sledzie w oleju - 2894 przepisów (strona:38/193)

Śledzie w śmietanie i majonezie 403

koniecznie musicie je wypróbować w najbliższym czasie :) Więcej przepisów na smaczne śledzie wigilijne znajdziecie tutaj: Śledzie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie w śmietanie i majonezie – Składniki: 200g śledzi Matjas w oleju 2 łyżki soku z cytryny pieprz do smaku 1 mała cebula – ok. 60g 3 ogórki konserwowe – ok. 110g 1 czubata łyżka gęstej kwaśnej śmietany 18% 2 czubate(...)łyżki majonezu (u mnie dekoracyjny Winiary) kilka listków natki pietruszki do ozdoby (opcjonalnie) sól do smaku (opcjonalnie) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na śledzie w śmietanie i majonezie: Śledzie Matjas odsączyć z oleju. Wedle potrzeby można je przepłukać pod bieżącą wodą lub wymoczyć przez kilka minut w wodzie (jeśli są za słone). Osuszyć za pomocą papierowego ręcznika. Pokroić śledzie na mniejsze

Kulinarne Przeboje
Śledzie po florencku 3837

mój pomysł na tą rybkę, a mianowicie śledzie po florencku . Śledzie po florencku to bardzo smaczna przekąska ze śledzia z dodatkiem suszonych pomidorów, cebuli oraz natki pietruszki. Tylko kilka składników, a śledzik jest pierwsza klasa. Do ich przygotowania możemy użyć solonych filetów śledziowych a’la matjas, ale również takich już w oleju. W przypadku tych pierwszych: śledzie musimy odpowiednio wcześniej(...)Sylwestra. Śledzie po florencku są tak smaczne, że szykuję je już któryś raz całkowicie bez okazji. Zatem jeśli szukacie nowych pomysłów na śledzie to gorąco zachęcam do wypróbowania mojego sprawdzonego przepisu na śledzie po florencku . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na śledzie po florencku: 400 g solonych filetów a’la matjas 10 suszonych pomidorów w oleju 1 duża cebula

Gotuj z Prezesem
Śledzik z surimi 178

paczka surimi            pieprz czarny            pieprz ziołowy            olej  Wykonanie  Śledzie namaczam tym razem w wodzie ,do momentu kiedy stracą tą mocną słoność ,kiedy śledź będzie już dobry to kroję go w paski 2 centymetrowe i wkładam do miski ,następnie do śledzia

Mój Smak
Śledzie z grilla. Pikantne i chrupiące. 221

lekką kolację. Polecam :) Składniki - 0,5 kg surowych, wypatroszonych śledzi - łyżeczka czosnku mielonego - łyżeczka ostrej papryki mielonej - pól łyżeczki soli - sok z połowy cytryny - 2-3 łyżki oleju Wykonanie Śledzie dokładnie płuczę i oczyszczam pod bieżącą zimna wodą. Następnie dokładnie osuszam przy pomocy papierowych ręczniczków. Przekładam do większej miski. Dodaję sól, czosnek, paprykę, olej i sok z cytryny. Dokładnie mieszam

Kuchnia z widokiem na ogród
Śledzie pomorskie 64

dziś ponownie śledzie. Plany miałam nieco inne, ale zdjęcie wegańskich śledzi mi nie do końca wyszło, dlatego publikuję przepis na śledzie, które jednak ryby przypominają. W weekend zrobię ponownie te wegańskie, machnę porządne zdjęcie i w przyszłym tygodniu wrzucę przepis na bloga. Śledzie pomorskie. Nie wiem czy nazewnictwo jest poprawne, ale to nie mój pomysł. Wydaje mi się, że spokojnie(...)rodzynek pieprz szczypta soli (jedynie do doprawienia sosu) olej rzepakowy   Śledzie moczymy godzinę w zimnej wodzie, co jakiś czas trzeba wodę wymieniać. Jeżeli po godzinie nadal są za słone, trzeba je moczyć dłużej. Następnie śledzie bardzo dokładnie osuszamy i kroimy w mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy na nią pokrojone w drobną kostkę cebule, smażymy do zrumienienia

Kardamonovy
Śledzie pomorskie 100

dziś ponownie śledzie. Plany miałam nieco inne, ale zdjęcie wegańskich śledzi mi nie do końca wyszło, dlatego publikuję przepis na śledzie, które jednak ryby przypominają. W weekend zrobię ponownie te wegańskie, machnę porządne zdjęcie i w przyszłym tygodniu wrzucę przepis na bloga. Śledzie pomorskie. Nie wiem czy nazewnictwo jest poprawne, ale to nie mój pomysł. Wydaje mi się, że spokojnie(...)rodzynek pieprz szczypta soli (jedynie do doprawienia sosu) olej rzepakowy   Śledzie moczymy godzinę w zimnej wodzie, co jakiś czas trzeba wodę wymieniać. Jeżeli po godzinie nadal są za słone, trzeba je moczyć dłużej. Następnie śledzie bardzo dokładnie osuszamy i kroimy w mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy na nią pokrojone w drobną kostkę cebule, smażymy do zrumienienia

Kardamonovy
Prawdziwkowy śledzik 198

zdjęcia z dawnych czasów ( chyba z 2010 roku )- ale , że akurat śledzika robię na tegoroczną Wigilię , to wykorzystuję ,, archiwum" :) Taki Wigilijny śledzik Czas : 30 minut Składniki : 4 płaty śledzia z oleju 2 cebule 8 kapeluszy suszonych prawdziwków 1 łyżeczka przecieru pomidorowego 1/4 szklanki oleju aromatyzowanego grzybami ( borowikami ) pieprz kolorowy grubo mielony Ugotować w małej ilości wody prawdziwki . Odcedzić i pokroić(...)przecier i dusić aż wywar odparuje .Zostawić by ostygło. Śledzie pokroić na 2 cm kawałki. W pojemniczku ułożyć warstwę cebuli z grzybami- pokrojone śledzie - warstwę cebuli z grzybami. Zostawić zamknięte w lodówce na minimum 24 godziny . * Olej aromatyzowany grzybami robię przez wrzuceniu kilku suszonych borowików do butelki ( słoiczka z olejem ) - jak postoi to nabiera smaku grzybów.Kiedyś podgrzewałam olej

Buniabaje w kuchni
Śledzie w sosie pomidorowym z powidłami śliwkowymi 226

sprawy. Wiecie o co chodzi. Składniki: 4 solone filety śledziowe 1 cebula puszka pomidorów 1 czubata łyżka powideł śliwkowych 1 łyżeczka octu winnego liść laurowy szczypta cynamonu pieprz olej rzepakowy Śledzie moczymy godzinę w zimnej wodzie, co jakiś czas trzeba wodę wymieniać. Jeżeli po godzinie nadal są za słone, trzeba je moczyć dłużej. Następnie śledzie bardzo dokładnie osuszamy(...)kroimy mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy na nią pokrojoną w drobną kostkę cebulę, smażymy do zrumienienia. Dodajemy do tego liść laurowy, pomidory, powidła, ocet, cynamon i pieprz, smażymy całość na wolnym ogniu około 10 minut. Musi z tego wyjść gęsty sos.  Śledzie mieszamy z sosem, wkładamy do lodówki

Kardamonovy
Sałatka śledziowa 62

smakować będzie na świątecznym stole podczas Wigilii i Świąt Bożego Narodzenia. Jeśli lubisz potrawy ze śledzia sprawdź koniecznie mój przepis na śledzie pod pierzynką . Tymczasem zapraszam po mój sprawdzony przepis na sałatkę śledziową oraz kilka porad. Sałatka śledziowa SKŁADNIKI: 6 filetów śledziowych w oleju – 280 g 4 większe ogórki konserwowe – 170 g 1 duże jabłko(...)czerwona cebula – 90 g 130 g kukurydzy z puszki 2 łyżki majonezu sól, świeżo zmielony pieprz PRZYGOTOWANIE: Do przygotowania sałatki śledziowej wybieram śledzie w oleju ze słoika. Nie muszę ich płukać ani moczyć w zimnej wodzie. Porada. Jeśli jednak sięgasz po śledzie z zalewy namocz je dwa razy przez 20 minut w zimnej wodzie. Sprawdź słoność. Wybierz ilość śledzi

Zasmakuj Kuchni
Sałatka śledziowa 65

ciągu dnia. Super prosta sałatka śledziowa smakować będzie na świątecznym stole. Jeśli lubisz potrawy ze śledzia sprawdź koniecznie mój przepis na śledzie pod pierzynką . Tymczasem zapraszam po mój sprawdzony przepis na sałatkę śledziową oraz kilka porad. Sałatka śledziowa SKŁADNIKI: 6 filetów śledziowych w oleju – 280 g 4 większe ogórki konserwowe – 170 g 1 duże jabłko(...)czerwona cebula – 90 g 130 g kukurydzy z puszki 2 łyżki majonezu sól, świeżo zmielony pieprz PRZYGOTOWANIE: Do przygotowania sałatki śledziowej wybieram śledzie w oleju ze słoika. Nie muszę ich płukać ani moczyć w zimnej wodzie. Porada. Jeśli jednak sięgasz po śledzie z zalewy namocz je dwa razy przez 20 minut w zimnej wodzie. Sprawdź słoność. Wybierz ilość śledzi

Zasmakuj Kuchni
Śledzie korzenne w oleju rzepakowym 154

dlatego uważany jest za najzdrowszy wśród olejów roślinnych. Nazywany jest też "oliwą północy", zawiera aż 10 razy więcej kwasów omega-3 niż oliwa z oliwek. Polecam gorąco śledzie korzenne w oleju rzepakowym!   Skłaniki: 300g słonych  filetów śledziowych 4 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka białego octu balsamicznego 1 łyżeczka miodu 2 łyżeczki przyprawy do pierników 1 szalotka Przygotowanie: Śledzie(...)czasie osuszamy filety ręcznikiem papierowym i kroimy w poprzek na centymetrowe kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Z oleju, octu, miodu i przypraw przygotowujemy sos, mieszając wzystkie składniki razem. Do słoika sypiemy warstwę cebuli, na niej układamy warstwę śledzi, którą pokrywamy przygotowanym sosem. Nasępnie kładziemy kolejną wastwę cebuli i powtarzamy wszystkie czynności. Danie będzie gotowe gdy śledzie spędzą w lodówce

Smakowity Blog Kulinarny
Wigilijne śledzie z żurawiną i cynamonem 66

Zwykłe płaty śledziowe w oleju wykorzystałam do przygotowanie przekąski na świąteczną nutę. Dodatek żurawiny, cynamonu i gałki muszkatołowej nadał przepyszny smak tej wdzięcznej rybce. Przepis pochodzi z mojej drugiej książki, która jest już skończona i czeka na swój czas. Co nam będzie potrzebne? Składniki (dla 2-3 porcje) 4 -5 płatów śledziowych w oleju 2 łyżki suszonej żurawiny 1 łyżeczka(...)angielskiego ½ poszatkowanej cebuli (opcjonalnie) Wykonanie W słoiku umieszczamy pokrojone na kawałki śledzie w oleju. Zasypujemy poszatkowana cebulą, cynamonem i żurawiną. Wrzucamy listek laurowy i ziele angielskie. Dodajemy ocet. Całość delikatnie mieszamy, ewentualnie podlewamy odrobina oleju, aby zawartość była całkowicie pokryta zalewą. Schładzamy w lodówce. Artykuł Wigilijne śledzie z żurawiną i cynamonem pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Wigilijne śledzie z żurawiną i cynamonem 78

Zwykłe płaty śledziowe w oleju wykorzystałam do przygotowanie przekąski na świąteczną nutę. Dodatek żurawiny, cynamonu i gałki muszkatołowej nadał przepyszny smak tej wdzięcznej rybce. Przepis pochodzi z mojej drugiej książki, która jest już skończona i czeka na swój czas. Co nam będzie potrzebne? Składniki (dla 2-3 porcje) 4 -5 płatów śledziowych w oleju 2 łyżki suszonej żurawiny 1 łyżeczka(...)angielskiego ½ poszatkowanej cebuli (opcjonalnie) Wykonanie W słoiku umieszczamy pokrojone na kawałki śledzie w oleju. Zasypujemy poszatkowana cebulą, cynamonem i żurawiną. Wrzucamy listek laurowy i ziele angielskie. Dodajemy ocet. Całość delikatnie mieszamy, ewentualnie podlewamy odrobina oleju, aby zawartość była całkowicie pokryta zalewą. Schładzamy w lodówce. Artykuł Wigilijne śledzie z żurawiną i cynamonem pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Wigilijne śledzie z żurawiną i cynamonem 177

oleju 2 łyżki suszonej żurawiny 1 łyżeczka cynamonu ½ łyżeczki octu winnego 1 listek laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego ½ poszatkowanej cebuli (opcjonalnie) Wykonanie W słoiku umieszczamy pokrojone na kawałki śledzie w oleju. Zasypujemy poszatkowana cebulą, cynamonem i żurawiną. Wrzucamy listek laurowy i ziele angielskie. Dodajemy ocet. Całość delikatnie mieszamy, ewentualnie podlewamy odrobina oleju, aby zawartość była całkowicie pokryta zalewą. Schładzamy

Raj dla Podniebienia
Śledzie wigilijne / Christmassy pickled herring 306

białego wina4 łyżki koncentratu pomidorowego3 średnie cebule, pokrojone w cienkie plasterkigarść drobnych rodzynek1-2 liście laurowe3-4 ziarnka ziela angielskiegokurkuma, sól, imbir w proszkuew. odrobina jasnej gorczycyPrzygotowanie:Śledzie obmyj z oleju i namocz przez kilka godzin (lub przez noc) w zimnej wodzie z dodatkiem mleka. Następnie przepłukaj śledzie pod zimną, bieżącą wodą i osusz.Na dużej patelni rozgrzej olej i włóż

karmelowy