sledzie w oleju - 2894 przepisów (strona:36/193)

Śledzie z marynowanymi grzybami 114

Śledzie z marynowanymi grzybami Lubicie śledzie? Ja bardzo. Najczęściej jadam te klasyczne w oleju lub śmietanie. Ale na święta, na przyjęcie, spotkanie z rodziną lub na weekend przygotowuję też(...)inne wersje śledzi. Dziś mam dla Was przepis na śledzie z marynowanymi grzybami. Inne, ciekawe i naprawdę pyszne. A do tego tak proste w przygotowaniu. To kto się skusi na takiego oryginalnego śledzika? Śledzie z marynowanymi grzybami – prosty przepis na śledzia Składniki: 500 g filetów śledziowych 6-7 marynowanych maślaków Leśne Skarby 2 średnie cebule olej do zalania śledzi

Słodkie okruszki
Śledzie po kaszubsku przepis 132

sałatki ze śledzi wymaga jednak nieco czasu. Śledź z pozostałymi składnikami musi swoje „odleżeć”, aby wszystkie smaki sobą przeszły. Oczywiście niecierpliwi mogą podać od razu, ale warto poczekać kilkanaście godzin. Dopiero wtedy śledź po kaszubsku zaczyna właściwe smakować. Wielu z Was zapewne często zadaje pytanie: Jak zrobić dobre śledzie po kaszubsku? Śledź po kaszubsku przepis Śledź po kaszubsku(...)moczyć, więc sałatkę przyrządzisz nieco szybciej. Jeśli szukasz innych przepisów na pyszne śledzie polecamy śledzie z cebulką i żurawiną . Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu jest nasza sałatka śledziowa z czerwoną cebulą . Warto również skorzystać z pomysłu na śledzie z kolorowym pieprzem oraz śledzie po tatarsku. Polecamy! Śledzie po kaszubsku Składniki płaty śledziowe solone: 5 szt. cebula

Kuchnia Na Wypasie
Śledzie w oleju 171

Składniki: - 5 filetów śledziowych (matiasy) - 3 cebule - olej - ziele angielskie - liść laurowy - pieprz Wykonanie: Śledź namocz w zimnej wodzie około 3 godzin(nie powinien być słony). Cebulę obierz ,pokrój w drobną kosteczkę i posyp łyżeczką soli.  Odstaw na 15 minut by puściła sok. Po tym czasie sparz wrzątkiem i dokładnie odcedź. Filet pokrój na kawałki. W słoiku(...)ziela ,1 listek laurowy na to pieprz i następną warstwę , aż do wykorzystania wszystkich składników pamiętając ,że ostatnia warstwa to cebula.  Wszystko zalewamy olejem tak żeby przykryć śledzie  . Zakręcamy słoik i odkładamy na 1-2 dni do lodówki

magiczna kuchnia Kasi
Najlepsze śledzie z cebulą 286

płatów śledzi (solone, bez skóry) 2 szklanki, drobno posiekanych szalotek 1/2 łyżeczki pieprzu czarnegoy grubo mielonego  + pieprz do posypania śledzi 2 łyżeczki suszonego majeranku (opcjonalnie) olej rzepakowy Przygotowanie: Płaty śledzi włożyć do miski i przepłukać zimną wodą, następnie zalać śledzie wodą i pozostawić ok. 20 minut. Czas moczenia śledzi zależy od upodobań kucharza, ja lubię kiedy są słone(...)grubą warstwę posiekanej cebuli, na niej ułożyć warstwę śledzi, posypać je pieprzem i cebulą. Układać śledzie i cebulę, aż do wyczerpania składników i dodać taką ilość oleju aby zakrył cebulę. Słoik ze śledziami przechowywać w lodówce, są gotowe do jedzenia po kilku godzinach. Smacznego Moje inne przepisy ze śledziami: Śledzie w miodzie Sałatka śledziowa z burakami Sałatka lwowska Śledzie

Codziennik Kuchenny
Śledzie w cieście piwnym. 125

smak wynagradza wszystko :)   Składniki : 6 tuszek śledzia 1 szklanka mąki  0,5 szklanki piwa  2 jajka sok z połowy cytryny  sól, pieprz  olej Przygotowanie: Śledzie myjemy, obcinamy płetwy, wycieramy papierowym ręcznikiem, a następnie każdą nacieramy solą. Wlewamy do miski piwo, sok z cytryny, wsypujemy mąkę, wbijamy jajka i doprawiamy płaską łyżeczkę soli oraz pieprzem. Wszystkie(...)składniki mieszamy do powstania jednolitej masy. Śledzie zanurzamy w cieście.   Na patelni rozgrzewamy sporą ilość oleju i kładziemy dokładnie obtoczone w cieście tuszki. Smażymy z obu stron po około 3-4 minuty. Smacznego

Symfonia smakowa
ŚLEDZIE Z SUSZONYMI POMIDORAMI 210

Dziś sucha środa, w moim domu obchodzimy postnie ten dzień, także dzieci w tym dniu delektują się smakiem śledzika. Aby nie nudzić już wszystkich śledziem w oleju, dziś podaję z suszonymi pomidorami. Aromatyczne i pyszne, szczerze polecam!   Składniki: 1/2 kg płatów śledziowych 8 suszonych pomidorów 1/2 szklanki oleju z osączenia pomidorków 1/2 szklanki oleju  1 cebula 1 łyżeczka(...)zimnej wodzie. Do miseczki układamy troszke pokrojonych w paski pomidorów, pokrojonej w piórki cebuli, wykładamy część pokrojonych w paski śledzi. Na to znów pomidorki, cebulę, znów śledzie. Posypujemy ziołami, przemieszamy delikatnie. Wlewamy oba oleje. Odstawiamy na kilka godzin do przegryzienia się smaków. Najsmaczniejsze po 24 godz

Z Majeczką w kuchni
ŚLEDZIE Z CZOSNKIEM I MAJERANKIEM 171

Świąt jeszcze daleko, ale ja mogę jeść śledzie codziennie. Najłatwiejsze do przygotowania są śledzie w oleju z cebulk ą (klik) Dzisiejsze z majerankiem i czosnkiem muszą swoje odstać. Jakieś cztery dni.Najlepiej tydzień. Najlepiej je schować głęboko przed wszystkimi domownikami. U mnie stały dwa dni... i po błaganiach że już na pewno są dobre...uległam. Przy kolejnym razie może postoją dłużej(...)czosnku 1-2 łyżki majeranku 2 liście laurowe łyżka ziaren jałowca 5 ziaren ziela angielskiego firmy Prymat sok z jednej cytryny 2 łyżki octu winnego olej rzepakowy tłoczony na zimno (tyle ,żeby przykryć śledzie)  czarny pieprz cytrynowy firmy Prymat czarny pieprz czosnkowy firmy Prymat Warto pamiętać o dokładnym moczeniu śledzi, w celu usunięcia soli. Tak też zrobiłam, odlewając

potrawyregionalne
Sałatka śledziowa z burakami i ogórkami kiszonymi 132

szubę. Sałatkę, w której pierwsze skrzypce grają buraki i śledzie. Było to dla mnie bardzo przyjemne zaskoczenie. Sama jestem fanem połączenia śledzi ze słodkimi dodatkami, nie wiem więc co mnie tak zdziwiło. I w tym roku postanowiłam zrobić coś podobnego, koniecznie z ogórkami kiszonymi, które idealnie komponują się ze śledziem i burakami. Tym samym powstała tytułowa sałatka śledziowa z burakami(...)Osuszone śledzie kroimy w średnią kostkę. Ogórki kiszone, jajka, buraki w podobnej wielkości kostkę, cebulę drobno szatkujemy. Wszystko wrzucamy do miski. Dodajemy do tego majonez, jogurt, zioła i doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na jakieś 24 godziny, żeby smaki się połączyły. Przepisy na inne wersje śledzi: Śledzie pod pierzynką Śledzie w oleju

Kardamonovy
KOTLETY ZIEMNIACZANE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI – ŁĘŻNIE 112

SERNICZEK CHAŁWOWY Z CYNAMONEM I PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI     KACZKA W POMARAŃCZACH Z FASOLKĄ I KOPYTKAMI     STEK CIELĘCY Z GNOCCHI I GRZYBAMI     ŚLEDZIE W OLEJU Z KOLOROWYM PIEPRZEM     SAŁATKA ZE ŚLEDZIEM ZIEMNIAKAMI I BRZOSKWINIĄ     PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE   Kotlety ziemniaczane z kapustą i grzybami

globuskulinarny
Sledź po japońsku 179

natki pietruszki, Proporcje dobieramy do smaku... W Leksykonie sztuki kulinarnej z 1986 roku, tak opisany jest śledź po japońsku: „ Wymoczone śledzie odfiletować (wówczas nie kupowało się gotowych filetów śledzi już w oleju, a jedynie śledzie z beczki), oczyścić z ości i skóry. Połówki ugotowanych na twardo jajek owinąć filetem śledzia i ułożyć na półmisku na warstwie plastrów ogórków kwaszonych

królestwo garów
Cynamonowe śledzie z jabłkiem 167

Bardzo lubię dania ze śledziem. Szczególnie ze śledziem w oleju. Kombinować też lubię :) Kiedyś widziałam śledzie podane na jabłku i bardzo mi się ten pomysł spodobał. Taki śledź jest idealny na rodzinne spotkania przy stole, wykwintną kolację we dwoje, czy huczną imprezę. Skuście się, bo na prawdę warto!Składniki:3 filety śledziowekiełki lucerynyśliwka w zalewie cynamonowejrodzynki 100 ml alkoholu

Słodkie Przyjemności
smażone śledzie w sosie cebulowo-porowym... 169

Składniki: świeże śledzie 1,3 kg, kucharek 1 łyżka, mąka pszenna 2 szklanki, olej rzepakowy 1 litr, pieprz świeżo mielony - ile potrzeba, cebula 3 sztuki większe, pory 2 sztuki średnie, cukier 2 łyżki, papryka ostra 1/2 łyżeczki, sok pomidorowy 1/2 litra, woda 1 szklanka, przyprawa w płynie 1 łyżeczka, ocet 1 łyżeczka mam dostęp do śledzi od rybaków i często(...)kupny, dolać wody, ocet i gotować z 5 minut cały sos z patelni wlać na śledzie, nakryć naczynie żaroodporne pokrywą i w chłodne miejsce na całą noc - smażone śledzie na oleju i polane sosem cebulowo - porowym z dodatkiem soku z pomidorów są bardzo smaczne i na imprezę, na post i tak bez okazji..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kolorowa sałatka śledziowa 146

gości u nas często również na co dzień. Przygotowanie (nie licząc czasu moczenia śledzi) zajmuje dosłownie kilka minut. A składniki doskonale się uzupełniają. Jeśli znudziły się Wam tradycyjne śledzie w oleju lub śmietanie, spróbujcie takiej pysznej sałatki. Polecam. Składniki: 6 śledzi a’la matjas (solonych) 3 jajka 1 puszka mieszanki groszku, kukurydzy i papryki około 2 łyżek majonezu(...)twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę. Cebulę drobno kroimy i szklimy na niewielkiej ilości oleju. Do miski przekładamy pokrojone jajka, cebulę oraz mieszankę groszku, kukurydzy i papryki (odsączoną), można też dodać por do smaku. Wstępnie mieszamy składniki łyżką. Następie dodajemy nasze pokrojone śledzie, majonez i doprawiamy całość do smaku. Mieszamy, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy lub/i dodajemy majonezu. Taka sałatka

Słodkie okruszki
Śledzie po francusku 266

nowego i w ten sposób trafiłam na przepis na śledzie po francusku. Mój degustator, który jest wielbicielem tych ryb stwierdził, że śledzie po francusku to jedne z lepszych, jakie jadł. Do przygotowania śledzi po francusku wykorzystałam solone filety a’la matjas, ale mogą to być też śledzie moczone w oleju. Jeżeli korzystamy z tych drugich to wówczas nie musimy(...)gorczycy 1/2 łyżeczki cukru lub mniej 1/4 łyżeczki soli świeżo mielony czarny pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Śledzi po francusku: Śledzie przełożyć do miseczki. Zalać zimną wodą lub mlekiem. Odstawić w chłodne miejsce na 4 godziny. Jeżeli używamy filetów śledziowych w oleju to należy je tylko odsączyć z nadmiaru tłuszczu i pokroić (nie trzeba ich zalewać i odstawić na kilka

Danka Pichci
Śledzie z curry 106

Śledzie jemy przez cały rok, ja osobiście najbardziej lubię te w śmietanie z dodatkiem jabłka, ale dzisiaj zapraszam Was na śledzie z curry. Dla tych którzy lubią curry będzie to strzał w dziesiątkę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Śledzie z curry Składniki 6 płatów śledziowych około pół kg 2 średnie cebule (najlepiej cukrowe) 3 łyżki przyprawy curry łagodnego olej rzepakowy Instrukcje(...)Śledzie moczymy pół godziny w zimnej wodzie, osuszamy na ręczniku papierowym, a potem kroimy w paseczki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Śledzia, cebulę i curry delikatnie mieszamy w salaterce, zalewamy olejem tak żeby całość przykryć. Artykuł Śledzie z curry pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam