Składniki: świeże śledzie 1,3 kg, kucharek 1 łyżka, mąka pszenna 2 szklanki, olej rzepakowy 1 litr, pieprz świeżo mielony - ile potrzeba, cebula 3 sztuki większe, pory 2 sztuki średnie, cukier 2 łyżki, papryka ostra 1/2 łyżeczki, sok pomidorowy 1/2 litra, woda 1 szklanka, przyprawa w płynie 1 łyżeczka, ocet 1 łyżeczka mam dostęp do śledzi od rybaków i często są w różnych wersjach przyrządzane w mojej kuchni = śledzie średniej wielkości filetuję z ości, odcinam zbędne kawałki skóry, każdy filet dziele na dwie ... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...