mały burak 1 jajko 3 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka soli do gotowania Przygotowanie: Do pojemnika blendera przekładamy świeże listki mixu sałat i dokładnie siekamy, wbijamy 1 jajko i 1 łyżkę koncentratu soku z buraka, miksujemy tworząc puszystą, lekką czerwoną masę. Masę przekładamy do miski, dodajemy oba rodzaje mąki i dokładnie łączymy składniki. Masę nabieramy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębudyń czekoladowy z cukrem WINIARY 0,5 l mleka 300 ml mleka 6 łyżeczek kaszy manny łyżeczka cukru łyżeczka wiórków kokosowych maliny Mąki przesiewamy z cukrem pudrem i kakao. Siekamy je z masłem. Dodajemy żółtko i zagniatamy na gładkie ciasto. Wkładamy je na 10 minut do zamrażarki. Następnie wykładamy ciastem spód formy na tartę (o wymiarach
Mienta blogzaoszczędzimy sporo czasu. Jeśli jednak nie jesteście posiadaczami takich urządzeń wystarczy blat, stolnica i sprawne ręce J Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier i pokrojone na kawałki masło, dokładnie siekamy, aby składniki się połączyły. Dodajemy żółtka i zagniatamy szybko ciasto. Formujemy wałek, zawijamy w folię i schładzamy w lodówce przez co najmniej 30 minut. Tortownicę lub blachę do tarty wykładamy papierem
Mania Gotowaniamięsa z indyka lub kurczaka około 10 plasterków boczku wędzonego świeża bazylia 10 kulek mini mozzarelli 1 jajko 1 cebula 1 czubata łyżka bułki tartej sól, pieprz wykonanie: Cebulkę siekamy w kostkę i lekko podsmażamy by ją zeszklić. Mięso mielone łączmy z cebulą, jajkiem, bułką tartą i posiekaną bazylią (około 2-3 gałązek) Wszystko dokładnie wyrabiamy by uzyskać jednolitą masę
Przysmaki Karolkiczarnych oliwek (bez pestek) - 10 zielonych oliwek (bez pestek) - 1 łyżka soku z cytryny - sól i pieprz Nastawiamy wodę na makaron. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Czosnek drobno siekamy i wrzucamy na oliwę. Delikatnie podsmażamy, uważając by czosnek się nie spalił (inaczej nabierze gorzkiego posmaku). Zmniejszamy ogień, dodajemy masło a następnie dorzucamy tuńczyka z odrobiną oliwnej zalewy
W mojej holenderskiej kuchniziarenka pieprzu 1 ziele angielskie ew. sól, pieprz olej roślinny Fasole odcedzam, miksuję na gładką pastę blenderem z sosem sojowym oraz majerankiem. Odstawiam na bok. Cebulę obieram, drobno siekam i wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz liśćmi laurowymi, ziarenkami pieprzu i zielem angielskim smażę, aż cebulką będzie złota. Wyławiam przyprawy, a całość dodaję do pasty z fasoli, mieszam (można
W kuchni Karmel-itkicebul sól, pierz PRZYGOTOWANIE Farsz Grzyby płuczemy następnie zalewamy letnią przegotowaną wodą i odstawiamy na 2 godziny. Gotujemy do miękkości w tej samej wodzie. Po ostudzeniu drobno siekamy. Drobno pokrojona cebulkę dusimy na maśle, dodajemy posiekane grzybki, solimy i doprawiamy do smaku. Ciasto Wszystkie składniki ciasta dokładnie zagniatamy, rozwałkowujemy na cienki placek, wykrawamy kwadraty 5x5 cm. Nakładamy farsz
RAROSSAminut aby drożdże zaczęły pracować. Dodajemy mąkę, sól, resztę wody i wyrabiamy ciasto. Oliwki bez pestek kroimy na drobną kosteczkę, pietruszkę siekamy. Przekładamy na stolnicę oprószoną mąką ciasto, dodajemy oliwki, pietruszkę i oliwę i wyrabiamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części, formujemy w dwa szerokie wałki o długości
Niezły MłynekMyśliwskiego Winiary 1 łyżeczka suszonego majeranku ew. pieprz do smaku Soczewicę odcedzam. Suszone borowiki zalewam zimną wodą i pozostawiam na kwadrans. Następnie drobno je kroję. Cebulę obieram, drobno siekam, szklę na oleju. Ogórki kroję w drobną kostkę, wrzucam do rondla z cebulą, borowikami, chwilę smażę razem. Dodaję soczewicę z puszki. Sos rozrabiam w połowie zalecanej na opakowaniu
W kuchni Karmel-itkitabliczka czekolady ( można dodać więcej :) max 1,5 tabliczki) Krok 1. Na małej patelni rozpuszczamy i studzimy masło. Krok 2. W osobnej misce łączymy wszystkie suche produkty. Czekoladę siekamy albo tarkujemy na drobnej tarce i również łączymy z suchymi produktami. Krok 3. Do drugiej miski wlewamy mleko, dodajemy jajka mieszając mikserem, następnie dodajemy masło i łączymy z suchymi produktami
Niezły Młynekugotowane na twardo jajka sól pieprz Przygotowanie: Z bagietek odkrajamy piętki i nożem rozpychamy środek na boki tak aby powstał "tunel". Salami, szczypiorek i jajka siekamy w drobna kostkę. W misce łączymy wszystkie produkty doprawiając do smaku i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną masą nadziewane bagietki. Podajemy pokrojoną w grubsze plasterki. Smacznego
Niezły Młynekwkładamy do naczynia przeznaczonego do pieczenia. Ziemniaki umyj, pokrój w talarki i osyp ziołami i solą - ułóż na drugiej części naczynia do pieczenia. Krok 2 Koper drobno siekamy i dodajemy do pozostałych składników sosu, dobrze ze sobą łączymy i zalewamy pulpeciki z ziemniakami. Piecz w temperaturze 180C góra - dół przez 40-45 minut. Smacznego
Niezły Młyneksmaku 1 łyżka majonezu DELIkatnego Winiary Przygotowanie: Ryż w woreczku gotujemy na sypko wg przepisu na opakowaniu. Odsączamy go i studzimy. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Natkę pietruszki drobno siekamy. W szklanej misce łączymy tuńczyka, soczewicę, pokrojonego w kostkę pomidora (bez gniazdek nasiennych), posiekaną natkę, musztardę, majonez i ryż. Doprawiamy sałatkę do smaku solą i pieprzem. Chłodzimy sałatkę w lodówce przynajmniej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsię otworzy ale nie przejmujemy się tym. Po czasie namaczania należy je wypłukać pod bieżącą wodą. Następnie kroimy cebulę w drobną kostkę, siekamy pietruszkę i przeciskamy czosnek przez praskę. Rozgrzewamy masło w garnku, dodajemy cebulę i czosnek. Wszystko solimy i pieprzymy. Czekamy aż się zeszkli. Gdy wszystko nam się podsmaży, dodajemy natkę
Zainspiruj się kuchniąkiełki rzeżuchy do przybrania 1 łyżka wasabi 50 ml sosu sojowego 4 łyżki soku z limonki lub cytryny 1 cebulka dymka 1 łyżka lekko zmielonej soli ziarnistej Wykonanie: Łososia siekamy, a jeśli używamy tatar z łososia Suempol pomijamy tą czynność. Awokado obieramy ze skóry, usuwamy pestkę i kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny, aby awokado nie zbrązowiało. Dymki kroimy
Blondynka Gotuje