łyżki musztardy sarepskiej 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 2 łyżki masła 50 ml whisky 1 płaska łyżeczka papryki szczypta tymianku 20-25 g wędzonego dorsza Papryczki siekamy drobniutko z cebulką oraz czosnkiem, wrzucamy do rozgrzanego rondelka i podduszamy. Po chwili dodajemy ketchup (bez konserwantów), wodę, miód, cukier, musztardę, sos sojowy, przecier pomidorowy oraz masło - czyli wszystko
Delicious Titbitsłyżki sosu ostrygowego 1 duża marchewka 2 szalotki 2 ząbki czosnku 5 łyżek oleju arachidowego 3 łyżki mleka 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu 1. Szalotkę i czosnek drobno siekamy, marchewkę ucieramy na tarce o dużych oczkach, paprykę i pomidora kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, wrzucamy cebulę i czosnek. Smażymy do zeszklenia i dodajemy mięso i pierz
Tajskie smakidurszlak i chwilę hartujemy zimną wodą, gdy lekko ostygną analogicznie jak w przypadku papryki ściągamy z nich skórkę i kroimy w średnią kostkę. Czosnek i dymki siekamy na bardzo drobno. Na patelnii rozgrzewamy masło i smażymy je na średnim ogniu aż do ozłocenia ich powierzchni. Dodajemy do nich pokrojone pomidory i paprykę a także miąższ z dynii, ziele
Symfonia Smakówsojowy, winiak, sok z cytryny, pieprz. Wlewamy marynatę do szczelnie zamykanego woreczka kanapkowego. Dorzucamy do woreczka świeży rozmaryn, wkładamy mięso i szczelnie zamykamy. Odstawiamy na noc do lodówki. Drobno siekamy natkę pietruszki, czosnek i chilli. Dokładnie mieszamy z oliwą. Przygotowaną oliwą nacieramy stek i z każdej strony delikatnie posypujemy go solą morską. Steki smażymy na rozgrzanej patelni grillowej. Jeśli chcemy
OstryKęssojowego 1 ząbek czosnku Cytryna Ostra papryka Kurczaka myjemy i odcinamy nadmiar skórki. W misce umieszczamy miód, sos sojowy oraz szczyptę ostrej mielonej papryki. Ząbek czosnku obieramy i siekamy w plasterki, dorzucamy do marynaty. Dolewamy sok z połowy cytryny i całość mieszamy. Mięso układamy w misce, polewamy marynatą, a całość umieszczam w lodówce na 20 minut. Nagrzewamy piekarnik
Kolizje Smakówmięsem. Składniki: - 1 kg ziemniaków - 2 jajka - 2 szklanki mąki pszennej - 1/2 pęczka bazylii - sól do smaku Przygotowanie: Ziemniaki obieramy a następnie gotujemy do miękkości. Bazylię płuczemy i drobniutko siekamy. Zimne ziemniaki mielimy w maszynce lub przeciskamy przez praskę, do ziemniaczanej masy dodajemy jajka, mąkę, sól oraz posiekaną bazylię. Całość wyrabiamy. Z ciasta ziemniaczanego formujemy wałek i kroimy
Zainspirowana w kuchniżółtko 1 opakowanie serka twarogowego z jagodą i maliną 0,5 kg śliwek kilka malin łyżka jagód kilka orzechów włoskich w miodzie Mąkę przesiewamy z orzechami i cukrem pudrem. Siekamy ją z masłem i żółtkiem a następnie dodajemy puree z dyni i zagniatamy na gładkie ciasto. W razie potrzeby delikatnie podsypujemy mąką. Ciasto schładzamy w lodówce przez 30 minut
Mienta blogCebulę, czosnek obieram, niedbale kroję wraz z koperkiem, wrzucam do awokado. Dodaję dwa obrane jajka, sok z cytryny, sól i pieprz. Całość miksuję blenderem na gładką pastę. Pozostałe jajko siekam, wrzucam do pasty i mieszam łyżką. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkimielonej szczypta imbiru w proszku 2 łyżki oliwy z oliwek + do podania: gęsta kwaśna śmietana, nasiona dyni, koperek 1. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy oliwę. Cebulę i czosnek siekamy w kostkę i wrzucamy do garnka. Smażymy do zeszklenia, uważając, żeby nie przypalić czosnku. 2. Dynię obieramy, kroimy w kostkę, nasiona wyrzucamy. Wkładamy ją do garnka, wlewamy bulion, dodajemy sól
My Culinary Artjest to całkowicie uzasadnione z resztą to piątek!) i kolendrę. Wykładamy na talerz i ręką dokładnie mieszamy. Kroimy pomidora i awokado na nieduże kawałki. Dodajemy do sałaty, mieszamy. Drobniutko siekamy chili dodajemy do sałaty, posypujemy solą i pieprzem, polewamy sokiem z 1/2 limonki. Mieszamy. Można też dodać trochę czerwonej cebuli, ja tego nie zrobiłam ale wydaje mi się, że będzie
Brzuszki Łakomczuszkisól 150g śmietany 18% do zup i sosów odrobina masła do smażenia Pierś z kurczaka nacieramy przyprawami: rozmarynem, oregano, bazylią, solą i pieprzem. Zostawiamy na 30 minut. Cebulkę siekamy drobno, smażymy na maśle. Czosnek obieramy, przecikamy przez praskę i dodajemy do cebuli. Następnie dodajemy szpinak i smażymy, aż pozbędziemy się nadmiaru wody. Na koniec dodajemy śmietanę. Doprawiamy solą, pieprzem
Czerwona Porzeczkasól, pieprz do smaku szczypta Przygotowanie: Ugotowaną kaszę przekładamy do miski (musi być zimna). Ogórka i pomidora kroimy w drobną kostkę, rzodkiewki w cienkie paski, natkę siekamy, przekładamy do miski z kaszą, doprawiamy do smaku, dodajemy ognista mieszankę przypraw, mieszamy
Moja smaczna kuchniajogurtu naturalnego pęczek koperku sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Kapustę szatkujemy drobno, rzodkiewki kroimy na cienkie plasterki, pomidory w kostkę, fasolki na pół, a koperek siekamy. Warzywa przekładamy do dużej miski, do jogurtu dodajemy sól i pieprz i mieszamy, dressing dodajemy do warzyw, mieszamy starannie, podajemy schłodzoną
Moja smaczna kuchniaórków kokosowych szklanka kwaśnej śmietany 3/4 szklanki cukru łyżka mąki Zaczynamy od przygotowania ciasta na tartę - przesiewamy mąkę, dodajemy resztę suchych składników i dokładnie mieszamy. Siekamy nożem razem z masłem i zagniatamy, robiąc to w miarę szybko, żeby ciasto nie zdążyło się nagrzać. Nie bawimy się masą w tworzenie ciastowych ludków tylko wrzucamy do lodówki na pół
sama złodyczżółtka łyżka mąki ziemniaczanej łyżka oliwy Beza 3 białka 200 g cukru pudru łyżka mąki łyżka octu szczypta soli + barwnik spożywczy Składniki na kruche ciasto siekamy z grubsza nożem, a następnie szybko zagniatamy ręką. Formujemy kulę, którą zawijamy szczelnie w folię i chłodzimy w lodówce przez 40 minut. Po tym czasie ciasto wyjmujemy i dzielimy
sama złodycz