sledzie w oleju - 2894 przepisów (strona:41/193)

Śledzie z harissą, migdałami i daktylami 83

użyłam rzepakowego) Migdały prażymy do lekkiego zrumienienia. Śledzie moczymy godzinę w zimnej wodzie, co jakiś czas trzeba wodę wymieniać. Jeżeli po godzinie nadal są za słone, trzeba je moczyć dłużej. Następnie śledzie bardzo dokładnie osuszamy i kroimy w grubsze kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę i przelewamy na sicie wrzątkiem. Do oleju dodajemy harissę, mieszamy. Do miski wrzucamy śledzie, cebulę(...)pokrojone w mniejsze kawałki daktyle, migdały, olej z harissą, wszystko dokładnie mieszamy. Śledzie wkładamy do słoika i odstawiamy do lodówki. Artykuł Śledzie z harissą, migdałami i daktylami pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Śledzie z harissą, migdałami i daktylami 138

składnikach, zróbcie swoją, warto. Składniki: 5 solonych filetów śledziowych 2 łyżeczki  harissy 1 cebula mała garść suszonych daktyli mała garść migdałów 5 łyżek oleju (ja użyłam rzepakowego) Migdały prażymy do lekkiego zrumienienia. Śledzie moczymy godzinę w zimnej wodzie, co jakiś czas trzeba wodę wymieniać. Jeżeli po godzinie nadal są za słone, trzeba je moczyć dłużej. Następnie śledzie bardzo dokładnie(...)Cebulę kroimy w drobną kostkę i przelewamy na sicie wrzątkiem. Do oleju dodajemy harissę, mieszamy. Do miski wrzucamy śledzie, cebulę, pokrojone w mniejsze kawałki daktyle, migdały, olej z harissą, wszystko dokładnie mieszamy. Śledzie wkładamy do słoika i odstawiamy do lodówki

Kardamonovy
Śledzie w sosie jogurtowo-miodowym 133

solanki 300 g. jogurtu nat. gęstego 125 g. jabłka 65 g. cebuli 30 g. miodu 1-2 łyżki oleju natka pietruszki, wykałaczki Wymoczone i osączone z wody śledzie skropić olejem. Jabłka i cebulę pokroić w grubą kostkę, połączyć z jogurtem i miodem, dokładnie wymieszać. Zwijać płaty śledziowe (tworząc "kominy") i spinać je wykałaczkami. Układać na półmisku,a następnie nałożyć

Lubię to gotuję
Sałatka wiosenna ze świeżym szpinakiem, mozzarellą, owocami i olejem rzepakowym Green Spoon 202

Firma Green Spoon w swojej sprzedaży także ma Olej Rydzowy (nie, nie jest on zrobiony z grzybów :))- jest to olej z nasion lnianki, który wspaniale smakuje w towarzystwie śledzi. Natomiast Olej Lniany wspaniale komponuje się z  różnymi sałatkami czy surówkami obiadowymi. Składniki: 2 garście liści szpinaku, kilka pomidorków daktylowych, kilka zielonych winogron, kilka małych kulek mozzarelli, 1 plasterek pomarańczy

Aga w kuchni
Śledzie z rokitnikiem 180

Blueberry Corner by "jagodzianka" Śledzie to jedna z najpopularniejszych polskich przekąsek. W PRL-u najczęściej przygotowywane jako śledzie w oleju z cebulką lub rolmopsy – … Przeczytaj cały artykuł Post Śledzie z rokitnikiem pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Śledź opiekany. 195

Składniki: 1 kg śledź świeży Liść laurowy i ziele angielskie Food&Joy [TUTAJ] 2 cebule pokrojone w piórka 1 szk. ocet spirytusowy  6% 2 szklanki wody 2 liście laurowe [TUTAJ] 5 kulek ziela angielskiego [TUTAJ] Sól, pieprz świeżo mielony Olej(...)smażenia. Wykonanie: Śledzie wypatroszyć, umyć, osuszyć, posolić. Zagotować wodę z octem, dodać liść laurowy, ziele angielskie i cebulę. Gotować około 10 minut. Dodać  sól  i pieprz. Śledzie usmażyć na oleju. Ułożyć w naczyniu i zalać zalewą. W zalewie octowej trzymać minimum 24 godziny

Kulinarny karnet Christophera
Śledzie w oleju z marynowanymi grzybami 176

Składniki: 6 filetów śledziowych około 10 sztuk małych grzybów marynowanych (podgrzybków) 1 cebula 1 jabłko około 2 łyżek octu winnego olej Sposób wykonania: Śledzie moczymy w zimnej wodzie około 3 godzin. Po tym czasie kroimy w kostkę cebulę, grzyby i obrane jabłko. Śledzie kroimy w nie za duże paski. Wszystko razem mieszamy i zalewamy olejem. Dodajemy do smaku ocet winny

Qchnia po prostu
Przepis na śledzie po kaszubsku 32

Śledzie po kaszubsku     Śledzie po kaszubsku, właściwie to prawdziwe śledzie po kaszubsku, czyli nie takie jak ze sklepu, bo zrobione w domu proponuje Wam Agnieszka.     👉Jak zrobić śledzie po kaszubsku❓     Jak dla mnie to kompletnie nie przypominają tych ze sklepu, gdzie dominującym składnikiem zaraz po śledziach jest olej.. No bo tani. Teraz(...)Zapraszamy na przepis na śledzie po kaszubsku.       Mariusz i Agnieszka   Link do filmu z przepisem Przepis na śledzie po kaszubsku - Jak zrobić pyszne domowe śledzie❓   Składniki: 550g płatów śledziowych  4 średnie cebule  2-3 łyżki octu jabłkowego  6 łyżek oleju  70g suszonych śliwek  2 ogórki kiszone  190g przecieru pomidorowego

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
ŚLEDZIE PROBOSZCZA + FILMIK 64

Śledzie tak przygotowane są bardzo lubiane a co najważniejsze łatwe w przygotowaniu.  SKŁADNIKI : 500 g wymoczonych śledzi 2 słoiczki marynowanych pieczarek 1 pęczek natki pietruszki  1 cebula 2 łyżki soku z cytryny pieprz do smaku  5-6 łyżek oleju(...)PRZYGOTOWANIE :  Śledzie należy wymoczyć i pokroić na kawałki. Następnie pieczarki odcedzamy i kroimy w plasterki. Dodajemy do śledzi łącznie z pokrojoną cebulą i natką pietruszki.  Wlewamy sok z cytryny i dodajemy przyprawy oraz olej. Odkładamy ja na kilka godzin aby się przegryzły i podajemy. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
ŚLEDZIE W OLEJU Z CEBULKĄ 37

Bardzo prosty i łatwy w wykonaniu przepis na śledzie w oleju :) Śledziki są pyszne,kruchutkie i smakuja wyśmienicie. SKŁADNIKI filety śledziowe ok.600-700g 2 cebule olej sok z połówki cytryny 3 łyżki octu jabłkowego do namoczenia śledzi liście laurowe ziele angielskie ziarnisty kolorowy pieprz pieprz(...)mielony (opcjonalnie) WYKONANIE Na początek moczymy śledzie -zalewamy wodą i dodajemy 3 łyżki octu jabłkowego.Moczymy je tak z 4-5 godzin.Usuwamy w ten sposób część soli i śledzie robią się miększe bardziej smaczne. Po tym czasie wyjmujemy z wody i odsączamy na ręczniku papierowym aby śledzie były w miarę suche. Kroimy śledzie w taką kostkę ok.5 kostek wyjdzie

Mała w garnku miesza
Bosmańskie śledziki 448

height: 1em;" /> Składniki : 1 słoik marynowanych ,płatów śledzi – duży 2 ogórki kiszone 1 mała cebulka 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka -płaska pieprzu 1 szklanka oleju 1 płaska łyżeczka gorczycy Śledzie odcedzamy z zalewy , zdejmujemy z nich skórę ( jak na zdjęciu ) , schodzi bardzo łatwo , wystarczy zacząć od góry , czyli od głowy . Kroimy w kawałki dowolnej wielkości , najlepiej smakują takie(...)miski . Cebulkę siekamy naprawdę możliwie jak najdrobniej , dodajemy do ogórków . Czosnek obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki , także dokładamy do pozostałych składników . Dodajemy pieprz , gorczycę i wlewamy olej oraz pokrojone śledzie , mieszamy delikatnie łyżką . Przekładamy do wyparzonych słoików , zakręcamy i odstawiamy na 3 dni do lodówki . Gotowe , teraz już tylko jeść Post Bosmańskie śledziki pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik

Ogrodnik w podróży
Pomysły na przystawki wigilijne — sprawdzone przepisy 39

orzechy włoskie, mąkę, jajko, sos sojowy, sól, pieprz, majeranek, tymianek i paprykę ostrą. Wszystko mieszamy i przekładamy do keksówki. Pieczemy około 40-45 minut w 200°C. Śledzie w sosie chrzanowym Śledzie to niekwestionowany król w okresie Świąt Bożego Narodzenia , a wersja w sosie chrzanowym to propozycja idealna dla tych, którzy lubią łączyć klasykę z odrobiną pikantnego charakteru. Nie tylko(...)dwóch stron na złocisty kolor. Tatar ze śledzia Tatar ze śledzia to elegancka propozycja, która zachwyca nie tylko smakiem, ale też wyglądem. Można go serwować w małych porcjach lub na kromkach ciemnego pieczywa, które świetnie komponuje się z intensywnym smakiem ryby. Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo. Śledzie odsączamy z oleju i kroimy w kostkę. Mieszamy z pokrojoną w kostkę

kuron.com.pl
Śledzie po kaszubsku z wędzoną śliwką 187

łyżeczek cukru - 8 łyżek octu jabłkowego - 8 łyżek koncentratu pomidorowego lub passaty - 6 wędzonych śliwek z pestką - 6 liści laurowych - 10 ziaren ziela angielskiego - 1 łyżeczka białej gorczycy - olej 1. Śledzie na noc zostawiamy w dużej ilości zimnej wody, w dniu następnym odcedzamy i kroimy w plastry.  2. Cebulę kroimy w pióra, blanszujemy na rozgrzanym oleju z dodatkiem cukru

Apetyczna babeczka
Śledzie w oleju z cytryną. 142

święta, właśnie dlatego, że można je przygotować wcześniej. Polecam, spróbujcie ;) Składniki: 6 filetów śledziowych a'la matjas ( miałam w oleju) 1 cytryna 2 nie duże cebule olej Dodatkowo: woda i mleko do namoczenia śledzi Wykonanie: Śledzie namoczyć w wodzie z mlekiem. Tyle wody ile mleka. Moczyć(...)przez godzinę. Następnie pokroić śledzie na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w pióra. Cytrynę dobrze umyć, wyszorować i pokroić w półplasterki. W litrowym słoiku układać warstwami cebulę, cytrynę i śledzie. Całość zalać olejem. Słoik zakręcić i wstawić do lodówki minimum na 24 godziny

Agusiowe smakołyki

Proponowane wyszukiwania