sledzie w oleju - 2468 przepisów (strona:37/165)

Śledzie z suszonymi pomidorami. 79

pomidorów ze słoika 5 małych papryczek pepperoni marynowanych ( miałam zielone łagodniejsze) 1 łyżka keczupu pikantnego Dodatkowo: ocet olej Wykonanie: Filety śledziowa namoczyć w wodzie przez kilka godzin.  Ja miałam filety w oleju więc moczyłam tylko 1,5 godziny.  Jeśli śledzie są bardzo słone to trzeba je moczyć 7-8 godzin  wymieniając co jakiś czas wodę.  Wymoczone(...)czasie wylać ocet.  Można śledzie odsączyć na sitku.  Cebulę i pomidory pokroić w drobną kostkę, paprykę również  pokroić na małe kawałki. Wszystko wrzucić do miski.  Dodać szczypiorek, koperek i keczup. Wymieszać.  Dodać śledzie i jeszcze raz wymieszać.  Wszystko przełożyć do słoika i zalać olejem, równo ze śledziami.  Słoik zamknąć i wstawić do lodówki

Agusiowe smakołyki
Śledzie z żurawiną 128

święta nabierają niepowtarzalnego smaku. Składniki: 6 filetów śledziowych, namoczonych przez ok 30 minut w wodzie lub mleku 100g suszonej żurawiny 1 mała cebulka drobno posiekana sól pieprz, cukier olej Przygotowanie: Śledzie kroimy w mniejsze kawałeczki i przekładamy do miski, dodajemy cebulkę, żurawinę oraz szczyptę soli, pierzu i cukru. Mieszamy. Całość przekładamy do słoika, zalewamy olejem i pozostawiamy na około

Życie ze smakiem
Śledziki buraczkowe z nadzieniem 115

zakwasu buraczanego 2 łyżki octu winnego 120 g serka śmietankowego puszystego 2 łyżeczki chrzanu 1 jajko sól, pieprz czerwony ziarna natka pietruszki kawałek marchewki z zalewy od ogórków olej lniany Śledzie moczę w zimnej wodzie około 10 minut. Wodę odlewam, a do śledzi wlewam zakwas buraczany i ocet winny. Śledzie dociskam talerzykiem i odstawiam na noc do lodówki. Na drugi(...)żółtko. Do miseczki przekładam serek, dodaję chrzan, żółtko, sól, pieprz i mieszam widelcem. Serek przekładam do rękawa cukierniczego. Śledzie zwijam w rulon i spinam wykałaczką. W środek wkładam ogórka, paprykę, i wyciskam serek. Dekoruję natką, ziarnami pieprzu, marchewką. Podaję z olejem lnianym

wesoła kuchnia
Śledzie z suszonymi pomidorami 56

odsączeniu oleju) 1 cebula ( średnia) 1 ząbek czosnku ( średni ) 2 lekko czubate łyżki musztardy francuskiej ziarnistej 1 łyżka octu spirytusowego 10 % około 75 gram suszonych pomidorów w oleju ( waga po odsączeniu z oleju ) olej ze słoiczka z suszonymi pomidorami ( ja kupiłam słoik, który miał wagę 270 gram ) trochę pietruszki do dekoracji około 120 ml oleju rzepakowego ( tak, aby śledzie(...)cały olej ze słoiczka, w który były pomidorki. Nastepnie dodajemy czosnek,cebulkę, musztarde francuską, ocet oraz mielony czarny pieprz. Dodahem6 również 120 ml. oleju rzepakowego. Wszystko delikatnie mieszamy. Przekladamy do słoiczka. W razie potrzeby dodać oleju, tak aby całość była pokryta. Zamykamy szczelnie słoiczek i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, by smaki się przegryzły. Ozdobić pietruszką. Śledzie mogą zamknięte

Olcia gotuje!
Warstwowa sałatka śledziowa Szuba 50

Szuba czyli śledzie pod pierzynką to pyszna wartwowa sałatka, która bardzo dobrze smakuje i wspaniale wygląda. Składniki śledzie ogóki kiszone majonez marchewka ziemniaki jajka Aby szuba była smaczna, trzeba śledzie przygotować dzień przed. Ja śledzie moczę wg swojego uznania (skrapiam dosłownie kropelkami – octem), dodaję cebulkę (skrapiam przed posypaniem cytryną), olej (muszą śledzie być przykryte). Na sam koniec posypuję (też

Wasze Przepisy
Śledzie po żydowsku 85

Śledzie po żydowsku pachnące naturalnymi nie wyszukanymi przyprawami, idealne na wigilię jak i spotkanie przy %. Artykuł Śledzie po żydowsku pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją .

Pieprzyć z Fantazją
Najlepsze dania ze śledzi 198

śledzie w śmietanie Śledzie w śmietanowym sosie curry ze śliwkami Śledzie w śmietanie z bazylią i cytryną   Sałatki śledziowe Śledzie w słodkim sosie pomidorowym z papryką   Śledzie w oleju, marynowane z cytryną i chilli  Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą, porem i ogórkiem kiszonym Śledzie w papryce z gorczycą Sałatka warstwowa ze śledziem Śledzie opiekane Opiekane śledzie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Śledzik z grzybami 139

Składniki: śledzie w oleju ( opakowanie ) 1 cebula grzyby leśne, świeże lub suszone pęczek szczypiorku pieprz w ziarenkach szczypta szczypta jałowca olej Przygotowanie: Grzyby suszone namoczyć i podgotować do miękkości ( wystudzić ) świeże podsmażyć na masełku. Pokroić śledzia w paseczki lub kostkę ( jak kto woli ) Wymieszać śledzie z pokrojonymi grzybami. Cebulę cienko posiekać w piórka, dodać do śledzia wraz z posiekanym szczypiorkiem

Gaździnka warzy
Sałatka śledziowa z ananasem 196

Składniki: 4 płaty śledzia w oleju 3/4 puszki ananasa 250 ml śmietany 12% z Bażanowic pół cebuli natka pietruszki Przygotowanie: Śledzia pokroić w cienkie paski. Ananasa odsączyć z soku. Cebulę pokroić w piórka. Wszystko połączyć ze śmietaną, posypać posiekaną natką............... Smacznego

Gaździnka warzy
Śledzie po kaszubsku z rodzynkami i żurawiną - wersja 2 ze śledziami w oleju 166

słodko. Do dziś takie lubię, dlatego często przyrządzam je po kaszubsku - obowiązkowo z rodzynkami i żurawiną. Przeważnie używam do tego śledzi solonych - klik , ale ostatnio nie miałam czasu na ich moczenie, więc postanowiłam spróbować z filetami w oleju. Całość wyszła równie pyszna, tylko że bardziej delikatniejsza i szybsza w przygotowaniu. Obie wersje śmiało polecam! Spróbujecie? 1/2 kg filetów śledziowych(...)łyżka cukru 4-6 łyżek oleju  1 garść żurawiny 1 garść rodzynek 3/4 szklanki wody sól, pieprz do smaku Dodatkowo: olej do smażenia Składniki na zalewę zagotować. Śledzie (odsączone z oleju) włożyć do ostudzonej zalewy i pozostawić w niej na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Cebulę pokroić w talarki i podsmażyć na oleju. Dodać rodzynki, żurawinę

Di gotuje
smażone śledzie w sosie pomidorowo-cebulowym na ostro... 145

Składniki: śledzie 1 kg, mąka pszenna - ile potrzeba, kucharek 3 łyżki, olej rzepakowy - ile potrzeba SOS: cebula 4 sztuki, olej rzepakowy 6 łyżek, cukier 2 łyżeczki, przyprawa w płynie 1 łyżeczka, ocet 10 % 3/4 łyżeczki, pomidory 4 sztuki, papryczka chilli 1 średnia, woda letnia 4 szklanki świeże śledzie oczyścić z głów, wnętrzności i dobrze je wypłukać, w misce posypać kucharkiem(...)wsypać odpowiednią ilość mąki/ok.2 - 3 szklanki/ i w tym worku wszystkie śledzie obsypać - taki sposób nie brudzi blatu i nie rozsypuje sie mąka na bardzo gorącym oleju smażyć na rumiano śledzie z każdej strony i odkładać do miski na innej patelni na oleju usmaźyć cebulę pokrojoną, posypać cukrem, dodać pomidory sparzone bez skórki pokrojone w kostkę, dodać papryczkę chilli

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka śledziowa z buraczkami 89

średnie buraki 4 średnie ziemniaki 1 cebula cukrowa 1 jabłko 3 ogórki konserwowe sól pieprz Sos: 2 łyżki majonezu lub kwaśnej śmietany 1 łyżka oleju 1 łyżka łagodnej musztardy 1 łyżka oleju Instrukcje Śledzie zalewamy zimną wodą i moczymy przez minimum godzinę, raz zmieniamy wodę. Buraki gotujemy w skórce do miękkości, studzimy, obieramy. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy. Ziemniaki(...)buraki kroimy w kostkę, śledzie w paseczki, ogórka w półplasterki, cebulę w drobną kostkę, jabłko w kostkę. Całość delikatnie mieszamy. W małej miseczce mieszamy musztardę, majonez, olej, polewamy sałatkę i delikatnie mieszamy. W razie potrzeby dodajemy sól i pieprz do smaku. Odstawiamy do lodówki na około godzinę, żeby składniki się przegryzły. Artykuł Sałatka śledziowa z buraczkami pochodzi z serwisu

To co lubię - gotuję i polecam
SEZON NA .. ŚLEDZIA 139

powodu ich nieciekawego jak dla mnie smaku. Tutaj rozczarowałam się pozytywnie, gdyż śledzie są mięciutkie, bielutkie, bez skóry, idealnie doprawione, po prostu chciało się ich jeść.  Śledzie z ziołami  w oleju SEKO Filety z olejem wiejskim SEKO Oprócz produktów gotowych do spożycia Seko proponuje także filety na tackach, z których możemy wyczarować pyszne dania główne, przystawki czy sałatki(...)SEKO 1 słoik suszonych pomidorów z ziołami 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 ząbek czosnku Filety kroimy na mniejsze kawałki. Układamy w dużym słoju. Olejem z pomidorów zalewamy śledzie, dodajemy pokrojone suszone pomidory, zioła, paprykę oraz czosnek. Wszystko delikatnie przemieszamy, odstawiamy na min noc do lodówki, żeby smaki się przegryzły.  U żywanie takich gotowych filetów

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania