Dolać bulion oraz doprawić do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Podawać z listkami bazylii, można polać troszkę dobrą oliwą z oliwek lub posypać pokrojonym na małe kawałki pikantnym serem pleśniowym. Smacznego
Smaczne Zdrowektóre są słodkie jak ulepek. Świeże figi są soczyste i nie tak bardzo słodkie jak suszone. Roladki z kurczaka (pasta miętowa, ser i roszponka) Sałatka z szynką, figami i serem pleśniowym Sałatka z figami i mozzarellą, składniki na 1 porcję: • 1 figa • kulki mini mozzarelli • garść świeżych listków szpinaku szynka westfalska pieczone pomidory Dressing: • 1 łyżeczka miodu • 1 łyżeczka octu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięktóry już jest pocięty w arkusze. Ziemniaki gotujemy 10 minut w mundurkach, obieramy łupinki i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 1 jajko, trochę sera pleśniowego i 1 łyżkę siekanego szczypiorku. Mieszamy. Układamy na papierze do pieczenia metalowe obręcze, w każdą wkładamy kopiastą łyżkę masy ziemniaczanej, lekko dociskamy i ściągamy obręcz, powierzchnię Rösti smarujemy delikatnie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięminut doprawiając. Po ugotowaniu dobrze zmiksuj zupę, aż powstanie krem i dodaj śmietanę. Porada: Podawaj zupę z pieczywem czosnkowym i szynką parmeńska albo boczkiem ,idealnie się komponuje z serem pleśniowym zamiast szynki. Smacznego
Niezły Młynekwszystko co dobre szybko się kończy. Z dumą stwierdzam, że to pierwsza taka kulinarna impreza w moim mieście, francuski klimat, w powietrzu zapach francuskich perfum, pleśniowych serów i suszonej lawendy. Spokojnie wsiadłam w autobus i za parę minut byłam już na dworcu, później spacerkiem doskonale znanymi uliczkami Katowic, dotarłam na Staromiejską. Byłam na Jarmarku dwa razy. Pierwszy raz w pierwszy
Moja smaczna kuchniałyżki śmietany lub jogurtu naturalnego kilka listków bazylii 2 pomidory suszone pieprz, sól Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek. Przeciąć na połówki i wyjąć żółtka. Ser pleśniowy ugnieść widelcem, dodać śmietanę, żółtka i posiekaną bazylię. Dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Nałożyć do jajek, wierzch udekorować suszonymi pomidorami
wyzwania kuchenneCamembert to mój ulubiony i razem z brie jedyne z serów pleśniowych, które lubię. Doskonale smakuje na słodko jak i na słono. Lubię go w sałatkach, dodaje do zapiekanek, ale najpyszniejszy jest z grilla. składniki: 3 małe camemberty 3 plastry ananasa kiść różowych winogron Serek cammembert w wersji na słodko jako lekki posiłek a można powiedzieć że też
Monia miesza i gotujepół. Połowę przekrojonych kromek smarujemy wasabi z białym chrzanem (kromki na górę kanapki), połowę musztardą (doły kanapek). Na kromkach posmarowanych musztardą układamy rukolę, awokado, plastry wołowiny, opcjonalnie – kawałki sera pleśniowego. Przykrywamy kanapki kromkami posmarowanymi wasabi z białym chrzanem. Smacznego
OstryKęsnieco chrupiąca. Ryż odcedzamy i mieszamy z warzywami. Prawda jakie proste? A jakie dobre. Pasuje do wielu rzeczy, a kiedy dodamy do niego sos, np. beszamelowy lub na bazie sera pleśniowego typu "Lazur" (albo podobnego, z zieloną/niebieską pleśnią) może stanowić samodzielne danie. Nasz pyszny obiadek :) Dzisiejsze pomysły są smaczne, tanie i szybkie, więc takie, jak lubię najbardziej
Ratunku obiadpergamin z ziołami. A później na rozgrzaną patelnię. Pieczemy po 7 min. na małym ogniu. Makaron polewamy sosem, kurczaka kroimy na paski i układamy na sosie. Dodatkowo posypujemy rozkruszonym serem pleśniowym. Smacznego
Miksturowniksumie było nas 10 uczestniczek plus pani Joanna. Pracowałyśmy w zespołach po 2 lub 3 osoby. Z Asią przygotowałyśmy babeczki z czekoladą, rodzynkami i suszonymi morelami, a wytrawne z serem pleśniowym i łososiem... Pyszne wyszły i choć może dekoracje nie były przez nas zbytnio przemyślane :p to bawiłyśmy się doskonale. Przygotowane muffiny zabrałyśmy do domu... Takie szkolenie to bardzo
Miksturowniksmażę naleśniki czy pankejki. Placki zjadłam najpierw z dodatkiem oscypka, camemberta i suszonych pomidorów. Bardziej mi smakowała wersja z camembertem, choć pewnie jeszcze lepsze by były z serem pleśniowym typu lazur (ale nie miałam). Dwa zjadłam z łososiem wędzonym, ale taka wersja mnie smakiem nie powaliła;) Mam oc hotę jeszcze na wersję z sosem czosnkowym i taka będzie następna
Zdrowa Kuchnia Sowyserkiem chyba nigdy w życiu nie robiłam). Nabiału nie jadam za wiele, zimą ograniczam do minimum, natomiast w cieplejszej porze korzystam z jogurtu (greckiego), kefiru, maślanki, serka mascarpone i serów pleśniowych od czasu do czasu. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowypieczenia. Na rozwałkowane ciasto wykładamy 2-3 łyżki sosu pomidorowego i dodajemy swe ulubione dodatki, np. pieczarki, starty ser, szynkę, szynkę parmeńską, kulkę mozzarelli, salami, różne gatunki serów pleśniowych, paprykę , oliwki, itp. Co kto lubi co kto woli...Możemy posypać świeżym lub suszonym oregano. Pieczemy w nagrzanym do 230*C piekarniku ( termoobieg) ok 12-15 minut. Piekę od razu
Smaczne ZdroweMoja propozycja sprawdzi się świetnie, jeśli chcecie zrobić sobie mały detoks na wiosnę. Lekka zupa krem z naszych wspaniałych, lecz niedocenionych warzyw - selera i pora. Z kawałkami pleśniowego sera i kiełkami świeżej rzeżuchy na wierzchu nabierze charakteru, a także zyska nieco ostrości. Ja swoją rzeżuchę wysiałam w ubiegłym tygodniu - zrobiła się z niej prawdziwa łąka: Zatem moi drodzy
Sajkofanka smaku