sledzie w oleju - 2468 przepisów (strona:42/165)

Śledzie z fetą pod chrzanową pierzynką z żurawiną 177

połączenie smaków, zaskakuje i rewelacyjnie ze sobą współgra, zachęcam do wypróbowania.  Niech te święta będą pełne magii i nowych smaków. Składniki: Na około 4 pucharki ½ kg łagodnych śledzi w oleju 2-3 sztuki czerwonej cebuli 20 dag sera feta-użyłam  MLEKOMA ½  szklanki majonezu light ½ szklanki kwaśnej śmietany 18% 1 łyżeczka łagodnej musztardy 1 płaska łyżka chrzanu

Wanilia i Kardamon
Śledzie w sosie curry 227

umywają się do śledzi w sosie curry :) Uważam, że matiasy zamarynowane dzień wcześniej najlepiej się tutaj sprawdzą, ale jeśli nie macie czasu, danie możecie przygotować z gotowych śledzi w oleju, lub occie. Pomińcie wówczas zupełnie etap marynowania. Składniki: 6 filetów śledziowych typu matias 1 czerwona cebula 1 jabłko (najlepiej czerwone, dla koloru) 3 marynowane ogórki – korniszony 2 łyżki gęstego jogurtu

Trzeci talerz
Śledzie z pomarańczami, rukolą i orzechami 70

tego z czym tę rybę się je. Pamiętam, że to była chyba najsmaczniejsza opcja śledzia, jaką miałam okazję kiedykolwiek jeść. Nie wiem czy to zasługa cytrusów, rukoli czy orzechów. Coś jednak tam ze sobą świetnie zagrało. Jeżeli macie już dość śledzi w oleju, w śmietanie, z jabłkiem i cebulą, jogurtem, skuście się na tę opcję. Składniki: 4 filety śledziowe

Kardamonovy
Śledź po kaszubsku na buraczanym spodzie 116

false false MicrosoftInternetExplorer4 Buraki myjemy, osuszamy i zawijamy w folię aluminiową.   Zapiekamy 90 min w temperaturze 180°C. Obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Doprawiamy do smaku olejem ze śledzi, cukrem, ziołami. Podajemy ze śledziem po kaszubsku. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Jesienne menu w VIVIAN 155

śledziowym smakiem, ale jeśli jest fajnie skomponowany z dodatkami, to potrafi mnie on zachwycić. Tutaj został on potraktowany bardzo świeżo: znajdziemy na talerzu koper, chrzan, gorczycę, czy olej lniany, zaś sam śledź jest bardzo delikatny i wprost rozpływa się w ustach. To naprawdę fajna zakąska. Szczególnie na chłodniejsze dni. Tatar myśliwego Do tatara długo dorastałem, jednak prześcigające się w jego(...)łomnicki / konfitury z rokitnika i dereni / pasztet z wątróbki drobiowej z czarnym bzem / pieczywo: gryczane, kukurydziane, foccacia, brioszka.  Amuse-bouche: jabłko / słonina / skóra wieprzowa. Przystawka: śledź / ziemniak / koper / chrzan / olej lniany. Przystawka: jeleń / kurki / borowik / pietruszka / nasturcja. Danie główne: łosoś / kalafior / żółtko / biała trufla / palone masło. Danie główne: biodrówka jagnięca / pasternak / borówka / czekolada / kawa. Deser: sernik / rokitnik / lody

Food Square
Zdrowe śniadanie z Ziarenkami Prażonymi 233

drugi do dekoracyjnej sałatki -2 rzodkiewki -Słoneczne Pola- ziarenka prażone od Ziarenkowo- pół szklanki Pokrój ogórka w kosteczkę, włóż do misy, dodaj jednego pomidora pokroojonego niedbale, dołóż puszkę śledzia z olejem, dosyp pół szklanki ziarenek i...zrób z tego pastę. UWAGA!- ja nie dalam ani grama soli! Połóż pastę na kanapki, pokrój pomidora i ogórka oraz rzodkiwkę jak chcesz

Z Kuchni Do Kuchni
Moje śledzie z kapustą i grzybami 175

Moje śledzie z kapustą i grzybami Śledzie z kapustą i grzybami SKŁADNIKI: 5 płatów śledzia z oleju kapusta kwaszona -400 g grzyby suszone -8 szt cebula -2 szt listek laurowy -2 szt wegeta miód -2 łyżki sok z cytryny -2 łyżki olej rzepakowy pieprz w ziarnkach PRZYGOTOWANIE: Płaty śledziowe pokroić na kawałki. Kapustę wymoczyć, odcisnąć z tego kwasu, włożyć(...)dobrze wymoczone,dodać do rondla,podlać olejem. Dusić kapustę na wolnym ogniu, do miękkości z wegetą,listkiem i pieprzem. Cebulę obrać,pokroić w pół plastry,zrumienić na tłuszczu,dodać do kapusty. Na samym końcu do gotowej kapusty z grzybami,dodać miód i sok z cytryny. Chwilę jeszcze poddusić. Doprawić do smaku,ostudzić. Śledzie wymieszać z kapustą i grzybami,odstawić

Kuchnia Danusi
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 09.12.2016r. 140

kolejne podsumowanie błyskawicznych piatków . Tym razem przedświąteczny.  W tym tygodniu mamy 14 przepisów. Angelika  Galareta w ieprzowa   Karp smażony Sałatka ziemniaczana      Marzena Śledzie w oleju lnianym     Magdalena  Szybkie pomarańczowe ciasto z kisiele m   Marta Moskole     Aga Makowe muffinki z serem   Agnieszka  Wigilijne babeczki   Danuta Tatar(...)Błyskawiczne ciasteczka migdałowe   Andruty biszkoptowo - kokosowe    Magdalena  Świąteczne ciasteczka z orzechami i czekoladą     Sabina  Stroik na stół Małgorzata  Koreczki ze śledzi     Marzena  Pierogi z ziemniakami i suszonymi pomidorami   A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny piątek

Magiczne Życie Marty
Delikatna sałatka ze śledziem i ananasem 161

Komu śledzika, komu? Mam dla Was bardzo smaczną, a zarazem prostą propozycję sałatkową tej rybki :) Składniki: 400 g płatów śledzia w oleju, 1/2 puszki ananasa, 1/2 puszki kukurydzy konserwowej, jasna część z średniej wielkości pora, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki majonezu, sól,  pieprz,  świeży tymianek Sposób przygotowania: Ananasa i kukurydzę osączyć z zalewy. Por  pokroić

Nie tylko w kuchni
Sałatka śledziowa z fioletowymi ziemniakami 133

orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Jak to dobrze mieć od ręką śledzie w oleju od Seko , do tego kilka puszek, ziemniaki i takie tam. Szybko i sprawnie można wtedy przygotować pyszną sałatkę śledziową. #wyhaczrybke Składniki 250 g matjasów w oleju od Seko

R'n'G Kitchen
Śledzie pod pierzynką – sałatka warstwowa 136

zawsze trwa co najmniej godzinę. U nas w domu ta sałatka zawsze znika jako pierwsza ze świątecznego stołu. https://youtu.be/fQfWEI66FQ8 Składniki na śledzie pod pierzynką: 300 g śledzi w oleju (około 6 średnich filetów) 150 g sera żółtego cebula biała 150 g papryki konserwowej (3 sztuki) 4 ziemniaki (400 g) 2 marchewki (250 g) mały pęczek szczypiorku 4 łyżki

e-PrzepisyKulinarne
Śledzie orientalne ze skórką cytrynową i kuminem 173

miękką teksturę cebuli. Pierwszy raz przygotowałam takie śledzie i okazały się hitem. Nawet Sławek spróbował, chociaż nigdy nie jada śledzi. Składniki: – 500 g filetów ze śledzioleju Sos cebulowo-cytrynowy – 2 cebule – 2 ząbki czosnku – 1/4 szklanki oliwy – 1/2 szklanka soku jabłkowego – 1/2 szklanki białego wytrawnego wina(...)angielskiego – 3 liście laurowe – sól, pieprz, papryka słodka do smaku – 1/2 łyżeczki kurkumy – 1/2 łyżeczki cynamonu – 1/2 łyżeczki kuminu   Wykonanie: – Rozgrzać olej i przesmażyć na nim pokrojoną w w paski cebulę i czosnek w plasterkach. – Dodać wszystkie przyprawy i skórkę cytrynową, i dusić

To co kocham
Śledź w lubczyku 188

mleko do namoczenia) 1/2 czerwonej cebuli 1 garść świeżego lubczyku (moim zdaniem 2 garści - też nie będzie za dużo) świeżo zmielony pieprz do smaku 1/2 cytryny 4 łyżki oleju Jeśli śledzie są z zalewy to należy je opłukać w wodzie i wstawić do lodówki na 20 godzin namaczając w mleku. Śledzi wiejskich płukać nie trzeba (bardzo lubię te z Biedronki

Szczęśliwa kuchnia
Śledź w lubczyku 210

mleko do namoczenia) 1/2 czerwonej cebuli 1 garść świeżego lubczyku (moim zdaniem 2 garści - też nie będzie za dużo) świeżo zmielony pieprz do smaku 1/2 cytryny 4 łyżki oleju Jeśli śledzie są z zalewy to należy je opłukać w wodzie i wstawić do lodówki na 20 godzin namaczając w mleku. Śledzi wiejskich płukać nie trzeba (bardzo lubię te z Biedronki

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Chrupiąca przekąska sylwestrowa ze śledzikiem 219

wygrania jest aż 5 książek . Może biorąc udział w pierwszym pokażecie mi jak wyglądały Wasze przekąski sylwestrowe :) Składniki: (na około 16 sztuk) 2 kajzerki 4-5 matiasów (śledzi) w oleju z cebulką około 1/3 łyżki masła 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki świeżo zmielony czarny pieprz Przygotowanie: Kajzerki kroimy na 4 części, a każdą z części na pół. Tworząc

Słodkie okruszki