Myślę, że już czas pomyśleć o potrawach wigilijnych i świątecznym menu. Śledzik – wiadomo musi być. Tak więc przedstawiam Wam mój pomysł na tą rybkę, a mianowicie śledzie po florencku . Śledzie po florencku to bardzo smaczna przekąska ze śledzia z dodatkiem suszonych pomidorów, cebuli oraz natki pietruszki. Tylko kilka składników, a śledzik jest pierwsza klasa. Do ich przygotowania możemy użyć solonych filetów śledziowych a’la matjas, ale również takich już w oleju. W przypadku tych pierwszych: śledz... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Lubimy gotować i dzielić się przepisami