sledzie w oleju - 2468 przepisów (strona:47/165)

Sałatka śledziowa z boczkiem na chleb 130

Ekspresowa sałatka, którą zazwyczaj podaję na pieczywie w formie smacznej przystawki. Składniki: 3 śledzie w oleju 15 dag boczku 2 cebule 3 kiszone ogórki 3 łyżki oliwy sól do smaku pieprz do smaku szczypiorek Wykonanie: Wszystkie składniki sałatki drobno posiekać i przyprawić do smaku. Rozłożyć na posmarowanych masłem kromkach chleba(najlepiej wiejskiego) i posypać szczypiorkiem

Tradycyjna Kuchnia
matiasy na szybko... 127

Składniki: śledzie w oleju 5 sztuk, cebula biała 1 sztuka, cebula czerwona 1 sztuka, jabłka 1 sztuka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, cukier 1/2 łyżeczki, ocet 10 % 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/2 szklanki matiasy filety w oleju pokroić na 2 cm kawałki do miski dodać pokrojone cebule, jabłko ze skórką w kosteczkę posypać pieprzem cukrem, skropić octem, wlac olej rzepakowy

W Mojej Kuchni Lubię
matiasy z żurawiną, cebulką w oleju... 147

pokroić na 2 cm kawałki i posypać je cukrem i pieprzem i dać sok z cytryny wsypać posiekane suszone pomidory, pokrojoną drobno cebulę i wszystko wymieszać wlać tyle oleju aby śledzie były przykryte, schować do lodówki najlepiej na całą noc...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Good Food..oto nowe wafle ryżowe! 158

byłoby super. Ale najpierw eksperyment w kuchni polegał na czymś lekkim, takim zwyczajnym-nie-zwyczajnym.  Przygotowałam z wafli kolację. Inna kolację. Najpierw przygotowałam specjalną rybną pastę, ze śledzia w oleju, twarogu, pomidora,ogórka oraz prażonych aromatycznych ziaren! Oczywiście nie było chleba na kolacje. Były wafle. I co? I udało się. W ten sposób wafle genialnie się sprawdzają. Dużym plusem

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka śledziowa - wersja dietetyczna z jogurtem 2889

Śledzik lubi pływać!... w jogurcie... Pan Mąż patrzy na mnie podejrzanie, gdy zajadam się tą sałatką. Dla niego śledź istnieje wyłącznie w postaci z olejem. Jogurt do śledzia? – świętokradztwo niesłychane! Rzodkiewka i ogórek? - co za wymysły? A niesłusznie, bo wyjątkowo ciekawie kontrastują one ze słoną rybą.   Składniki na porcję dla 1 żarłocznej osoby - czyli mnie - lub 2 mniej głodnych

Grunt to przepis!
Moja Wigilia 922

możliwości będę uzupełniała listę o linki do przepisów/ Barszcz czerwony z uszkami ( przepis na uszka ) Łupcie - gołąbki z kaszą gryczaną ( przepis ) Śledzie w pomidorach ( przepis ) Śledzie w śmietanie Śledź w oleju Kapusta z grochem Pierogi z kapustą i grzybami ( przepis ) Sałatka jarzynowa Sałatka z tuńczykiem Łódeczki z cykorii z łososiem Kompot z suszu Karp smażony Pierniczki ( przepis ) Muffinki keksowe

Pasja Smaku
Śledzie smażone, czyli śledzie po młynarsku. 204

poniżej. Zapraszam na śledzie!!! Składniki na śledzie smażone, czyli śledzie po młynarsku 6 tuszek śledzi przyprawa do ryb sól pieprz mielony czosnek granulowany mąka olej do smażenia       Śledzie kupujemy całe, z głowami, należy je jedynie wypatroszyć i usunąć ewentualne łuski. Przygotowane ryby myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. W środku obficie posypujemy przyprawą do ryb, na zewnątrz oprószamy solą(...)olej. Na talerz wysypujemy mąkę i panierujemy w niej każdą rybkę, otrzepujemy z nadmiaru mąki i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. Smażymy z obu stron na złoto-brązowy kolor, czyli około 3-4 minut na każdą stronę. Usmażone śledzie osączamy na papierowym ręczniku i podajemy z cytryną i kawałkiem masełka. Wspaniałym dodatkiem do ryby jest surówka z młodej kapusty

Rozpustne gotowanie
cytrynowe śledzie 144

prawda nie miałam cytryn w domu, jednak w lodówce olej cytrynowy czeka. Może akurat ten śledzik zagości na Waszym stole na Święta. Składniki : na 1 słoiczek 2 śledzie 1 nieduża cebula olej cytrynowy - u mnie Global Fit kilka ziarenek pieprzu Przygotowanie: śledzia moczymy w zimnej wodzie (można wodę zmieniać dwukrotnie) cebulę kroimy w piórka (można podzielić jeszcze na mniejsze części(...)śledzie odsączamy z wody i kroimy na małe kawałki - śledzik na raz w słoiku układamy warstwy - cebulka śledzik i tak do samego końca zalewamy olejem i dodajemy kilka ziarenek pieprzu zakręcamy słoik i wkładamy do lodówki  - pozwólmy się składnikom dokładnie wymieszać Najlepiej smakuje na drugi dzień :)  ciemność widzę ciemność :) Smacznego

Gotowanie z pasją
Przekąska śledziowa 196

podaną w niecodzienny sposób, bo na krakersach i mini-sucharkach. Wyszła z tego świetna śledziowa przekąska, którą bardzo Wam polecam:) 3-4 płaty śledziowe – beczka śledzi filety z olejem wiejskim SEKO 1 mała cebula 1/2 twardego słodkiego jabłka 2 ogórki konserwowe 2 jajka 3-4 łyżki płatków migdałowych 1-1,5 łyżki majonezu sok z cytryny, do smaku sól(...)pieprz, szczypta cukru krakersy/mini sucharki Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy je i kroimy w drobną kostkę. Śledzie osuszamy ręcznikiem papierowym, pozbawiając je nadmiaru oleju. Kroimy w drobną kostkę. Cebulę, obrane ze skórki jabłko oraz ogórki konserwowe również kroimy w kostkę, najdrobniej jak tylko się da. Na rozgrzanej, suchej patelni lekko rumienimy płatki migdałowe. Przekładamy je na deskę

Smaki Na Talerzu
Tatar ze śledzia z buraczkami 174

przyznam jest genialny.. Dawno nie jadłem nic tak pysznego. Co potrzebujemy? 4-5 filetów śledzia jabłko - wg autorki kwaskowate ale ja użyłem słodkiego i pasowało zdecydowanie. lepiej jak będzie twarde 1 czerwona cebula łyżeczka chrzanu tartego 2-3 małe buraki 4 łyżki oleju rzepakowego 1 zielony ogórek 1 łyżka octu jabłkowego (ja użyłem winnego bo jabłkowego nie miałem(...)pół i potem jeszcze raz na pół i usuwamy miąż pozostawiająć twardą część. Nastepnie kroimy w kostkę. Cebulę i jabłko kroimy w drobną kostkę. Mieszamy śledzie, jabłka, cebulę i ogórek. Dodajemy olej, chran i pieprz.  Mieszamy i wstawiamy do lodówki dla przegryzienia się smaków Podajemy tatar na plastrach buraka a na wierzch dodajemy łyżkę śmietany. Pycha

Snejkusiowe Przepisy
Śledzie w suszonych pomidorach i chili 159

śledzie można podawać całorocznie. Pasują nie tylko na każdy świąteczny stół, polecam także na śniadania, kolacje, czy przekąski w ciągu dnia. Śledzie można podawać z jabłkiem i jogurtem, w pomidorach, w oleju, z grzybkami, czy z czymkolwiek smacznym chcecie. Dziś zaprezentuję Wam śledziki w suszonych pomidorach i chili. Najlepiej smakują te domowe, więc zapraszam do przygotowania;) Składniki: 4 wymoczonych(...)Wykonanie: Śledzie pokrój w większą kostkę, cebulkę drobno w krążki. W miseczce układaj śledzie, cebulkę i suszone pomidory pokrojone w mniejszą kosteczkę. W miseczce oddzielnie złącz dwa oleje, przypraw. Dodaj do śledzi, pamiętaj jednak aby przykryły śledzie, ale nie aż tak by powstała zupa:) Odstaw do lodówki. smacznego

Zasmakuj Kuchni
SMAŻONE ŚLEDZIE 130

zwiększając poziom serotoniny. Nic tylko jeść! Ryby powinniśmy spożywać 2 x w tygodniu. Składniki: 4 śledzie (tuszki)  1 szklanka mąki 2 jajka sól, pieprz limonka  olej do smażenia Wykonanie: Tuszki śledzia myjemy i oczyszczamy- obcinamy ogonki, płetwy. Tniemy tuszki na pół, wzdłuż kręgosłupa i ściągamy skórę. Następnie skrapiamy sokiem z limonki i przyprawiamy solą oraz pieprzem. Odstawiamy(...)jednym talerzu przygotowujemy mąkę, na drugim zaś - roztrzepane jajka. Śledzie obtaczamy najpierw w mące, następnie w jajku i ponownie w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złocisty kolor.  Rada: Śledzie po oczyszczeniu możemy zalać maślanką i pozostawić na całą noc pod przykryciem w lodówce. Staną się wtedy bardziej kruche i delikatne

Kuchnia MagdaLeny
Śledzie po francusku 73

korzystam od lat, robię np. śledzie po żydowsku z dużą ilością czosnku albo śledzie proboszcza z marynowanymi pieczarkami. Dziś pokazuje przepis na śledź po francusku czyli śledź z musztardą francuską, która ma całe ziarenka gorczycy. Śledzie można trzymać w lodówce do 7 dni, więc spokojnie można je przygotować kilka dni przed świętami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie po francusku – Składniki(...)płaskie łyżki majonezu 2 płaskie łyżki greckiego jogurtu naturalnego 2 czubate łyżki musztardy francuskiej pół łyżeczki cukru sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie po francusku – Wykonanie Śledzie odsącz z oleju, włóż do miski, zalej zimną wodą i odstaw na co najmniej 2-3 godziny, by wymoczyły się z nadmiaru soli, Co jakiś czas wymieniaj wodę

To Musisz Wiedzieć