śledzie z cebulka - 606 przepisów (strona:7/41)

Śledzie na pure z buraka i z jabłka z musztardą, koprem z żytnim podpłomykiem 141

Dań na śledzie jest mnóstwo.Ja podałam je na pure z buraków i prażonego jabłka, z miodem, octem jabłkowym, tymiankiem. Na wierzchu ziarnista musztarda i czerwona cebula. Do przybrania świeży koper. 2 ugotowane lub upieczone buraki jabłko szara reneta uprażone szczypta tymianku łyżeczka octu jabłkowym łyżeczka miodu pieprz i sól do smaku opakowanie matiasów Seko czerwona cebulka ok 5 sztuk(...)żytnie domowe Buraki z miksować z jabłkiem na pure. Dodać przyprawy. Wymieszać. Śledzie pociąć na równe części. Na duży talerz wykładać po łyżce pure. Na wierzch układać kawałki śledzia. Posypać cebulką posiekaną w kosteczkę i nałożyć musztardę. Posypać koperkiem i opcjonalnie kaparami. Podawać z żytnimi podpłomykami. Domowe podpłomyki : szklanka mąki żytniej sól ok 1/2 łyżeczki woda 1/4 szklanki Z podanych

AZgotuj!
Śledzie w śmietanie ( wersja I ) 347

solą, zostawiamy na 3h. Ogórki kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Koperek jeśli świeży siekamy drobno ( można użyć mrożonego z własnych zapasów ). Po upływie czasu śledzie osuszamy przy użyciu ręcznika papierowego. Do dowolnego naczynia wkładamy cebulkę ( najpierw ją dobrze odciskamy ręcznie ), dokładamy ogórki, koperek ( wedle uznania ), śmietankę, majonez dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.  Śledzie kroimy na paski(...)Śledzie osu szamy przy użyciu ręcznika papierowego. Szykujemy sobie 8-10 ogórków korniszonów ( wyrób własny :) ) i kroimy w drobną kostkę. Śledzie po osuszeniu kroimy w paski. Do naczynia dodajemy odciśniętą cebulkę oraz pokrojone ogórki. Dodajemy śmietanę, majonez, koperek ( wedle uznania ). Doprawiamy wstępnie solą oraz pieprzem. Gdy sos wymieszany i gotowy dodajemy śledzie i całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą oraz pieprzem

Sprawdzone przepisy kulinarne
Śledzie korzenne - lekko słodkie 141

przekąska na zimno, która obowiązkowo musi pojawić się na świątecznym stole. Poniższe śledzie są idealne w smaku - słodkie, a zarazem lekko słone. Jeżeli jesteście znudzeni tradycyjną formą podania śledzi (z cebulką i dodatkiem oleju) to zachęcam do przygotowania wersji korzennej wraz z dodatkiem cynamonu, rodzynek i pomarańczy. Składniki: 1 opakowanie śledzi w oleju (wagowo 220-250 g) 1/2 średniej wielkości

Ugotować
Śledzie z żurawiną i orzechami 96

Śledzie, śledziki - lubicie? Bo ja bardzo :) Szczególnie w nietypowych odsłonach. I pomyślałby kto, że kiedyś śledzi nie jadłam. Te są z cebulką, żurawiną i orzechami włoskimi. Bardzo pyszne! Składniki: Zalewa: 1 szklanka wody 2 goździki 1 listek laurowy 2 kulki ziela angielskiego 4 kulki pieprzu 1/3 szklanki octu Dodatkowo: 250 g płatów śledziowych a'la matias 1 cebula czerwona(...)pokroić na kawałki 2 cm, włożyć do zalewy. Moczyć aż zbieleją, około 2 godzin. Odsączyć z zalewy. Cebulę pokroić w piórka, na sicie sparzyć wrzątkiem. W słoiku układać cebulkę, żurawinę, orzechy, śledzie - aż do skończenia składników. Na końcu zalać olejem aż do zakrycia składników. Słoiki wstawić do lodówki do przegryzienia. Najlepsze po kilku dniach gdy wszystkie smaki się przegryzą. Smacznego

Kocham..lubię..gotuję..
Śledzie z cebulką i żurawiną 157

GRUDZIEŃ to czas przygotowywania świątecznych dań - zarówno tych na słodko jak i słono. Jeżeli chcecie urozmaicić tradycyjny przepis na  śledzie z cebulką  to dodajcie do nich suszoną żurawinę oraz dodatkowe przyprawy: listek laurowy, ziele angielskie i goździk. Uwierzcie mi na słowo, że śledzie w takim wydaniu są bardzo smaczne, a ich słony smak idealnie komponuje się ze słodką

Ugotować
Śledzie pod pierzyną 913

czynność podczas przygotowania. Dlaczego wybrałem musztardówki? Nasi goście, ale także bliscy w domu będą dokopywać się kolejnych warstw przekładanych majonezem, by najzwyczajniej dorwać się do położonego na dnie śledzia z cebulką. W przypadku podania naszego przysmaku w misce nasi goście wszystko nakładają na jeden talerz. Nie ma co odkrywać, przechodzimy do najważniejszego elementu – śledzi. Przyjemna praca z łyżeczką, bądź

Kuchennyviral.pl
Sałatka ziemniaczana ze śledziem 208

Śledzik na Święta musi być! Na bożonarodzeniowym stole obowiązkowo nie może zabraknąć śledzia . Z cebulką, w pomidorach, z grzybkami, w śmietanie - wariantów do wyboru jest wiele, a każda gospodyni domowa ma tu jeszcze swoje własne triki do zaprezentowania.  Tradycyjnego śledzia oczywiście na Wigilię również przygotuję, ale chciałbym wypróbować też jego alternatywna odmianę - a mianowicie śledzia w sałatce ziemniaczanej

Grunt to przepis!
Sałatka śledziowa 424

Składniki dla 2 -3 osób:4 filety śledziowe (w oleju);5 - 6 pomidorków suszonych;1/2 puszki kukurydzy;100 g oliwek; szczypiorek;cebulka;2 - 3 łyżki majonezu;pieprz, sól. Śledzie, pomidorki i cebulkę kroimy w kostkę. Oliwki dzielimy na pół. Szczypior siekamy. Mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy majonez, przyprawiamy pieprzem i ewentualnie solą (zależy od śledzi).Smacznego

Miksturownik
Najlepsze przepisy z blogów #9 | Boże Narodzenie 132

odpoczynek i czas z bliskimi Śledzie korzenne http://quchniaosobista.blogspot.com/ Śledzie z suszonymi grzybami http://www.jusiagotuje.pl/ Filety śledziowe w marynacie na słodko http://www.obiadgotowy.pl/ Najprostsze śledzie http://smakuje.blox.pl/ Śledzie z cebulką z koperkiem i słonecznikiem http://www.kuchniokracja.hanami.pl/ Roladki z kruchej szynki http://szczypta.com/ Rolada z indyka https://mydishesandsweets.wordpress.com/ Pierożki drożdżowe z kapustą https://yummycookingwithilka.blogspot.com/ Pasztet z fasoli http://www.zchatynakoncuwsi.pl/ Tatar

Kuchnia Bazylii
Śledzie w cytrusowej marynacie 858

się marynowały.Po kilku godzinach śledzie wyciągamy z marynaty i zalewamy je dodatkowo 2 łyżkami oliwy.Pomarańczę i cebulę kroimy w kostkę. Układamy na dnie pomarańcze, następnie warstwami śledzie wraz z cebulką i kostkę pomarańczy. Wierzchnie śledzie dekorujemy paskami skórki z cytrusów, goździkami i kolorowym pieprzem.The post Śledzie w cytrusowej marynacie appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wigilijny śledź jedna z 12 potraw tego dnia 138

stole zawsze w dniu Wigilii . Śledź z cebulką skropiony octem. Pyszny i najważniejszy tego dnia. Wszak jemy prawie tylko ryby w różnej postaci. Składniki: matias solony 6 płatów cebula 3 szt ocet do skropienia cebuli pieprz ziołowy olej do zakrycia śledzia   Wykonanie: Śledzia nie wymaczam, myje jedynie pod bieżącą wodą i osuszam ręcznikiem papierowym. Kroje go drobno

Różowa kuchnia
Śledzie w sosie pomidorowym 172

Polecam pyszne śledzie z cebulką w sosie pomidorowym . Składniki: 0,5 kilograma filetów śledziowych 2-3 cebule 4 łyżki oleju 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu pikantnego Słodka i ostra papryka Sól,pieprz Cukier 1 łyżka octu Sposób przygotowania: Śledzie moczymy w zimnej wodzie przez 2-3 godzimy.Odsączamy z nadmiaru z nadmiaru wody,kroimy na mniejsze kawałki.Cebulę

Bajeczna Kuchnia
Wigilijne śledzie z suszonymi grzybami, żurawiną i miodem 180

odsłonach i właśnie jedną z nich podzielę się dziś z Wami :) To będzie debiut, tak na blogu, jak i na świątecznym półmisku. Takich jeszcze nie było! Słone kawałki śledzia otoczone cebulką i aromatycznymi suszonymi grzybami, które odgrywają niemałą rolę w świątecznym menu. Całość opływająca lekkim sosem na bazie miodu z dodatkiem tymianku i żurawiny. Wytrawna strona Świąt zamknięta w słoiczku

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Śledzie z orzeszkami i suszonymi pomidorami 113

mniejsze części 100g niesolonych orzeszków 1 mała cebulka drobno posiekana 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów sól, pieprz cayenne, majeranek olej Przygotowanie: Do miski przekładamy orzeszki, pomidory, cebulkę oraz śledzie pokrojone w mniejsze części. Dolewamy oliwę z pomidorów, przyprawiamy szczyptą soli, pieprzem cayenne oraz majerankiem. Mieszamy aby składniki dokładnie połączyły, a następnie przekładamy do słoika. Śledzie powinny być ułożone luźno

Życie ze smakiem
Śledzie z orzeszkami i suszonymi pomidorami 113

mniejsze części 100g niesolonych orzeszków 1 mała cebulka drobno posiekana 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów sól, pieprz cayenne, majeranek olej Przygotowanie: Do miski przekładamy orzeszki, pomidory, cebulkę oraz śledzie pokrojone w mniejsze części. Dolewamy oliwę z pomidorów, przyprawiamy szczyptą soli, pieprzem cayenne oraz majerankiem. Mieszamy aby składniki dokładnie połączyły, a następnie przekładamy do słoika. Śledzie powinny być ułożone luźno

Życie ze smakiem