Śledzie w cieście piwnym.

Śledzie w cieście piwnym.

Śledzie w cieście piwnym.

Śledzie podawane są najczęściej w wydaniu na zimno. Dlatego ta rybka smażona w cieście piwnym to oryginalne danie, które możemy podać w dzień powszedni, ale także od święta.   Śledzie mają sporo ości, ale smak wynagradza wszystko :)   Składniki : 6 tuszek śledzia 1 szklanka mąki  0,5 szklanki piwa  2 jajka sok z połowy cytryny  sól, pieprz  olej Przygotowanie: Śledzie myjemy, obcinamy płetwy, wycieramy papierowym ręcznikiem, a następnie każdą nacieramy solą. Wlewamy do miski piw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Symfonia smakowa

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.