sledzie w occie - 1066 przepisów (strona:30/72)

Śledzie w occie 193

Dziś zapraszam na pyszne śledzie  w delikatnej zalewie octowej. A tu znajdziecie przepis na śledzie  w  śmietanie  lub z  pieczarkami . Składniki: 500 g śledzi 2 cebule zalewa 3 szklanki wody 1/3 szklanki octu 3 liście laurowe 6 ziarenka ziela angielskiego 6 ziarenka pieprzu 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki soli Wykonanie: Śledzie płuczemy, zalewamy zimną wodą

magiczna kuchnia Kasi
Wrapy śledziowe 200

Wrapy śledziowe to bardzo prosty i smaczny pomysł na śledzika i tortillę a przygotowanie nie zajmuje więcej niż 20 minut. Składniki : 4 filety śledziowe a'la

Mechanik w kuchni
Śledzie z kolendrą 217

Dzisiaj postnie, tradycyjnie, po polsku. Śledzik. Z cebulą. Ale żeby nie było – w końcu to blog ze sznytem azjatyckim – oprócz cebuli będzie też kolendra

slodkokwasnapl
Jajka faszerowane śledziami w occie 175

Prosta i rzadka spotykana kombinacja, czyli jajka faszerowane śledzikami w occie. Nie wymaga dużo pracy, a dla wielbicieli śledzi może być miłym, smacznym elementem wielkanocnych świąt. Polecam taką pastą nafaszerować jajka, albo zjeść ze świeżym, chrupiącym chlebem . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pyszne rolmopsy bez skóry od A do Z 147

wpatrujemy się jak mało mieści się w nim śledzi. Kupowane na wagę nie są takie tanie. Zaczniemy więc od zamarynowania świeżych śledzi. Składniki: Marynowane świeże śledzie 1 kg tuszek śledziowych ½ szklanki octu 10% 2 łyżki soli Wykonanie: Umyte tuszki śledziowe myjemy i zalewamy ½ szklanki octu wymieszanej z 2 łyżkami soli. Pozostawiamy w lodówce na 2 dni. Rolmopsy Składniki: Zamarynowane tuszki

Smaki Ewy
Madera, raj na Oceanie Atlantyckim 198

które w muszelkach są zapiekane z masłem czosnkowym i serwowane prosto z patelni Fot. Tapas Fot. Tuńczyk Fot. Ośmiornica w oleju z cebulą Fot. Ośmiorniczka z occie winnym z papryką ostrą Fot. Śledź w oleju Fot. Tradycyjna zupa chlebowa z tymiankiem i jajkiem w koszulce Fot. Ośmiornica na sposób tradycyjny :) czyli podana w gorącym naczyniu, w dużej ilości oliwy

Taste Of My Day
ŚLEDZIE Z CEBULKĄ I OGÓRKIEM W OLEJU 52548

oliwa z oliwek, która nie lubi niskich temperatur.Ale z olejem z pestek winogron, słonecznikowym lub rzepakowym są również bardzo smaczne.Składniki:- 2 wiaderka śledzi a'la matias (800g)- 3 średnie cebule- słoik konserwowych ogórków- 3 łyżki octu- kilka łyżeczek musztardy sarepskiej- świeżo mielony pieprz- odrobina soli- olej z pestek winogron , słonecznikowy lub rzepakowy+ dodatkowo : naczynie do ułożenia śledzi ( u mnie(...)słoik)Śledzie przepłukać w czystej, zimnej wodzie. Wodę wylać , zalać następną i odstawić na kilka godzin ( conajmniej 2-3) , by się wymoczyły.W międzyczasie można ją jeszcze raz zmienić .Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Odrobinę posolić ( dosłownie 2 szczypty) , zalać 3 łyżkami octu , wymieszać i odstawić na ok.15-20 minut przed przygotowywaniem. Ogórki pokroić w plastry.  Następnie odlać wodę

Smaczne Zdrowe
Przepis na śledzie po kaszubsku 202

śledziowe solone 300g cebula (2 -3 większe cebule) 1/3 szklanki oleju do smażenia około 60ml 1,5 łyżki cukru 3 łyżki octu 1 łyżeczka gorczycy 100ml przecieru pomidorowego 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Przepis na śledzie po kaszubsku. Przygotowanie: Śledzie płuczemy, zalewamy wodą i moczymy przez co najmniej dwie godziny, w tym czasie co najmniej 2 razy wymieniamy(...)smażymy cebulę. Gdy cebula będzie zeszklona dodajemy cukier i smażymy razem jeszcze przez minutę. Dodajemy ocet, przecier pomidorowy, gorczycę, ziele angielskie, liście laurowe i całość smażymy przez 5min. sos powinien mieć przyjemny słodko kwaśny smak. Tak przygotowany sos pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia, następnie śledzie w salaterce układamy warstwami na przemian z sosem pomidorowym Śledzie po kaszubsku najlepsze będą następnego dnia

Księga-Smaku
Sałatka śledziowa z pieczonymi burakami 150

anchois 2 jajka 2 łyżeczki kaparów kilka korniszonów 1 zielone jabłko czerwona cebula koperek pieprz łyżka musztardy Dijon sok z połówki cytryny lub ocet jabłkowy 2 łyżki oliwy z oliwek Buraki, śledzie, jabłka, korniszony i cebulę pokroić w kostkę. Wymieszać. Z musztardy, soku z cytryny i z oliwy zrobić dresing.  Dodać do wcześniej pokrojonych składników. Dodać kapary i korniszony

AZgotuj!
Śledzie w śmietanowym sosie curry, z dodatkiem rodzynek 376

dosypać jej więcej.  Składniki: około 300 ml gęstej, kwaśnej śmietany około 6 łyżek majonezu 1 średnia cebula 1 łyżka octu winnego 2 łyżeczki cukru 2-3 łyżeczki przyprawy curry 1/2 szklanki dobrych rodzynek (użyłam rodzynek Jumbo Kresto ) śledzie - użyłam gotowych filetów w oleju sól do smaku szczypiorek do dekoracji Cebulę obrać i posiekać w drobna kostkę. Zasypać(...)cukrem, wymieszać i odstawić na kilak minut, żeby stały się szkliste i puściły sok. Dopiero wtedy dodać do śmietany wraz majonezem, octem winnym i przyprawą curry. Sos doprawić ewentualnie solą, ale trzeba uważać z jej ilością, gdyż śledzie są słone. Rodzynki sparzyć, jeśli są zbyt suche. Śledzie pokroić w średniej wielkości paski. Wszystko razem połączyć i odstawić na chwilę, żeby

Codzienna kuchnia niecodzienna
ŚLEDŹ W ŚMIETANIE Z JABŁKIEM I CEBULĄ 199

Moja Książka Kucharska Tradycyjne polskie śledzie w śmietanie z jabłkiem i cebulą - sprawdzony przepis krok po kroku. SKŁADNIKI: 300g filetów śledziowych a'la Matias (lub marynowanych w oleju) ok. 250g gęstej śmietany 18% (mały kubeczek) 3 łyżki octu z białego wina 3 łyżki majonezu 1 jabłko obrane i starte na tarce o dużych oczkach 1 łyżka posiekanego koperku 1 średnia(...)złoto PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Śledzie płuczemy z solanki, zalewamy zimną wodą i odstawiamy na około 1 godzinę, w międzyczasie 2-3 razy zmieniamy wodę. Śledzie osuszamy i kroimy w paseczki, wkładamy do miski i wlewamy ocet, dodajemy przyprawę korzenną, listek i ziele angielskie - odstawiamy na min. 30 minut do zamarynowania. Krok 2. W miseczce mieszamy śmietanę z majonezem, szczyptą soli

Moja Książka Kucharska
Śledzie w śmietanie 128

napisania kilku słów wstępu. Tak więc śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłek i cebuli lądują na blogu, a my wypoczywamy przed nadrabianiem innych zaległości. WESOŁYCH ŚWIĄT. Składniki na śledzie w śmietanie 500 g filetów śledziowych a’la Matjas 1 jabłko 1 / 2 cebuli 400 ml kwaśnej śmietany 18% 2 łyżki octu jabłkowego 1 łyżeczka cukru pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)Jabłko umyć, obrać ze skórki, zatrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać, bardzo drobno posiekać. W miseczce połączyć śmietanę z octem jabłkowym oraz cukrem, dodać starte jabłko i posiekaną cebulę, wymieszać. Całość doprawić do smaku pieprzem. Kawałki śledzi wymieszać z sosem śmietanowym, następnie śledzie w śmietanie odstawić do lodówki na kilka godzin. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Śledzie w śmietanie

niecodziennikpary
Śledzie po wiejsku 206

Składniki zalewy: 1 szklanka (250 ml) wody 100 ml octu 10% 150 ml oleju 3 listki laurowe kilka ziarenek pieprzu 3 ziarenka ziela angielskiego 1/2 łyżeczki cukru              Wykonanie: Śledzie wymoczyłam poprzedniego dnia, zmieniając kilkakrotnie wodę. Wymoczone pokroiłam w kawałki. Każdy płat na 3 części. Cebulę pokroiłam w półkrążki. Marchewkę starłam na tarce jarzynowej(...)angielskiego oraz cukier. Zostawiłam na gazie małym około   5 minut. Dodałam marchewkę i gotowałam jeszcze 2 minuty. Wyłączyłam gaz i wlałam ocet. Wymieszałam zalewę i wystudziłam.   Na dno słoja włożyłam część cebuli, następnie warstwę   śledzi, delikatnie oprószyłam pieprzem i położyłam kilka plasterków ogórka i zalałam 2 łyżkami oleju. Następnie powtórzyłam układanie składników do słoja aż do wyczerpania

Kuchnia u Krysi
Śledzie z suszonymi pomidorami 175

wykonania: Filety moczymy w wodzie tak aby pozbyć się nadmiaru soli. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na patelni razem ze zmiażdżonym czosnkiem.  Śledzie i pomidory kroimy w paski, dodajemy cebulę, zioła i ocet.  Zalewamy całość olejem z suszonych pomidorów i dokładnie mieszamy

Qchnia po prostu
Śledzie w zalewie octowej 1136

Składniki: 5 płatów śledzia a'la matjas 2 cebule 0,5 szklanki octu 10% 1,5 szklanki wody 1 listek laurowy kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego 1 łyżeczka cukru Sposób wykonania: Śledzie moczymy w wodzie około 1 godziny. Odsączamy i kroimy w poprzek na 3 części. Cebulę kroimy w krążki i wkładamy do rondelka. Dodajemy wszystkie składniki zalewy

Qchnia po prostu