siekane - 2006 przepisów (strona:91/134)

WEGETARIAŃSKI GULASZ MYŚLIWSKI Z SOCZEWICĄ 247

Myśliwskiego Winiary  1 łyżeczka suszonego majeranku ew. pieprz do smaku Soczewicę odcedzam. Suszone borowiki zalewam zimną wodą i pozostawiam na kwadrans. Następnie drobno je kroję. Cebulę obieram, drobno siekam,  szklę na oleju. Ogórki kroję w drobną kostkę, wrzucam do rondla z cebulą,  borowikami, chwilę smażę razem. Dodaję soczewicę z puszki. Sos rozrabiam w połowie zalecanej na opakowaniu

W kuchni Karmel-itki
Czekoladowe Muffiny 223

tabliczka czekolady ( można dodać więcej :) max 1,5 tabliczki) Krok 1. Na małej patelni rozpuszczamy i studzimy masło. Krok 2. W osobnej misce łączymy wszystkie suche produkty.  Czekoladę siekamy albo tarkujemy na drobnej tarce i również łączymy z suchymi produktami. Krok 3. Do drugiej miski wlewamy mleko, dodajemy jajka mieszając mikserem, następnie dodajemy masło i łączymy z suchymi produktami

Niezły Młynek
Nadziewana bagietka 223

ugotowane na twardo jajka  sól pieprz Przygotowanie: Z bagietek odkrajamy piętki i nożem rozpychamy środek na boki tak aby powstał "tunel". Salami, szczypiorek i jajka siekamy w drobna kostkę. W misce łączymy wszystkie produkty doprawiając do smaku i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną masą nadziewane bagietki. Podajemy pokrojoną w grubsze plasterki. Smacznego

Niezły Młynek
Zapiekane pulpeciki z mozzarellą 326

wkładamy do naczynia przeznaczonego do pieczenia. Ziemniaki umyj, pokrój w talarki i osyp ziołami i solą - ułóż na drugiej części naczynia do pieczenia. Krok 2 Koper drobno siekamy  i dodajemy do pozostałych składników sosu, dobrze ze sobą łączymy i zalewamy pulpeciki z ziemniakami.  Piecz w temperaturze 180C góra - dół przez 40-45 minut. Smacznego

Niezły Młynek
Sałatka ryżowa z tuńczykiem 552

smaku 1 łyżka majonezu DELIkatnego Winiary Przygotowanie: Ryż w woreczku gotujemy na sypko wg przepisu na opakowaniu. Odsączamy go i studzimy. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Natkę pietruszki drobno siekamy. W szklanej misce łączymy tuńczyka, soczewicę, pokrojonego w kostkę pomidora (bez gniazdek nasiennych), posiekaną natkę, musztardę, majonez i ryż. Doprawiamy sałatkę do smaku solą i pieprzem. Chłodzimy sałatkę w lodówce przynajmniej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Małże Amandes po francusku 992

się otworzy ale nie przejmujemy się tym. Po czasie namaczania należy je wypłukać pod bieżącą wodą. Następnie kroimy cebulę w drobną kostkę, siekamy pietruszkę i przeciskamy czosnek przez praskę. Rozgrzewamy masło w garnku, dodajemy cebulę i czosnek. Wszystko solimy i pieprzymy. Czekamy aż się zeszkli. Gdy wszystko nam się podsmaży, dodajemy natkę

Zainspiruj się kuchnią
Tatar z Łososia na Styl Japoński 241

kiełki rzeżuchy do przybrania 1 łyżka wasabi 50 ml sosu sojowego 4 łyżki soku z limonki lub cytryny 1 cebulka dymka 1 łyżka lekko zmielonej soli ziarnistej Wykonanie: Łososia siekamy, a jeśli używamy tatar z łososia Suempol pomijamy tą czynność. Awokado obieramy ze skóry, usuwamy pestkę i kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny, aby awokado nie zbrązowiało. Dymki kroimy

Blondynka Gotuje
Najlepsze kruche ciasto z owocami 269

lubi jest długie zagniatanie. Jeśli jednak nie jesteście posiadaczami takich urządzeń wystarczy blat, stolnica i sprawne ręce  J Mąkę przesiewamy, dodajemy pokrojone na kawałki masło i dokładnie siekamy, aby składniki się połączyły. Dodajemy żółtka i zagniatamy szybko ciasto. Formujemy wałek, zawijamy w folię i schładzamy w lodówce przez co najmniej 30 minut. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Tortownicę

Mania Gotowania
Muffiny czekoladowe 189

1.Mieszamy składniki w dwóch miseczkach , ,,suche '' w troche mniejszej niż ,,mokre'' 2. Mieszamy wszystkie składniki tworząc jednolitą mase 3. Dodajemy czekoladę ( TU MOŻNA ZROBIĆ TO W DWÓCH WARIANTACH : I. siekamy nożem czekoladę na małe kawałeczki i mieszamy z masą uważając aby czekolada nie opadła na dno foremki gdyż się przypali a muffinka nie dopiecze lub II. roztapiamy czekolade w kompieli

ciemna strona patelni
WEGAŃSKIE CURRY Z LICZI. 215

Pozostałość kroję w kostkę. Groszek odcedzam z zalewy, a owoce liczi obieram z łupiny i usuwam pestkę, rozkrawając je delikatnie (ale nie całkowicie, mają być całe). Cebulę obieram i siekam, szklę na odrobinie oleju. Wrzucam cukinię, podsmażam, a następnie dodaję pastę curry. Dodaję mleczko kokosowe, doprowadzam do wrzenia. Wrzucam groszek i owoce liczi, duszę około 5-6 minut. Doprawiam pieprzem

W kuchni Karmel-itki
Pyszny makaron z pietruszką, oliwą, suszonymi pomidorami i pieczoną piersią kurczaka 476

zostawiamy piersi kurczaka by odrobinę "odpoczęły". Gotujemy makaron. Szalotkę, czosnek i chilli kroimy w drobną kostkę. Smażymy na oliwie. Dodajemy suszone pomidory, pokrojone w paski. Doprawiamy solą i pieprzem. Siekamy natkę pietruszki i wrzucamy na patelnię (zostawiamy 1/4 posiekanej natki do ozdoby). Piersi kurczaka kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy kilka łyżek wody z gotującego się makaronu i ugotowany makaron

Mango Papaja
Spaghetti al pomodoro e basilico 151

gotowanie.  Składniki na jedną sporą porcję: 10 pomidorków koktajlowych 4 ząbki czosnku 100 g makaronu spaghetti garść listków bazylii oliwa z oliwek sól Pomidorki kroimy na połowy, bazylię siekamy, a czosnek obieramy i zgniatamy nożem. Rozgrzewamy oliwę, na której krótko smażymy czosnek,aby się nie przypalił. Dorzucamy do niego pokrojone pomidorki, które lekko solimy. Gdy ich skórka będzie już

wyzwania kuchenne
Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach 217

łyżki oliwy  3 łyżeczki suszonego cząbru  2 łyżeczki suszonego oregano  3 szczypty ostrej papryki w proszku  sól do smaku  Przygotowanie:  Dwa ząbki czosnku siekamy, marchewkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni, na oliwie podsmażamy czosnek z marchewką, gdy czosnek zacznie ładnie pachnieć układamy pokrojone w równej grubości plastry polędwiczki, posypujemy cząbrem

Moja smaczna kuchnia
Omlet z krakowską ;) 161

koreczków.  Składniki: 5 plastrów krakowskiej firmy Pekpol 2 łyżki kukurydzy 1/2 cebuli 1 łyżka słonecznika 2 jajka 50ml mleka 1 łyżka bułki tartej Sól, pieprz Przepis: Cebulę drobno siekamy w kostkę, plastry krakowskiej również. Razem ze słonecznikiem i kukurydzą wrzucamy te składniki na patelnię i smażymy do zarumienienia. W misce rozbijamy jajka, dodajemy mleka, bułkę tartą razem z przyprawami

Emcia Pichci

Proponowane wyszukiwania