razem proponuję Wam śledzie w śmietanie z dodatkiem cebulki i jabłka. Ja osobiście za śledziami nie przepadam, ale moja rodzina się nimi zajada :) Składniki: - 10 płatów śledziowych małosolnych - 1 cebula - 1 jabłko  - 1 opakowanie śmietany 18 % ( ok 400 g) - sól i pieprz Przygotowanie: Śledzie kroimy w grube kawałki i układamy je w salaterce. Cebulę kroimy w drobną kostkę

Zainspirowana w kuchni
Śledzie po kaszubsku 326

Śledzie ze smażoną cebulką w czerwonym słodko-kwaśnym sosie pomidorowym. Najlepiej smakują na drugi dzień, gdy są już dobrze zamarynowane. Należą do przekąsek, które świetnie sprawdzą się nie tylko w okresie świątecznym... Składniki:300 g śledzi matiasów3 cebule90 g przecieru pomidorowego2 liście laurowe4 ziarna ziela angielskiegołyżeczka cukru3 łyżki octu winnego1/2 szklanki oleju rzepakowego + 2 łyżkiszczypta pieprzu i/lub chilliMatiasy namoczyć

wyzwania kuchenne
Śledzie z pieczarkami w sosie pomidorowym 9132

cebule30 dag pieczarek1 słoiczek przecieru pomidorowegoolej do smażenia1 łyżeczka mielonej paprykicukiersól i pieprz1 łyżka octu (można pominąć jeśli śledzie są mocno słone)Śledzie moczymy z nadmiaru soli a następnie kroimy na mniejsze kawałki (ok. 2 cm) Cebulkę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulę z pieczarkami, następnie dodajemy przecier pomidorowy(...)doprawiamy. Odstawiamy sos do wystygnięcia. Kiedy sos wystygnie mieszamy go z pokrojonymi śledziami. Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc żeby się smaczki  "przegryzły".śledzie z pieczarkami i cebulką w pomidorach

Bon Appetit Małgorzaty
Szaszłyki z matiesów z sałatką ziemniaczaną 164

miłośników śledzia Składniki 600 g ziemniaków 125 g majonezu pieprz biały 125 ml warzywnego bulionu 2 pęczki szczypiorku 2 łyżki cebulki perłowej ze słoika 4 matiesy 1 jabłko sok z cytryny ogórek 2 łyżki octu winnego cukier 3 łyżki oleju po 1/2 czerwonej i zielonej papryki pokrojonej w kostkę Przygotowanie   Ziemniaki umyłem , gotowałem ok. 40 minut w osolonej wodzie(...)bieżącą wodą i osączyłem. Jabłko obrałem , pokroiłem w ćwiartki , usunąłem pestki , skropiłem sokiem z cytryny, Śledzie i jabłko pokroiłem na małe kawałki , ogórek pokroiłem w plastry. Kawałki śledzi , jabłka, ogórka oraz cebulki nabiłem na przemian na szpikulce i wyłożyłem na talerz. Obok szaszłyków wyłożyłem sałatkę ziemniaczaną . Ocet wymieszałem z olejem ,solą , pieprzem i szczyptą cukru , dodałem paprykę. Tak przygotowanym sosem

R'n'G Kitchen
Śledzie ze śmietaną. 134

wiem jak Wy, ale ja bardzo lubię śledzie i przyrządzam je dość często. Tym razem zrobiłam śledzie ze śmietaną, cebulką i jabłkiem. Szybkie i proste w przygotowaniu, a przede wszystkim smaczne :) Najlepiej smakują na drugi dzień, ale tego samego dnia też są całkiem nie złe. Wystarczy 2-3 godzinki w lodówce. Takie śledziki świetnie się sprawdzą na co dzień(...)filetów śledziowych (miałam w oleju) 2 cebule 1 jabłko 1 duża, gęsta śmietana 18%  (330 ml) sok z 1/2 cytryny sól, pieprz woda i mleko do namoczenia śledzi Wykonanie: Śledzie namoczyć w wodzie z dodatkiem mleka (pół na pół). Cebule pokroić w półplasterki, posolić i odstawić żeby trochę zmiękła. Jabłko obrać i utrzeć na tarce o dużych oczkach, polać

Agusiowe smakołyki
ROLMOPSY ŚLEDZIOWE 129

godziny w zimnej wodzie, wodę co jakiś czas zmieniam.  Cebulę obieram i drobno siekam, następnie przelewam wrzątkiem cytrynę i kroje w plastry. Każdy płat śledzia smaruję musztardą, posypuję gorczycą, cebulką, zwijam w trąbkę i spinam wykałaczką.  Śledzie wkładam do słoika,przekładam plastrami cytryny, wsypuję ziarna pieprzu, liść laurowy i zalewam olejem tak aby śledzie były zakryte. Rolmopsy wkładam

Kukuleczki