śledzie z cebulka - 606 przepisów (strona:28/41)

Śledzie z majerankiem i czosnkiem 152

Śledzie wymoczyć. Osączyć z wody i pokroić w romby. Cebulę pokroić w piórka. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Śledzie układać warstwami w słoju przesypując je majerankiem(dość obficie), posypując czosnkiem. Na każdej warstwie ułożyć dodatkowo pokrojoną w piórka cebulkę. Całość zalać olejem. Odstawić na 2-3 dni, żeby smaki się wymieszały

Pobite gary Barbary
Śledzie w sosie czosnkowo-koperkowym z ogórkiem i cebulką. 423

Doskonałe śledziki dla prawdziwych twardzieli :) Sos bardzo mocny, wyrazisty w smaku w połączeniu ze śledziami stanowi świetną przekąskę.. zakąskę na zakrapianą imprezę. Polecam :) Składniki - 4 płaty śledziowe solone typu Matjas Sos - 1 malutka cebulka - 2 małe ogórki kiszone - 1 duży ząbek czosnku - pół pęczka koperku - 2 łyżki majonezu - 2 łyżki gęstej smietany Wykonanie Płaty śledziowe moczę w zimnej wodzie

Kuchnia z widokiem na ogród
Śledzie w sosie tatarskim 217

Jedne się kończą a ja robię następne. Tym razem połączyłam śledzie z sosem tatarski. Sos ten jest świetnym dodatkiem do jajek oraz wędlin ale także doskonale komponuje się ze śledziami. Śledziki są pyszne od razu po przygotowaniu ale najlepsze są jak się dobrze przegryzą. składniki: 500 g filetów śledziowych solonych 2 kiszone ogórki 1 mała czerwona cebula 1/2 małego słoiczka(...)słonego smaku. Do miski przełożyć majonez, jogurt, chrzan i musztardę. Dokładnie wymieszać. Ogórki kiszone i cebulkę pokroić w drobną kosteczkę. Marynowane pieczarki osączyć i również drobno pokroić. Pokrojone składniki przełożyć do miski z majonezem. Dodać także posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszać. Wymoczone śledzie pokroić na małe kawałki. Dodać do sosu i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na 24 godziny

Monia miesza i gotuje
Śledzik z pieczarką 172

pieczarkę i przesmażam około 10 minut często mieszając , kiedy pieczarka jest przesmażona , odstawiamy na chwilkę do przestudzenia. Jak śledzie dobrze się namoczył i nie są mocno słone , kroimy na kawałki 3, 4 cm i przekładamy  do naszej wcześniej pokrojonej cebulki , białej jak zarówno czerwonej, następnie dodaję nasze pieczarki marynowane oraz przesmażone łącznie z masełkiem , zalewam wszystko oliwa dodaję pieprz

Mój Smak
Sałatka warstwowa ze śledziem i buraczkami a'la szuba 549

Polecam ,jest naprawdę pyszna;) 6 filetów śledziowych marynowanych ( podwójne) 2 pęczki szczypiorku lub zielonej cebulki 5 małych ugotowanych ziemniaków  buraczki marynowane tarte wiórki ( 400 gram) 6 jajek ugotowanych na twardo 8-9 łyżek majonezu ( u mnie Babuni) Pieprz świeżo mielony Posiekana natka pietruszki  Śledzie obieram ze skóry i kroje na mniejsze kawałki.  Szczypiorek przepłukuję i osuszam, następnie

Takie tam pichcenie
Warstwowa sałatka śledziowa 251

prostu pyszna ! Inne przepisy na sałatki TU . Warstwowa sałatka śledziowa - przepis: Składniki: 5 średnich ziemniaków 6 jajek 5 średnich marchewek 1 średnia cebula 2 łyżeczki octu 7 filetów śledzi w oleju (użyłem kupowanych ze słoiczka) 8 Łyżek majonezu (najlepiej domowego ) Sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki i marchew w różnych garnkach, nie obierając ze skórki, gotujemy w osolonej wodzie na średnim ogniu(...)Marchew, ziemniaki i białka jaja ścieramy na tarce o grubych oczkach do osobnych miseczek. Cebulkę kroimy w bardzo drobną kostkę. Po tym umieszczamy w misie i dodajemy ocet. Mieszamy. Dzięki dodaniu octu cebula zamarynuje się i będzie lepsza w smaku, i mniej ostra. Filety śledzi osuszamy z oleju i kroimy w średnią kostkę. Polecam użyć dobrej jakości śledzi ze słoika

Kuchnia Łukasza
Opiekane śledzie w zalewie galaretkowej 596

niewielkiej ilości tłuszczu *** *** W słoikach układamy naprzemiennie rybę z podsmażoną cebulką *** *** Przygotowujemy zalewę: wodę zagotowujemy z octem, pieprzem, zielem angielskim oraz liśćmi laurowymi. Doprawiamy do smaku solą i cukrem (zalewa powinna mieć słodkawo-kwaskowaty smak). Po zagotowaniu zdejmujemy z ognia, dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy *** *** Gorącą zalewą zalewamy śledzie w słoikach *** *** Słoiki zakręcamy, studzimy i wkładamy do lodówki. Tak przygotowane

Blog z Apetytem
Sałatka śledziowa 218

duże jabłko czerwona cebula łyżka soku z cytryny kilka gałązek koperku pieprz 4-5 łyżek majonezu łyżeczka musztardy Śledzie moczyć godzinę w zimnej wodzie, osączyć i osuszyć. Pokroić w większe kawałki. Jabłko pokroić w niedużą kostkę, skropić sokiem z cytryny. Cebulkę i koperek posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do miski, przyprawić. Dodać majonez i musztardę, wymieszać. Odstawić na kilka godzin

Smakołyki Asi
Śledż w śmietanie 234

kilku dni chodzi za mną śledż w śmietanie :) dzisiaj wreszcie postanowiłam go zrobić :) dodałam do niego jabłko , cebulkę i podałam z ziemniaczkami  myyy pycha , taki śledzik to smak z dzieciństwa często przyrządzała go moja mama(...)Zapraszam :)   Składniki :1 słoik śledzi wiejskich w oleju Marinero 400 g śmietany kwaśnej 2 łyżki majonezu1 duże jabłko1 cebula1lub 2 ogórki korniszony  szczypiorek suszony pieprz zielony Skworcusól  , szczypta cukru Wykonanie :Śledzie odsączyć z oleju i pokroić w szersze paseczki lub jak wolicie Jabłko i cebulę obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych

Sama słodycz i szczypta chili
Śledź w słodkich buraczkach 420

śmiało można je piec przy okazji pieczenia czegoś innego w piekarniku.Ogórki kroję w kawałki, gruszkę również, dokładam do śledzi, dodaję majonez, mieszam doprawiając pieprzem.Buraczki po obraniu skórki ścieram na tarce, odciskam z nadmiaru soku i łączę z drobno posiekaną cebulką i mieszam. Jeśli trzeba można doprawić odrobiną cukru i soli.Układam na paterze na przemian formując paski.Smacznego

Mechanik w kuchni
Sałatka śledziowa 149

Szybka, klasyczna sałatka śledziowa z ziemniakami, cebulką oraz śmietaną. Sałatkę robi się błyskawicznie, i jest idealna na kolację bądź śniadanie. Nic dodać nic ująć. Sami spróbujcie :) Składniki: * 10 kawałków śledzia * 2 ugotowane ziemniaki * 2-3 łyżki śmietany * 1 mała cebula * sól i pieprz Przepis na śledzie których użyłam do tego przepisu znajdziecie tutaj:  Śledzie z cebulą Śledzie kroimy

Klasyka Gotowania
Śledzie w occie i oleju 197

dalej . Całość zalewam oliwą wymieszaną z około 2 łyżkami octu ( zalewy musi być tyle aby dobrze przykryła śledzie).Śledzie odstawić do lodówki , najlepsze są po około 2 dniach gdy dobrze przejdą przyprawami . Gdy podaję je na półmisku zawijam w każdy troszkę cebulki i dekoruję oliwkami .Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Śledzie z podsmażaną cebulą i pieczarkami 239

Cebula nie musi całkowicie zmięknąć. Do podsmażonej cebulki dodajemy drobno pokrojone pieczarki. Solimy je oraz pieprzymy i podsmażamy do momentu, aż odparuje z nich woda.  Do pieczarek dodajemy mielone ziele angielskie i mielone liście laurowe. Całość mieszamy i wyłączamy. Pieczarki studzimy. Do ostudzonych pieczarek dodajemy ocet i całość dokładnie mieszamy. Śledzie odsączamy z oleju i kroimy na mniejsze kawałki

Smak mojego domu
Hollandse haring 235

śledź. Sezon na  nie zaczyna się już wiosną . W przeciwieństwie do polskiego śledzia jest to śledź jedno roczny. Często oprawiane już na kutrze pozbawiane głowy i wnętrzności. I w takiej postaci się je zjada obtoczone tylko z drobno pokrojoną cebulką Jest bardzo bogaty w kwas omega -3. Wiec jedzenie ich wychodzi nam tylko na zdrowie

cookpl