Prosty, szybki a przy tym smaczny i pożywny obiad. Soczyste brokuły doskonale komponują się z serkiem brie, jak również z sosem serowym. Danie przygotujemy jeszcze
Słodka StronaSezon na szparagi powoli dobiega końca, nad czym ubolewam, bo sie w tym roku bardzo polubiliśmy. Trzeba się więc nimi nacieszyć na zapas, na cały rok
Zawsze głodna!Wytrawna tarta z bogatymi w wartości odżywcze brokułami i charakterystycznych w smaku serkiem brie to pyszne, pożywne danie, które dodatkowo jest proste i szybkie w przygotowaniu
Słodka StronaPizza z Brokułami to wegetariańska wersja popularnego fast food'u. Pizza z brokułami w połączeniu z pieczarkami oraz serkiem brie tworzy idealne połączenie smaków, które
Słodka Strona30 lipca był dniem, w którym bałam się dotknąć czegokolwiek, w obawie, że mogę to zepsuć. Zaczęłam od nowego blendera – jak się szczęśliwie okazało, nie
wcinaj tokarkówka szpikowana czosnkiem, rolada z boczku faszerowanego mięsem, galantyna z kurczaka, kaczki itp. 2. półmisek szynek i wędlin - polędwica wędzona, dobra szynka, salami, kabanosy ; 3. deska serów - twardych, pleśniowych, kozich do tego kiść winogron, orzechy; 4.dwa rodzaje sałatek np. tradycyjna jarzynowa - zawsze bardzo popularna, dla osób uważającą tę sałatkę za bardzo pospolitą ,proponuję podać(...)stołu i iść da tego stołu wiejskiego, po kawałek wędliny. Jeszcze na pewno ktoś zapyta, a ile ma być tych mięs pieczonych, wędlin, ryb. Mięsa pieczone, wędliny i sery - po 3 dag z każdego asortymentu na 1 osobę. Ta ilość w zupełności wystarczy, daje to ok. 30 dag na osobę, do tego pozostałe ryby, tymbaliki , marynaty
Kulinarny karnet ChristopheraOstatnio czas biegnie szybciej. Może to przez szarość za oknem i wcześnie przychodzącą noc. Kiedy biorę się za obiad, który wymaga trochę więcej czasu, mam wrażenie
W kuchni wieczoremWitajcie w nowym roku 2014! Życzę Wam, żeby ten rok był pełny wspaniałych doświadczeń, niezapomnianych przygód i zaskakujących odkryć, a to wszystko zarówno na polu
W kuchni wieczoremszynki serrano lub innej długodojrzewającej 5 fig ziarna z 1 granatu 50 g orzeszków pinni 40 g parmezanu (lub grana padano) 100 g gorgonzoli lub innego pleśniowego, delikatnego sera 100 g pomidorków koktajlowych żółtych 2-3 łyżki sosu balsamico lub 10 łyżek octu balsamicznego i 1 łyżka miodu
Eat me! Fit me!Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakubezlaktozowym serku wiejskim ? Kupiłam ich wtedy więcej, co dało mi niezłe pole do popisu :) Jednym z moich pierwszych pomysłów było zrobienie błyskawicznej i dietetycznej wersji makaronu z serem (najlepiej pleśniowym, mmm...) i szpinakiem, za którym przepadam. Efekt jest nieco inny niż się spodziewałam, ale równie dobry, a do tego nie powoduje wyrzutów sumienia ;) Z podanych składników wyjdą nam dwie duże
Kulinarne zapędy KokosaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zupa krem z pieczonych buraków podana z chrupiącymi kulkami serowo – makaronowymi. Te danie przygotowałam na konkurs makaronowy, więc
Marta GotujeKnorr czosnkowo-serowy roztrzepałam zgodnie z przepisem na opakowaniu z 100 ml śmietany, sosem zalałam szpinak i razem poddusiłam. Podałam z pokrojonym w kosteczkę serem blue pleśniowym. Szpinak z sosem niestety nie wpadł w moje gusta smakowe, mimo że uwielbiam sos serowy. Zapach który rozprzestrzenił się na całą kuchnię, był tak intensywny i nieprzyjemny, że nie pozwolił
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiOstatnio same przepisy kulinarne..dziś kolejny! Kolorowy makaron pod pierzynką aromatycznego łososia i świeżego szpinaku.Czytaj więcej »
Ana Mari's world