Składniki: - 200 g śledzi w oleju - 2 marchewki - 2 ziemniaki - 1 burak - 4 jajka - 1 cebula - 200 ml majonezu - sól - pieprz Przygotowanie: Buraka, ziemniaki, marchew obieramy i gotujemy do miękkości. Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane warzywa i jajka obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Śledzie kroimy w małą kostkę. Wykładamy na dno do przeźroczystej salaterki i posypujemy drobno
Kulinarne życienajlepiej pokrojone w porcje pasztecik, kulebiaki ciasta np babki, mazurki, serniki, makowce oprócz tych z galaretką czy z kremem czekoladę – jeśli dostaniecie nadmiar czekoladowych zajączków pierogi, uszka śledzie surowe, śledzie w oleju pascha z twarogu hummus, guacamole ugotowane ziemniaki, ugotowany ryż, ugotowany makaron naleśniki Czego lepiej nie mrozić: gotowane jajka, faszerowane jajka, pasty jajeczne galarety – ciasta z galaretką, mięso
Dorota Smakujebrukwi z ziemniakami. Do masy dodać mąkę pszenną, tartą bułkę, wymieszać wszystko, Na gorącym smalcu z gęsi smażyć nie duże, nie grube placki na rumiano z każdej strony. Śledzie w oleju pokroić drobno w kostkę, cebulę drobno pokroić, wsypać do miski, dodać cukier, pieprz, ocet, wymieszać, wlać śmietanę i wymieszać - takie placki z brukwi i ziemniaków to historia mojej babci
W Mojej Kuchni LubięGłosów: 0 Average: 0 /5] składniki: 1 słoik śledzi w oleju wraz z cebulą 3 ziemniaki 3 ogórki kiszone 3 jajka 3 ząbki czosnku 3 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany sól, pieprz natka pietruszki wykonanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Studzimy, obieramy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy. Ziemniaki, jajka oraz ogórki kroimy w kostkę, Śledzie odsączamy
Domowy Smak Jedzeniaapetyt. Kiedy połączy się te wszystkie składniki, doda jogurt naturalny i przyprawy, powstanie lekka i pyszna sałatka śledziowa, która swoim smakiem podbije świąteczny stół. Składniki 200 g śledzi w oleju 2 duże ziemniaki 1 opakowanie jogurtu naturalnego 1 pęczek dymki 1 rozgniecione ziele angielskie kilka kropli soku z cytryny kilka szczypt cynamonu pieprz świeżo mielony Ziemniaki obieramy, myjemy
My Chcemy Jeśćpołączenie smaków, zaskakuje i rewelacyjnie ze sobą współgra, zachęcam do wypróbowania. Niech te święta będą pełne magii i nowych smaków. Składniki: Na około 4 pucharki ½ kg łagodnych śledzi w oleju 2-3 sztuki czerwonej cebuli 20 dag sera feta-użyłam MLEKOMA ½ szklanki majonezu light ½ szklanki kwaśnej śmietany 18% 1 łyżeczka łagodnej musztardy 1 płaska łyżka chrzanu
Wanilia i Kardamonumywają się do śledzi w sosie curry :) Uważam, że matiasy zamarynowane dzień wcześniej najlepiej się tutaj sprawdzą, ale jeśli nie macie czasu, danie możecie przygotować z gotowych śledzi w oleju, lub occie. Pomińcie wówczas zupełnie etap marynowania. Składniki: 6 filetów śledziowych typu matias 1 czerwona cebula 1 jabłko (najlepiej czerwone, dla koloru) 3 marynowane ogórki – korniszony 2 łyżki gęstego jogurtu
Trzeci talerztego z czym tę rybę się je. Pamiętam, że to była chyba najsmaczniejsza opcja śledzia, jaką miałam okazję kiedykolwiek jeść. Nie wiem czy to zasługa cytrusów, rukoli czy orzechów. Coś jednak tam ze sobą świetnie zagrało. Jeżeli macie już dość śledzi w oleju, w śmietanie, z jabłkiem i cebulą, jogurtem, skuście się na tę opcję. Składniki: 4 filety śledziowe
Kardamonovyfalse false MicrosoftInternetExplorer4 Buraki myjemy, osuszamy i zawijamy w folię aluminiową. Zapiekamy 90 min w temperaturze 180°C. Obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Doprawiamy do smaku olejem ze śledzi, cukrem, ziołami. Podajemy ze śledziem po kaszubsku. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G Kitchenśledziowym smakiem, ale jeśli jest fajnie skomponowany z dodatkami, to potrafi mnie on zachwycić. Tutaj został on potraktowany bardzo świeżo: znajdziemy na talerzu koper, chrzan, gorczycę, czy olej lniany, zaś sam śledź jest bardzo delikatny i wprost rozpływa się w ustach. To naprawdę fajna zakąska. Szczególnie na chłodniejsze dni. Tatar myśliwego Do tatara długo dorastałem, jednak prześcigające się w jego(...)łomnicki / konfitury z rokitnika i dereni / pasztet z wątróbki drobiowej z czarnym bzem / pieczywo: gryczane, kukurydziane, foccacia, brioszka. Amuse-bouche: jabłko / słonina / skóra wieprzowa. Przystawka: śledź / ziemniak / koper / chrzan / olej lniany. Przystawka: jeleń / kurki / borowik / pietruszka / nasturcja. Danie główne: łosoś / kalafior / żółtko / biała trufla / palone masło. Danie główne: biodrówka jagnięca / pasternak / borówka / czekolada / kawa. Deser: sernik / rokitnik / lody
Food Squaredrugi do dekoracyjnej sałatki -2 rzodkiewki -Słoneczne Pola- ziarenka prażone od Ziarenkowo- pół szklanki Pokrój ogórka w kosteczkę, włóż do misy, dodaj jednego pomidora pokroojonego niedbale, dołóż puszkę śledzia z olejem, dosyp pół szklanki ziarenek i...zrób z tego pastę. UWAGA!- ja nie dalam ani grama soli! Połóż pastę na kanapki, pokrój pomidora i ogórka oraz rzodkiwkę jak chcesz
Z Kuchni Do KuchniMoje śledzie z kapustą i grzybami Śledzie z kapustą i grzybami SKŁADNIKI: 5 płatów śledzia z oleju kapusta kwaszona -400 g grzyby suszone -8 szt cebula -2 szt listek laurowy -2 szt wegeta miód -2 łyżki sok z cytryny -2 łyżki olej rzepakowy pieprz w ziarnkach PRZYGOTOWANIE: Płaty śledziowe pokroić na kawałki. Kapustę wymoczyć, odcisnąć z tego kwasu, włożyć(...)dobrze wymoczone,dodać do rondla,podlać olejem. Dusić kapustę na wolnym ogniu, do miękkości z wegetą,listkiem i pieprzem. Cebulę obrać,pokroić w pół plastry,zrumienić na tłuszczu,dodać do kapusty. Na samym końcu do gotowej kapusty z grzybami,dodać miód i sok z cytryny. Chwilę jeszcze poddusić. Doprawić do smaku,ostudzić. Śledzie wymieszać z kapustą i grzybami,odstawić
Kuchnia Danusikolejne podsumowanie błyskawicznych piatków . Tym razem przedświąteczny. W tym tygodniu mamy 14 przepisów. Angelika Galareta w ieprzowa Karp smażony Sałatka ziemniaczana Marzena Śledzie w oleju lnianym Magdalena Szybkie pomarańczowe ciasto z kisiele m Marta Moskole Aga Makowe muffinki z serem Agnieszka Wigilijne babeczki Danuta Tatar(...)Błyskawiczne ciasteczka migdałowe Andruty biszkoptowo - kokosowe Magdalena Świąteczne ciasteczka z orzechami i czekoladą Sabina Stroik na stół Małgorzata Koreczki ze śledzi Marzena Pierogi z ziemniakami i suszonymi pomidorami A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny piątek
Magiczne Życie MartyKomu śledzika, komu? Mam dla Was bardzo smaczną, a zarazem prostą propozycję sałatkową tej rybki :) Składniki: 400 g płatów śledzia w oleju, 1/2 puszki ananasa, 1/2 puszki kukurydzy konserwowej, jasna część z średniej wielkości pora, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz, świeży tymianek Sposób przygotowania: Ananasa i kukurydzę osączyć z zalewy. Por pokroić
Nie tylko w kuchniorphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Jak to dobrze mieć od ręką śledzie w oleju od Seko , do tego kilka puszek, ziemniaki i takie tam. Szybko i sprawnie można wtedy przygotować pyszną sałatkę śledziową. #wyhaczrybke Składniki 250 g matjasów w oleju od Seko
R'n'G Kitchen