sledzie w oleju - 2894 przepisów (strona:41/193)

Przepis na śledzie po kaszubsku 41

Śledzie po kaszubsku     Śledzie po kaszubsku, właściwie to prawdziwe śledzie po kaszubsku, czyli nie takie jak ze sklepu, bo zrobione w domu proponuje Wam Agnieszka.     👉Jak zrobić śledzie po kaszubsku❓     Jak dla mnie to kompletnie nie przypominają tych ze sklepu, gdzie dominującym składnikiem zaraz po śledziach jest olej.. No bo tani. Teraz(...)Zapraszamy na przepis na śledzie po kaszubsku.       Mariusz i Agnieszka   Link do filmu z przepisem Przepis na śledzie po kaszubsku - Jak zrobić pyszne domowe śledzie❓   Składniki: 550g płatów śledziowych  4 średnie cebule  2-3 łyżki octu jabłkowego  6 łyżek oleju  70g suszonych śliwek  2 ogórki kiszone  190g przecieru pomidorowego

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
ŚLEDZIE PROBOSZCZA + FILMIK 72

Śledzie tak przygotowane są bardzo lubiane a co najważniejsze łatwe w przygotowaniu.  SKŁADNIKI : 500 g wymoczonych śledzi 2 słoiczki marynowanych pieczarek 1 pęczek natki pietruszki  1 cebula 2 łyżki soku z cytryny pieprz do smaku  5-6 łyżek oleju(...)PRZYGOTOWANIE :  Śledzie należy wymoczyć i pokroić na kawałki. Następnie pieczarki odcedzamy i kroimy w plasterki. Dodajemy do śledzi łącznie z pokrojoną cebulą i natką pietruszki.  Wlewamy sok z cytryny i dodajemy przyprawy oraz olej. Odkładamy ja na kilka godzin aby się przegryzły i podajemy. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
ŚLEDZIE W OLEJU Z CEBULKĄ 44

Bardzo prosty i łatwy w wykonaniu przepis na śledzie w oleju :) Śledziki są pyszne,kruchutkie i smakuja wyśmienicie. SKŁADNIKI filety śledziowe ok.600-700g 2 cebule olej sok z połówki cytryny 3 łyżki octu jabłkowego do namoczenia śledzi liście laurowe ziele angielskie ziarnisty kolorowy pieprz pieprz(...)mielony (opcjonalnie) WYKONANIE Na początek moczymy śledzie -zalewamy wodą i dodajemy 3 łyżki octu jabłkowego.Moczymy je tak z 4-5 godzin.Usuwamy w ten sposób część soli i śledzie robią się miększe bardziej smaczne. Po tym czasie wyjmujemy z wody i odsączamy na ręczniku papierowym aby śledzie były w miarę suche. Kroimy śledzie w taką kostkę ok.5 kostek wyjdzie

Mała w garnku miesza
Bosmańskie śledziki 455

height: 1em;" /> Składniki : 1 słoik marynowanych ,płatów śledzi – duży 2 ogórki kiszone 1 mała cebulka 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka -płaska pieprzu 1 szklanka oleju 1 płaska łyżeczka gorczycy Śledzie odcedzamy z zalewy , zdejmujemy z nich skórę ( jak na zdjęciu ) , schodzi bardzo łatwo , wystarczy zacząć od góry , czyli od głowy . Kroimy w kawałki dowolnej wielkości , najlepiej smakują takie(...)miski . Cebulkę siekamy naprawdę możliwie jak najdrobniej , dodajemy do ogórków . Czosnek obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki , także dokładamy do pozostałych składników . Dodajemy pieprz , gorczycę i wlewamy olej oraz pokrojone śledzie , mieszamy delikatnie łyżką . Przekładamy do wyparzonych słoików , zakręcamy i odstawiamy na 3 dni do lodówki . Gotowe , teraz już tylko jeść Post Bosmańskie śledziki pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik

Ogrodnik w podróży
Pomysły na przystawki wigilijne — sprawdzone przepisy 46

orzechy włoskie, mąkę, jajko, sos sojowy, sól, pieprz, majeranek, tymianek i paprykę ostrą. Wszystko mieszamy i przekładamy do keksówki. Pieczemy około 40-45 minut w 200°C. Śledzie w sosie chrzanowym Śledzie to niekwestionowany król w okresie Świąt Bożego Narodzenia , a wersja w sosie chrzanowym to propozycja idealna dla tych, którzy lubią łączyć klasykę z odrobiną pikantnego charakteru. Nie tylko(...)dwóch stron na złocisty kolor. Tatar ze śledzia Tatar ze śledzia to elegancka propozycja, która zachwyca nie tylko smakiem, ale też wyglądem. Można go serwować w małych porcjach lub na kromkach ciemnego pieczywa, które świetnie komponuje się z intensywnym smakiem ryby. Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo. Śledzie odsączamy z oleju i kroimy w kostkę. Mieszamy z pokrojoną w kostkę

kuron.com.pl
Śledzie po kaszubsku z wędzoną śliwką 196

łyżeczek cukru - 8 łyżek octu jabłkowego - 8 łyżek koncentratu pomidorowego lub passaty - 6 wędzonych śliwek z pestką - 6 liści laurowych - 10 ziaren ziela angielskiego - 1 łyżeczka białej gorczycy - olej 1. Śledzie na noc zostawiamy w dużej ilości zimnej wody, w dniu następnym odcedzamy i kroimy w plastry.  2. Cebulę kroimy w pióra, blanszujemy na rozgrzanym oleju z dodatkiem cukru

Apetyczna babeczka
Śledzie w oleju z cytryną. 148

święta, właśnie dlatego, że można je przygotować wcześniej. Polecam, spróbujcie ;) Składniki: 6 filetów śledziowych a'la matjas ( miałam w oleju) 1 cytryna 2 nie duże cebule olej Dodatkowo: woda i mleko do namoczenia śledzi Wykonanie: Śledzie namoczyć w wodzie z mlekiem. Tyle wody ile mleka. Moczyć(...)przez godzinę. Następnie pokroić śledzie na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w pióra. Cytrynę dobrze umyć, wyszorować i pokroić w półplasterki. W litrowym słoiku układać warstwami cebulę, cytrynę i śledzie. Całość zalać olejem. Słoik zakręcić i wstawić do lodówki minimum na 24 godziny

Agusiowe smakołyki
Szybkie śledzie z jabłkiem i cebulą 98

Śledzie podobno się lubi lub nie. Ja niestety nie należę tutaj do żadnej frakcji. Po prostu czasem mam ochotę na śledzia, czasem w ogóle nie ruszam. Dzisiaj niezawodny i prosty przepis na śledzie. Podstawa to dobrej jakości śledzie, jabłka i cebula. Całość zalana olejem. Szybko i smacznie. Ten przepis na śledzie z jabłkiem i cebulą, mój tata usłyszał jakieś(...)półplasterki. Możemy śledzi z jabłkiem użyć jako bazy sałatki dodając np, szynkę, cykorię czy co tam wam podpowie wyobraźnia. Drukuj Śledź z jabłkiem i cebulą Szybki i prosty przepis na śledzia Składniki 3 filety śledziowe, najlepsze będą matjasy 1 średnie jabłko 1 średnia cebula 2 liście laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego 2 zairenka pieprzu czarnego olej do zalania mleko

Mieszam w Garnku
Śledzie w keczupie. 236

potrafią patrzeć w jednym kierunku :) Amen! Składniki: 400 g śledzi solonych 2 cebule słoik (200 g) łagodnego keczupu 1 łyżka powideł śliwkowych 1/2 szkl. wody świeżo zmielony pieprz olej Wykonanie: Śledzie moczyć przez godzinę w zimnej wodzie. Po tym czasie wylać wodę, a rybę osuszyć ręcznikiem papierowym. Na patelni rozgrzać olej. Cebulę pokroić w kostkę i smażyć przez

zadanie-gotowanie
Potrawy wigilijne z różnych regionów Polski 46

wszystkim zupa rybna, przygotowywana z wielu gatunków ryb, takich jak dorsz, łosoś czy sandacz, co nadaje jej wyjątkowej głębi smaku. Ważnym daniem jest także śledź w różnych odsłonach – z cebulą, w śmietanie lub w oleju, zawsze aromatycznie przyprawiony i idealnie wpisujący się w świąteczny klimat. Pomorzanie serwują także karpia, lecz często pieczonego lub w galarecie, co odróżnia(...)wspólnoty. Innym charakterystycznym daniem jest kisiel owsiany, często zapomniany w innych regionach, lecz w Podlasiu ceniony za swoją wyjątkową konsystencję i smak. W Podlasiu popularny jest także śledź w oleju, podawany z dużą ilością cebuli, co nadaje mu wyrazistości. Kapusta z grzybami, przyrządzana według tradycyjnych receptur, również gości na podlaskim stole, wnosząc element prostoty i głębokiego smaku. Ciekawym dodatkiem jest

CityTaste
matiasy w musztardowo-korzennym smaku... 160

Składniki: matiasy 8 sztuk, musztarda miodowa 2 łyżki, przyprawa do piernika Prymat 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba, cukier 1 łyżka śledzie matiasy dobrze wymoczyć w zimnej wodzie co 40 minut zmienić wodę(...)razy, na koniec wylać na durszlak aby woda dobrze odciekła pokroić na 2 cm kawałki do miski musztardę, przyprawę do piernika, cukier dobrze wymieszać z olejem w ilości do zakrycia śledzi śledzie przełożyć do słoika i zalać olejem, zamknąć i schować do lodówki najlepiej na całą noc, aby smaki się przegryzły - pyszne śledzie i na zakąske i na kolację podane

W Mojej Kuchni Lubię
Śledzie marynowane z orzechami włoskimi i suszonymi śliwkami 155

upichcić by wszystkim smakowało. By nieco ułatwić Wam zadanie już teraz podaję przepisy na sprawdzone i smaczne potrawy. Jedną z nich jest ten właśnie śledź z dodatkiem suszonych śliwek i orzechów włoskich, zamarynowane w oleju lnianym. Zdrowe i smaczne danie, bo nikt nie mówi, że w Wigilię i Święta ma być tłusto. Składniki (na 4-5 porcji): Najlepiej jeśli śledzie(...)Śledzie kroję w plastry, cebulę, suszoną śliwkę i orzechy drobno siekam. Składniki mieszam w misce, doprawiam solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Przekładam do słoja i zalewam olejem lnianym. Tak przygotowane śledzie odstawiam na 2-3 dni (lub nawet tydzień), by smaki nieco się przegryzły. Smacznego, Klaudia. *Jeśli używasz śledzi w zalewie octowej, wówczas należy wymoczyć je uprzednio w wodzie

Mango Papaja
Świąteczne Jedzenie – co przyrządzić na bożonarodzeniowy stół? 46

grzybów są symbolem polskiej Wigilii i stanowią nieodłączny element świątecznego stołu. Trzy rodzaje śledzi Śledzie są nieodzownym elementem świątecznego stołu. Przyrządzam je na wiele sposobów. Co roku staram się wymyśleć jakieś inne śledzie, a na stole świątecznym zawsze jest ich kilka rodzajów. Bardzo lubię śledzie w oleju z cebulą. Mieszkając w Szwecji nauczyłam się jeść słodkie śledzie, ale wciąż wolę

codojedzenia
Śledzie z żurawiną 224

Śledzie z żurawiną. Przez lata jedyną wersją śledzi jakie moglibyście zobaczyć na moim stole były klasyczne śledzie w oleju z cebulką (u mnie zawsze w dużych ilościach) lub śledzie w śmietanie. Uwielbiam ich smak. Pamiętam, że znikały zawsze ze stołu jako pierwsze. Nie wyobrażałam sobie by jakiś inny rodzaj śledzia czy też sałatka śledziowa mogła mi tak posmakować

Słodkie okruszki
Śledzie w śmietanie 176

wyobrażacie sobie Święta lub Wigilię bez śledzi? Ja nie. To taka tradycja kulinarna, którą wyniosłam z domu rodzinnego. Zawsze u mnie są śledzie w oleju, ale tym razem pokażę Wam też przepis na moje śledzie w śmietanie . Składniki: - 4 śledzie a'la matias - śmietana 18% (około 4-5 łyżek) - 1 łyżeczka musztardy (u mnie kremska) - 1/2 cebuli - 1 łyżeczka

Kuchnia co dnia
Śledzik z suszonymi pomidorami i Fetą 138

Składniki 2 śledzie marynowane pół słoiczka suszonych pomidorów pół opakowania sera Feta olej Przygotowanie Śledzie, pomidory i Fetę pokroić na mniejsze kawałki. Połączone razem, włożyć do słoiczka i zalać oliwą..gotowe smacznego

Gaździnka warzy
Śledzie w sosie śmietanowo-chrzanowym z jabłkiem i rodzynkami 190

zaledwie dwa tygodnie więc najwyższa pora zastanowić się jakie śledzie w tym roku będą na naszym świątecznym stole. Nie zawsze robię i podaję takie same. Muszą być obowiązkowo śledzie w oleju z cebulką bo to przysmak Żarłoczka, ale ja wolę śledzie po kaszubsku. Zrobię jeszcze jakieś inne, może właśnie takie z jabłkami i chrzanem? Są bardzo smaczne, Smaczna Pyza

Smaczna Pyza
Śledzik ogórkowy 175

pieprz ziołowy          pieprz czarny          2 szklanki mleka          olej  Wykonanie  Śledzie namaczam w mleku na około 3 godzin ,sprawdzając aby nie były za mocno słone ,kiedy śledzie już nie są za słone kroje w 2 centymetrowe paski ,następnie cebulę kroję w drobną kostkę oraz

Mój Smak